Sezatoarea canadiana (198)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

oanagabriela, intr-adevar, in Romania fiecare e cu realitatea lui, dar din pacate criza nu e fabricata, nici nu ar avea cum, atata timp cat economia tarii depinde numai de exporturi si de banii trimisi acasa de cei plecati, mai ales in Spania si Italia...cum in toata Europa s-a simtit, noi nu prea aveam cum sa scapam. Ne-am batut joc de resursele acestei tari, de agricultura, de turism..ne meritam soarta. Vedeam cat se fura, dar nu faceam nimic, pentru ca ne era bine, se faceau bani, toata lumea era fericita. In tot acest timp, am ascuns gunoiul sub pres si ne-am laudat ca e curat, dar acum presul s-a rarit si se vede toata mizeria...si e multa mizerie. Am multe pe suflet in legatura cu acest subiect, si multe sunt de dulce, dar altadata, ca sa nu va plictisesc.

ankalaura, noi am fost avertizati de o cunostinta de-a sotului, stabilita in Toronto, sa nu ne apucam sa transformam dolarii in lei la cumparaturi, ca ne vom speria. Asa ca eu fac terapie cu creierul si ii induc ideea dolar=leu..vad, de exemplu, ce pot fac sa fac cu 4000 dolari in Montréal si ce pot sa fac cu 4000 lei in Bucuresti.

Am o intrebare, ma tot contrazic cu cineva in legatura cu conjugarea lui "pleurer" la viitor. Cica e un caz special pentru grupa I si ar fi pleurai,pleuras,etc...cum e pana la urma?

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

La multi ani, draga Roxana!
sanatate,iubire si...paharul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

La multi ani Roxana! Sanatate, bucurii, impliniri si tot ce-ti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Tout d'abord Sarbatoritei! Multi

Apres : futur simple du verbe pleurer:

Je pleurerai
Tu pleureras
Il pleurera etc.

futur anterieur:

J'aurai pleuré
Tu auras pleuré
Il aura pleuré

Voila.

Cu cumparaturile de pe ebay, v-ati dat seama de mult cred ca si eu sunt fun. Nu am luat tepe, doar ca a trebuit sa platesc vama cateodata, nu mereu, cand command din USA. Ultima oara, pt. doua ceasuri citizen, femme, cu energie solara. Chiar si asa, m-a ajuns cam la 80€ ceasul ceea ce in FR nu e posibil.

De obicei, cand merg intr-un magazin si imi place ceva tare mult, probez, verific marimea ce-mi trebuie si apoi merg pe net si caut. Asa am facut si cu doudouna de la Vero moda care-mi cazuse cu tronc in magazin. Era 99€ si avand in vedere ca nu-mi este indispensabila, am ezitat. Am gasit-o pe ebay, noua, cu eticheta, la 42,50 cu transport cu tot.

Va urez o zi buna.

Nelia?????

A! Vroiam sa va intreb daca stie cineva ceva cazare mai ieftina la Quebec ville, am vrea sa mergem si acolo o saptamana, dupa 2 la montreal.

Mergi la inceput

La multi ani Roxana, sa fii sanatoasa

multumesc mult delphin si pentru conjugare(asa stiam si eu) si pentru link (il citesc constant pe monsieur vadim)...complicata treaba cu forumul acela, el m-a determinat in primavara sa nu depunem dosarul..m-am speriat teribil de tot ce citeam despre Canada. Eu nu inteleg o treaba..voi acum veniti in vizita sau va faceti temele pentru o eventuala mutare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

RALU, la noi e poveste lunga...asa ca pe scurt, intentionam sa emigram, dar nu putem inainte de vara lui 2013. Prin urmare venim sa testam terenul, sa vedem unde anume ne-ar place sa locuim si daca ne place sa locuim acolo.
Noi numim acest voiaj, voias de prospectare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Oanagabriela foarte faina relatarea ta despre Romania, deci tot asa a ramas, tara extremelor, ce mi-a placut mie la Canada in comparatie cu Romania - normalitatea, stabilitatea, nu-mi lipsesc deloc senzatiile tari, rasturnarile de situatie din tara de care aveam parte in fiecare zi, in viata de zi cu zi.

Roxana la multi ani!!! sa fii fericita si iubita alaturi de familia ta frumoasa! Si multumim ca ai grija de sezatoarea noastra!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delphin

RALU, la noi e poveste lunga...asa ca pe scurt, intentionam sa emigram, dar nu putem inainte de vara lui 2013. Prin urmare venim sa testam terenul, sa vedem unde anume ne-ar place sa locuim si daca ne place sa locuim acolo.
Noi numim acest voiaj, voias de prospectare.

Foarte tare si normal, as putea spune, ce faceti voi..noi plecam asa, mai la neve. Deci mai pleaca lumea si din FR...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Carmen - excelent!! Weekend placut va doresc!
Eu cred ca ai ales super. Noi, pe acelasi principiu, am fost la Paris, si asa am ajuns si la Disneyland. Cine stie cand vom mai ajunge... Cat puteti, mai profitati de Europa acum.

Ralu - cu toata avertizarea, o sa vezi ca vei transforma mereu, la inceput, in lei. N-ai cum altfel, e normal. Mai ales in primele luni, cand vii de acolo, pleci de la un salariu lunar care intra, si vii aici la nimic si cu banii numarati.
PLEURER la viitor
je pleurerai
tu pleureras
il pleurera
nous pleurerons
vous pleurerez
ils pleureront
Ce spui tu acolo e PASSÉ SIMPLE, je pleurai, tu pleuras... Intamplator, terminatiile de la singurar sunt la fel, imi imaginez ca de aici provenea confuzia.
Un truc pentru a retine viitorul si conditionalul: daca nu are R, nu e viitor, si nici conditional (R- ul ala de l-am scris cu rosu si care iti arata ca e un timp format de la infinitiv, si nu de la vreo radacina de conjugare)
Pleurer n-are nici o exceptie, e un verb de gr I, simplu si banal.
Un bun ghid gasesti www.leconjugueur.com/" target="_blank">AICI, conjugari. E super util pentru ca ai toate formele si toate diatezele.

LA MULTI ANI ROXANA! - zic si aici, sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de fericire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Oana cat de frumos ai povestit!
Mai ne povestesti la intilnire, abia astept!

Confirm si eu prezenta, inca odata. Plus famelia.

Mergi la inceput