Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 6
maru spune:
va intorc la avocado:
bine copt, intins pe paine prajita si cu branza sarata peste, e un deliciu!
nikole spune:
Maru, ce fel de branza sarata?
feta, sau cu ce anume ar merge?
eu nu ma prea pricep sa aleg un sortiment bun, vesnicul parmezan am in casa si mozzarela, atat.
iulix spune:
Mmmmmm... branza de capra mie mi se pare divina!!!! Mai buna de 1000 de ori decat cea de vaca!!!
ina.click spune:
Revenind la banane: cica actioneaza si ca pansament gastric. Din pacate am mancat o punga intreaga ieri si tot nu m-au lasat arsurile :(
Si trecand la alte fructe exotice: Mango, cum il recunoasteti cand e bun? Trebuie sa fie rosu si moale? Eu gasesc numai tari....
Se coace si singur daca il las in casa sau se strica?
Inca ceva ce nu am mancat inca proaspat: papaya. Sincer nici nu stiu cum arata bine. Am mancat doar in compot.
23 +
maru spune:
la papaya trebuie sa te pricepi. eu am incercat cel putin 5 soiuri, si cred ca numai un tip mi-a placut. Are un gust mai aparte, de pepene galben cu un gust special
mango, cel mai bun e cel galben.
Cel rosu se mananca in 2 feluri: ca desert, super copt (se zice ca mango copt se mananca in cada) ori salata, nu f copt, taiat fasiute mai subtiri decat cartofii prajiti (gata taiati la punga)
nikole spune:
Vai...mangooo, ce deliciu!!!
Ina, eu cumpar mango verde, se coace in 4-5 zile, temp. camerei.
prefer soiulwww.iac.sp.gov.br/centros/fruticultura/Manga/CultivaresManga/TommyAtkins.htm" target="_blank">ASTAe duuuulce, zemos, o nebunie
Papaya ...alta minunatie a naturii, pacat ca-i f. sarac in calorii, am zilnic in casa, mai mult ptr copil, fara papaya dimineata, nu merge la baie
prefer soiul www.tropicalfruitnursery.com/images/papaya-lg.jpg" target="_blank">ASTA
oricum...mi-e pofta de ciresede mor...
cui ii place passion fruit??
nu cred ca se gaseste in tara!
Mindy spune:
ador papaya. dar uit mereu sa cumprar. trebuie sa fac o variatie in lista de cumparaturi ca prea tot in aceleasi soiuri de alimente ma invart.
caut un aliment care sa imi scada pofta de mancare.
Nikole tu mananci produse lactate (din lapte de vaca)?
Mindy spune:
Ina, tin minte arsurile din sarcina. nasoale rau!! noaptea ma luau. Icearca sa nu mananci pana la senzatia de stomac prea plin. mancat putin si des. Si bea apa rece in inghitituri mici imediat cand simti ca incepe arsura.
Nikole, cum e passion fruit? asta cred ca are numai proprietati bune dupa denumire. am tot dat de el bagat in sucuri dar ca atare nu l-am gustat.