Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 7
Mindy spune:
legat de branza de capra. am gustat de cateva ori branza si unt de capra si mi s-a parut cu gust de uger sau de staul de oi. cred ca unele capre nu dau un lapte prea grozav la gust. probabil depinde de perioada cand sunt mulse sau daca au avut de-a face cu tzapul in perioada cand sunt mulse.
azi am fost la cineva care are 2 capre nu stiu ce rasa si am gustat lapte muls de o zi. absolut minunat, fara nici un gust puternic de animal.
iulix spune:
Cred ca la branza si laptele de capra trebuie sa te pricepi sa le faci. Eu am mancat aceea branza de la un vecin de-al tatalui meu care se ocupa de multi ani de ele si stie ce face.
Referitor la mango eu la mine am vazut numai soiul ala de l-a aratat Nikole, iar fructul pasiunii am mancat doar in compoturile exotice, insa as fi curioasa sa vad ce gust are asa naturel.
Pai daca papaya e sarac in calorii trebuie sa caut si eu, mai ales daca ziceti ca are gust super!!!
Mi-e mie pofta de niste capsuni mari si zemoase, dar romanesti sa fie, ca am mancat in martie unele de era numai culoarea de ele si gustul era de piatra. Imi ploua in gura de la atata pofta!!!
carolinah spune:
Mie papaya care se gaseste in Romania nu-mi place, are un after taste de branza, poate e coapta artificial si de asta.
Insa am mancat in Bora Bora in fiecare dimineata la micul dejun proaspata si mi-a placut la nebunie!!!
Si cea mancata in Portugalia mi s-a parut bunuta, adia un iz de branza, dar fff usor. Pana si pastilele de enzime de papaya (Papazim) cumparate de la DM miros a branza. yuck.
nikole spune:
Aici info. despre Passion fruit(Maracuja)
eu beau zilnic mai spre seara, suc de maracuja, folosesc pulpa de la un fruct, ptr efectul calmant/sedativ.
Incerc sa-i dau si copilului, dar nu-l prea accepta decat cu o tona de zahar, e acrut, mie una nu prea mi-a placut, il beam fortat la inceput, acum m-am obisnuit
Oare in tara nu s-ar gasi pulpa de maracuja congelata?
de ex. eu aici nu prea gasesc acerola , si cumpar pulpa, la fel si acai(asta are un gust oribil, dar uite ca ii place copilului)
iulix spune:
Nikole ce bine de tine ca stai intr-o tara unde se gasesc mai toate fructele astea exotice. La noi cu chiu cu vai gasesti ceva bun si de calitate!!
maru spune:
problema e ca incepe sa iti fie dor nebun dupa fructele normale, romanesti: capsuni de alea de Maramures, cirese de toate felurile, de la alea albe pana la coapte visinii aproape negre...visinele, waw, ce as muri dupa un copot de visine, acrut si racoritor. sunt si aici, dar sunt scumputze (nu capsunile, care in iunie, le gasesti la u-pick farms....o nebunie)
ina.click spune:
Ok mama lui de avocado, ma duc, mai iau unul, incerc si reteta precedenta. M-ati decis.
Mi-e ciuda ca nu iese bun :/ Ori gresesc combinatiile cu alte ingrediente ori nimeresc fructe nasoale.
In schimb ma tenteaza samburele...ce mare si lucios e...oare daca il plantez in pamant iese ceva? Sau o fi din ala care se baga in apa
24 +
Mindy spune:
sau agrese, strugurei, fragute, corcoduse, dude, prune bistrite, mere de vara.. ce mi-e dor de o dulceata de macese.
tin minte cum mancam cirese din livada direct din pom.. sau niste pere din parul bunicii, aveau un gust unic mai ales cand te cocotai dupa ele.
ina.click spune:
Practic ne e dor in primul rand de noi, de copilarie, doar ca perioada aceea din viata ramane in memorie mai mult prin prisma simturilor: gust, culoare, sunet.
Asa se face ca ne e dor de supa bunicii desi tatal va bombani tot timpul "ce-o mai fi fost si zeama aia chioara". Ne e dor si de supa, dar si de bunica si de noi.
24 +
iulix spune:
Ca tot a venit vorba de copilarie, mi-a venit dor de aceea perioada. Ce vremuri!!! De abia astept sa am un copil ca sa mai pot copilarii impreuna cu el!!!
Si ca tot ati pomenit de cirese eu as manca din alea de mai, pietroase, dar numai de la bunica din curte.(intre timp s-a uscat ciresul din pacate ) Si visine daca s-ar gasii tot anul as fi cel mai mare fan al lor. As manca aceste fruct non stop, pana mi s-ar face gura punga.