Mamici si Gravidute Italia ***(86)***
Raspunsuri - Pagina 5
danangie spune:
La 24,00 s-au trezit amandoi odata.Am reusit sa-i readorm abia la 3,30.Nu vreau sa par o victima va jur. Dar am ajuns la capatul puterilor. Si totul se intampla cand totdeauna Alin e de noapte. Psihic sunt la pamant.
ALEXA eu am stat 6 ani de zile la Modena. Peurma m-am mutat langa Milano. Pot sa-ti spun deocamdata ca am scapat de datorii si rate venind aici dar dau maine detalii ca mi se termina bateria...sper sa reusesc sa trimit mes.
Mami de Alessio Michele(2 ani si 5luni) si Mattia Gabriel(13 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
slimatei spune:
neata si o
vazut ieri cand am mai adaugat cate ceva la listuta noastra..numai baietei avem de asteptat Dumnezeu sa le de'a sanatate si la mamici rabdare
dana off ca nustiu ce sa mai zic...
te rog ai grija de tine, imi dau seama ca tb sa-ti fei extrem de greu ...multa rabdare si mai ales putere iti urez!
ale cu ce anume vrei sa deschizi subiectul? cu cat se castiga? sincer, sincer ma abtin de la comentarii si te rog sa ma scuzi.
va pup o zi frumoasa!
LAlexandra spune:
Neata!
Stefi, nu subiect cu cat se castiga, ci cum e viata, la ce chirii sa ma astept, cum sunt preturile si cum se gaseste de munca - pt ca aici deja incep sa fie mari probleme si multa lume deja nu mai are de munca.
Sumele vi le-am spus ce se povestea pe aici, sunt constienta ca nu o sa prea spuna nimeni cat castiga.
Da de ce sa te abtii, mai, eu nu ma supar, daca era cu suparare nu mai scriam sa va intreb ce stiti despre viata de acolo. Eu nu stiu nimic, ca nu am de unde sa stiu, de aceea am zis ca fetele care stau pe acolo pot sa imi dea ceva detalii.
Eu nu am nimic sa ma mut de aici, ca nu ma leaga in Italia nici un loc, dar vreau sa stam noi singuri, si de aceea cer parerea, ca sa vad daca ne-am descurca singuri acolo, fara sa stam cu cineva in chirie.
Dana, stiu cum e, si la noi parca tot cand e Bogdan la munca sau plecat pe undeva, atunci parca e mai greu...de multe ori stiu ca imi fac eu sa fie mai greu, ca stiu ca sunt singura sa ma descurc. Cand ai pe cineva langa tine mereu parca e totul mai usor.
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
danangie spune:
Buna ziua,
STEF multumesc de cuvinte.
ALEXA aici chiriile variaza, de altfel ca in orisice loc. Deci eu dadeam 710 euro pe un bilocal.In astia 710 euro, perņ , intrau si banii pe condominio. Cumnata mea statea intr-un trilocal foarte frumos si mare si dadea 850 euro. Deci trilocalele oscileaa intre 750 si 850. Ar fi extrem de cool daca ai gasi sa inchiriezi direct de la prorpietar aa ai scapa de banii dati agentiei.Bani dati in vant! La Modena , care este la 160 km de Milano mai jos......stateam intr-un trilocal mare si dadeam 720 euro. Fratii mei stau intr-un trilocal dar micut fata de cel in care am stat eu...dau aproape 600 de euro. DEci cam astea sunt preturile de la Modena in sus.....tu cam pe unde ar trebui sa vii? In nord, dar unde? Salariile...ce pot sa-ti spun.....in zona Modenei....la fabricile de gresie....salariile stiu ca erau intre 1300 si 1800 dar depinde zic eu de vechime si fabrica. Fratele meu lucreaza intr-o fabrica de asta si ia in jur de 1300 1400. E naspa rau de cand cu criza deoarece nu au comenzi. Preturile de castig pe care le-ai scris mi se par extrem de aberante....sincer. Nu cred. Poate un sofer sa castige asa mltisor dar nu ajunge cred eu la 3000 euro. am un vecin care lucreaza la Firenze sistu ca ia in jur de 2500...dar nicidecum preturi de 3000 sau 4000. si asta ca sofer. In fabrici nu cred in pururi ca poti castiga atata. Pe aici pe langa mine nu cunosc preturi etc.....si pt ca anturajul meu lucreaza numai in spitale. Deci stiu preturi de spitale. Ca OSS, asistenti medicali si chiar ca doctori. Deci ....sper ca team lamurit cat de cat.Si inca ceva. Sa nu faci prostia s te muti cu soacra. Ti-ai semna condamnarea la rovina. Cat a fi ea de draguta, prima o poi tot ies certurile. Si de ce sa te leg la cap degeaba?
Sunt obosita, e inutil sa zic nu ? Ma doare capul de innebunesc.....si cam atat. Fac niste orez cu carne la cuptor si o ciorba de vita.
Mami de Alessio Michele(2 ani si 5luni) si Mattia Gabriel(13 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
abramburika spune:
Neata!!
Mai dau si eu un semn ... da' n-am timp sa raspund din urma.
alexandra - rapid 2 chestii. sunt perfect de acrdo cu tine cu conviventa cu socrii/parinti. Si eu sunt pt. locuitul singuri, indiferent de cat de buna ar fi relatia cu parintii/socri. Stand impreuna, imposibil sa nu existe divergente. Iar daca relatiile nu sunt dintre cele mai bune, cu atat mai mult.
Despre traiul in nord ... nu stiu exact cum e la Roma (am venit doar in vizita, nu stiu stand zi de zi cum e). Salariile nu sunt nicidecum de 3-4000 euro (eu nu am auzit), decat poate daca muncesc amandoi sau prin alte cai necinstite. Ce pot sa iti spun ca se poate trai cu un salariu (bun), un trai decent, fara luxuri si excese. Cazul nostru adica. Sotul are salariul bun pt. faptul ca are vechime (vreo 17 ani la acelasi loc de munca), ca e vazut bine si e in relatii bune cu patronii. Ei si cu acest salariu ne descurcam decent (casa, bollette, mancare etc.).
Sfatul meu: da, puteti incerca sa veniti pt. ca asa cum traiti la Roma s-ar putea trai si in nord. Asta desigur, avand un loc de munca (sotul) si unde sa stati. Singuri, fara soacra. Eventual, ca sa impacati pe toata lumea, rugati-o pe soacra sa va caute un ap./casa in localitatea unde sta ea, un loc de munca pt. sot si gata. Iar ajutorul ei s-ar putea limita sa te mai ajute din cand in cand cu copilul, sa stea cu el sau a tempo pieno astfel incat tu sa iti cauti ceva de munca. Si va descurcati sigur.
Mai revin, daca mai ai intrebari.
mamma bis - o fetita si 35s de
la mare sau pe drumuri de munte ...
yoanag spune:
salut!
of cu vremea asta ploioasa nu mai am niciun chef
parca tot somn mi-e numai ca cine doarme???
azi am lucart si gata pina luni,maine sono di riposo
facem prin rotatie duminicile si cind imi pica simbata riposo si a turno duminica
abia astept sa fac bradul(care inca tre sa il cumparam)
Dana-saraca de tine,cred ca esti epuizata
bine macar ca ai week si nu mai faci avanti-indietro la gradi,adica e rau cind unul merge si unul nu ca nu ai timp nici asa de tine un pic
unul acasa bolnav,la celalat te gindesti cum e etc...apoi cind vine al treilea chiar ca nu stiu cind mai ne poti scrie de voi
si asa esti activa si ne dai vesti despre voi
asa-mi place de tine ca la sfirsitul mesajelor ne spui ce faci de mincare asa mai ne vine cite-o idee
de ex cind ziceai ca faci peste la cuptor acum intr-o seara,am iesit la spesa si am luat filč si am facut si eu ca mi-aifacut pofta si tare bun a iesit
acu' intr-o seara pizza si iar mi-a fugit gindul la tine fara sa vreau
tu esti de vina cu meniul pizza ,peste
ce sa mai zic de Alina(D) cu zucca ei ca ne-a imbolnavit atunci,numai zucca vedeam in fata ochilor si eu nu cumpar in veci de obicei
Vivi e lascia vivere!
