Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 16
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Multunmesc, Kari. citisem initial ca trebuie sa pun orez si acum ma gandeam cum vine asta -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
sosul se preteaza foarte bine la ardeii umpluti cu orice- numai orez, sau in combinatie cu carne/ciuperci.
Ina, dovleacul il tai felii si pui in tava ptr cuptor. sa fie de grosime cam cat un deget, ca se coace mai usor. merge si fara zahar, ca e dulce.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Elena_R spune:
Nikole si Kari mercic pt explicatii!
Misterul a fost rezolvat! Se pare ca eu am mancat un alt fel de persimon, hachyia adica http://earthmother-intheraw.blogspot.com/2009/11/persimmons-101-fuyu-vs-hachiya.html
Cica "If you encounter a firm Hachiya – and you likely will because that's how they're picked and shipped – do not bite into it...unless of course, you want to pucker up and gag. The Hachiya is highly astringent until ripe. Best to take them home and place them upside down (point up) on a window sill to ripen. It may take up to a week, but your patience will pay off"
Aha! deci trebuia sa il las o saptamana sa se coaca nu sa il mananc imediat...dar taranca de mine ce sa stie... poate mai fac o incercare totusi
Asta poate servi si ca avertisment pt cine se mai aventureaza sa manance asa chestii exotice
Azi incerc carambola.. wish me luck :))) pe aia am lasat-o sa se coaca vreo 2 zile asa ca azi e galbena si buna! sper! revin cu impresii
nikole spune:
Elena, cred ca asa ceva am mancat si eu ca era astringent, si amar...ciudat, parea totusi copt
iulix spune:
Ina dovleacul il pui asa simplu in tava si il tai potrivit de gros ca sa nu astepti prea mult (la mine cam intr-o oara se face) iar pe urma daca nu ti se pare dulce poti sa pui zahar/ miere pe el.
Elena_R spune:
Din pacate nici cu carambola asta nu am avut mai mult succes Si arata asa de bine taiata in farfurie...e perfecta pt decorat! Mi se pare ca miroase si gusta exact ca o zambila, si cu toate ca asta e floarea mea preferata, nu vreau s-o mananc totusi
Ori sunt eu prea sclifosita
Si cu sushi mi-a trebuit vreo 2 ani sa inceapa sa-mi placa. Acuma mananc direct sashimi ..
Oricum, imi place sa experimentez, nu ma dau batuta. Urmatoarele pe lista sunt dragon fruit si passion fruit, sa vad ce gasesc pe la magazin..
rall spune:
Am vazut ca ati discutat despre rodii, sa nu treceti peste ele (si) iarna asta, sunt foarte gustoase si sanatoase! Eu cred ca mananc cam 30 - 40 kg pe iarna
Tai rodia in doua, pun intr-un castron mai inalt si cu ochii la un film, mananc bobita cu bobita.. ca pe floricele
ina.click spune:
Am cumparat 2 bucati de bostan din Carrefour. Sau mai bine zis doua felii.
Ma duc acum sa le pun in tava, sa vedem ce iese :)
Cuptorul la foc mediu si tava la mijloc sper?
25 +
Panicoasa undercover.
iulix spune:
Ina asteptam impresii. Eu asta seara am mancat 3 cartofi la cuptor... o bunatate. Scuze de off topic. Si ieri seara 1 mar copt la bunica in cuptorul de la soba.
ina.click spune:
Impresii nu cine stie ce. Nu mai mancasem de cand eram mica si probabil retineam o amintire olfactvo-gustativa exagerata.
ma rog ideea e ca nu e chiar foarte dulce si nici foarte parfumat asa cum il tineam eu minte, dar a fost comestibil :) am turnat zahar in ultimele 5 minute si l-am imbracat astfel intr-un strat de caramel.
25 +
Panicoasa undercover.
iulix spune:
Eeee... yummy!! cu zahar caramelizat nu am papat.
Zici ca l-ai luat de la Carrefor? Nu ai posibilitate sa il iei din piata? Ca ma gandesc ca ala de la tarani poate fi muult mai bun si mai aromat decat cel din supermarketuri. Si stiu ca sunt 2 soiuri comestibile: unul cu coaja alba si rotund si unul mai galbui-portocaliu si lunguiet; cel alb cica e cel mai parfumat si aromat.