Licurici de ianuarie-februarie 2009 (126)
Raspunsuri - Pagina 14
bebelusi spune:
Mai eu asa zic, ca ma prinde, ca termenul de 40 de sapt este in 14 ianuarie, deci ar trebui sa ma prinda
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 32 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
miereamara spune:
Patricia daca ii ceri medicului sa iti faca cezariana pe 31 dec si termenul tau este 14 dec, deja inseamna o sarcina de
38 de saptamani.
Daca ecograful ti-a estimat eronat varsta sarcinii si ai mai putin de fapt? Vrei sa risti inutil si sa nasti (posibil) la 37 de saptamani? Cel mai bine este sa astepti cat mai aproape de termenul de 40 de saptamani, e cel mai safe pentru copil.
Uite si un studiu aici axat exact pe problema riscurilor la copil
http://www.medicalnewstoday.com/articles/134699.php
Aici nu se fac cezariene programate mai devreme de 39 de saptamani tocmai din cauza asta, pt ca exista niste diferente destul de mari intre varsta estimata a sarcinii si varsta reala si nu se vrea sa se riste inutil sanatatea bebelusului.
De ce vrei sa nasti mai devreme? nu am inteles exact, nu prea am avut timp sa parcurg capitolul, dar mi-au sarit in ochi datele 31 dec-14 ian. E un subiect aici pe DC cu riscurile nasterii ( cezariana programata) mai devreme de 38 de saptamani.
Mama-anna multa sanatate lui Vladut! Probabil are ceva lichid in ureche, de aia apare timpanul opac. Timpanul e ca o membrana transparenta. Cand urechea medie se umple cu lichid si se infecteaza, timpanul apare rosu si umflat in spre exterior, poti sa il vezi si tu dc ai un otoscop (eu mi-am luat unul in perioada in care facea A. infectii la ureche, ca sa nu ma mai fatai pe drumuri la pediatru la prima suspiciune de otita). Daca la voi e doar opac, inseamana ca lichidul inca nu s-a infectat dar tb urmarit.
Cadia bine ati venit acasa! Cum este in formula de 4?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Selene_Bunny spune:
miere, "umbla" guvernantii astia la legea concediului de crestere a copilului si la cea a indemnizatiilor...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
anna-mama spune:
Miere, multumesc. Doctorul nu a parut prea impacientat, mi-a dat senzatia ca nu e o chestie grava ca mi-a si specificat ca nu e nevoie sa-i dea un tratament mai complex. Dar eu nu ma pricep deloc si stiu cat sunt de periculoase otitele, de asta ma strsez...
Ada, Lisa, multumim
Cadia, bine ati venit acasa, acomodare usoara! Cum s-a acomodat Clara? Asteptam vesti si pozici
de steluta norocoasa (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
micola spune:
Dark condoleante familiei! Imi pare rau..
Anna , pune-i picaturile cum ti-a zis doctorul si cand se termina tratamentul mergi cu el inapoi la control. Multa sanatate Vladutului! Deci instinctul de mama nu se inseala, demonstrat inca o data
Cadia, refacere rapida, laptic cat cuprinde si nopti dormite!
Patricia, ai de ales intre bebe dus la termen si inca 2 ani acasa.. si eu zic sa-l lasi sa stea cat vrea el acolo...cu cat mai mult cu atat mai bine..lasa, ca Dumnezeu nu da copii cui nu-i poate creste..zicea cineva pe aici ca orice copil vine cu o paine sub brat, sau cam asa ceva..si tu te mai descurci si cu bijuurile, nu te panica dinainte
Porumbita, nu mi-au fost de folos sfaturile tale, ci au fost DE AUR!
Am inceput sa-i spun si eu la fel ca tine, mai ales seara, ca toata lumea face nani, si tataie, si mamaie, si cealalta mamaie, si Vladut si Razvi si etc etc etc si ca nu are de ce sa se mai trezeasca pana dimineata, ca mami si tati sunt langa patutul lui, ca e baiat mare de acum si baietii mari dorm toata noaptea..de atunci doarme toata noaptea.. se culca la 9.30-10.00 si la 6.30, maxim 7.00 e in picioarenici nu mai conteaza ca e asa matinal..de fapt, e chiar bine, macar sa-i tina Dumnezeu obiceiul asta..ca din ian merge la gradi si mi-ar conveni sa nu trag de el dimineata, ci sa se trezeasca de buna voie.....asta de joi noaptea..sper sa tina..problema e ca se trezeste dimineata plangand..abia il potolesc..ii deschid tv-ul pe minimax si asa se mai calmeaza...
