12 ani- prima tigare
Raspunsuri - Pagina 12
bird70 spune:
Cred ca e putin ipocrit pentru parintii fumatori sa reactioneze dur la fumatul copiilor, si copiii stiu asta. Si eu cred ca fumatul este pentru oameni slabi. Parintii mei fumau, aproape toti prietenii mei fumau la liceu si facultate, dar eu nu am pus niciodata gura pe tigara. Mi s-a parut un obicei dezgustator, nu imi placea mirosul, si in ciuda anturajului nu am simtit niciodata nevoia de-a fuma pentru a fi cool. Eu am fost intotdeauna cool , nu am avut nevoie de ajutor . Sotul meu a fumat putin in liceu, probabil sa fie cool, dar cand am inceput sa iesim impreuna i-am spus ca asta trebuie sa inceteze. Nu a mai pus gura pe tigara de atunci.
Legat de copii, eu mi-am crescut copiii cu ideea ca daca stau in casa mea, mananca mancarea mea si poarta hainele pe care eu le-am cumparat, daca nu au dreptul/capacitatea de-a se descurca singuri in viata, se numeste ca sunt in INGRIJIREA MEA. Atata timp cat sunt in ingrijirea mea, eu am sa-mi fac DATORIA si voi avea grija de ei. Fara suparare dar nu exista democratie in casa noastra. Evident ca lucrurile se vor schimba peste 2,5 ani cand fiica mea cea mare face 18 ani, dar chiar si atunci tot in casa mea va sta si tot voi avea un cuvant de spus legat de ce se intampla in casa. Sper din tot sufletul ca la varsta aia sa fie independenta financiar, adica sa nu trebuiasca sa-i dau bani de cheltuiala si de haine, avand in vedere ca va locui si va manca pe gratis la mine. Daca nu va fi independenta financiiar la varsta aia voi avea un cuvant de spus si in legatura cu felul in care cheltuie banii castigati de mine. Eu mi-am educat copiii sa respecte pe cei din jur. Daca as afla ca fiica-mea fumeaza as simti ca asta este o lipsa crasa de respect fata de mine, in afara de pericolul pentru sanatate, sa cheltuie in felul asta banii pentru care eu muncesc. Pe mine ma surprinde felul cum se pune problema in Romania, prostiile pe care parintii le accepta de la adolescenti sau de la copiii adulti. Daca nu esti in stare sa te descurci singur, daca nu esti la casa ta si nu iti platesti singur cheltuielile, las-o mai moale cu figurile de genul 'e viata mea si fac ce vreau', etc. Cand nu mai depinzi de mine poti sa faci ce vrei , atunci ti-ai castigat dreptul asta, pana atunci e casa mea, banii mei si responsbilitatea mea. Eu nu sunt singura care gandesc asa, cam asta este felul in care copiii sunt crescuti aici si sunt de departe mult mai politicosi, responsabili si cu planuri clare de viitor decat cei din Romania. Majoritatea pleaca de acasa la 18 ani, la varsta asta au macar 2-3 ani de munca part-time, daca merg la facultate suplinesc banii castigati part-time cu bursa, daca nu continua educatia, muncesc full-time. Mie mi se pare foarte ciudat felul in care adolescentii din Romania privesc posesiunile si veniturile parintilor si lipsa de respect pe care o arata fata de banii si parerile lor.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Am spus ca nu e nici o diferenta intre a fuma ocazional o tigara (sau chiar doua) si a manca o punga cu chips. Si am mai spus (exemplificand limpede) ce e cu muuuult mai grav decat fumatul unei tigari la coltul blocului. |
N-ai spus asa ceva. Reciteste. O dai cotita, habar nu am de ce.
In fine, nu-mi fac un scop sa-ti demonstrez asta.
Poate chiar vei fi fericita sa-ti fumeze copilul, cand sunt atatea alte lucruri mai grave pe care le-ar putea face (ca si cum daca fumeaza precis nu va fi tentat de nimic altceva).
E alegerea ta.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
ladyJ spune:
Rufus, nu prea ne intelegem, e drept. Si asta din cauza ca scriu.Ia sa ne vedem noi la un ceai , sunt sigura ca n-as auzi de la tine vorbele pe care le-ai scris anterior in ceea ce ma priveste pentru simplul motiv ca:
- eu nu am sugerat\gandit\acuzat ca la voi e regim de cazarma, cu baioneta in mana
-sunt convinsa ca Tora nu ii spune ´´nerecunoscatoare´´ teodorei, n-am vrut sa iei cuvintele mele mot a mot pentru simplul motiv ca nu pot ghici EXACT ce spune Tora.Vroiam doar sa intelegi esenta mesajului cu glilimelele si anume: faptul ca i se reaminteste Teodorei efortul facut prin spitale, NU este argument, acum, ca teodora sa nu mai fumeze. Ci, in cel mai rau caz, sa faca orice altceva ce i-ar confirma ei insasi ca NU E DIFERITA, ca e adolescenta normala ca toti ceilalti, ea nu vrea sa i se reaminteasca ca a fost sau este bolnava de astm.
Hai mai Rufus, e copil inca, nu e adult!Ce naiba, pana si adultii bolnavi de astm fumeaza, ei care se presupune ca ar avea ceva mai multa minte. Tu astepti ca teodora sa reactioneze acum si sa renunte la tigara PENTRU ca are astm?Nu e abordarea corecta, nu e argumentul necesar.
-faza cu vinovatia este reala. Inconstienta. De cate ori nu am auzit parinti care se plangeau in urma accidentului fiului lor´´ mai bine nu cedam si nu-i luam masina´´. Luand masina, se simteau faptasi, vinovati de accident. Sau: ´´trebuia sa fiu mai dur cu fiica mea, sa nu ii las atata libertate, ia uite ce a ajuns´´(cand, realitatea e ca nu libertatea data de parinti a condus fiica pe drumul ala nasol,care o fi el)
Rufus,mie mi-e clar ca tu vrei ce-i mai bun pentru fetele tale.Eu nu mi-as permite sa-ti spun ca esti un parinte rau si egoist, eu nu te judec prin ceea ce scriu. Eu din afara asa, vad unele greseli de atitudine si ti le semnalez,sigur ca alegerea iti apartine.Greseli din punctul meu de vedere, desigur.
Stii , si mie mi se intampla sa gresesc lamentabil, chiar daca teoretic STIU ca nu fac bine ce fac. Dar subiectivitatea si implicarea emotionala ma forteaza sa raman om si deci sa gresesc.
Din afara se vede altfel, crede-ma.
Rufus spune:
citat din mesajul lui ladyJ Din afara se vede altfel, crede-ma. |
Stiu asta, si-ti multumesc ca-mi spui.
Sunt sigur ca m-as "sfadi" cu pofta, cu tine, la un ceai. Undeva, la nefumatori...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
anca74 spune:
citat din mesajul lui bird70 Cred ca e putin ipocrit pentru parintii fumatori sa reactioneze dur la fumatul copiilor, si copiii stiu asta. Si eu cred ca fumatul este pentru oameni slabi. Parintii mei fumau, aproape toti prietenii mei fumau la liceu si facultate, dar eu nu am pus niciodata gura pe tigara. Mi s-a parut un obicei dezgustator, nu imi placea mirosul, si in ciuda anturajului nu am simtit niciodata nevoia de-a fuma pentru a fi cool. Eu am fost intotdeauna cool , nu am avut nevoie de ajutor . Sotul meu a fumat putin in liceu, probabil sa fie cool, dar cand am inceput sa iesim impreuna i-am spus ca asta trebuie sa inceteze. Nu a mai pus gura pe tigara de atunci. Legat de copii, eu mi-am crescut copiii cu ideea ca daca stau in casa mea, mananca mancarea mea si poarta hainele pe care eu le-am cumparat, daca nu au dreptul/capacitatea de-a se descurca singuri in viata, se numeste ca sunt in INGRIJIREA MEA. Atata timp cat sunt in ingrijirea mea, eu am sa-mi fac DATORIA si voi avea grija de ei. Fara suparare dar nu exista democratie in casa noastra. Evident ca lucrurile se vor schimba peste 2,5 ani cand fiica mea cea mare face 18 ani, dar chiar si atunci tot in casa mea va sta si tot voi avea un cuvant de spus legat de ce se intampla in casa. Sper din tot sufletul ca la varsta aia sa fie independenta financiar, adica sa nu trebuiasca sa-i dau bani de cheltuiala si de haine, avand in vedere ca va locui si va manca pe gratis la mine. Daca nu va fi independenta financiiar la varsta aia voi avea un cuvant de spus si in legatura cu felul in care cheltuie banii castigati de mine. Eu mi-am educat copiii sa respecte pe cei din jur. Daca as afla ca fiica-mea fumeaza as simti ca asta este o lipsa crasa de respect fata de mine, in afara de pericolul pentru sanatate, sa cheltuie in felul asta banii pentru care eu muncesc. Pe mine ma surprinde felul cum se pune problema in Romania, prostiile pe care parintii le accepta de la adolescenti sau de la copiii adulti. Daca nu esti in stare sa te descurci singur, daca nu esti la casa ta si nu iti platesti singur cheltuielile, las-o mai moale cu figurile de genul 'e viata mea si fac ce vreau', etc. Cand nu mai depinzi de mine poti sa faci ce vrei , atunci ti-ai castigat dreptul asta, pana atunci e casa mea, banii mei si responsbilitatea mea. Eu nu sunt singura care gandesc asa, cam asta este felul in care copiii sunt crescuti aici si sunt de departe mult mai politicosi, responsabili si cu planuri clare de viitor decat cei din Romania. Majoritatea pleaca de acasa la 18 ani, la varsta asta au macar 2-3 ani de munca part-time, daca merg la facultate suplinesc banii castigati part-time cu bursa, daca nu continua educatia, muncesc full-time. Mie mi se pare foarte ciudat felul in care adolescentii din Romania privesc posesiunile si veniturile parintilor si lipsa de respect pe care o arata fata de banii si parerile lor. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Daca s-ar putea da puncte la mesaje individuale, eu l-as cota pe asta cu punctaj maxim.
Exact la fel gandesc si eu.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui anca74 Pe de alta parte, te rog eu frumos sa nu-mi tii teorii culese de prin carti, |
Doamne fereste, dar cum iti inchipui ca as putea face asta? Tu crezi ca mie imi place sa vorbesc fara sa fiu inteleasa?
anca74 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Doamne fereste, dar cum iti inchipui ca as putea face asta? Tu crezi ca mie imi place sa vorbesc fara sa fiu inteleasa? |
Nu, tie-ti place sa vorbesti doar de dragul peroratiei.
Nu conteaza daca este sau nu pertinent ce spui. Important e sa spui ceva. Si, mai ales, sa contrazici.
Deh, e si asta un "atuu", ce sa zic...
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca74
Nu, tie-ti place sa vorbesti doar de dragul peroratiei. Nu conteaza daca este sau nu pertinent ce spui. Important e sa spui ceva. Si, mai ales, sa contrazici. |
Te cred.
Tu , Anca 74, ai auzit de termenii transfer si proiectie?
ioanadara spune:
Adrianaa, stii tu macar un produs conceput si vandut pentru a da un ajutor omului in dorinta sa de a renunta la chipsuri? Nu cred. Daca nu exista asa ceva, inseamna pur si simplu ca nu exista cerere. Intelegi?Adica, cine nu mai vrea sa manance chipsuri pentru ca a capatat anumite cunostinte, pentru ca nu-i mai plac sau stiu eu din ce alt motiv, renunta si gata.Deci, nu exista produse"ajutataoare' create in acest scop pana acum .
In schimb, produsele"ajutatoare" pentru renuntarea la fumat sunt nenumarate, se scot bani din industria asta asa cum se scot si din tigari pe de alta parte si totusi, eu personal am inca multi prieteni ce VOR si totusi nu reusesc sa renunte la tigari.
Intelegi diferenta?
Poate ai tu pe cineva in anturaj ce VREA dar nu poate sa renunte la chipsuri? Eu personal nu stiiu pe nimeni.Unde sunt dependentii astia de chipsuri atunci?
Poate sunt cei ce isi ametesc foamea pe culoarele facultatilor pentru ca nu au bani de mai mult? Poate sunt copiii cu insotitori inconstienti prin parcuri le ofera o punga plina pentru a avea liniste? Poate, dar nici unul nu este dependent.
Exista poate vreun site in domeniu asa cum este plin internetul de site uri ale celor ce vor sa renunte la tigara?
Daca nu, voorbim vorbe.
A, si inca ceva: fumatul nu distruge doar plamanii ci si inima, face probleme compozitiei sangelui chiar.Un medic (nu , nu un medic ce sustine marijuana o data pe saptamana ci unul ce a vazut multe in viata lui) va poate explica asta pentru a sti mai bine la ce sunt expusi copiii fumatori la varste fragede.