Licurici de ianuarie-februarie 2009 (126)
Raspunsuri - Pagina 16
crisspy spune:
Naty daca Nadia e sanatoasa zau ca nu ai de ce sa te ingrijorezi, mai ales ca zici ca si Ioana e la fel
Micola mersi de aprecieri...se pare ca bombonierele lui Vladut s-au dus la Razvi in burtica
Crisspy, fericita de Razvi
miereamara spune:
Crisspy felicitari pentru cuvintele!
Porumbita, acum citesc the happiest toddler on the block - Harvey Karp, mi-a placut cum a dat el definitia temperamentului lui Aidan
"SPIRITED"
Cica genul asta de copil este:
more active-run further, jump higher
more impacient - hate sharing and taking turns
more impulsive - easily distracted and accident-prone
more defiant - they run to the curb, look back at you....then dash into the street
more rigid- they get so upset, they keep crying even after getting what they want
more intense- they get very glad, very sad and very mad
more sensitive- their feelings are easily hurt
In esenta asta e Aidan! Cuvant cu cuvant. Probabil bunicile l-ar numi doar rasfatat, dar mie imi place cuvantul spirited.
Mi-au placut de asemenea toate cartile scrise de Dr. Sears.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
miereamara spune:
Cu dormitul./...am avut vreo saptamana in care am crezut ca o iau razna. Dormea f bine, numai ca ii luam cam o ora jumate- doua ore sa adoarma. Timp in care trebuia sa ii citesc povesti, adormea pe la 9.30 -10 ceea ce mie mi se apre f f tarziu pt un copil, unde mai pui ca ma apucasem de programul ala de fitness si numai chef de miscare nu mai aveam eu la 10 seara, eventual dupa ce atipisem langa el un sfert de ora!
Asa ca aseara am schimbat foaia. L-am bagat la baie la 7.30 si in pat ne-am asezat pe la opt fara un sfert. I-am citit 3 povesti si pe masura ce terminam cartile, le puneam langa pat. Apoi i-am spus ca daca nu adoarme in maxim un sfert de ora il pun in crib si eu ma culc in pat (asta mai fac cand nu vrea sa adoarma la pranz si e ultima solutie la care apelez pt ca de obicei plange).
Si a adormit copilul repejor, la 8.15 deja faceam fitness:))
Sper sa il tina!
Ahhhh si m-am lasat de fumat, oricum nu mai fumam mult, maxim 3 tigari pe zi (m-am luat ca proasta iar de fumat dupa ce am nascut, cat am fost gravida nu am simtit efectiv nevoia de a fuma, aveam si o motivatie in plus normal, dar stiam ca voi fuma din nou dupa ce nasc, nu stiu de ce nu am vrut/putut sa ma las atunci), dar...m-am lasat definitiv si eu si sotul (la el era problema pt ca ajungea la un pachet uneori pe zi). Nu pot sa zic ca mi-e usor, dar nici greu cum ma asteptam nu este. Pur si simplu am decis ca trebuie sa ma opresc, cold turkey cum s-ar zice. Fara medicamente, fara substituenti. Totul vine din minte. Am fumat vreme de 15-16 ani, nu a existat dimineata fara cafea si tigara, cand ma gandeam ca tb sa renunt la obiceiul asta mi se parea sfarsitul lumii, parca imi fura cineva un drept al meu, ei...iata ca nu s-a sfarsit lumea si nici nu am luat-o razna:)))
Ce avantaje am observat pana acum:
-tenul mult mai luminos si mai frumos (asta e logic pt ca sangele are mai mult oxigen si drept urmare fata apare mai roza)
-nu mai miros urat (nu am suportat niciodata mirosul de tigari, dupa ce fumam ma spalam pe dinti, fata si maini de nu stiu cate ori)
- am timp mai mult dimineata, nu mai intarzii la servici, am timp sa ma machiez, sa fac dus in liniste)
-cu respiratia nu am avut niciodata probleme, pt ca am facut mult sport intodeauana...aici nu stiu ce sa zic
- am o parere mai buna despre mine, daca am reusit sa ma las dupa 15 ani, inseamana ca pot face orice:))
- avem mai multi bani!!!aici tigarile sunt f f scumpe
-nu mai trebuie sa tremuram ca niste caini in fata casei, pt ca noi acolo fumam, nu am fumat niciodata in casa sau de fata cu copilul, ieseam in fata casei...si era un friiiig mai ales iarna:))ne inghetau toate cele
Dezavantaje;
-sunt cam constipata
-ma apuca nervii uneori, de fapt pe amandoi si ne certam ca chiorii, am inteles ca simptomele de withdrawal se diminueaza dupa trei saptamani, daca nu divortam pana atunci se cheama ca am scapat:))))
-inca mi-e pofta uneori sa fumez o tigara la cafeaua de dimineata, dar nu atat de rau cum mi-as fi inchipuit inainte
deliafairais spune:
miere, felicitari! eu am obs (acum 5 ani cand m-am lasat de fumat) ca daca beau cafeaua cu mult lapte nu imi trebuie tigara langa ea :)
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deliafairais miere, felicitari! eu am obs (acum 5 ani cand m-am lasat de fumat) ca daca beau cafeaua cu mult lapte nu imi trebuie tigara langa ea :) mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009 |
Delia exact asta am facut si eu!
Porumbita spune:
si sotu s-a lasat de vreo 2 saptamani, tot asa cold turky
sper sa il tina (ca s-a mai lasat odata 2 ani si o data un an si ceva)
si fratemiu care fuma 30 tigari/zi a trecut la tigara aia electronica si sper sa se lase complet
Porumbita spune:
citat din mesajul lui miereamara Crisspy felicitari pentru cuvintele! Porumbita, acum citesc the happiest toddler on the block - Harvey Karp, mi-a placut cum a dat el definitia temperamentului lui Aidan "SPIRITED" Cica genul asta de copil este: more active-run further, jump higher more impacient - hate sharing and taking turns more impulsive - easily distracted and accident-prone more defiant - they run to the curb, look back at you....then dash into the street more rigid- they get so upset, they keep crying even after getting what they want more intense- they get very glad, very sad and very mad more sensitive- their feelings are easily hurt In esenta asta e Aidan! Cuvant cu cuvant. Probabil bunicile l-ar numi doar rasfatat, dar mie imi place cuvantul spirited. Mi-au placut de asemenea toate cartile scrise de Dr. Sears. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
f tare definitia
cartea asta din pacate nu o am nici in ro nici in eng (sau nu am gasit de unde sa o downloadez)
crisspy spune:
Porumbita vezi ca au cartea la Curtea Veche. Poti sa o comanzi acolo, e 25 de lei cu tot cu transport. E in romana.
Se gaseste varianta in engleza la noi pe forum la bazar, e 50 de ron.
Crisspy, fericita de Razvi
miereamara spune:
Porumbita as zice sa o cumperi in engleza daca o gasesti.
Uneori prin traducere (si mai ales in cazul acestei carti- o sa vezi de ce zic asta cand o sa o citesti) se pierde esenta. Cartea asta contine niste tehnici de comunicare cu copilul extrem de bine descrise in limba engeleza. Sunt f f eficiente, personal cred ca prin traducere s-ar pierde anumite idei.
Roxana zi-ne si nou bre despre cum fu vizita la Pampers?
Carmen_Marieta spune:
citat din mesajul lui Naty porumbita nu ma stresez, dar am asa o strangere de inima cand vad ce slabanoaga e. Si cand aud de greutatile colegilor de odisee ... Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI Asa a venit pe lume Ioana Si asa Nadia |
Lasa colegii de odisee ca nu toti au multe kg-, si noi ne incadram la categoria usurei!!
Miere felicitari pentru renuntarea la fumat! Mai mult avantaje decat dezavantaje..
Micola, Crisspy cand baietii vor incepe sa vorbeasca o sa va doriti "cateodata " sa mai taca...
Eu sunt bine, vreau ca bebelina sa stea cat mai mult in burtica , stau cat pot de mult in pat, iau tratamentul prescris...
Azi am mers pana la dentist, am facut un control de rutina, apoi am trecut am stat cu Stefan cateva ore( in aceasta perioada de vreo cateva ori voia in brate- ii tot explic ca nu-l pot ridica), ne-am jucat( cu masinutele) si am mai construit un castel din cuburi, am papat impreuna, si apoi l-a dus mama la nani..
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
33+