Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Laura, si mie mi s-a parut aici expresia respectiva pusa aiurea. Poate ca ne explica autoarea mesajului respectiv ce a vrut sa spuna...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sunshine

Cl, nu. Zice explicit acolo in postul ala:

Citat:
O femeie e pudica,daca e femeie...cum zicea si bunica-mea,saraca,"barbatu' trebuie sa te stie de la brau,in jos!"Sa nu mai vorbim de tot satu',in speta,publicul larg:))))

Adica femeia trebuie sa fie pudica. Sanii nu ii aratam nici barbatului, dar mai satului. Numai de la brau in jos barbatului, normal, nu si satului
Educatie ne trebuie noua, nu respectarea drepturilor (am copiat tot postul cu pricina pe pagina 3, ca sa vezi si asta de unde am luat-o, e in acelasi post)

Sunshine, , sincer, mai plauzibila mi se pare explicatia bunicutei decat cea de mai sus .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Citat:

Citat:
O femeie e pudica,daca e femeie...cum zicea si bunica-mea,saraca,"barbatu' trebuie sa te stie de la brau,in jos!"Sa nu mai vorbim de tot satu',in speta,publicul larg:))))

Adica femeia trebuie sa fie pudica. Sanii nu ii aratam nici barbatului, dar mai satului. Numai de la brau in jos barbatului, normal, nu si satului
Educatie ne trebuie noua, nu respectarea drepturilor (am copiat tot postul cu pricina pe pagina 3, ca sa vezi si asta de unde am luat-o, e in acelasi post)

.........vai, ineptie mai mare nu am auzit pe luna asta. Mai fetelor dar pe ce lume traiti? In Romania e inca Evul Mediu? Cum adica sa nu arati barbatului sanii?????????????????
Pai pe plaja la Mamaia e plin de toplese su sanii in vant.
Chiar si sa aduci in discutie asa o ineptie antica, e de rasul curcilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

muffin, eu faceam numai analiza pe text cu putin iz de sarcasm. credeam ca s-a inteles.

Poate vine autoarea postului cu pricina si ne explica ea cand o avea timp ce trebuia inteles de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Pe mine sa ma scuzati dar ii arat din plin prin casa si daca e de topless ma bag si acolo la mare.

Cand voi ajunge de o varsta cu diverse bunici filozoafe probabil nu voi mai dori sa-i arat asa des, din motive de ...proportii si elasticitati esuate

Edit: cat despre alaptat in public, cred ca voi opta pentru slingul cel atoate-acoperitor.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:

Citat:

Sunshine, , sincer, mai plauzibila mi se pare explicatia bunicutei decat cea de mai sus .

Cl, mie, sincer, imi place mai mult explicatia bunicutei de care zici tu si sper aia sa fie cea adevarata. Ca macar pune femeia intr-o lumina de "stia ea ce face", adica "chiar proasta nu e".
Pe cand cealalta explicatie pune femeia intr-o lumina de supunere. Femeia trebuie sa asculte, sa se rusineze de corpul ei. E.... acum iaca, partea de la brau in jos o aratam barbatului, ca doar vrea copii si altfel nu prea vin. In rest insa, trebuie sa fii pudica, sa te rusinezi de corpul tau. Si trebuie clar sa fii "educata" ca sa poti intelege asta.
Intelegi ce zic?
Sper explicatia ta sa fie cea corecta, ca imi place mult mai mult ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Sensul expresiei "barbatul trebuie sa te stie doar de la brau in jos" se refera la o rezerva necesara in legatura cu ce este in minte - "nu trebuie dezvaluit chiar tot ce gandesc". Scopul era probabil pastrarea armoniei familiei, prin trecerea sub tacere a lucrurilor care ar fi putut conduce spre discutii/conflicte sau care ar fi vulnerabilizat femeia in fata barbatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Organizarea a fost proasta fara sa se tina cont de nevoi de baza, dl de la marketing ar tb concediat imediat iar reactia ulterioara a revistei mi se pare foarte slaba.

De curiozitate a fost genul ala de targ cu 10 oameni pe m2, cum era baby expo?

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

firescul a plecat din ecuatie.

Firescul e plecat din ecuatie atunci cand la un targ pentru mamici, targ organizat de o revista care se adreseaza mamicilor si care pretinde ca sustine alaptatul, invita mamele sa alapteze dupa perdea!
Si asta trebuie corectat!

Mergi la inceput

Sunshine, te-am inteles din prima. Si cred ca explicatia bunicutei e cea corecta . Bunicuta era bestiala! Hai sa va mai zic una de-a ei: spunea ca femeia nu trebuie sa stea niciodata nemancata. Dupa ce termina de facut mancarea, sa-si puna sa manance daca ii e foame, ca atunci cand vine barbatul, sa n-o vada cum infuleca, sa-si puna numai putin si sa ciuguleasca precum o vrabiuta. Pe mine una m-a distrat teribil .
Si gata cu off topicul, scuzele mele .

edit: Mediajust, , CORECT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

E asa cum zice cl*. Numai ca niciuna dintre interpretari nu pune femeia in vreo lumina buna. Femeia e la fel de pasiva si obiectificata si daca e invatata sa fie 'smechera' si sa ascunda de ochiul vigilent a sotului-senior ce-i trece prin cap (in cazul in care celui din urma i-ar pasa de ce-i trece ei prin cap). Raportul de putere e evident si intr-un caz si-n celalat.

*Am intalnit prima oara expresia in 'Dimneata pierduta' a Gabrielei Adamesteanu, intr-o conversatie dintre Vica Delca si madam Sophie Ioanid, una reprezentand ma'alaua suculenta si cealalta - inalta societate cu iz de naftalina si impanata de dorul dupa aceeasi mahala.

Si nu, expresia nu are nici fantoma de urma de legatura cu contextul in care a fost pomenita. Context in care, de altfel, se clama maiestuos atotputernicia educatiei (pardon, EDUCATIEI) la doua randuri mai sus de minimalizarea 'feministelor', cele care, in treacat fie spus, au facut posibil dreptul la EDUCATIE.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput