Bananele... si alte alimente benefice

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

maine ma duc in Chinatown si imi iau. Cand am fost ieri mi-am luat pere si mere, si am vazut pasion fruit si am uitat sa imi iau. Am sa imi iau si star fruit, cu toate ca nu stiu daca am sa curaj sa mananc, ca eu am ceva probleme cu rinichii, nu am ajuns niciodata la dializa, dar am tensiunea ridicata si iau tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Maru, mai bine nu manca pana nu vorbesti cu medicul!

Pls, ca uite mi-e frica mie acu

intreaba doctorul intai, sau documenteaza-te bine innainte sa mananci.

Uite cateva info:

"Carambola, also known as Star fruit, is the fruit of the Averrhoa carambola tree. It is native to Indonesia, India and Sri Lanka, and is very popular throughout Southeast Asia, Malaysia and parts of East Asia. It is also grown in Hawaii, Brazil, Florida and the Caribbean. Malaysia is the largest exporter of carambola, providing Europe and Asia with the fruit.

The small, unripe fruits are green, ripening to yellow with a waxy skin. When cut horizontally, a star is formed, which is why it is often called Star fruit. The entire fruit is edible, best when ripe. It can be juicy and has its own distinct flavor, but is sometimes compared to orange, grapefruit or papaya, or a mix of all three. It is often included in fruit salads.

Carambola is considered a "super fruit," as it is very high in antioxidants and vitamin C, and low in sugar and sodium. However, like grapefruit, carambola contains oxalic acid and, therefore, should not be consumed by anyone with kidney problems. Also, like grapefruit, carambola is not advised for anyone taking statins or other drugs that have interactive issues with grapefruit.

In Malaysia, locals use carambola to reduce blood sugar and to prevent high blood pressure. They boil three to four ripe fruits with some water and reduce it to about one cup, then drink it warm every morning and evening."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Nikole ce sanatos mananci tu!
si eu mananc destul de sanatos dar problema mea e mancatul impulsiv.
si atunci cand gatesc gust mancarea prea des..

eu fac guacamole asa:
2 avocado, usturoi tocat, lamaie, sare, piper, o lingura de salsa verde, ciladro pisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Mai fetelor ce super mancati voi!! La mine in afara de avocado, ananas si pomelo nu prea am vazut alte fructe exotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioricac spune:

De Rhodiola Rosea stiati?
Rhodiola rosea (Golden Root, Roseroot, toiagul lui Aaron) este o planta din familia Crassulaceae care creste in regiunile reci ale lumii. Acestea includ o mare parte din regiunea arctica, muntii din Asia Centrala, Muntii Stancosi, si parti muntoase ale Europei, cum ar fi Alpii, Pirineii, Muntii Carpati, Scandinavia, Islanda, Marea Britanie si Irlanda. Planta perena creste in zonele de pana la 2280 de metri altitudine. Primele referiri despre Rhodiola rosea apar in Asia de Est si Mijlocie in scrierile popoarelor antice. Ei descriu o planta sacra cu proprietati “supranaturale” tamaduitoare. Legendele populare sustin ca persoanele care bea in fiecare zi o data, un ceai preparat din aceasta planta, va trai pana la 100 de ani.

Rhodiola rosea poate fi eficienta in imbunatatirea starii afective si reducerea depresiei. Studii pilot pe subiec#355;i umani auu aratat ca imbunatateste performanta fizica si mentala, si poate reduce oboseala.

In Rusia si Scandinavia, Rhodiola rosea a fost folosit de secole pentru a face fata unui climat Siberian rece si vietii stresante, pentru tratarea racelilor si a unor boli virale, pentru prevenirea infarctului miocardic si ameliorarea circulatiei sanguine.Mai mult, Rhodiola a fost folosit in medicina traditionala chineza, unde este numit hóng j#464;ng ti#257;n.

Cu Rhodiolin vei observa o transformare a sanatatii tale. Vei fi mai activ, mai rezistent in fata stresului si a bolilor, vei preveni din timp afectiuni care in viitor te-ar putea deranja. Rhodiolin va fi si tratamentul potrivit pentru problemele de sanatate curente, datorita compozitiei naturale deosebite.

Sursa: http://www.retetanaturista.ro/suplimente-naturale/rhodiolin.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Cartofi dulci ati mancat?
Si cu riscul de a fi "obnoxious"...ce gust au?
Dulce-dulce? sau doar dulceag?

Cum ii preparati? Aici in Romania sunt foarte scumpi, nu m-am aventurat sa incerc inca

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Si eu am vazut acest soi de cartofi dar n-am curiozitatea de a cumpara. Stiu ca ii mai dadea cumnata mea nepotelului meu sa manance, deci cred ca sunt buni la gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cartofii dulci nu sunt nemaipomeniti. sau n-am gasit eu combinatia prepararii lor. le-am mai facut la copii, alaturi de friptura la gratar. au culoarea usor spre portocaliu deschis si fierb foarte repede. sunt dulcegi la gust.

Nikole, am sa cumpar carambola, am vazut deseori la magazin, are un miros fain. azi am cumparat papaya pentru copii, am taiat deja cubulete si le-am stropit cu un sirop facut din : doua linguri de smantana, doua lapte, esenta de vanilie deasupra in cupa am sa le pun putina scortisoara. fructa e foarte buna si asa goala.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

, cum faci sosul?

Amesteci ingredientele de care spuneai, doar??

As incerca sa-i dau lui Kevin bucatele de papaya stropite asa cum spui tu, cu sosul asta, daca zici ca-i dulceag...copilul asta nu mananca fructul gol nici rugat,insa bea shake-uri cu papaya, banana, avocado...nu-s cum sa-l dezobisnuiesc, sa-i dau dimineata doar fructele simple, as vrea sa-i scoat laptele din alimentatie, incet incet...
prea bea ca pe apa, laptele asta...

Ina cartofii dulci , mie una imi plac doar copti, pe vatra...in cuptor nu iese acceeasi minunatie
Eu am mancat in sarcina cu Kevin, zilnic, aveam program, mergeam la market si-mi cumparam un cartofoi de ala dulce, copt, puneam un sos de iaurt pe el, si asta era cina mea.
Astazi, le fac doar copiilor, piure (e duuulce si matasos) si mai adaug in ciorba, supa, cubulete, are un gust deosebit, aparte.
Sunt scumpi in tara??

Eu am cumparat ieri chiar, pe 3 cartofi mari , sanatosi, am dat 1$.
Cumperi la bebe, cand vei incepe diversificarea, si gusti si tu...Luana e innebunita dupa cartof dulce

...ingrasa, by the way

Mindy da, eu mananc cam sanatos, de asta sunt schija
Si s-a obisnuit corpul cu mancare...sanatoasa, cum mananc ceva prajit, sau gras, cum mor de rau, incep arsuri, greata, etc...
in tara mancam numai pui la tava, cartofi, paste, etc...nesanatos , insa nu aveam nici o problema nimic, si eram si ca un pufulete

Fructe ca fructe, dar cu un capuccino cine arunca pana in Brazil?

Iulix, eu locuind intr-o tara tropicala, iti dai seama ca profit la maxim de fructele lor, insa ma crezi, ca au fost zile cand ma uitam plangand la piersici, prune, cirese...si ma gandeam ce sa fac?
Sa cumpar somon sau 1kg de fructe??
Sunt aberant de scumpe , nu am mai mancat cirese , piersici, de un an...ptr ca prefer sa cumpar 1 kg de peste, sau creveti proaspeti decat 3 piersici...
ieri, kg de cirese era 30$!!!
Kg de somon (proaspat) e 12$...

Prunele la fel, sunt f scumpe, si imi plac de mor, dar pe astea le cumpar oricat ar costa, ca-i plac lui Kevin.
Capsunile sunt ieftine, insa pline cu otravuri, asdar nici de astea nu mancam, deci raman fructele "casei", stiu ca-s "curate", si mi le permit.

La anul cand vin in tara, mananc o luna numai fructe, sa-mi ajunga ptr inca vreo 2-3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Nikole, sosul il fac din schmand (e un fel de smantana mai consistenta si slaba in grasimi) si lapte. plus esenta de vanilie sau zahar vanilat. amestec si picur pe fructe.
copii mei nu prea se inghesuie la fructele astea exotice, doar daca le asortez cu sos, sau le fac "frigarui". trebuie sa inventezi ceva atractiv sa-i placa lui Kevin.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput