Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *274*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna, fetele!
N-ai m scris nimeni de-aseara?

Laura_dimitris asteptam sa ne dai -ua.
Ai reusit pana la urma sa faci temele cu Dimitris?
Ioanei ii plac orice fel de medicament. Cand le vede, singura cere.
Sa ne ajute Dumnezau sa nu avem parte de ele, si sa fim sanatosi.
roli frumoasa camera le-ai facut!
Abia astept sa creasca Justina sa le culc pe amnandoua in camera.
Lala20 cum mai e Bianca?
NataliaS Doamne Ajuta sa supravietuiasca, prietenul vostru!
grati.ela Felicitari, Ozanei!

Azi, Ioana nu vroia sa ramana la gradinita.
Tot se tinea dupa mine sa vina acasa. Off, weekend-ul asta a 'derutat-o'.
Cu greu a convins-o ingrijitoarea.
Cand ma gandesc ca ia vacanta de Craciun si in Ianuarie va incepe gradinita..
Cat a fost in vacanta (acum 2 sapt) a fost bine..ei, dupa ce-a inceput gradinita, am avut circ cu ea la somn. Vreo 3 zile a durat ca sa-si revina.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Acum am vazut mesajul gattasalvajei.
Sanatate multa Sarei!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Citat:
citat din mesajul lui gattasalvaje

Ola zuzici !

Multumim pentru sfaturile legate de medicamente
Sara e mai bine cu tusea si secretiile insa cu kk-ceala inca n-am rezolvat pb. E si vina mea ca am ales sa nu-i dau nimic pt burtica , doar regim si sumetrolimul care merge atat pt burta cat si pt gat . Nu a mai facut decat odata pe zi , dar moale . Aseara, in disperare de cauza ca nu-mi mancase nimic toata ziua , i-am facut un bol de cereale cu lapte , l-a mancat dar toata noaptea s-a partzulit si dimineata a iesit iar numai apa . Cred ca am luat si eu virusul ca ma doare burta , imi vine sa vomit si am diaree. Cica e o forma de viroza care bantuie acum prin gradinite si da probleme respiratorii si digestive , aveti grija !Mi-a zis asta o doctorita de la Budimex , cica le-au venit foarte multe cazuri cu asa ceva in ultimele zile.

In alta ordine de idei :
Cati...woow ce veste trasnet , sa fie intr-un ceas bun , sa ai o sarcina usoara si o nastere la termen ! Tot FIV ?

Laurici , un "domn" asemanator am si eu acasa insa nu sunt atat de ingaduitoare cu el cum esti tu . Ce inseamna ca "nu se pricepe " sa-l ajute pe Dimi la lectii , ca doar n-o face integrale sau probleme de trigonometrie in clasa I ? Esti tu prea fata buna cu el si s-a obisnuit sa lase tot greul pe tine , ca "tu te pricepi" si el nu . Cunoastem textele astea ! Pune-l la treaba ca n-ai facut numai tu copiii ! Sunt o scorpie , stiu , dar nu concep ca unul sa munceasca in casa si altul sa frece menta . Cand e treaba se impart sarcinile , se munceste in mod egal si , la fel , se beneficiaza de timp liber in aceeasi masura.Pupici

O saptamana buna va urez tuturor !

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

off. din pacate, dupa un episod ca cel prin care trece sara acum... eleni si-a revenit la normal dupa mai bine de 2 saptamani...
si asta in conditiile in care pe langa regim ii dadeam si enterol...
dar, fiind o mare mancacioasa... mai se lipea ea de niscai chestii interzise...
eu, i-am dat debridat 1 luna si apoi s-au reglat scaunele.

cat despre sot... nu-i trebuie decat rabdare. si acum, sincer,... este mai bun la mate/fizica decat mine Fiind o OPTIMISTA incurabila... eu cred ca atunci cand va ajunge dimi la momentul geometrie/fizica... tatal lui va fi odihnit/calm si dispus sa-l ajute
pana atunci...
e chestie doar sa stai in spatele lui si sa-i atragi atentia ca a depasit linia de la caietul tip .
ori... la chestii d'astea de "finete"... sotu' nu se pricepe
si acum, mai in gluma, mai in serios, ( si scuze si pentru off topic...) faptul ca nu muncim in mod egal in casa deja nu mi se mai pare un defect. pot fi altele si mai grave din pacate. ti-am ascultat sfatul, l-am mai primit de nenumarate ori si de la alte fete, incerc sa-l pun in aplicare

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Salutare!

Laurici...mie de mine mi-e teama ca nu voi fi in stare de fineturi din astea cand vom incepe scoala...imi pierd rabdarea ingrozitor de repede...si nu sunt deloc o mama diplomata...cum de altfel nu sunt nici o persoana diplomata, sper doar sa devin pana atunci mai rabdatoare si diplomata din dragoste de copii

Gatta - ai incercat Eridiarom? La noi da rezultate bune. Si de asemeni banana si Cola fara gaze. Ufff nasoale mai sunt enterovirozele astea...Sanatate multa!

Ele - ale tale cum sunt?

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

helloooo !!!
zuzulici ??? unde-mi sunteti ? sunteti suparate sau ocupate ?
ce-i linistea asta pe aici ????
hai, luati o in mijlocul zilei si veniti la raport!!!!

eu ieri am fost moarta de somn toata ziua si nici astazi nu sunt departe de ziua de ieri... am obosit rau, m-am plictisit de serviciu, vreau concediu si vreau degeaba ca nu mai am nicio zi de vacanta...
copiii... imi par si ei obositi. de unde pana mai acum 2 saptamani se trezeau din proprie initiativa la 6 dimineata... acum abia trag de ei pe la 7 sa-i trezesc.
iar eleni... e de coma... nu-mi mai plange dimineata dar o fugaresc prin pat sa o dau jos, sa o spal si imbrac...
se piteste ca o rama pe sub patura si alearga pe acolo iar eu incerc sa o apuc de unde pot sa o dau jos din pat. si asta... contracronometru ca intarzie dimitrakis la scoala...
abia astept perioada sarbatorilor sa stau si eu cu ei cateva zile!!!!

simonik, cum mai este sara? eleni, dupa un episod cu diaree nu si-a revenit la "normalitate" decat dupa 2-3 saptamani si asta in conditiile in care ii dadeam si enterol si debridat...

natalia, poate nu vei avea nevoie de diplomatie cu Ana ta... fetitele sunt de obicei mult mai constiincioase decat baieteii... hai ca mai ai un an intreg de liniste in privinta asta!

ema, si pe mamica si pe baieti!
am revenit la forum si la zuze si-mi pare rau ca nu m-am mobilizat sa o fac mai devreme ca asa poate imi distrageam mai usor atentia prea acaparata de lucruri urate...

si in alta ordine de idei...
mai sunt clopotei care nu stiu culorile??
daca nu as fi trecut prin aceasi problema si cu dimitrakis... cred ca m-as fi panicat si mi-ar fi intrat niscai piticuti in creier cu privire la "posibilitatile" de invatare ale fii-mei....
nici dimitrakis nu a reusit sa cunosca culorile pana dupa 3 ani....
acum, ma straduiesc cu eleni,i-am cuparat carticele, o pun sa repete dupa mine, de cate ori pot identific culori pe diverse lucruri ( cum ar fi masini pe strada, lucruri de imbracat etc) si o pun iar sa le repete.... si?! nimic! il stie pe "osu"- rosu si atat!!!
oare la varsta asta le-o fi greu unora sa inteleaga notiunea de"culoare".
altminteri... sta bine cu capacitatea de memorare. stie cateva cantecele, stie poezioare scurte...
aveti vreo idee?

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Buna fetelor

Cati sarcina usoara si bb sanatos!

Gatta sanatate Sarei. Urate enterovirozele astea! Din pacate nu prea ai ce sa ii faci, trece de la sine numai cu regim. Cat despre bolul cu cereale care e atat de iubit de Sara, incearca sa ii dai lapte fara lactoza, am auzit ca e in varianta Zuzu sau praf mai multe marci fac fara lactoza, sigur Humana. Daca nu vrea sa manance nu te ingijora, o sa slabeasca dar isi revine ea.

Roli absolut minunata poza cu piticii in baie, ce haiosi sunt!

Miri ti-am trimis un request pe facebook (de ceva vreme), ti-am admirat si capul, pozeaza si de-a intregul sa te vedem

Elle cum mai e Anna? Nu stiu daca e cazul de psiholog cu Emma, cred ca tot varsta isi spune cuvantul, fi cat mai calma si spune-i ca nu iti place cum se comporta, ofera-i alte alternative de distractie. Cat despre rasul la datul la fund, cred ca o ia ca pe o distractie, astia mici nu prea au clar in minte ce e bine si ce e rau. Si al meu mai face asta, tipa, loveste, o bate pe sora-sa (e reciproca treaba) chestia e ca pe mine ma amuza fitele astea si ma abtin cat pot sa nu rad. Cum se mai simte tatal tau? Functioneaza tratamentul?

Gratiela felicitari Ozanei!

Ramona ca ziceai de comportamentul closca. Am observat ca e si in functie de temperamentul copilului. Iulia ca si multi alti clopotei din cate am citit, vroia sa le faca pe toate singura. La varsta de 2 ani se imbraca singura, se enerva daca vroiam sa o ajut si pana nu reusea nu se lasa. Pe cand "d-l" Vlad nu are nici o initiativa, atat ma chinui sa il invat sa se imbrace... si cand face pipi vine la mine sa ii dau jos pantalonii, daca il trimit singur la olita se supara f tare, plange, seara il pun sa se imbrace singur cu pijamaua si e o jaleeeeeeee. Pe mine la o gradi nu ma intereseaza sa fie copilul cocolosit, nu ma intereaseaza sa vad totul luna ci sa vad ca educatoarele sunt incantate de ceea ce fac, sa scoata ce e mai bun dintr-un copil, sa iti spuna ceva despre personalitatea copilului, nu doar daca a mancat, dormit, etc. Sa nu aud tipete, amenintari si sa nu vad ca sunt tratati ca niste animale in turma, dar cred ca e greu sa gasesti asa ceva. Din pacate majoritatea sunt "uzate" psihic, coplesite de numarul mare, stresate sa indeplineasca planurile "marete". Mi se pare tare nedrept ca ii transforma in soldatei universali fara nici cea mai mica culoare de unic. Desi unicitatea se regaseste in sloganurile majoritatii gradinitelor sunt foarte departe de asta.

Lala 20 hai curaj ca se va rezolva pana la urma.

Laurici ma gandeam ca ar fi o idee sa stabilesti un contract cu Dimi si sa spuna el care e perioada cea mai optima in fiecare zi sa isi faca temele. Dupa ce o stabiliti, fara abateri, ca apoi va tot amana si stresul va fi al amandoura. Daca iti iese zi-mi si mie caci ma pregatesc si eu psihic pt scoala Hm, cat despre faza cu sotul, din propia-mi experienta vorbesc, daca nu incepe sa se implice de pe acum ii va fi mai greu spre imposibil mai incolo.
Cat despre colori, postase Lala metoda Montessori de invare a culorilor poate mai e pe blogul ei.

Luni am dus-o pe Iulia la gradi, vad ca nu a mai zis ca nu mai vrea desi directoarea era de dimineata si ma asteptam sa comenteze. M-am tot interesat de alta gradi pe aici, tare as vrea sa il dau si pe Vlad dar din pacate nu am gasit una cu transport asigurat, doar una in afara Ploiestiului si imi e cam teama sa faca acu microbuzul atat drum. Pe mama o cam gasesc cu nervii pe bigudiuri seara e probabil plictisita sa stea cu ei dar nici nu vrea sa se implice in a-i aduce dupa amiaza iar eu nu pot garanta ca ajung la timp. Ma cam macina treaba asta :( Naveta asta ma omoara, zilnic intalnesc accidente pe drum, nu imi place sa conduc pe intuneric cand ma intorc si cand ma gandesc ca vine iarna ma apuca groaza. M-as muta in Bucuresti dar ma lipsesc de ajutorul mama si in sot nu pot avea nici o baza de sprijin la cat de des pleaca :( Hai ca v-am zapacit cu ale mele... nu stiu ce m-a apucat

Mergi la inceput

Vera, nu ne zapacesti deloc! din contra! sfaturile tale sunt tare bine venite iar pentru semnele de intrebare, putem veni si noi cu idei
dimi are programul de lucru din cursul saptamanii foarte strict. mama colegei lui ii ia cu masina de la scoala. ajung acasa la ea, si se apuca de teme. si stau si lucreaza 2-3 ore.
problema mea este vinerea si in week-end... vinerea nu vrea sa se mai duca la ea acasa ca spune ca-si face temele cu mine. pe mine, sincer ma bucura acest fapt pentru ca deja ma simt tare-tare nasol ca nu ma pot implica zi de zi , ca nu sunt la curent cu cerintele invatatoarei... in fiecare zi vorbesc cu mamica alesiei( Dumnezeu sa-i dea sanatate ca mare bine-mi face!!!!) la telefon si-mi spune ce au facut, ce trebuie sa mai faca.... DAR.... ma trezesc atunci cand vreau si eu sa lucrez cu el ca-mi refuza ajutorul, ca nu vrea sa faca ce-i cer ca..."eu fac cu vali ca ea stie mai bine ca tine"
partea proasta este ca efectiv nu-mi permit sa renunt la serviciu dar, in acelasi timp imi vine sa mor de ciuda ca scap momente importante si hotaratoare din viata lui...

multumesc pentru sfat. gata, de vinerea asta stabilesc clar cu el orele in care vom lucra impreuna iar in orele alea sotu' TREBUIE sa stea cu eleni !!!

de ce spui ca nu ai gasit gradi cu transport pentru vlad? nu sunt astfel de gradinite in ploiesti? vrei de stat sau particulara?
cat despre naveta... de cate ori ma duc sau ma introc de la ploiesti... si simt ca ma oboseste teribil cei doar 60 de km ... ma gandesc la tine, la luiza si la faptul ca faceti drumul ala zilnic de doua ori
te cred ca te odoseste si fizic si psihic....
hai, muta-te in bucuresti !
eventual in militari !

lalaD, daca treci pe aici si ti-e la indemana... da-mi si mie, te rog frumos!, detalii despre metoda Montessori de invatare a culorilor.

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

Laurici cu mare drag m-as muta inapoi in Bucuresti. Prietenii mei aici sunt, m-as intalni cu ei mai usor, as avea locul meu in care sa fac ce vreau eu... insa mi-e teama sa stau singura. Pentru Vlad as vrea de preferinta o gradi particulara, cele de stat nici nu cred ca asigura transportul. Cea mai aproape gradi particulara testata si placuta e la o jumatate de ora de mers pe jos. Mijloacele de transport in comun sunt jale aici, probabil s-ar face o ora cu ele iar gradi nu are transport asigurat. Motivul pe care am mutat-o pe Iulia de la gradi particulara la cea de stat e tocmai distanta. Eu m-am intors la serviciu si nu avea cine sa o aduca inapoi. Mai e o gradi particulara in Ploiesti care asigura transportul (Ducky Duck) dar am citit pe forumuri pareri controversate despre ea si imi e cam teama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Laurici mi-e lene sa scriu din nou asa ca iti dau un citat :

Citat:
In educatia Montessori invatarea culorilor este o activitate ce se face dupa varsta de 2 ani si presupune folosirea acestei casete de tablite.

Din pacate la noi nu am gasit nicaieri acest material drept pentru care m-am hotarat sa improvizez tiparind si laminand cartoane colorate. Nu au ele aceiasi valoare senzoriala ca lemnul dar asta e .

Obiectivul initial este prezentarea cartoanelor ( tablitelor) fara a denumi initial culorile.

Color box 1 are in componenta rosu, galben si albastru.Eu am inlocuit in mod intentionat albastru cu verde din 2 motive : in limba romana albastru este un cuvant mai greu si fiind vara este mai usor de facut asocieri in natura cu verde decat albastru.
Asa incat albastru va fi introdus mai tarziu.

Dupa ce se prezinta cartoanele si copilul le pipaie, gusta :) se familiarizeaza cu ele i se arata cum poate sa le asocieze cate doua folosind mereu indrumarea hai sa vedem care sunt exact la fel . Nu se folosesc inca denumirile culorilor.

Inceputul se face prezentand fiecare pereche de cartoane in parte , intai rosii, apoi galbene, apoi cele verzi. Pana copilul incepe si asociaza corect cate 2 cele 3 perechi de cartoane pot trece multe zile/ saptamani insa nu trebuie sa il fortezi cu nimic. In cazul in care copilul asociaza corect cartoanele se foloseste da, acestea sunt exact la fel, bravo si se trece la urmatoarea pereche.

Daca asociaza gresit se foloseste nu, acestea nu sunt exact la fel, te rog sa te mai uiti si sa gasesti pe cel care arata exact ca asta

Se pot face ca sa il ajuti asocieri de elemente folosind aceleasi culori in jocuri cu obiecte pe care copilul le cunoaste.In momentul in care se observa ca asocierea cartoanelor este perfecta, repetata, copilul este in stare sa o faca usor se trece la prezentarea vocabularului prin indicarea culorilor : rosu, galben, verde.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Laura mi se pare o solutie minunata cea cu mama colegei, e un fel de after school, plus ca atunci cand sunt 2 copii se creaza un fel de competitie si se straduiesc mai mult. Ar fi ideal sa poti avea timp intre un sfert si o jumatate de ora pe zi sa stai de vb cu el despre scoala, eventual sa iti arate ce a facut in ziua respectiva, iar in week-end sa stabiliti o zi si orele in care va/ veti face teme, inca odata cu acordul lui si ii explici ca asa e bine pentru el.

Mergi la inceput