PEPENASI de 2008 - bine ai venit VICTOR! (200)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ana stai un pic, ca a mea nu vrea numai jucarii. Se agatzase de o valiza, cei drept era pentru copii. Pe aia o dorea. Ea are valiza ei rosie, si etc, dar atunci o dorea pe aia. Asa la jucarii, e ca si ai tai : Uita repede :). La reclame nu se uita.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

vicky, in nici un caz nu trebuie sa spui ca nu ai bani. asta am citit in cartea de F.Dolto " ce le spunem copiilor"
Cand vede jucaria sau orice altceva o intrebi mai intai "ce anume iti place la aceasta jucarie?" culoarea? forma, materialul? si ce iti mai place la ea? iti place ca e rosie? sa iteleg ca iti place mult culoarea rosie... ia zi-mi ce obiecte, fructe etc stii tu care au culoarea rosie......

si tot asa dezvolti subiectul incercand sa te indepartezi de la locul cu pricina or sa ii propui altceva si sa faci in asa fel incat sa il convingi ca aia isi doreste

Eu chiar zilele trecute treceam pe langa un magazin de jucarii f drag mie si eram cu sofia. ma gandeam ca daca intru o sa fie dezastru si nu am vrut sa intru dar ea s-a intins catre usa... Am intrat, a pus mana pe multe chestii, le-a mangaiat, le-a admirat dar nu si-a manifestat dorinta pt nimic. ca ma simteam eu prost deja cum sa ies cu mana goala, ca asta se numeste crima. i-am propus ceva si a refuzat. intindea mana dupa chestii zornaitoare pentru bebelusi. i-am explicat ca e mare si i-am aminitit ca noi defapt ne grabeam tare spre casa ca sa mancam si asa am iesit fara sa cumparam nimic si fara comentarii. tare m-am mirat

Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2

----------------------------------------
Marina11+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Vick - Erika nu cere niciodata nimic. Uneori mai ia lucruri de pe rafturi, dar de regula mancare, niciodata jucarii. O data mi-a pus o tampenie de conserva cu Dora, cica o supa de copii, da-ti seama, la conserva!! Dar era cu Dora. A trebuit sa o cumparam, n-am putut sa ne debarasam pe blat.... Ca sa avem ce arunca ulterior...
Eliza insa cere, mai ales jucarii (care, de altfel, sunt interesante o zi doua, apoi zac pe undeva...).
Uneori ii spun ca nu am bani pentru asta (nu ca n-am bani in general, ci ca trebuie sa luam alte lucruri importante), alteori o intreb daca ii trebuie cu adevarat, alteori ii spun ca n-are decat sa ii scrie lui Mos Craciun, ca ii aduce el daca va considera ca a fost cuminte suficient...
Nu prea ii cumpar in fata ei, dar na, la noi e mai complicat, inca face tam-tam la lectii, tropaie, miorlaie... In schimb i-a tot adus Zana Maseluta, Iepurasul, apoi a avut cadouri multe de ziua ei.
Aici jucariile sunt ieftine, oferta este super super vasta, dar nu cumpar ca sa ma aflu in treaba, si o mai santajez cu ordinea in camera. Ca nu cumpar tone de jucarii ca sa avem pe ce calca...
In plus, la Eliza nu conteaza neaparat jucariile, ea se bucura la orice fel de surpriza. Ieri i-am facut sarmale si a fost mai fericita decat daca i-as fi cumparat toata colectia de printese Disney in marime naturala!

Marina - la noi nu merge vrajeala si indepartatul de la locul faptei. Si cacanie daca e o chestie si o vrea, apai o vrea. La Eliza nu merge vrajeala ca e mare, iar la Erika nu merge ca e incapatanata.

Aici e misto ca ele se pot juca in magazin cu toate prostiile, toti copiii se joaca, apasa toate butoanele, canta toate melodiile,... In Ro era mai nasol, mai ales in librariile care aveau jucarii in spatele tejghelei, si trebuia sa le ceri la tanti aia, si eventual sa si cumperi fara sa studiezi prea mult, ca sa nu deteriorezi cu privirea.

Intrebare - ce cadouri aveti in minte pentru Mos Craciun?

Eu ma gandesc sa le iau
- o tabla alba - initial vroiam un sevalet de-ala de copii, dar ala ar merge mai mult pt Erika, nu si pt Eliza, asa ca ma gandesc la un white board.
- ma gandesc la un set de masuta si 4 scaunele Princess Disney, ala care se face turn de castel.
- le-am luat pijamale Disney cu Tinker Bell.
> si mai ce?
Eu vreau sa le iau la amandoua la fel, sau ma rog, chestii pe care sa le foloseasca impreuna. Pentru Erika, deja avem de la Eliza o gramada de papusele si bebelusi, puzzle de copil mic si joculete, plasteline, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Aida de regula cedeaza usor jucariile in magazin, adica se uita putin la ele, se plimba cu ele in mana si repede renunta la ele pt altceva. Cred ca problema adevarata sunt eu , uneori mi se pare ca sunt mai rau decat un copil, zau .
Maaama, am fost in San Francisco intr-un magazin Disney, cu tone de jucarii, imbracaminte si accesorii.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

ankalaura super ideea cu cadourile de Craciun.Astept si eu idei de la fete ca eu habar nu am ce sa-i iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Vicky eu de obicei cind Sebi vrea ceva ii spun exact motivul real pe care il am de nu ii cumpar chestia respectiva. De obicei insa este mai mult decit rezonabil si nu prea se agata de chestii prin magazine. In schimb are un fix cu mersul la piata. Ii place sa mearga in piata cu mine si sa manince diverse chestii prin piata, de la rosii la branza si cirnati sau fructe.

La capitolul, cadouri de Craciun sunt varza. Nu am nici o idee pentru ca nu vad ce i-ar mai trebui si nu are. Cred ca o sa reurg la tactica de anul trecut sau de aniversarea zilei de nastere: o sa vizitam mai multe magazine si vad cam ce s-ar dori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Vick - ma mai gandeam la una. Desi, din cate o "cunosc" eu pe Maya, nu e genul care sa se tavaleasca pe jos pentru valiza aia.
Dar ma mai gandeam la o solutie pentru parintii care nu au chef de scandal in magazin, tavalelala sau ridicat tonul... daca totusi nu te intelegi cu copilul, cumperi chestiunea (desigur, acuma sa nu fie o plasma de 82"!!), si apoi o returnezi. Ale mele uita repede, inclusiv de bomboanele de Halloween au uitat de a doua zi, desi seara se luptau pe ele, sa le imparta, sa le numere, sa le sorteze....

Interventia Picai m-a facut sa imi mai dau seama de un lucru. Si asta e un motiv pentru care nu le cumpar toata ziua-bunaziua chestii, nici macar o data pe luna. Le las sa isi doreasca ceva. Altfel, as ajunge sa nu mai am ce sa le cumpar cu ocaziile si asa multe de peste an. Adica aniversari, iepuras, mos, zana maseluta...
Sau, cu alte cuvinte, le cumpar numai daca vad ca isi doresc cu adevarat maruntisul ala. O data, a insistat asa de tare Eliza sa ii iau o papusica mica, o printesa care avea rochita de schimb, mica mica, atat si-a dorit-o si atat s-a rugat de mine, incat m-am gandit ca ea chiar vorbeste serios... Si atunci am intrebat-o, chiar asa de mult si-o doreste si ar fi asa fericita sa i-o iau? a zis da, i-am luat-o, si intr-adevar, toata ziua a jubilat, si acum se joaca des cu papusica aia mica (e cat un deget aratator). Cred ca daca i-as lua de cate ori mergem undeva, sau o data pe luna, sau de cate ori cere ea, n-ar mai avea nici un farmec, nu stiu daca si-ar mai dori ceva cu adevarat, ar avea probabil de toate si ar cere chestii din reflex... Nu stiu, zic si eu... Poate ma insel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Anka, la fel cred si eu, ca daca primesc cadouri toata ziua buna ziua, nu mai au nici un farmec, nu ii mai bucura la fel de mult.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Din pacate eu sunt maniaca atunci cand vine vorba de cumparaturi pt. copii, nu exista nimic care sa ma relaxeze mai mult decat sa le cumpar jucarii sau haine sau diverse accesoriiDar m-am mai temperat acum ca si Luca s-a mai cumintit, mai demult nu puteam trece pe la raionul de jucarii fara sa faca brrrrmmmm brrrrmmmm si sa nu se lase pana nu punem macar una in cos,acum se uita la masinuta, mi-o arata, nici eu nu fac mare caz, adica doar ii spun "daaa, ce mare masina, ce frumoasa motocicleta blablabla" si cand ne departam nu mai zice nimic.

De Craciun cred ca ii vom lua o motocicleta electrica, stiti de alea ca te pui pe ele si este o pedala la picior, cand tii apasat merge si cand iei piciorul de pe pedala se opreste. Sunt intr-un parc la noi masinute de astea si costa strigator la cer dupa parerea mea, 4 lei ca sa te dai 5 minute, daca ii place asa mult am zis ca o sa-i iau una si gata, chiar daca n-o fi de "firma" cum sunt alea.

ANKA, pai tu chiar asa ai uitat cum e in ro? Sau sfatul era doar pentru Vicky? Cum sa iei o valiza si s-o returnezi dupa aia? Aici nici nu cred ca te lasa decat daca e defecta, probabil si atunci vor incerca sa te convinga ca de fapt nu e, sau daca cumperi altceva de minimum aceeasi valoare. Pai eu chiar zilele trecute m-am enervat la magazinul Cocodrillo, in care eu nu prea calc ca imi depaseste cu mult posibilitatile financiare, dar i-am luat lui Alex ceva pantofiori pre-walker gen cizmulite. Nu i-au fost buni, i-am dus inapoi si n-am putut decat sa-i schimb evident, dar alti pantofiori de bebe marime mai mare si la acelasi pret cel putin (adica 32 ron) nu aveau, asa ca a trebuit sa-mi aleg haine (am vrut jucarii dar cica nu se poate, ca sunt nu stiu cum pe alta grupa la casa si nu se pot schimba haine cu jucarii). Si m-am tot invartit frate sa vad ce gasesc, am lesinat cand am vazut un combinezon de iarna la 2 milioane si ceva, pana la urma am luat un nenorocit de body care nici nu e frumos cu 32 ron Si se tot mirau alea ca comentez, ca doar e supercalitate, pai bine si ce, am de gand sa fac 10 copii?? Ca poate fi si calitatea calitatilor ca tot numai cateva luni il poarta ca dupa aia creste.

In alta ordine de idei cum ma sfatuiti sa gestionez problema cu datul jucariilor si lui Alex? Luca nu vrea sa-i dea nimic, chiar daca sunt jucarii cu care nu s-a jucat in veci, daca i le dau in mana lui Alex Luca imediat "nununuuu", i le smulge din mana si le pune la locul lor. I-am tot zis eu ca nu i le ia, ca tot jucariile lui vor fi dar se joaca si Alex un pic cu ele, dar nimic. O sa-i mai iau si jucarii noi, dar cu alea ce sa fac?N-o sa pot spune ca sunt ale lui Alex si sa le lase, ca atunci ce pretentie sa am sa i le dea pe ale lui? Chiar nu stiu, ca chestia cu "tu esti mare, el e fratele tau" etc numi se pare deloc un argument potrivit.

A, si ca mi-am amintit. Singurele 2 formatii care m-ar putea urni de aici pana in Bucuresti vor concerta ambele la anul! Roxette si Bon Jovi! Daca ramane asa si nu intervine nimic, fac la anul 2 drumuri in Buc., unul pe 30 mai altul pe 10 iulie. Yeeeey!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Neatza,

am doi momenti de respiro so...

Moni ai doua solutii, una sa-l asezi jos si sa-i spui ca el e fratele mai mare si ca de la el o sa invete Alex bla bla, cu sanse mici de reusita pt ca Luca e la varsta teritoriala. Si alta e sa incepi sa cumperi maruntisuri pt Alex si cand cumperi pt Alex, Luca sa fie cu tine si sa-i spui clar ca e jucaria lui Alex (normal tre sa ii cumperi si lui vreun fleac). Apoi separi jucariile de bebe ale lui Luca (cele cu care ai vrea sa se joace Alex), ascunde-le vreo 3 -4 zile asa sa uite de ele. Cand le reintroduci, ii spui lui Luca ca alea-s jucariile lui Alex. Repeta treaba asta, impreuna cu "imparte". In felul asta ii delimitezi teritoriul lui Luca. Cu persistenta incet incet ar trebui sa se rezolve treaba. Eu nu m-as stresa prea mult, Alex e inca mititel, jucariile in afara de gym si vreo 3 butoane n-ar trebui sa il intereseze. Ideea e ca deocamdata toate jucariile Luca stie ca-s ale lui si cum Alex e deocamdata "intrusul" in lumea lui e normal ca Luca sa reactioneze asa. Eu pe tine te inteleg ca incerci sa il protejezi pe Alex, dar zic eu ca mai bine e sa te relaxezi un pic si sa-l lasi pe Luca sa interactioneze cu Alex fara prea multi nu din partea ta, ca sa-l accepte. Alex are de acum 6 luni...nu vad de ce stai tu soldat intre ei, nu faci decat sa il indepartezi pe Luca de Alex, si in loc sa-l priveasca ca partener, il priveste ca pe cel care a "furat-o" pe mama. In acelasi timp, trebuie sa realizezi ca Luca are numai 2 ani si mare parte din reactiile lui, sunt normale...

Eu traiesc intr-o familie mare, sunt 7 copii in familie, cu varste de la 10 la 6 luni, 4 dintre ei fiind intre 2 si 6 luni. Ei bine, cand ne adunam, e haos, dar nici unul dintre copii nu e oprit de la interactionare cu ceilalti. Normal ca nu stai sa te uiti la ei cum ii trag pumni in nas la bebe, stai cu ochii pe "butelii" , dar trebuie sa iti spun ca interventiile sunt minore...

Sper ca nu o sa te superi pe mine, stiu ca tonul e avocatesc dar sper din suflet ca pana acum sa fi reusit sa ma cunosti indeajuns sa stii ca nu e urma de critica in ceea ce am zis

Rabdare si cafea

Mergi la inceput