12 ani- prima tigare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
isabela, fetele astea cu copii mici sunt tare sfatoase...
Acorda-le circumstante atenuante. Isi vor mai schimba din principii.

Rufus, nu inteleg de ce ai impresia ca parerile si experientele tale capata greutate doar daca sunt puse in antiteza cu parerile celor care consideri tu ca nu stiu ce vorbesc/vorbesc aiurea/habar n-au.
E cam nepolitiocos ce faci. Si nu e prima data cand argumentezi in felul asta.

Era vorba despre increderea in copil si increderea puternic zdruncinata a parintelui al carui copil a pufait cateva tigari (nu vorbim despre un parinte anume acum).
Stiu foarte bine ce vorbesc atunci cand spun ca nu voi face greseala de a fi dezamagita de copilul meu.
Iar cateva tigari fumate la coltul scolii mi se par unele din cele mai inofensive chestii pe care le poate face un pusti (cu exceptiile de rigoare, gen boli in care fumul poate avea efecte foarte nasoale).

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:

Si eu am copil 'mic' dar am avut un tata mare, chiar foarte mare.

M-a prins fumand cand eram in liceu si s-a facut pur si simplu ca nu vede tigara. Pe langa faptul ca in ochii 'golanilor si golancelor' cu care eram a parut cel mai cool tata din lume, nu mi-a zis nimic nici dupa, in afara de 'tata, eu fumez, vezi si tu ce greu e, ce urat tusesc dimineata, ce urat miros - ca doar nu mai vrei sa ma pupi. Daca tu vrei sa fumezi, eu n-am ce-ti face. Cere-mi mie bani de tigari - sa nu cumva sa te apuci de alte alea ca sa faci rost de bani - sau, si mai bine, iti cumpar eu cand ai chef, ca sa nu mai furi din Carpatele mele'.

Tot el m-a invatat cum sa beau astfel incat sa nu ma imbat si sa-mi fie rau. Mi-a explicat cum trebuie sa te porti la paranghelii, cum sa fac diferenta dintre o tigara inofensiva si una mai ...speciala, cum sa beau fara sa-mi pierd uzul ratiunii si sa stiu intotdeauna ce fac. Nu mi-a spus niciodata ca baietii vor 'mereu un singur lucru' dar si-a luat toate precautiile sa stie cu cine umblu, ma cara cu masina la petreceri si ma lasa in coltul strazii (ca sa nu-mi strice imaginea) iar a doua zi dimineata era tot acolo, cara toti betivanii inapoi acasa si-i tragea de limba:)

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

iar din gura sigur imi iesea miros de muscate

asta cu muscatele sigur e metafora! banuiesc ca stii si de ce?!!

Nu stiu,nu stiu,nu stiuuuuu ...eu nu stiu d'astea

razi tu razi da nu-i de ras, frunzele muscatelor sunt otravitoare. deci erai "la orizontala" demult!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Pentru tatal Mihaelkai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Si de la mine pentru tatal Mihaelkai !!!! :)

Eu nu as putea sa nu-i spun zilnic :)) ca il rog mult sa nu fumeze , dar in nici un caz nu l-as pedepsi si nu i-as face scandal daca ar mai pufai cate-o tigara.
As fi foarte speriata ca ar putea sa fumeze vreo tigara dintr-aia si as insista sa fumeze acasa, chiar daca noi nu fumam.
Bine, cate un scandal i-as mai face , dar la noi scandalurile nu sunt dintr-alea umilitoare sau micitoare :). Pur si simplu striga fiecare ce nu-i convine sau ce i-a ajuns pana peste cap :))). Si se cauta solutii :).

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Acorda-le circumstante atenuante. Isi vor mai schimba din principii.
E normal sa simti ceea ce simti, dupa mine; e normal sa ti se clatine si increderea, pentru ca increderea se castiga, nu se acorda asa, ca-i la moda sa ai incredere in propriul copil.

............

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Imi place citatul de la semnatura ta Rufus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Rufus, nu inteleg de ce ai impresia ca parerile si experientele tale capata greutate doar daca sunt puse in antiteza cu parerile celor care consideri tu ca nu stiu ce vorbesc/vorbesc aiurea/habar n-au.
E cam nepolitiocos ce faci. Si nu e prima data cand argumentezi in felul asta.

Pai, uite de ce: atunci cand vorbesti din experienta de (fost) copil si dai sfaturi unui parinte, poate fi complet altceva decat atunci cand esti parinte tu si te confrunti cu aceeasi problema. Adica chiar habar nu ai cum va fi in cazul tau pana cand nu te vei confrunta.
Adu-ti aminte ca am cerut ajutorul vostru de mai multe ori, sa ma lamuriti dpdv al adolescentelor (care ati fost), pentru ca doresc sa-mi inteleg fetele adolescente. Parerea de mama de copil mic n-am cum sa ti-o cer referitor la fata de 17 ani care fumeaza sau bea, decat, poate, formal, dar pe cea de adolescenta pot sa ti-o solicit cu mare interes, chiar daca timpurile se mai schimba de la an la an.
Realizezi, sper, ca nu am motive de impoliteturi pe-aici, dar te asigur ca nu ne confruntam cu aceleasi probleme la copiii nostri (vis a vis de varsta), motiv pentru care am precizat isabelei pasajul incriminat de tine. Meseria de parinte se invata din experienta, iar asta vine la momentul oportun, pe baza deprinderilor din copilarie. Din pacate, nimic nu-ti garanteaza reusita in meseria de parinte doar pentru ca ai avut parinti deosebiti.

Mihaelka, ai un tata "meserie". Are cel mai bun atu din lume: ii pasa. Are si tact, unora le pasa, dar nu stiu sa se manifeste. Dar mai este ceva: de exemplu, Teodora nu accepta sa vorbim astfel cu ea. Considera ca e spatiul ei privat si nu trebuie sa ma asculte cand ii dau sfaturi. Nici nu ma asculta, dar sa mai purtam discutii pe tema de fumat sau baut. O las in pace, poate va veni si vremea aia.
Cu adevarat, nu prea seamana oamenii intre ei, ceea ce-i valabil la tine, la altii e esec total.

Eu nu cred ca veti fi asa relaxate, cele care spuneti ca nu-i bai cate un pufait de tigara; nu de alta, dar majoritatea fumatorilor stim ca la inceput am pufait, iar apoi am fumat ca turcii, in procent mult mai mare decat cei care au ramas la pufait sau s-au lasat.
Eu vorbesc din prisma mea. Nu-s deloc linistit si nici impacat. E clar ca nu le dau afara din casa daca fumeaza, dar nici nu o sa le invit sa fumeze cu mine.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Era vorba despre increderea in copil si increderea puternic zdruncinata a parintelui al carui copil a pufait cateva tigari (nu vorbim despre un parinte anume acum).
Stiu foarte bine ce vorbesc atunci cand spun ca nu voi face greseala de a fi dezamagita de copilul meu.

Da, denizel, tu intotdeauna le stii pe toate "care este" si, mai ales, care vor fi. Sper sa-ti iasa toate, asa cum le preconizezi.
Dar, daca ai fi fost mai atenta, ai fi observat ca nu-i nici o vorba de dezamagire vis a vis de copil; isabela este, cel mult, dezamagita de ea, considerand ca a gresit pe undeva.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

"-Si eu am copil 'mic' dar am avut un tata mare, chiar foarte mare.

M-a prins fumand cand eram in liceu si s-a facut pur si simplu ca nu vede tigara. Pe langa faptul ca in ochii 'golanilor si golancelor' cu care eram a parut cel mai cool tata din lume, nu mi-a zis nimic nici dupa, in afara de 'tata, eu fumez, vezi si tu ce greu e, ce urat tusesc dimineata, ce urat miros - ca doar nu mai vrei sa ma pupi. Daca tu vrei sa fumezi, eu n-am ce-ti face. Cere-mi mie bani de tigari - sa nu cumva sa te apuci de alte alea ca sa faci rost de bani - sau, si mai bine, iti cumpar eu cand ai chef, ca sa nu mai furi din Carpatele mele'.

Tot el m-a invatat cum sa beau astfel incat sa nu ma imbat si sa-mi fie rau. Mi-a explicat cum trebuie sa te porti la paranghelii, cum sa fac diferenta dintre o tigara inofensiva si una mai ...speciala, cum sa beau fara sa-mi pierd uzul ratiunii si sa stiu intotdeauna ce fac. Nu mi-a spus niciodata ca baietii vor 'mereu un singur lucru' dar si-a luat toate precautiile sa stie cu cine umblu, ma cara cu masina la petreceri si ma lasa in coltul strazii (ca sa nu-mi strice imaginea) iar a doua zi dimineata era tot acolo, cara toti betivanii inapoi acasa si-i tragea de limba:)-"

Hai ca faza asta chiar mi se pare tare de tot! Deci, ce ne spui tu noua aici? Ca ar trebui sa beau o tuica mika cu fii-mea si sa o invat sa fumeze mai cu spor? De ce sa nu o invat si cum sa traga drogu pe nas? Doamne, de pe ce planeta vii cu sfaturile astea? Tu chiar nu cunosti copiii din ziua de azi, ai vorbit vreodata cu un copil de 13-14 ani? Un copil din zilele astea, nu din vremuri ceausiste...Eu am vorbit cu majoritatea copiilor din cartier, prieteni cu fata mea, si va spun ca nu gandesc si nu se poarta asa cum o faceam noi...au cu totul alte preocupari? cate dintre voi va gandeati s afumati, sa va imbatati si sa faceti sex la 14 ani? Eu una citeam din sadoveanu, din Petrescu, am incercat prima tigara la 16 ani, daca beam must la 12 ani mi se parea ca fac ceva interzis! Chiar are dreptate Rufus, dati sfaturi doar cele sau cei care au copii , si mai ales cele care au adolescenti. macar s afie un schimb de idei constructiv, sa invatam unii de la altii.
Rufus, nici nu ai cum sa fii linistit, nici eu nu sunt. Cred ca nici cand o sa aiba 18 ani nu o sa stau linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

rory, vezi ca hiperventilezi.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput