12 ani- prima tigare
Sa va spun ca am aflat ca draga mea fiica a fumat impreuna cu o colega la scoala?
Sa va spun cum ma simt? Sa va spun ca nu stiu cum sa reactionez? Sa va spun ca simt ca am dat gres, undeva?
Am discutat mereu cu ea, despre aproape orice, inclusiv despre fumat; am incercat sa-i dau libertate, sa nu-i interzic prea multe.
I-am explicat ce implica din punct de vedere al sanatatii si sincera sa fiu chiar nu ma asteptam la acest lucru.
E teribilism? E dorinta de a demonstra ca a crescut? Vrea sa-i semene unei colege ca poate fi ca ea?
Raspunsuri
belleane spune:
Am o intrebare: tu fumezi, tatal fumeaza, cineva apropiat si care inseamna ceva pentru ea fumeaza?
viviana spune:
Este mai mult curiozitate.
Si fi-mea are vreo 3 colege care fumeaza. Si mai multi baieti fumeaza din clasa a Vi-a.
Prima care s-a apucat de fumat a facut-o din teribilism si pentru a capta atentia parintilor.
Celelalte au facut-o la o petrecere ca sa vada cum e, lasandu-se convinse de prima. Ca e cool...
Acuma fetele sunt in centrul atentiei: "Mama, fumeaza, ce tare!"
In momentul de fata si eu ma gandesc cum as proceda daca s-ar apuca de fumat. Inca nu mi-a venit nicio idee.
Totusi, stau linistita. Mi-a zis ca acum nu o tenteaza. Ca i se pare urat ca fetele put.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
isabela spune:
ralucis,
Pentru ca nu stiam daca este corect sa spun tigare, m-am uitat in dex. Exista ambele forme.
Mik spune:
Banc on topic, interventie off topic :
Doi politisti vad pe strada un pusti mic cu o tigara :
- in ce clasa esti, mey, de te-ai apucat de fumat ? intreba primul politist
- in clasa a 2-a, zice pustiul.
- Hai, mey, lasa copilul in pace, tu nu fumai si tu in clasa a 2-a ? zice al doilea polistist
- Da, raspunde primul, dar aveam 14 ani.
giani spune:
Cred ca tot la 12 am fumat prima data. Ambii parinti erau fumatori. Cu o prietena, am subtilizat citeva tigari, un pachet de chibrituri si in spatele blocului ne-am pus pe fumat. Chiar nu imi mai amintesc ce am simtit, dar cu siguranta a fost curiozitatea, si aventura de a face ceva interzis. Oricum, spre deosebire de fetita ta, ai mei n-au aflat. Dupa asta n-am mai fost curioasa. Pretena mea a continuat sa fumeze, pe ascuns, intr-a 8-a deja fuma regulat. N-am fumat, dupa experienta aia, chiar nu m-a mai interesat. In schimb prietena mea, fumatoare si acum, desi au trecut vreo 30 de ani, intre timp.
Maica-mea a fost nitel mai liberala, nu era extrem de controling, ea ne zicea ce e bine si ce nu e bine, cind greseam nu ne facea viata mizerabile, mai mult cu vorba buna.
kariguld spune:
copii vor face lucrurile pe care si noi le-am facut in copilaria noastra. chiar daca ne place sau nu, le vor face. cand? mai devreme sau mai tarziu. important este ce ii invatam, in ce culoare prezentam problema.
vor proba o tigara, vor avea un prietan/prietena, vor saruta o fata un baiat. si multe altele.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Deus spune:
curiozitate, terebilism, dorinta sa faca parte din gasca...
cu delicatete si cu filmulete sugestive(cauta pe youtube) o poti convinge sa nu merga pe drumul asta...
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
marius spune:
In primul rand sa nu te enervezi pe ea. Eu as intreba-o daca i-a placut. Probabil ca nu. Pe de alta parte i-as preciza ca este decizia ei daca va sau nu va fuma insa poate ca ar fi bine sa vada cate ceva despre ce inseamna sa fi fumator.
exemple:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz
Eu pur si simplu / Pagina legislativa