Bananele... si alte alimente benefice

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Am citit subiectul si vreau sa va multumesc!
Nu am nimic nou sa aduc la el, dar voi pune in practica multe din ideile de aici, mai ales ca ai mei copilasi mananca mult fructe si foarte putina mancare gatita, carne deloc. Singura problema e ca la noi in Ro nu se gasesc multe din cele mai interesante fructe, dar unele din cele care se gasesc inca nu le-am testat inca.


www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu, de Luana, si de ingeras Alma
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

ce pofta imi faceti cu sosul de marar si ardei umpluti.. nebunie


fetelor voi mancati fructele dimineata?
incerc sa imi schimb stilul de a manca, sa schimb micul dejun cu unul mai sarac in calorii. dar nu stiu ce.

am observat ca bananele imi fac pofta de mancare. de fapt ce nu imi produce mie pofta de mancare :((





Mindy, poti sa-ti tai niste fruncte si sa le mananci cu musli ,cereale. In loc de lapte de vaca foloseste lapte de soia(in care poti pune putina miere daca-ti place).

Mie imi plac mult murele, capsunile si merele, in aceasta forma.Dar as incerca cu kiwi,mandarine.

Daca nu iti place laptele de soia, inlocuieste cu iaurt natur. Foarte bun.


Kari, vreau si eu reteta de sos de marar, bitte!

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

ce buna ideea cu musli LadyJ, asa am facut dimineata, am pus apa, fructe un pic de miere si scortisoara. tare fericita ca mananc ceva nou.

Ayla - Go Local! si fructele din zona romaniei sunt bune. Ce dor mi-e de niste gutui!!! pfoai ce bine ar merge un compot de gutui amestecat cu cateva mere lamaie si scortisoara. (dupa cum ati observat, eu si Nikole avem o obsesie cu scortisoara:)

ieri am observat ca nu mai erau papaya la magazin. o fi gata cu sezonul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

fetelor ce ziceti de un dovleac copt la cuptor?

despre beneficile curative ale dovleacului:
http://www.sanatateatv.ro/articole/alimentatie/proprietatile-curative-ale-dovleacului/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

din categoria 'De Sezon':

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune.

In secolul al XIX lea s-a descoperit ca din sfecla se poate extrage zahar, si imediat a devenit o legume apreciata, de valoare. USA, Rusia, Franta, Polonia si Germania sunt la ora actuala cei mai mari producatori de sfecla rosie.

Betacianina este pigmentul care da acea culoare deosebita sfeclei, si o face sa aiba proprietati antioxidante foarte puternice. Studiile au demonstrat ca sfecla rosie folosita cu regularitate in dieta poate furniza protectie impotriva oxidantilor datorati stresului.

Beneficiile consumului de sfecla rosie asupra organismului sunt scaderea colesterolului, o mai buna functionare a ficatului si previne aparitia cancerului.

Previne bolile de inima – fibrele din sfecla rosie s-au aratat ca au capacitatea de a scadea colesterolul. Intr-un studiu realizat pe sobolani, determinat de hipertensiune, o dieta pe baza de fibre din sfecla rosie a dus la o reducere a serului de colesterol si scaderea nivelului trigliceridelor si o crestere semnificativa a colesterolului HDL. Aceasta dieta pe baza de fibre de sfecla rosie a avut ca si efect si scaderea colesterolului continut in aorte.

Un ficat sanatos - sfecla rosie contine agentul bioactiv betanina, care asigura buna functionare a ficatului. Cand ficatul functioneaza in conditii bune, grasimile sunt distruse eficient, ajuta la scaderea in greutate, si previne oboseala si starea de greata.

Previne aparitia cancerului – teste preliminare au aratat ca daca bei suc de sfecla rosie, poti preveni aparitia cancerului de piele si la plamani. Alte studii au aratat ca sucul de sfecla rosie inhiba formarea celulelor canceroase datorita componentilor numiti nitrosamine.