yoanag spune:
am trimis mesajul ca de nu patesc ca si Stefy
Alexandra-nici eu nu cred in salarii deastea
eventual daca nu gaseste chirie poti sta o perioada la soacra pina gasiti casa,ca dintr-o data sa fie si muna si casa dintr-o data e cam greu sa le ai amindoua din prima zi
si noi tot singuri am stat de multi ani,am locuit si aici cu cneva avem stanza in afitto chiar la inceputuri cind eram fara acte dar apoi cum am prins ocazia ne-am mutat singuri
ai mei/ai lui alla fine discutii se ivesc
daca chiar nu ai de ales poti incerca sa stati pina gasiti chirie apoi daca sinteti pe cont propriu va poate ajuta cu Alessa,banuiesc ca mai incolo poate vre sa lucrezi si tu ceva
Vivi e lascia vivere!
yoanag spune:
Si Abramburika ne mai zice ce gateste citeodata si Alina(D)-imi place de voi
Kemsy-pe unde esti? ai fost la coafor?
Dana-nu e de facut pe victima,chiar te intelegm ca iti e f greu dupa ce noapte ai avut cum sa nu fii obo
ai grija de tine si cit dorm copiii pune-te si tu un pic linga ei
eu seara crollo ca ma trezesc devreme dimineata si nu inchid un ochi toata ziua ca a mea nu vrea sa doarma ziua,a dormit la inceput de gradi dar a tinut-o o sapt apoi inca una in cncediu apoi gata
ieri a dormit vreo 3 ore dar ca nu se simtea bine
Alina(D)-multu
am dus-o ieri si i-a dat supozitoare si in caz ca incepe sa aiba febra sa-i dau sirop/antibiotic
azi zice ca nu o mai doare gitul,deja se simte mai bine,febra nu are
Stefy-pai e aproape auchan-ul de mai mergem la plimbare
ma gindeam ca poate gasesti printre atitea oferte de jucarii ceva potrivit pt Stefy
week fain!!!!
Vivi e lascia vivere!
slimatei spune:
ale scuza-ma te rog, incercasem si eu sa fiu scurta de asta tind mereu sa ma intind ca o placinta sa nu se inteleaga gresit...
observ ca tu esti constienta de exagerarile unora(si nu nu pot sa nu admir la petro cat de obiectiva a fost cu raspunsul!)
deci ...sa ma amestec si eu in vorba..
oriunde ar fi ,nimeni nu cred ca iti va zice exact cat castiga sau cat de rau stau, sau mai stiu eu ce..
mai degraba tind sa exagereze ca castiga nustiu cat , ca o duc bine etc, etc..cazuri in care te face sa te simti injosit uneori (ca asa-i romanu' oriunde ar fi- laudaros si chiar daca n-are cu ce)
si tu , stai sa te gandesti ca altii "o duc" mult mai bine, iar tu nu ai "putere" sa-i zic asa nici sa "ciripesti" cum iti permiti?
dar nimeni nu ti-ar da Doamne fereste o mana de ajutor sau sa-ti de'a vre-un "pont" ceva sa ai si tu cumva o "linie de plecare" Doamne fereste , daca te ridici mai mult ca ei ..cum ai putea sa-i intreci? cand tu erai un "ti'nirci".. numai asa imi vine in minte.. "ia uitel nene si pe asta" ce s-a mai ajuns si el..si cand te gandeai ca era lihnit si n-avea dupa ce bea apa...ii mancau cainii din traista..etc..
nu aruncati cu rosii!!! imi dau si eu parea ....din ce am mai observat si eu pe ici pe colo....
scuzati, m-am desfasurat si eu un pic.......
tu poti sa incerci...( sper ca ai ajuns la un compromis cu B. , cu statul cu soacra)sa mergi sa vezi, sa incerci.. si asa daca zici ca nu te leaga nik aici unde esti , poate iti gasesti norocul acolo... DD ajuta! si chiar daca soacra e asa cum e , poate reusesti sa o "dominezi" si totusi m-as bucura sa aud ca va intelegeti cat de cat bine si sa te ajute cu Alessa..tare bine prinde o mana de ajutor ! iti doresc numai bine!
dana ,ioana si restul fetelor va pup cu drag..
annare spune:
buna fetelor...va citesc de mult timp...imi place atat de mult sa vad cum vb de copilasii vostrii..eu nu sunt nici mamica si nici graviduta..sunt doar o aspiranta(cam de un an ma chinui si nu reusesc)...tot in Italia locuiesc si eu si de aceea am indraznit sa va deranjez...