Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

din punct de vedere al clientului, daca nu iti acorda atentia cuvenita si nu te serveste pt ca alapteaza, nu e ok.
Dpdv legal si drepturile omului samd, are dreptul sa alapteze de orice parte a tejghelei s-ar afla.
daca o vrei neaparat dupa gratii, te referi la serviciile de vanzatoare. Anume , faci reclamatie ca nu ai fost servit la timp, nu te-a bagat in seama etc etc.
Bineinteles, te interesezi si tu inainte, poate babysittera a avut accident de masina si colega e in spital, deci n-avea cine sa o inlocuiasac etc, catstrofe se mai intampla.

Dar in rest, alaptatul nu e o scuze ca nu-ti faci bine treaba, ca de aia s-a inventat concediul de crestere copil.

Insa daca-ti faci bine treaba si mai si alaptezi, atunci in schimb poate deveni alaptatul motiv perfect justificat de mandrie :)

Cum fac io

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mianna, ma tot straduiesc sa iti raspund la intrebarea asta, insa pe bune ca nu reusesc sa scot doua cuvinte care sa aiba sens... pentru ca nu cred ca ar exista femeie pe lumea asta care sa mearga la munca, la un magazin, sa vanda produse si sa isi alapteze copilul in acelasi timp.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 26+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

maru, da de unde stim noi daca A mai era in timpul serviciului sau nu? Mami a invitat-o sa tine un seminar despre nastere. Sa presupunem ca si-a incheiat pe ziua respectiva ce avea de facut. Atunci?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

maru, da de unde stim noi daca AM mai era in timpul serviciului sau nu? Mami a invitat-o sa tine un seminar despre nastere. Sa presupunem ca si-a incheiat pe ziua respectiva ce avea de facut si aspeta intariri ca sa-si ridice materialele de-acolo , sa plece acasa, etc etc.. Atunci?
N-am vazut niciaeri mentionat ca in timp ce isi presta activitatea pt care fusese solicitata, AM a alaptat.

Deci?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

revin cu completare:
daca participantii la event platesc o taxa sa participe, e alegerea mea ca organizator cui acord acest drept/sansa de a participa.
Nu acceptam doctori de familie la conferinte despre creier, la fel cum nu acceptam doctori stomatologi la conferinte despre Eating disorders, asta ca exemplu. Nu se accepta studenti la conferinte pentru doctori (pentru ca acestia din urma primesc credite profesionale pentru participare)
Am avut conferinta acu 2 veri cand am stat cu securitatea langa noi pentru ca aveam tot felul de neaveniti ce vroiau sa intre. Nimeni nu a adus televiziunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ea era acolo in capacitate profesionala, nu ca mama care vizita targul

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

maru, da de unde stim noi daca AM mai era in timpul serviciului sau nu? Mami a invitat-o sa tine un seminar despre nastere. Sa presupunem ca si-a incheiat pe ziua respectiva ce avea de facut si aspeta intariri ca sa-si ridice materialele de-acolo , sa plece acasa, etc etc.. Atunci?
N-am vazut niciaeri mentionat ca in timp ce isi presta activitatea pt care fusese solicitata, AM a alaptat.

Deci?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Cand am devenit io autoare de subiect? Dupa ce m-am culcat?

mimitete, eu nu pot sa vorbesc decat despre mine si locatia mea. Este considerata discriminare si poate fi raportata la Human Rights Commission orice ofensa in public. Nu in spatiu public gratuit. De-asta eu tot insist ca trebuie negru pe alb, ca e foarte usor sa ti se aduca argumentul ca "eu platesc, eu decid". Cand oferi servicii sau ai un biznis si deschizi usa publicului larg nu mai e asa de alb sau negru ca e spatiu privat si gata. Absolut sigur iti spun ca nu poti discrimina pe culoare a pielii, pe rasa, pe sex. Iar alaptatul intra la discriminare pe baza de sex. Poate la voi in QC e diferit, dar carta drepturilor din Ontario specifica foarte clar:

Discrimination can take many forms. It may be direct and intentional, where an individual or organization deliberately treats a woman differently because she is, was or may become pregnant. This type of discrimination usually arises from negative attitudes and biases, and is a common form of discrimination based on pregnancy. For example, a service provider may ask a breastfeeding mother to either stop breastfeeding or leave the premises, because it prohibits breastfeeding in its public areas, or an employer may dismiss a pregnant employee in order to avoid any inconveniences associated with her maternity leave.

Un alt exemplu: restaurantele. Este absolut ilegal sa trimiti o femeie la plimbare din restaurant pentru ca alapteaza. Haha, taman mi-am amintit cum am alaptat de pe sleau la Mtl in restaurant, uitasem.

Pe cine intereseaza, www.ohrc.on.ca/en/resources/Policies/PolicyPregBreastfeedEN/pdf" target="_blank">aici este tot documentul.

Acest incident nu e nici primul nici ultimul in care nici macar companiile mari nu-si stiu lungul nasului cu toate echipele lor de juristi cu tot. Ce este foarte trist este doo lucruri.
Ca este vorba despre o publicatie de profilul acesta si ca dupa incident s-au incapatanat ca puii de magari si nu s-au informat cu mintea deschisa. Dar cred ca-i tare greu in balcani sa spui I'm sorry, I didn't know.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

maru, pe bune acuma, prea multa birocratie pt un biet alaptat la un targ de bebelusi......

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Maru, iti dai foc la valiza..In urmatoarele postari vor aparea apelativele si nedumeririle ca in sec xxx exista inca mame ce gandesc asa...
De aproape 40 de pagini lumea incerca sa le convinga pe sustinatoarele doamnei Maita ca targul respectiv NU poate fi considerat spatiu public asa cum erau scarile pe care a alaptat a doua zi de exemplu si ca revista Mami avea dreptul sa impuna niste reguli si ca de fapt s-a urmarit scandalul si este inutil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Hi, hi au aparut deja..
Sabina, daca era doar un biet alaptat si nu si scandalul de dupa, draga mea, nici macar nu am fi avut motiv de galceava aici.
Dar nu a fost doar un biet alaptat ci a fost urmat de o declaratie invinovatitoare si de un protesc la care a fost chemata televiziunea.

Mergi la inceput