Bananele... si alte alimente benefice

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nikole, iti trimit eu capucino, zi pe PM o adresa si iti trimit. Stiu cum e sa vrei ceva si sa nu ai de unde...

sunt 2 cartofi dulci:
sunt yams si sweet potatoes
stiu asta teoretic, ca atunci cand is la piata ma infig in primii care ii vad roscovani

eu fac prajiti (amestec pe cei albi cu yams)
fac piure, la fel amestec un yams pe langa astelaltii normali
fac la cuptor,
is usor mai dulci decat cartofii albi, aproape la gust spre dovleac, copiilor le plac tare tare mult (ca-s dulcegi, normal)
cica is f sanatosi si recomandati pentru cei cu diabet (care in mod normal nu pot manca cartof)

nikole, pai in ultimul paragraf zice ca se poate manca preventiv in caz de high blood presure :)

Mergi la inceput

asta e fruct?
ca de fructe discutam noi acilea...

Citat:
citat din mesajul lui vioricac

De Rhodiola Rosea stiati?
Rhodiola rosea (Golden Root, Roseroot, toiagul lui Aaron) este o planta din familia Crassulaceae care creste in regiunile reci ale lumii. Acestea includ o mare parte din regiunea arctica, muntii din Asia Centrala, Muntii Stancosi, si parti muntoase ale Europei, cum ar fi Alpii, Pirineii, Muntii Carpati, Scandinavia, Islanda, Marea Britanie si Irlanda. Planta perena creste in zonele de pana la 2280 de metri altitudine. Primele referiri despre Rhodiola rosea apar in Asia de Est si Mijlocie in scrierile popoarelor antice. Ei descriu o planta sacra cu proprietati “supranaturale” tamaduitoare. Legendele populare sustin ca persoanele care bea in fiecare zi o data, un ceai preparat din aceasta planta, va trai pana la 100 de ani.

Rhodiola rosea poate fi eficienta in imbunatatirea starii afective si reducerea depresiei. Studii pilot pe subiec#355;i umani auu aratat ca imbunatateste performanta fizica si mentala, si poate reduce oboseala.

In Rusia si Scandinavia, Rhodiola rosea a fost folosit de secole pentru a face fata unui climat Siberian rece si vietii stresante, pentru tratarea racelilor si a unor boli virale, pentru prevenirea infarctului miocardic si ameliorarea circulatiei sanguine.Mai mult, Rhodiola a fost folosit in medicina traditionala chineza, unde este numit hóng j#464;ng ti#257;n.

Cu Rhodiolin vei observa o transformare a sanatatii tale. Vei fi mai activ, mai rezistent in fata stresului si a bolilor, vei preveni din timp afectiuni care in viitor te-ar putea deranja. Rhodiolin va fi si tratamentul potrivit pentru problemele de sanatate curente, datorita compozitiei naturale deosebite.

Sursa: http://www.retetanaturista.ro/suplimente-naturale/rhodiolin.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Iaca nu stiu.
Cred ca e totusi leguminoasa.
Da nu e musai sa fie fruct.

..cred? :)

Edit: da mie-mi seamana a reclama la pastile in borcan totusi.

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

si io avusesem aceeasi banuiala.
multam ina, ca aveam senzatia ca am dat in paranoia:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Noi papam sweet potatoes dar intr-un singur fel ne plac . Ii curat si ii tai in 2 apoi fiecare jumatate in inca 3 (ceva wedges mai mari) apoi arunc pe ei condimente, usturoi pisat sau sare de usturoi si ulei de masline. Hopaiesc bine castronul pina se ung uniform apoi ii asez frumos in tava pe hirtie de copt intr-un singur strat. Se coc in cuptorul preincalzit cam 45 de minute (se intorc o data la jumatatea timpului) la 200 C sau 380-400 F depinde daca e convection oven ori ba. Noua ne palc la nebunie! Nu imi plac in schimb deloc sub forma de piure sau caserole. Citisem un articol pe net mai demult (dar nu mai imi amintesc unde) ca sweet potato e recomandat in alimentia femeii chiar saptaminal. Daca gasesc articolul il pun. Nu contin atita amidon cit cartoful clasic , sunt mult mai sanatosi overall.

PS am gasit un gen de articol in care se recomanda cartoful dulce dar nu e cel la care faceam eu referinta. Dar retinusem ca e indicat femeilor
http://hubpages.com/hub/good-food-for-womens-health

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

cartofii dulci mie imi plac. dar ii cumpar tare rar. o sa reincep sa ii iau mai des cand incep diversificarea bebelusei.
eu ii fac piure dupa ce ii fierb, cu: f putin unt, scortisoara, nutmeg, un pic de zahar brun si vanilie.
o sa incerc si cum a zis alintaroma, in cuptor condimentati. am auzit ca cu pudra chili sunt f buni.

Beneficiile cartofilor rosii

Lupta impotriva bolilor de inima

Inca de la inceput se lanseaza ideea ca acesti cartofi rosii protejeaza impotriva atacului de cord si a accidentelor vasculare. In plus, potasiul din cartoful dulce ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic fluid, precum si functia cardiaca normala.

Previne aparitia cancerului

De asemenea, doctorul Earl Mindell (autor al best sellerului Biblia Vitaminelor) susine ca aceste legume au proprietati anti-cancer si anti-imbatranire, motiv pentru care recomanda tuturor sa le consume fara niciun fel de grija. Miezul cartofilor este bogat in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si care ajuta corpul sa se mentina tanar si sanatos pentru o vreme indelungata.

Vindeca rapid bronsita

Concentratia de vitamina C in combinatie cu fierul si alti nutrienti continuti de cartofii rosii, ajuta la vindecarea rapida a bronsitei. Despre cartofii dulci se spune ca au puterea de a incalzi corpul intr-o oarecare masura, proprietate extrem de benefica in tratarea bronsitei.

Mareste imunitatea

Fiind bogati in beta-caroten (un antioxidantu puternic), dar si vitamina C, cartofii dulci ajuta organismul sa isi intareasca imunitatea. Astfel, cei care consuma cartofi dulci sunt mult mai rezistenti in fata bolilor si mai ales a virozelor de sezon.

Calmeaza stomacul

Cartofii dulci au un efect calmant asupra stomacului si a intestinelor. De asemenea, complexul de vitamina B, vitamina C, beta carotenul, potasiul si calciul sunt foarte eficiente in tratarea ulcerului gastric. In plus, consumul de cartofi dulci previne constipatia, reduce durerea si eventualele inflamatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

am uitat sa postez sursa articolului de mai sus:
http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie/beneficiile-cartofilor-dulci-140110.html

eu mi-am propus sa cumpar in fiecare saptamana un aliment nou si sa incerc din toate fructele din magazin. sa ma abat de la banala lista pe care o fac saptamanal. la fel fac si cu incercatul de mancaruri si combinatii noi. ma plictisesc asa de repede, I need variety! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

tocmai ce-am dat gata o jumate de avocado cu miere si scortisoara si am pus langa doua feliute de carambola, se asorteaza de minune! carambola e acrisoara si racoritoare.

ieri am cumparat fructul asta http://www.gradinamea.ro/Fructe_exotice_Cherimoya_5446_545_1.html era foarte copt si delicios la gust. am luat doar unul sa probam, cand au gustat copii ne-au cerut si partile noastre

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

kari, scoate punctul de la sfarsitul linkului ca sa mearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Click dreapta pe link, copy link address, open new tab, paste, sterge punctul, enter.
Edit: o sa incerc si eu cartofi dulci cand ajung printr-un hipermarket ceva
Avocado bun tot nu am gasit. Renunt.
Merge.

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput