12 ani- prima tigare

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui denizel
... dar stiu ca orice explicatie care nu duce la concluzia dorita de tine nu te intereseaza.

Ai, si n-ai dreptate. Ma intereseseaza orice se spune aici, pe Forum.
Dar e drept, nu ma intereseaza ca tu crezi ca cipsu' e la fel ca tutunul si nici ca nu se face gaura-n cer daca mi se apuca copiii de fumat.
Asta e...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

As aprecia daca ai face referiri corecte la afirmatiile mele. Daca nu se poate, nu e vreo problema, da' m-am gandit ca e bine sa-ti atrag atentia ca rastalmacesti spusele mele.

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Pentru mine, a fuma e egal cu a manca chips cu aroma de pui la gratar.

Hi, hi , asta poate fi la concurenta cu o alta afirmatie facuta aici pe forum in care se compara fumatul de marijuana cu mancatul de sarmale.

hi hi, vine vacanta de Craciun, ioanadara .

Before
After

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Si da, banuiesc ca i-as arde si io doua scatoalce la fund si as pedepsi-o serios pe fiica-mea adolescenta daca as afla ca ar fuma.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

cand are 2 ani, o caftesti, cand are 12, o caftesti. Valeu, mai Anca...
E drept, as fi caraghioasa daca as spune ca nu ma asteptam la asemenea comentarii din partea ta .

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Voilà, daca nu e politically correct sa-i caftim cand sunt mici, poate ca atunci cand sunt mai mari e mai bine privit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Voilà, daca nu e politically correct sa-i caftim cand sunt mici, poate ca atunci cand sunt mai mari e mai bine privit.

Evident, ai sanse mai mari de parte-n parte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Mai, eu nu sunt nutritionist si nici medic , dar din ceea ce stiu eu mancarea nesanatoasa, care inclide chipsurile cu toate aromele lor, poate aduce la fel de multe pagube organismului.
Sincer, in ultima vreme , mai ales de cand cu nebunia asta anti-fumat, parca asa li s-a casunat tuturor ca fumatul e cel mai mare bau bau al sanatatii, asta in timp ce lui chiochips ii creste cifra de afaceri .Curat murdar ce ti-e si cu moda asta.

Am vazut aici mai mult (sau numai) parinti de fete ingrijorati ca fiica a venit acasa mirosind a fum de tigara.
Presupunand ca in familiile respective se mananca foarte sanatos (adica fara gratare si chiftele si cascaval pane, da' cu multe smoothies la micul dejun :)), nu pot pune groaza asta (ca este un soi de groaza daca judecam dupa reactii :) decat pe seama urmatoarei scheme logice: azi vine mirosind a tigari, maine spune ca ea vrea sa se marite si ca renunta la scoala, eeeee dracie... :D.

Nu e nici cea mai mica legatura intre fumat si alte alea, dar na, parintii tind de cele mai multe ori sa-si faca rau singuri cu fel de fel de scenarii catastrofale si cat se poate de fanteziste .

Before
After

Mergi la inceput

Citat:

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!

Noi suntem fete faine si o sa te tinem de manuta cand o sa te plangi mai incolosa .

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Lady, sa o iau pe puncte, ca ceva ne scapa, daca nu ne intelegem.
-nu am nimic de-a face cu ideile de "constiinta curata", interzicere a fumatului ca sa scap de vina unei posibile, dar incerte probleme cu care s-ar confrunta Teodora, candva; adica ceva cu drobul de sare. Nu as simti absolut nici o alinare (si asta nu numai in cazul fumatului) daca fiicele mele ar pati ceva, candva, iar eu sa le fi preziz posibilitatea asta cu ceva timp in urma;
-intr-adevar, interzicerea ferma a unui lucru dorit aprig de copil, poate cauza relatiei pe care o are cu parintele; nu cred, insa, ca interzicerea fumatului este privita de copil ca o obstructie la ceva ce-l dezavantajeaza, pentru ca el stie, din start, ca fumatul este interzis minorilor (altfel s-ar vinde tigari la liber si s-ar pune scrumiere pe la scoala); astfel, copilul stie ca nu-i este interzis un drept. Poate ca or fi cazuri, dar eu n-am auzit de racirea unei relatii parinte-copil de 12 ani, pentru ca acestuia i se interzice sa fumeze. Tot la acest capitol as introduce si "nedreptatea" ca eu, adult, fumez, iar fiica mea, minora, are interzis. Imi pare rau, nu sustin dreptul minorilor la fumat.
-da, Tora ii spune, cum citezi tu, cu o mica deosebire: nu "tu esti nerecunoscatoare", ci "tu esti inconstienta". Adica, pe Tora o doare-n cot de recunostiinta ei, care oricum nu exista la varsta asta, dar o doare raul pe care si-l face singura. Mi se pare normal sa-i aduca aminte ca, pana la 6 ani, nu putea sa fuga nici trei pasi, dupa care se aseza jos si sunt doar 2-3 ani de cand nu mai face complicatii respiratorii majore pe timp de iarna. Nedrept? Dur? Gresit? Hmmm...am mare incredere in instinctele Torei, ca mama incercata...
-discursul din ultimul pasaj al penultimei tale postari este spus fara incetare fetelor, cu orice ocazie, chiar si atunci cand "ne ameninta" ca o sa vina acasa "cu burta la gura"; nu am nici cea mai vaga idee de ce ai crede ca la noi este un razboi dus cu baioneta la arma;
In final, daca faptul ca ea vrea sa fumeze si eu nu o las, creaza situatii tensionate intre noi, nu prea am ce-i face; parerea mea o cunoaste, ea se tensioneaza, ea se detensioneaza.

olympia, n-ai inteles bine: fumatul (de catre fetele mele) pe ascuns, pentru mine, nu este o alternativa, cel putin la varsta asta. Singura alternativa (care nu mai e alternativa, fiind singura...) este nefumatul.
...si, deci, crezi ca subtila indrumare catre sport, ar fi incopatibila cu fumatul? Pai, Teodora nu e indrumata subtil...chiar face atletism de vreo 4 ani...si ce sa vezi? Nu s-a impiedicat in asta ca sa fumeze...asa ca, ce sa fac...o sa-i interzic asa, brutal, fumatul, fara sa ma rog de ea.
Gunoi sub pres? Asta ar insemna ca ascund ceva...nu cred ca m-ai nimerit. Nu am practicat niciodata sportul asta, nu cred sa ma apuc la batranete. Pur si simplu nu cred ca voi fi in stare (cel putin, asa cred acum, ca evit sa spun categoric, ca altii, ce voi face peste x ani) sa stau la un taifas cu fetele mele la o tigara.

Iata, deci, dragele mele, ca nu-i nevoie sa interpretati ceea ce zic, ci puteti s-o luati chiar direct.
Desigur, este parerea mea si (din fericire) a sotiei mele.
Si da, sustin ideea ancai: ma enerveaza ca sunt slab si nu sunt in stare sa renunt la un lucru extrem de nociv pentru mine, pentru bugetul familiei si pentru exemplul pe care-l dau copiilor.

Denizel...ai spus ca, pentru tine a fuma e egal cu a manca cipsuri cu arome (numai cea de pui la gratar e periculoasa, sau toate?); ai spus ca fumatul catorva tigari la coltul blocului e cel mai inofensiv lucru pe care-l poate face un copil.
Mi se pare ca te-am citat...nu ca am rastalmacit ceva. Nu crezi? Ok, poate ai uitat ce ai zis...se mai intampla, nu-i nici o suparare. M-am gandit doar sa-ti atrag atentia...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Denizel...ai spus ca, pentru tine a fuma e egal cu a manca cipsuri cu arome (numai cea de pui la gratar e periculoasa, sau toate?); ai spus ca fumatul catorva tigari la coltul blocului e cel mai inofensiv lucru pe care-l poate face un copil.
Mi se pare ca te-am citat...nu ca am rastalmacit ceva. Nu crezi? Ok, poate ai uitat ce ai zis...se mai intampla, nu-i nici o suparare. M-am gandit doar sa-ti atrag atentia...

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Am spus ca nu e nici o diferenta intre a fuma ocazional o tigara (sau chiar doua) si a manca o punga cu chips. Parere pe care mi-o mentin. Fara insa a simti nevoia sa mi-o sustin .

Si am mai spus (exemplificand limpede) ce e cu muuuult mai grav decat fumatul unei tigari la coltul blocului.
Si, da, pe langa chestiile grave pe care le poate face un copil de 12 ani, fumatul e cam inofensiv asea :).

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Evident, ai sanse mai mari de parte-n parte.

Bag de seama ca nu tii la glume. Asta-i grav.

Pe de alta parte, te rog eu frumos sa nu-mi tii teorii culese de prin carti, cu lugu-lugu, etc. In fata unei situatii de urgenta - iar asta cu fumatul este, dupa mine, una de criza - trebuie gestionata cu mijloace de criza.

Daca adolescentul nu stie pana atunci ca fumatul este o mare porcarie, care da o dependenta groaznica si majoritatea nu-s in stare sa mai scape de ea, inseamna ca
- ori parintele nu si-a facut datoria cum se cuvine inainte de acest "fericit" eveniment sa-si invete odrasla ce si cum in privinta fumatului,
- ori parintele nu a cascat ochii la anturajul copilului si nu a luat la timp masurile necesare sa-l indeparteze pe acesta de influente negative
- ori parintele i-a acordat prea multa libertate si putere de decizie copilului sau care, in atare context, nu a stiu ce sa faca cu ea.

In toate aceste optiune, numai parintele este de vina.

Concluzie: Anca, tre' sa-ti dai 2 scatoalce!

Mergi la inceput