Bananele... si alte alimente benefice

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulix

Lady m-ai facut sa . Nu l-am manacat cu coaja cu tot, dar am citit si am inteles ca ai scris despre ananas ca daca e maro la coaja pisca si de aceea am zis ca ala de l-am papat eu a fost mai acrisor.

Only me


Mda, aveam eu asa un sentiment ca vorbim despre lucruri diferite.

Nu stiu sincer daca are vreo legatura culoarea cojii ananasului cu gustul, eu incercam sa-i explic Inei ca ananasul se mananca cand nu mai are pic de maro, adica coaja. Cu alte cuvinte sa-l curete bine
Nu am o metoda speciala dupa care aleg ananasul si intotdeauna l-am nimerit bun si dulce.

Valentina, multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Lady acum ai inteles ce ai vrut sa spui. mele ca nu am fost atenta de la inceput la ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Bre, m-ati ametit de tot

deci:

www.abanorte.com.br/mural/banana-prata-tipo-exportacao" target="_blank">banana nanica(denumirea in portugheza, scuzati-ma, nu stiu care ar fi traducerea, si daca o fi vreuna, ca asta e numele soiului in portugheza) prinde intestinul, adica in caz de consum exagerat, constipa.

www.flickr.com/photos/sonia_furtado/2959865286/" target="_blank">banana maca asta are rol purgativ, si un gust nasol, mie una mi se face greata de la ea,oricat de coapta ar fi banana, e dura si innecacioasa.

www.google.com.br/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_qhwodXKRv80/S8TebAlpVTI/AAAAAAAAABM/ApKsB0dnVWc/s1600/banana%2Bprata.png&imgrefurl=http://valeriaesteves83.blogspot.com/2010_04_13_archive.html&usg=Usg7hW5RJrQEGqnNjfh_Fm2z5qQ=&h=473&w=629&sz=511&hl=pt-BR&start=45&zoom=1&tbnid=bdlIKqMBXR7a7M:&tbnh=141&tbnw=188&prev=/images%3Fq%3Dbanana%2Bprata%26um%3D1%26hl%3Dpt-BR%26biw%3D1134%26bih%3D638%26tbs%3Disch:10%2C1532&um=1&itbs=1&ei=q0bhTO76CISClAeXnNC7Aw&biw=1134&bih=638&iact=rc&dur=94&oei=g0bhTPW4AYOdlgfeobWWDQ&esq=4&page=4&ndsp=15&ved=1t:429,r:6,s:45&tx=101&ty=65" target="_blank">banana prata un soi de care poti sa profiti fara grija, nu constipa, doar ingrasa

Eu le cumpar galbene, le consum cand sunt patate, sunt delicoiase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ia uitati cum arata avocado din Brazil, e o nebunieeee, eu insa il folosesc doar in shake, nu merge facut guacamole, e apos si dulceag, are miros de...iarba, de prospetime, e f diferit de soiul ala din Mexic, micut , des si untos, no explicatie...daca intelegeti ce vreau sa spun

AVOCADO

Incercati , daca nu ati facut-o inca, sa bateti feliile de ananas cu menta si nitel zahar, cuburi de gheata, iese o nebunie



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Ca am tot povestitim de avocado mi-e o pofta de unul de nu va mai zic... Cred ca maine imi cumpar si eu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

merci Nikole!
cele prata o sa le caut de acum inainte. varful lor arata ca si o coada. cred ca le-am vazut in magazin puse undeva departe de nanice. (ce faina denumire, nanice, adica faci nani de la ele) :-)

eu avocado gasesc doar cele mexicane, trebuie sa ma uit bine ca sa nu nimeresc prea moale, cel prea moale si prea negru deasupra e prea copt. cumpar mereu avocado. e bestial si asa facut pasta cu un pic de usturoi, verdeata, sare piper si lamaie, uns pe o felie de paine neagra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Avocado

Aparut recent pe piata romaneasca, avocado este un fruct exotic foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi.
Un fruct mediu cantareste in jur de 300 g; aportul caloric pe 100 g poate varia intre 140 si 360 de calorii, in functie de soi, gradul de maturitate, continutul in lipide. Se digera insa usor, gratie enzimelor continute. Coaja nu este comestibila. Fructul este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6, continand, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic.
Consumul regulat de avocado ajuta la scaderea colesterolului din sange.
Datorita componentelor sale speciale, avocado se foloseste in preparatele cosmetice sub forma de ulei cu agenti activi.

Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti.

Are efecte emoliente asupra tesuturilor neelastice si intarite ale pielii. Uleiul de avocado penetreaza pielea mai bine decat oricare alt ulei de plante. Este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antiriduri, cicantrizante.

Uleiul de avocado este o baza excelenta pentru tratarea aceneelor, dermatitelor, accelereaza procesul de vindecare al pielii.

Uleiul de avocado este folosit in cosmetica, avand avantajul ca nu creaza problemele referitoare la senzibilizare, fototoxicitate, crearea de formatii cu radicali liberi. Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inia o pauzarea pielii) il fac ingredientul cel mai potrivit pentru un produs cosmetic, si alegerea potrivita pentru produsele de ingrijire Hemel.

Desi este fruct se adauga in diverse feluri de mancare. Se poate intinde direct pe paine, alcatuind baza penrtu sandvisuri, se adauga la diverse salate cu pui sau legume. Brazilienii il servesc ca desert direct din coaja, fara sambure, stropit cu zahar si zeama de lamaie.

sursa: http://www.okey.ro/terapii-naturiste/avocado-un-fruct-atatea-beneficii.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

O sa incerc si eu maine sau poimaine avocado asta ca prea e laudat si va spun cu ce rezultate am ramas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Avocado e f bun, ptr cine isi permite sa manance de 3-5 ori/saptamana, aici e introdus in meniul zilnic al brazilienilor, insa majoritatea pe care ii cunosc eu il consuma sub forma de shake, sau un fel de crema duuuulce
ingrasaaaa, eu mancam zilnic in Japan, micul meu dejun era un avocado si cereale cu lapte.

Impreuna cu ovaz, constituie o masca excelenta ptr pielea sensibila, hranitoare, calmanta.

Totusi, prefer avocado din Mexic, ala merge frecat cu sare, lamaie, ma rog, facut guacamole, salivez ca un catel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

O idee pentru mancat avocado ca atare: cu sos de soia care-i sarat si-i taie putin din 'untosenie.'

Nikole, eu ma uit pe pozele tale si deja salivez asa m-as urca in primul avion..

In America Latina bananele (anumite soiuri) se folosesc mai mult ca acompaniament la mancare decat pe post de desert. Nikole, ai cumva retete?



Lai

Mergi la inceput