Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *274*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura_dimitris

si in alta ordine de idei...
mai sunt clopotei care nu stiu culorile??
daca nu as fi trecut prin aceasi problema si cu dimitrakis... cred ca m-as fi panicat si mi-ar fi intrat niscai piticuti in creier cu privire la "posibilitatile" de invatare ale fii-mei....
nici dimitrakis nu a reusit sa cunosca culorile pana dupa 3 ani....
acum, ma straduiesc cu eleni,i-am cuparat carticele, o pun sa repete dupa mine, de cate ori pot identific culori pe diverse lucruri ( cum ar fi masini pe strada, lucruri de imbracat etc) si o pun iar sa le repete.... si?! nimic! il stie pe "osu"- rosu si atat!!!
oare la varsta asta le-o fi greu unora sa inteleaga notiunea de"culoare".
altminteri... sta bine cu capacitatea de memorare. stie cateva cantecele, stie poezioare scurte...
aveti vreo idee?

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

2010

Laurici eu zic sa nu te stresezi ca nu stie Eleni culorile, nu-i un capat de tara.Daca nu le stie acum le va invata cu siguranta la gradi.
Uite, Razvan stie culorile dar in schimb nu reusesc sa il invat sa numere.Drept sa spun nici nu m-am prea chinuit pt ca eu vreau sa il invat sa numere efectiv ceva, nu sa spuna pe de rost cifrele de la 1-10.Inca nu am reusit sa-l invat.De fapt stie "operatia" in sine de a numara, dar amesteca cifrele : 1, 2, 6, 4 ....Dar nu ma stresez pt ca stiu ca v-a invata cand ii va fi timpul.

(slideshow)
Razvan 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Cati felicitari si un bebe santos!Ma bucur tare mult pentru voi
Vera ma regasesc in ce spui tu: as vrea mai mult de la educatoarele Emmei, mai mult decat "she had a great day" or "she didn't slept today, again". Le lipseste acea scanteie din ochi cand vorbesc de copii, plus ca nu vad mare progress la Emma de cand a inceput grupa asta. A avut si educatoare care ma uimeau de cate idei aveau si ce puteau sa faca cu niste gagalici de 2 ani. Din fericire una din ele are grupa de la 3.5-4.5 ani acum, deci Emma o sa fie din nou la ea de la anu. Cele de acum sunt mai mult supraveghetori si atat.
Laurici nici eu nu mi-as face griji ca nu stie culorile, probabil inca nu se simte atrasa de ele. Incearca sa adaugi intodeauna culoare obiectului cand vorbesti cu ea:ex. adu-mi de rog creionul rosu, sau uite ce rochita roz are papusa...etc. Fara sa insisti cu ce culoare e asta, sau repeta dupa mine.
Noi ne stressam cu innumaratul ca la ea toate erau ten. Am lasat-o in pace dar de cate ori o intrebam ceva era "vrei 3 linguri de ... sau 5?" si apoi le innumaram eu. Acum incet incet a inceput si ea sa spuna corect.
Cat despre Dimitris trebuie sa incerci sa-l determini sa isi faca lectiile singur cumva, tu esti acolo doar cand are ceva ce nu reuseste sa faca. Incearca cu "stii, daca faci temele vineri sambata si duminica le ai pentru joaca, altfel o sa stai tot timpul sa te gandesti ca ai teme de facut si nu o sa te poti bucura de weekend", sau pune-l pe el sa aleaga de acum: in weekend de la 3-5 sambata facem teme. Si indiferent ca ploua ca ninge sambata de la 3-5 face teme. Asa nici tu nu te mai stressezi ca el tot amana si el stie ca asta e regula si ca nu exista altfel.Or sa fie proteste la inceput, plans, incapatanare, dar o sa se obisnuiasca daca nu cedezi. Tati in timpul asta petrece timp cu Eleni si stiind din timp care e perioada de "tata -fiica" nu o sa mai gaseasca scuze.

Noi am facut vaccinul antigripal pana la urma. Cu inima tare indoita l-am facut, dar am mai vorbit cu inca un doctor si si el ne-a zis la fel, e alegerea noastra dar avand in vedere sensibilitatea ei la plamani si faptul ca suntem in colectivitate riscam destul de mult. Din fericire nu a avut nici o reactie, o sa trebuisca insa sa-i facem si a doua doza in decembrie.

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna dimineataaaa !!!!!

am o chestie urgenta de terminat si apoi ma intorc sa aberez singurica pe aici

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna dimineata!
Laura_dimitris multumim pt !

Justina de ieri dimineata nu m vrea sa doarma, cum dormea inainte, o repriza dimineata.
Cred ca are dureri de la dinti.
Sper sa doarma la pranz cand vine Ioana de la gradinita.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna fetele

sunt super pe fuga .. fetele sunt tot racite cobza, muci si tuse ca la balamuc. eu sunt la fel, am luat de la ele. de azi nu le mai dau niciun sirop de tuse, scot muci si atat. de maine, le fac aerosoli, sper sa mearga.

eu am inceput regimul plus aerobic, zumba, fitball, ce nimeresc la sala plus electrostimulare si masaje. aseara am fost la kangoo jump .. eram ca o foca pe papaionaje, bine ca nu mi-am rupt ceva .. e super solicitant, insa, nu ma coafeaza kangoo asta. ptr moment, merge ok, insa, mai poftesc la cate un dulce sau o felie de paine .. insa ma abtin.

ema of urata treaba cu mama ta .. imi pare tare rau ca nu te ajuta cu baietii ..

alina tare nazdravana e ioana ..

gatta of ce o mai trageti si voi .. sanatate multa multa!

laurici

of nu mai am timp .. poate intru diseara.

va pupacesc

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

mda .. eva are otita .. am fost la gr alexandresc cu ea in seara asta .. otita la urechea medie, infectie urata. ii dau antibiotic si alte picaturi .. sunt tare suparata. posibil sa faca si anna ca tot muci infectati are si ea .. problema e ca maine ma duc dimineata sa-i fac annei exudat in nas .. i-am spus dr ca verisorul lor are pneumococ in nas si si-a pus mainile in cap .. mi-a zis ca musai s-o duc pe anna sa-i fac si daca are ea, inseamna ca are si eva si tb sa le fac antibiotic injectabil .. evei nu pot sa-i fac exudat caci am inceput ceclorul in seara asta .. imi vine sa ma impusc!!!!!!!!!

pdap, eva a fost o dulce la dr. mi-a spus de pe sala ca e cuminte, nu plange, sta la control .. cand am intrat in cabinet, a inceput sa turuie .. ca o cheama eva maria s... ca a venit c-o doare urechiusa, ca ea crede ca are otita, ca si verisorul ei stefan a avut otita .. era dr super incantata de ea .. a stat cuminte la control, nu-mi venea sa cred ca e ea ..

va pupacesc

papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Elle multa sanatate fetelor!
Imi pare tare rau de otita asta pacatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

mda .. eva are otita .. am fost la gr alexandresc cu ea in seara asta .. otita la urechea medie, infectie urata. ii dau antibiotic si alte picaturi .. sunt tare suparata. posibil sa faca si anna ca tot muci infectati are si ea .. problema e ca maine ma duc dimineata sa-i fac annei exudat in nas .. i-am spus dr ca verisorul lor are pneumococ in nas si si-a pus mainile in cap .. mi-a zis ca musai s-o duc pe anna sa-i fac si daca are ea, inseamna ca are si eva si tb sa le fac antibiotic injectabil .. evei nu pot sa-i fac exudat caci am inceput ceclorul in seara asta .. imi vine sa ma impusc!!!!!!!!!
pdap, eva a fost o dulce la dr. mi-a spus de pe sala ca e cuminte, nu plange, sta la control .. cand am intrat in cabinet, a inceput sa turuie .. ca o cheama eva maria s... ca a venit c-o doare urechiusa, ca ea crede ca are otita, ca si verisorul ei stefan a avut otita .. era dr super incantata de ea .. a stat cuminte la control, nu-mi venea sa cred ca e ea ..

va pupacesc

papa bun
bio bebe

Tine-mi si mie un glontz: Adela are infectie urinara cu Proteus mirabilis; pe Dan l-am operat la genunchi (i s-a rupt meniscul) asa ca e bine-venita pusca aia!

Pup fetele.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 2 ani
Albume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginnette

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

va pupacesc

papa bun
bio bebe

Tine-mi si mie un glontz: Adela are infectie urinara cu Proteus mirabilis; pe Dan l-am operat la genunchi (i s-a rupt meniscul) asa ca e bine-venita pusca aia!

Pup fetele.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 2 ani
Albume

Asa te "lauzi" doamna?
Multa sanatate si buburuzei si taticului ei !
si lasa pusca ...

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna ziua zuzulici desi, vad ca numai "buna" nu este!!!!

elle, sanatate multa printeselor!!!
mititica de eva ce curajoasa a fost ea !!! hai ca o sa-i treaca cu antibioticul acela. desi... durerile de otita sunt cumplite. o spune una care a trecut prin cateva otite urate la viata ei...
hai ca scapati si de mucisori daca incepeti aerosolii!
si te linistesti si in privinta annei cand ii vai face exudatul
eu, nu mai stiu daca v-am zis..., m-am hotarat sa le fac exudat la 3-4 luni la copii....
dupa moldaminul ala dureros... mai bine verific si aflu din timp daca este ceva decat sa ajung iarasi la ASLO mare si din nou moldamin....

cat despre regimul actual... tine-o tot asa! sportul si masajul te va ajuta mult si, sa vezi ca -ti va schimba un pic si starea psihica!
sotu' s-a dus si el la nutritionist si i-a alcatuit un meniu personalizat. se duce in fiecare saptamana si-i da altul.
vad ca merge mbine si-mi convine si mie ca gatesc mai putin

roxanici, saracuta buburuza. asta nu are legatura cu ce infectie a mai avut ea inainte de ati stat internate?
offf, mititica. i-a dat antibiotic? sper ca nu iarasi injectabil...
sanatate multa!!!

lalaD, ce-ti mai fac baietii? parca andrei merge la gradinita, nu?
s-a adaptat?

simonaaaa, ce faci? ce face sara???

vera, ramona, eliza, pentru sfaturi!!!
dimitris are program iar eleni... numesc culoarea fiecarui obiect care-mi cade in mana cat de des pot. dar ea... e mortala fratecum raspunde la intrebarea "ce culoare este asta" : se uita nedumerita si apoi.. ridica din umeri si spune simplu "nu tiu"

vera, stiu ca mai exista o gradi particulara in ploiesti care asigura transportul. este undeva prin bariera sud si se numeste parca Isabela/isabelle...
daca te intereseaza, o intreb pe sor-mea. daca vrei detalii da-mi un semn pe PM.

in alta ordine de idei....
mi-e un somn continuu... m-am luat sa ma trezesc in fiecare zi pe la 5. - 5.30 si incepe sa se simta oboseala...
de abvia astept zilele alea libere de carciun si de revelion.
vreau sa stau acasa, sa mamanc si sa dorm!@!!
maine mi-am luat liber de la birou si mi-am gasit in sfarsit o femeie care sa ma ajute la curatenie.
sa vedem si cat de priceputa este si daca -mi convine cum lucreaza...

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput