12 ani- prima tigare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Daca acum respiri normal, asculta. Bine.

Cunosc mai multi copii de 14-24 ani decat iti imaginezi tu in cosmarurile cele mai rele.

Liceul l-am facut dupa revolutie. Deci noi sa fim sanatosi.

Tata a facut asa. Eu am spus cum a facut. Tu poti sa faci cum iti doreste pipota (cam inflamata, I can say).

Eu la 14 ani nu citeam Sadoveanu ca ma plictisea de moarte.

Pa.

Edit ca sa spun ca aia cu 18 ani e ceva fabulos. Deci mai are 4 ani pana cand expira contractul cu perioada determinata si nu va mai fi obligata sa-ti asculte ploaia de vituperari si valul de intrebari comico-retorice.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Hai ca faza asta chiar mi se pare tare de tot! Deci, ce ne spui tu noua aici? Ca ar trebui sa beau o tuica mika cu fii-mea si sa o invat sa fumeze mai cu spor? De ce sa nu o invat si cum sa traga drogu pe nas? Doamne, de pe ce planeta vii cu sfaturile astea? Tu chiar nu cunosti copiii din ziua de azi, ai vorbit vreodata cu un copil de 13-14 ani? Un copil din zilele astea, nu din vremuri ceausiste...Eu am vorbit cu majoritatea copiilor din cartier, prieteni cu fata mea, si va spun ca nu gandesc si nu se poarta asa cum o faceam noi...au cu totul alte preocupari? cate dintre voi va gandeati s afumati, sa va imbatati si sa faceti sex la 14 ani? Eu una citeam din sadoveanu, din Petrescu, am incercat prima tigara la 16 ani, daca beam must la 12 ani mi se parea ca fac ceva interzis! Chiar are dreptate Rufus, dati sfaturi doar cele sau cei care au copii , si mai ales cele care au adolescenti. macar s afie un schimb de idei constructiv, sa invatam unii de la altii.
Rufus, nici nu ai cum sa fii linistit, nici eu nu sunt. Cred ca nici cand o sa aiba 18 ani nu o sa stau linistita!

N-as fi crezut ca intelegerea ta, Rory, se opreste la nivelul asta. Tu vorbesti serios? Chiar asta ai inteles din postul Mihaelkai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

daca as fi copil si m-as apuca de fumat, sigur mi-as dori sa am de tata, pe tatal Mihaelei(Mihaelka).

Rufus, iti dau dreptate, oricine spune ca nu se va supara si isi va invita copilul la tigara in propria casa (metaforic vorbind), se insala amarnic. suntem parinti si chiar daca nu vrem tot ne consumam. ceva din noi striga atunci cand copilul face o ne_facuta.
eu am incercat sa nu reactionez in fata copilului, mi-a iesit, dar pe dinlauntru tot ma afectat. stiam ca se va intampla intr-o zi.
sunt om si am o inima in piept. care o ia la goana din cand in cand.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Ideea era - si ma abtin cu greu sa folosesc capitals - ca v-ati fi dorit un astfel de tata indiferent daca fumati sau nu.

Greu, taica.

Mergi la inceput

isabela, ma bucur din tot sufletul ca te-ai hotarat sa-ti crezi copilul si sa nu intri in hora nebuna a banuielilor, suspiciunilor, umilintelor.

Pe scurt, daca ea o sa vrea sa fumeze o sa fumeze oricat te-ai da peste cap sa-i explici, s-o legi de calorifer, sa-i mirosi mainile etc.
Daca tu te-ai hotarat sa ramai langa ea si sa nu te arati dezamagita veti castiga amandoua ceva de-adevaratelea nepretuit. Transcederea modelului feudal de parinte in care parintele se raporteaza la copil ca seniorul la vasal aduce cu sine multa multa multa bucurie si mult spatiu intim, pe care nu-l poti castiga oricata mancare ai face, haine ai cumpara si ingrijire medicala ai procura.

Iar eu ma bucur mult pentru voi doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mi s-a parut plin de intelepciune mesajul Mihaelkai, si inca nu imi dau seama cum a putut fi interpretat atat de gresit.

Cum sa respingi ideea de a-i arata copilului adolescent cum sa se comporte si ce sa faca in aceste situatii?

Merg mai departe povestindu-va de o "manifestare" - sa-i spun, la scola fi-mii. Au participat toti copiii de-a 8-a. Li s-a vorbit despre bautura, fumat si droguri. Au fost invatati ce sa faca in cazul in care chiar doresc sa bea sau sa fumeze. Cum sa o faca fara sa se puna in situatii periculoase.
Ce sa faca cand merg prin discoteci: sa nu accepte tigari de la necunoscuti, sa nu accepte bauturi de la necunoscuti, pastile.

Nu se poate sa lasam copiii la mana anturajului.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

Realizezi, sper, ca nu am motive de impoliteturi pe-aici, dar te asigur ca nu ne confruntam cu aceleasi probleme la copiii nostri (vis a vis de varsta), motiv pentru care am precizat isabelei pasajul incriminat de tine. Meseria de parinte se invata din experienta, iar asta vine la momentul oportun, pe baza deprinderilor din copilarie. Din pacate, nimic nu-ti garanteaza reusita in meseria de parinte doar pentru ca ai avut parinti deosebiti.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus eu nu ti-am laudat degeaba semnatura... Experienta nu este o garantie a cunoasterii si a unei reactii optime pentru partile implicate. Fiindca altfel am ajunge la concluzii fanteziste gen cine a crescut mai multi copii, e cel mai tare parinte. Cantitatea si calitatea nu au prea multe in comun.

Faptul ca tu ai doua fete adolescente nu te certifica automat intr-un bun parinte de adolescente si faptul ca Denizel sau Mihaelka nu au inca copii adolescenti (defapt Denizel e foarte aproape ) nu le lipseste automat de credibilitate intr-ale parentarii unui adolescent.

Pur si simplu unii oameni sunt parinti mai buni decat altii, fiindca au crescut intr-un mediu mai sanatos sau fiindca s-au trezit la timp si au invatat - nu doar din experienta.
O idee buna, o alta perspectiva, poate veni de la oricine. Si de multe ori, vine chiar de la copilul, adolescentul, "problema" daca cineva se deranjeaza suficient sa-l asculte.

In locul tau m-as gandi serios de ce Teodora isi apara atat de indarjit spatiul personal. Fiindca e foarte adevarat ca suntem diferiti cu totii, dar nimeni nu se apara, decat daca are deja experienta intruziunii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Atentia ta ma misca profund...hai du-te la o tigara cu fiica ta si nu mai sta pe forum. A, si da-i si o sticla buna de vin si invat-o cum sa o bea astfel incat sa nu se imbete pana cade sub masa, ci mai decent asa, ca o doamna...sau domnisoara!

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

rory, vezi ca hiperventilezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Da, denizel, tu intotdeauna le stii pe toate "care este" si, mai ales, care vor fi. Sper sa-ti iasa toate, asa cum le preconizezi.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Exact!
Am un set de valori si repere si stiu exact cum voi reactiona in diferite situatii. E ceva cat se poate de simplu si previzibil.

Pentru mine, a fuma e egal cu a manca chips cu aroma de pui la gratar.
Daca s-ar apuca copilul de fumat, as face exact ceea ce fac atunci cand imi spune ca ii e pofta de otravurile alea de chips cu arome sau cand imi spune ca si-a cumparat in excursie chips cu arome.
N-as fi nici dezamagita, nici devastata, nici nu mi-ar pieri increderea in el, nici nu i-as face scandal, nici nu i-as interzice sa mai mearga in excursia urmatoare.

As fi in schimb trista daca mi-ar spune incantat ca a umilit un copil sau ca a uneltit pentru a face rau unui copil sau ca nu i-a pasat atunci cand unui coleg i s-a intamplat ceva nasol.

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

haideti sa o ignoram pe rory76, va rog!!!

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput