Mamici si Gravidute Italia ***(86)***
Raspunsuri - Pagina 4
Laura_Luiza spune:
Daviduca din fericire n-am mai avut episoare de dureri in piept.. deocamdata, dar ma astept. Bb meu e intors de la 4luni jumate. Chiar ne intrebam serile trecute daca nu ii vine sangele in cap
Apopos de ce am scris mai devreme, am uitat sa spun ca eu cred ca nu am nici un diabet Zic asta pt ca bebele este chiar un pic slabut iar eu m-am ingrasat 8kg pana acum, la 29sapt..ceea ce prin comparatie am dedus ca nu e mult, iar astea sunt primele semne..alaturi de sete si urinat des..dar ce graviduta nu are simtomele astea????
cris85 spune:
salut fetelor
mai apar si eu di cand in cand Suntem bine sanatosi giulia creste si bb2 la fel
Am inceput deja sa fac cumparaturiile ptr bb2 desi stiu ca e devreme insa ma ajuta sa ma apropi mai mult de el. In plus dupa nastere cu tot ce voi avea de facut, cu durerea de la cusatura si 2 copii dupa mine nu o sa am eu rabdarea sa o fac. Voi fi nevoita sa trimit pe altcineva insa mai bine previn si fac eu inainte incet-incetisor. Pana acum am fost doar pe la oviesse si am gasit pot spune preturi acceptabile ( daca voi avetgi vreo idee spuneti si mie ) Pana cum avem:
- 8 costumase de bumbac ( defapt sunt pijamale mai mult decat costumase)
-1 costumas de ciniglia
- 4 biberoane (2 micute si 2 mari)
- 1 pereche de sosete
- un prosop cu angolo ptr baita
-3 soneglini (jucarii ptr noi nascuti) nu am rezistat si le-am cumparat
in plus bunica a facut o paturica foarte frumoasa din lana
deci cam atat mi se pare, mai am eu de cumparat o gramada, insa am si timp
--------------------------------------------
Cristina, mama lui Giulia ( 21.09.2007)..si 20+
slimatei spune:
asa.. am revenit ...sa ma aggiornez si capitolul asta :)
snow multa sanatate lui Ale presupun ca si-a adus aminte de italia, cand a vazut ce bine a fost in vacanta aici
ale ma bucur ca sunteti mai bine..aveti grija de voi si fam. voastra ..sa tineti unul la altul..si sa va indragiti ca in prima zi ..nu te mai amara ..mama ei de soacra..
dana..off asta-ti mai lipsea acum infectie.. te cred ca le e teama sa iti dea ceva le e frica pt bebe din burtica..dar la faza asta cred ca 's si incopetenti... ca sunt atate antib. care's cat de cat permisibile in gravidanta...of si iar of..toate la tine..
cum adica il lasa sa doarma pe Mattia? imi aduc aminte ca i-ai dat pan' la 13.00...si ce's curioasa ..unde doarme? pai mami, cum sa devii antipatica..daca asta's cer..adevarul ..spunele clar in fata.. eu una,asa as proceda.. eu cand stefi nu a vrut spre ex sa mai mearga la gradi am intrebat-o pe ea dece ? apoi , maestra a fost destul de deschisa si mi-a spus adevarul ..de ce nu vrea stefi sa mai mearga..dupa care am "intrat" si eu in ea..in sensul sa o indrum.. ca maestra nu-i vrea raul si de ea trebuie sa asculte mai ceva ca de mine... pai, se poate ?ce'ar fi daca toti copii ar face ca ea.. numai ce le convine..iti dai seama 25 de copii si o singura maestra.. isi ia campii..
oricum iar ma lungesc.. ideea e ca pe undeva mint ele..si n-ar trebui..mai ales cu mancarea ..ce stiu eu ce le duce mintea?
.. poate reusesti sa le convinci sa iti zica adevarul.... cu riscul de a deveni antipatica..dar eu presupun ca doar tu ca mama.. datoria lor ca pedagogi, e sa aiba grija de orice copil..nu exista ca mii antipatica o mama... de copilul asta nu mai am grija.. super-super anormal mi s'ar parea.. si nu cred ca e practicabil...
off un alt stres in plus..
zici ca dai copiii la gradi sa stai linistita si tu cateva ore ..dar intre timp tb sa te gandesti ...daca ei mananca? daca-l lasa iar pe Mattia sa doarma..of-of... numai bine va doresc
roxali pe fuga, pe nefuga ..doua randulete asa cum ne'ai obisnuit.... mai arunca-ne
la voi!
slimatei spune:
v-am mai zis ca va multumesc de complimente? va mai zic odataca tare bine prind...
..si da petro .. de data asta a stat.. ca niciodata n-am reusit sa o conving sa o tund de placere..am mai slutit-o eu, asa pe ici pe colo..cand o mai prindeam in toane bune, fugeam si'atunci cu foarfecul in mana
..ei da' acum, cred ca a vazut-o pe mami..si ce zice ,eu sa fiu mai prejos? plus ca s-a imprietenit foarte bine cu frizerita.. i-a cam suflat in coarne..a plimbat-o si cu masina ei..etc.. si normal.. ca orice om(mai ales copil)..are avantaj?, da' de la el mai, mai ce santajista o sa mai fie..eu sper ca nu..da' asa ma inspira
laura frumos nume la bbEduard Daniel
de hainiti la bb, habar n-am ..asa ca nu ma pronunt eu stiu ca m-am dus la magazine(tip -prenatal,etc) si le-am cumparat..pt mine a fost mai comod asa ... nu le am cu online-ul
multa sanatate in rest si ai grija de tine si bb .. nu e dejoaca..
pai bb se mai intoarce odata cu capul sus si apoi din nou sa revina cu capul in jos..din cate imi aduc eu aminte
dana multa sanatate ca am uitat sa-ti zic si bafta cu baietii la gradi ..poate reusesti sa te faci inteleasa cu ele pe "cai bune"
cris ma bucur ca ne-ai mai dat un semn.. si ma bucur ca ai inspiratia cumparaturilor de pe acum..ajuta mult tare
ioana ma bucur ca nu te a deranjat totusi ..asa am simtit in acele momente asa am scris...
mersi de link ! o gramadaaa de idei... si yupii am vazut si handy manny ca al S.-ei ...
abia astept sa vad ce fata face stefi..
era de multisor ca nu mai ajungeam prin auchan... ca de la noi e cam departe 30 km.. tie ce-ti pasa il ai aproape
curios ca m-am recitit..mama ce de'a mesaje am trimis de dimineata v-am rupt scatolele
a si apropo de presepe ..am tot cautat prin poze sa pun si o fotografie cu el..ca eu ma stiti fac foto si la "tabloaie"
n-am nici una cum am putut sa sar asa ceva???...
acum va las ca v-am plictisit destul
o seara placuta!
slimatei spune:
aa stati ca am sarit ceva..da nu mai stiam ce..
daviducanu mai stiu ce vroiam sa-ti raspund.. te pup si atat
bineinteles ca va pup pe toate ,fara suparare...
LAlexandra spune:
Ciao, fetele!
Sunt prin zona, sper ca dupa ce adorme Alessa sa pot si eu sa scriu.
Vreau sa le raspund fetelor gravidute cu ce cumparaturi am facut eu.
Sa aveti seara faina
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
danangie spune:
Buna seara,
STEFI am citit ce ai scris si sa stii ca si mie mi-ar placea tare mult sa stau sa scriu mesaje lungi si detaliate. Uneori duc nostalgia acestor mesaje.Cand nu aveam copiii asa si faceam.Scriam si eu km de mesaje.Acum recunsoc cu toata sinceritatea nu mai am timpul necesar, in primul rand nu mai am nici rabdarea necesara, dispozitia.Recunosc ca m-am salbaticit rau dar si ptr faptul ca am 3 ani ca nu mai merg la munca...bine cu pauza aia de vreo 4 luni cand ma intorsesem la munca cand il aveam doar pe Alessio. Deci eu de socializat nu am socializat si acum ca acum nici nu am chef sa socializez....poate ti se va parea ciudat, dar acum asa simt. Probabil ca ma ia si asa o stare de depresie nu stiu ca sun tmai mereu obosita si in ultimul mult plang mult.Dar asta e.Deci, efectiv eu una, cu scuzele de rigoare nu ma mai pot gandi si la mesaje detaliate come una volta. Astea fiind spuse, multumesc ca intrebi mereu d enoi si crede-ma ca daca uneori nu raspund nu e din rea vointa ci ptr ca sigur s-a ivit ceva.
Inainte de a trece la altele STIE CINEVA CUM SE NUMESTE AICI PROGESTERONUL INJECTABIL??? SI DACA SE IA DOAR CU RETETA? E DESTUL DE URGENT.MULTUMESC ANTICIPAT.
Acum sa trecem la ale mele. Alessio ieri a fost din cale afar de nervos. Toata dupa amiaza nu am facut decat sa-l pazesc pe MAttia de el.Nu stiu de ce de catvea zile i s-a pus pata rau de rau pe el. Dimineata l-am imbracat, i-am dat iaurtul dar cand l-am atins de fapt cand il tineam asa de cap ca sa-i sterg nasul.....frigea efectiv. I-am luat temp si avea 38,8. Nu-mi venea sa cred. L-am dus doar pe MAttia la nido si am fost cu Ale la pediatra.Rezultatul: otita! Din nou! E a doua in 3 sapt. Si daca nu i-as fi facut lavaggi nasali de 3 ori pe zi...aspirat nasul cu batista bebelusului, sirop ptr tuse si ptr fluidificat catarul...offf sunt efectiv tare suparata. Dar se vede ca el este extrem de sensibil si predispus la asa ceva.......acum ii dau antibitic si tachipirina ca febra asta oscileaza intre 38° si 39°.
Mattia a plans cand l-am lasat. Dar cica nu mult. Cand m-am dus sa-l iau.....avea asa o fata sifonata exact ca si cum ar fi dormit.Deja vedeam rosu in fata ochilor. Le-am intrebat daca a dormit si nesimtita aia a avut tupeul sa-mi zica (,) ca nu! Si am ajuns eu acasa si pune-te Dana sa-ti rupi spatele la chinuit sa-l adorm.Era 13,45 si tot nu reuseam sa-l adorm. atunci le-am spus si le-am cam facut tambalau. Nu am fost agresiva, am fost diplomata, i-am explicat tipei ca poate sa-mi spuna ca nu a domrit ca eu nu o cred ca Mattia fiind treaz de la 7,00 la ora asta ar fi trebuit sa doarm asi rahatul in el! ca sa nu zic altceva....si pana la urma a recunoscut ca imedoat dupa ce a mamcat a adomrti 15 min.I-am explicat ca exact ca si data trecuta toata ziua s-a dus a rottoli!! si a ramas surprinsa sa isi dea seama ca intr-adevar mattia daca doar si 10 min si-a stricat tot somnul.I-am explicat ca daca ele nu reusesc sa-l tina treaz nu are nici un rost sa il tin pana la 13,00 chiar daca eu niciodata nu l-am lasat pana la 13,00 si ca dat fiind ca niciodata nu ajung la 8,00 si nici nu voi reusi vreodata sa ajung la 8,00 deci eu platesc degeaba 5 ore pe zi. Ma rog, am ajuns la un acord sa probam sa recuperam orele pe care le-am pierdut si sa il als pe mattia sa doarm aacolo.Adica daca mattia adoarme ele il iau il pun in patut si il lasa sa doarma,ma suna imi zic ca el a adormit asta in cazul ca nu il dau in aceea zi pe ale.................si atunci cans se trezeste mattia ma chiama sa vin sa-l iau.asa impacam ci capra si varza. pe mattia ca asa saracul nu se mai chinuie de somn..........pe mine ca asa nu ma mai enervez ca pe urma ma chinui cu el o zi intreaga..........si pe ele ca asa nu mai sunt nevoite sa MINTA!!! ecco fatto! vom face asa dar doar daca alin nu lucreaza giornata.ca atunci cand va lucra giornata nu am cum sa-l las singur pe ale in casa chiar daca atunci ar domrmi si sa ma duc sa-l iau pe mattia si atunci ii voi zice ca la 12 in punto sunt acolo si ca 15 min eu cred ca pot sa se munceasca sa mi-l tina treaz!!! nu???off..na ca acum tocca a me sa ma intind ca o placinta!!!
sanatate multa puiutilor bolnavi
Mami de Alessio Michele(2 ani si 5luni) si Mattia Gabriel(13 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
LAlexandra spune:
Incep mesajul, sper sa il si termin, doar ce l-am adormit.
Laura, sa ai mare grija cu termenul in care sunt gata actele, eu am depus hartiile la inceputul lui decembrie si abia pe la sfarsitul lui ianuarie au fost gata...si atunci ca am mers noi la politie, ca el nu avea timp si chef sa vina acasa, desi are termen 10 zile. Deci, daca vedeti ca nu vine, insistati voi. Ce anume vei de pe net? Noi am luat multe de folosinta indelungata: patut de voiaj, scaun, jucarii, etc. Haine nu am luat de aici decat din Panorama la reducere, cate ceva din Oviesse, restul am primit, si acum am comandat haine pana la un anisor de pe site din Romania de la Aramis (asta dupa ce am vazut cam cum creste si cat e de marisor - de asta depinde mult si atunci nu are rost sa ii iei multe)
Cris, eu nu am folosit deloc patura de lana...mi-a fost frica, ca se zice ca se poate sufoca.
Daca aveti intrebari ce va mai trebuie sau asa, va scriu cu mare drag, si va dau si siteurile ebaby.it si culladelbimbo.it, pe asta sunt mai multe, dar sunt tare scumpe. Pe primul sunt mai ieftine.
Stefi sunt in asentimentul tau cu referire la Ioana...TOATA STIMA, stii ca esti deosebita, iar daca nu stii o sa-ti repetam noi.
Mie mi-ar place sa o cunosc pe Giani...stiti de ce? ca ma distreaza cum intra ea mereu seara si ne da raportul, e o scumpa
Roxali, ma bucur mult ca ai revenit si te asteptam cu vesti multe, multe despre voi.
Andreea, parca ziceai ca ati resuit sa va cumparati apartament, sa il stapaniti sanatosi.
Petro, sper ca te odihnesti acum ca e mama la voi. Sa aveti spor la treaba cu lucrarile Silviei pentru gradinita.
Raluca...ce bine te inteleg cum zici sa treaca repede timpul...dar, pe de alta parte, nu as vrea sa scap nimic din momentele astea. In seara asta, stateam si ma uitam la Alessa ce gingas se juca el, cum se uita mirat la jucarii, ce mai, mi-e tare drag si il iubesc, asa cu toate trezirile de noapte ce ma aduc la disperare.
Ali (D), sa stii ca mi-am adus hartiile cu ce scrisesem despre nunta, imi fac timp si o sa-ti trimit un mail, sper sa resusesc intr-una din zilele astea.
Danangie, nu te mai necaji cu mancarea, pt moment mai bine le faci si acasa, iar de le e foame o sa pape ei, apoi cand or mai creste o sa-ti iti spuna ei daca le mai trebuie mancare si acasa.
Monica, ma bucur ca mai reusesti sa ne scrii, sa intri mai des.
Snowbunny, parca tu erai cu puiutul bolnavior. sa se fac repede bine!
...parca mai scrisese si Ginger...toata stima si pt tine cum ai reusit sa cresti cei doi gemeni smecherasi.
Riccardo! La multe lunite!
Elisa, sper ca ati reusit sa va mutati.
...daca am uitat pe cineva, sa ma trageti de maneca, sper ca nu am incurcat oalele, ca scriu din amintiri.
Bineinteles ca intre timp s-a trezit o tura
LAlexandra spune:
offfffffffff, Dana, acum am vazut mesajul tau.
Hai mami, MULTA TARIE, ca trec toate
LAlexandra spune:
sa va spun acum despre cearta noastra
Soacra-mea lucreaza in nord, si Bogdan vrea sa isi gaseasca si el de munca acolo, la insistentele soacrei care a zis ca ii gaseste ea, ca acolo e mai bine, ca se castiga mult, si sa ne mutam acolo. Bunnnnnn...dar sa ne mutam cu ea in casa.
Eu am asa un concept de viata, cat o dea Domnu si ne ajuta, sa nu stau nici cu parintii mei, nici cu socrii. ( si mai ales ca ea e mai mult o straina, cel putin pt mine...dar astea sunt alte discutii).
Ideea e ca vreau sa va intreb, mai ales fetele care stati in zona de nord, cum e viata acolo, cat sunt chiriile, se castiga mai bine, se gaseste de munca? ( in constructii sau in fabrici, eventual)
sa nu va spun ca unii i-au zis ca se poate castiga si 3 mii, chiar 4 mii pe luna, daca aduni toate sporurile, al 13-lea sal, etc.
Ma gandeam sa deschid si un subiect sa vad ce mai zic alte fete, ca am vazut ca mai sunte fete din Italia pe forum.
Va rog, ajutati-ma cu niste raspunsuri, dar asa sincere si directe