si adoarme si mai usor seara, in maxim 30 min e gata
Robert cum mai e? sper ca nu se mai trezeste nici el
Naty spune:
Hello!
claudia bine ati venit acasa! Refacere usoara si asteptam vesti.
cristi ma bucur ca ati ajuns acasa si ca bb2 e la locul lui.
patricia daca ai termen 14 ianuarie de ce te-a programat pe 4? Din cauza ca e a doua? 14 ianuarie e termen dupa UM? Bebelina e in grafic?
Am cantarit ieri fata, imbracata de casa si cu pampersul plin are 9,9 kg ...
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
Porumbita spune:
ei, se mai scoala o data la cateva seri da pt mine e deja parfum faptul ca se scoala doar de 3-4 ori si ca nu mai e seara de seara
insa insist sa vb cu el; am reusit sa scad timpul de adormit dela 1.5-2 ore la sub o ora
si doarme toata noapte la el in camera in patul lui;
dc se scoala si nu ajung din prima mai raman cate o ora langa el
dim se scoala intre 6 si 7; dc il pot adrmi la loc singur ok dc nu ma asez langa el (ora de sculare as vrea sa ii ramana 7:30 )
acum sa vedem sa sambata plecam o saptamana in concediu si o sa fie cu noi non stop
sper sa nu isi strice obiceiul de culcat
o sa radeti da eu abia acum ma simt pregatita pt bb2; cred ca cumva in subconstientul meu a fost chestia ca nu pot avea bb2 si sa fiu ok (eu adica sa fiu ok) atata timp cat robert nu e intarcat si nu se regleaza cu somnul de noapte
Porumbita spune:
naty sper ca nu te strezezi cu greutatea ei
si tu esti micuta si slabuta (si mamaaaaa ce te mai invidiez pt ce bine arati) si nici sotu nu mi s-a parut extrem de solid/inalt
bebelusi spune:
Fetelor, bebe e in grafic, medicul meu nu e de acord cu cezariana la 38 de saptamani, ci mai tarziu, de-aia m-a programat cu 10 zile mai devreme si nu cu 2 saptamani. Mi-a zis ca ma duc in patru pregatita de ceza dar daca colul nu e pregatit nu imi face. Ideea e ca eu data trecuta am nascut la 39 de sapt ca asa m-a apucat.
Nu o sa ii zic sa fac ceza in 31 desi ma batea gandukl initial ca era vorba ca cine naste la anul va avea per de stat acasa cu bebe de 1 an nu ide 2. La mine nu are cine sta cu copilul la un an, dar stati linistite ca nu voi face asa, a fost doar un gand
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 32 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
crisspy spune:
'Neata,
Micola mi-a placut asta
Citat: |
Am inceput sa-i spun si eu la fel ca tine, mai ales seara, ca toata lumea face nani, si tataie, si mamaie, si cealalta mamaie, si Vladut si Razvi si etc etc etc |
La fel si voua Porumbita si concediu placut ...pana la urma la ce carte te-ai oprit?
Anna ma bucur ca nu e nimic grav ...vezi si tu cum se mai prezinta dupa tratament.
Carmen sper ca esti mai bine azi.
Cadia bine ai venit acasa...asteptam impresii de cum este in 4 si pozici .
Noi suntem bine, am renuntat se pare la bibele de la 2 noaptea ...ma asteptam sa fie mai greu avand in vedere ca in primele nopti a fost foarte agitat (a ajuns intr-o noapte in bucatarie si a venit cu bibele la mamaia sa-i faca lapte )...dar vad ca s-a obisnuit, bea un bibe seara la culcare si unul dimineata pe la 4 jumate, 5.
Avem si achizitii noi la vorbire: apa, papa, ou si o tentativa de cucu (dar care iese mai mult tutu)...a observat mami ca nu vrea sa zica pana nu zice corect, la inceput zice foarte, foarte incet, mai cu rusine asa...Ne-a strigat in week-end de ne-a zapacit, asta asa ca ma vedea ca-mi danseaza sufletul de bucurie .
O zi usoara tuturor
Crisspy, fericita de Razvi