Nutrienti - sfecla rosie este o foarte buna sursa de calciu, fier, vitamina A si C. Sfecla rosie este o excelenta sursa de acid folic. Ele reprezinta o foarte buna sursa de fibre, magneziu si potasiu.

Sfecla rosie este leguma ideala pentru cei ce sufera de anemie. Prezenta fierului si magneziului in sfecla ajuta la formarea sangelui. Consumul zilnic de suc de sfecla rosie ajuta la rducerea tensiunii.

Asupra sistemului nervos – sfecla rosie s-a dovedit ca ajuta la imbunatatirea si rezistenta celulelor nervoase.

Asupra pielii – sfecla rosie este un bun remediu pentru tratarea bolilor de piele. Poti sa fierbi cateva bucati de sfecla rosie, iar apa in care a fiert poate fi folosita pentru tratarea inflamatiilor, pustule.

Indeparteaza matreata – fa-ti un decoct din sfecla rosie si amesteca-l cu putin otet. Apoi aplica aceasta mixtura pe scalp si asta te va ajuta sa scapi de matreata.

Afrodisiac – sfecla rosie este bogata in bor si corpul nostru are nevoie de el pentru a furniza hormoni sexuali. Aceasta creste dorinta sexuala.

Esti constipat ? Sfecla rosie are un continut ridicat de fibre si va actiona ca un laxativ.

Un pahar de suc de sfecla rosie poate tine la distanta atat de multe boli. Fug la piata sa imi iau niste sfecla

sursa: http://sanatate.deweekend.ro/sfecla-rosie-si-beneficiile-asupra-sanatatii/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Nu stiam de proprietatile lor, dar imi plac la nebunie sfecla rosie si dovleacul. Aaaa si dupa ridiche neagra si rosie sunt topita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Elena, eu mananc de mai mult de un an persimon, dar niciodata nu am simtit gust nisipos.....

Mindy, dimineata e ideala ptr fructe. cu musli sau fara, sau numai cu iaurt. la noi este un iaurt care se matureaza in cutia in care il cumpar, e cel mai bun pe care l-am mancat pana acum.

Lady, sosul de marar il fac asa: doua legaturi proaspete de marar, spalate si tocate marunt le pun la calit, intr-o tigaie mai inalta, in doua linguri de ulei de masline si doua de ulei normal (fac combinatia asta ca sa nu simta copii prea tare gustul uleiului de masline) . calesc cam 3-4 minute,dupa care adaug o lingurita cu varf de faina, mai las doua trei minute. apoi pun o jumate pahar de schmand (seamana cu smantana) si aproape o cana de lapte (cam 200gr) de orez (cumparat din comert) laptele sa fie cald. amestec, pun condimente sare piper si usturoi granulat si crutoane de ceapa. daca e prea consistent, mai adaug putin lapte sa fie mai fluid. sosul il prepar inainte de a servii mancarea, sa fie cald si proaspat.

scuzati off topicul!


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mie-mi ploua in gura cand intru la subiectul asta.

Gutui...nu am mai mancat de prin liceu
Sfecla, eu o folosesc aproape zilnic, pun felii la fiert in ciorba(imi place culoarea), ii pun Luanei in supa la fiert, sau imi fac suc din sfecla cu mure, sau sfecla cu lamaie si patrunjel, ma rog, depinde de ce am in casa si cum imi tuna pe moment.

Citeam insa pe undeva, ca sucul de sfecla trebuie administrat cu grija, treptat,intrucat pot aparea simpt. suparatoare, cum ar fi: migrene, varsaturi, diaree sau constipatie, etc...rezultat al detoxifierii fortate(in caz de consum exagerat)

Mindy, buna ideea cu dovleacul copt, uitasem de varianta asta...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu as putea cumpara niste dovleac pt copt dar nu stiu exact daca asa se coace...pur si simplu il spal il bag in cuptor si aia e?
Si optional zahar peste?

Pare prea simplu

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Multunmesc, Kari.
citisem initial ca trebuie sa pun orez si acum ma gandeam cum vine asta



--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput