PEPENASI de 2008 - bine ai venit VICTOR! (200)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

VICKI...e bine ca ai descoperit din timp si mergi sa tratezi....
Si eu merg o data pe an la control chiar daca nu-mi face placere....asta e ..trebuie. Asa ar trebui sa faca toate doamnele...eu cu mama am dus munca de lamuriere si am reusit...Ca na,pe vremea lor nu mergeau anual la medic...

Legat de chestii dorite, pot spune ca Irina e cel mai intelegator copil din punctul asta de vedere. Noi avem 2 zile /saptamana in care mergem la magazinele de jucarii sa admiram,sa punem mana ....dar Irina nu doreste nimic,absolut nimic. Doar ne uitam si pune ea singura la loc. Chiar ieri am zis sa mai cumparam si noi ceva la copil...i-am luat un gen de pian-orga. Sper sa se bucure.Nu l-a vazut inca pentru ca aseara a dormit la mama. Ei ii place cand mergem la magazine de haine pentru copii...ia hainele de pe umeras,le studiaza apoi le pune la loc...stie care sunt pt.bebelusi mici de tot si care sunt pentru ea.
Si daca ea chiar isi doreste ceva si se intampla sa nu am bani...ii spun ca atunci cand ia mami salariul cumparam...si intelege.
Eu asa am fost crescuta...mama imi spunea ca strangem amandoua banuti si punem la pusculita si cand ne ajung banii cumparam anumita papusa sau ce doream eu. Dar eu copil fiind,ii spuneam mamei.."n-ai tu 5 lei?"...si mama spunea ca 5 lei am,dar nu mai puteam lua papusa cea mare,luam ceva mai mic. Si atunci renuntam.Ai mei nu aveau bani sa cumpere jucarii multe.Dar mama cand mi-a promis ceva,moarta copata mi-a cumparat.

ANKA...super idei de Craciun...eu chiar nu stiu ce sa ii cumpar Irinei...pentru ca nici ea nu pare sa aiba vreo preferinta. Poate un bebelus cu accesorii...cu biberon si alte minuni...Am vaut ca era oarecum interesata.Mie nici nu-mi vine sa dau o avere pe jucarii,pentru ca am tone acasa si nici nu se uita la ele...Vom vedea

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Are dreptate doamna avocata :-))

Moni, si sunteti abea la inceput, stai sa vezi mai incolo dupa ce mai creste alex si o sa vrea si el sa se impuna. E bine sa-i lasi pe ei sa se descurce oarecum, intervenind cat mai putin ... la un momentdat Luca va descore ce distractiv e sa ai un partener de joaca, o sa vezi!

La noi Ana e deja mai sireata decat Vladi, ii fura jucariile si fuge, e rapida si asta mare incepe sa planga. Iar asta mica de sub masa moare de ras ... ei bine, pan' s-a prins frate-su si ca sa o prinda o apuca de par se opreste a mica instant din cursa si lasa jucaria sa cada pe covor ca s-o lase Vladi in pace. El isi recupereaza victorios jucaria.

La noi ei au jucarii separate, iar la un momentdat am inceput sa cumpar in 2 exemplare jucariile pt a evita conflictele. De ex, cand am mers in ro cu masina aveam o cutie cu TOTUL in dublu exemplar pt ca tipetele atunci cand conduci sunt extrem de stresante, iar ei vor, evident, in acelasi timp aceeasi jucarie. Si pt restul mai lupta, mai cedeaza, asa e intre frati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Moni si la noi a fost putin dificil cu jucariile si Clara are tendinta sa le smulga din mana Rianei, dar am inceput sa o rog frumos sa-i aduca ea din camera lor jucarii surioarei,pe care vrea ea si tot timpul i-am laudat alegerile si a functionat, in fiecare zi ii aduce cate ceva asa din suflet chiar daca nu toate sunt potrivite pentru bebe.
Hehe cu cerutul prin magazin...devine tot mai riscant luatul cu noi la cumparaturi, plange si face urat cand isi doreste ceva..de multe ori pun in cos si la casa renunt pentru ca uita.Dar cel mai urat face la dulciuri mai nou, si cand iesim din casa spre parc ne anunta ca ea vrea una sau alta si degeaba ma impun eu si nu ii iau azi ca maine se gaseste vreun bunic sau chiar Cristi care sa-mi incalce cuvantul.In schimb daca promit ca ii iau ceva tot timpul ma tin de cuvant, eu am copilarit cu "promisiuni" din astea facute degeaba si acum simt un gust amar cand privesc in urma.
De Craciun va primi o bucatarioara de jucarie, din aceea marisoara.Ii place.

MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Pica si eu ii explic mai, dar atunci cu valiza, facea niste ochi dulci de iti venea sa o mananci. Si faza cu nu am bani merge cel mai bine si repede, nu stiu de ce.

Anka ai dreptate, nu se tavaleste pe jos :). Dar sa vezi aseara. Eram la cumparaturi. Mergem sa luam paine, iau o paine mare, Maya vrea o bagheta. Eu ii zic : nu mai luam bagheta, avem painea. BAi s epune pe plans, si urla in tot magazinul. Nicioadata nu a mai facut asa ceva. Nu era mare lucru sa iau bagheta (de obicei ii iau una, si ea musca din ea prin magazin) dar m-a enervat cu urlatul. Stau de vorba cu ea si imi zice ca nu-i place painea, ca ii place bagheta. uuff ce rau m-am simtit, am fugit repede si al luat bagheta (ea a ramas cu cosul la casa :), dar nu va ganditi ca era nush ce magazin mare:)).

Cu cadourile de craciun, cred ca si eu ii iau o masina electrica. A vazut-o intr-un catalog si a decretat ca aia vrea. Merg azi sa o vad. Dar daca ii iau asta, nu-i mai iau altceva, ca oricum nu o sa o mai intereseze ...

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Eu again pe mega fuga.

La Multi Ani! tuturor sarbatoritilor!

Jucarii de Craciun si noi facem ca si Anka, jucarii care le pot folosi la comun mai mult educative si etc ca papusi trenuri si alte de astea mici au cu tone. Si la noi tre sa fie la dublu ca altfel se lasa cu paruiala.
Batalia si paruiala intre siblings e normala, ale mele toata ziua se haraie una cu alta dar se si joaca frumos impreuna.
Legat de mofturi si figuri in magazine nici la noi nu merge cu vrajeala, tre sa le zic adevarul si de multe ori cu asta mica nu avem cum castiga cai mega incapatzanata.
Ale mele in aeroport si etc ori de mana ori in carutz, asta mica poa sa planga pana nu mai poate cand stam la cozi sta in carutz ca am avut experiente cu sorasa a fugit intr-un mega store si am zis ca mor in cateva secunde. Maimutza mare ne tine de mana sau daca nu vrea se tine de caruciorul lui sorasa sau de valiza, niciodata nu merge in spatele nostru. Aici au fost destule cazuri de copii kidnaped si etc deci nu ma joc cu de astea.
Na tre sa fug cas busy pupam trupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Moni la noi a tinut si tine in continuare foarte bine faza pe care am invatat-o de la Biri cu "sa le facem cu randul". Inclusiv sarim, si eu si ea, pe capacele canalizarilor cu randul. De multe ori, pana a invatat ca sigur ii vine si ei randul, chiar daca cedeaza. Dar cred ca oricum e mai generoasa din fire, vad ca ar dori sa imparta tot ce are mai bun/frumos cu cei la care tine. Chiar cu forta , dimineata in masina in drum spre gradinita aproape il obliga pe Vladi sa ia jucariile, i le baga in oki si striga "Vrei? Vrei? Vrei jucaria mea?"

Cu cadourile eu as putea scapa foarte ieftin, pentru ca anul asta isi doreste... ta-na-nam... un cadou galben sau verde . I-am explicat si-i explic in fiecare zi care-i treaba cu Mos Craciun, cantam deja Mos Craciun cu plete dalbe si Saniuta fuge, dar ea nu si nu, cadou galben...

Asa ca i-am comandat o trotineta cu 3 roti pt ca pe cea cu 4 roti deja e experta, chiar e una dintre jucariile cu care s-a jucat full. Scooter electric avem deja de anul trecut, ii place dar ii e si cam frica cu el in egala masura, nu pentru ca ar fi ceva scary la el ci pentru ca asa e ea, fricoasa.

Bai si e o gladiola totala nene, deci fi-mea o sa functioneze cu sarurile dupa ea, o sa scape batista din doi in doi pasi, n-ati vazut asa ceva. Am inscris-o si pe ea la optionalul de aerobic de la gradinita, am zis ca mai da din fund cu colegii. Nene, in 2 minute de la inceperea cursului ea are pe bot numai "ma doare pulpita, am obosit, domnisoara educatoare, mi-e rau tare, vomit, vreau in brate", si se lasa moale pe un scaun Acasa la fel, trebuie sa-mi adun toate resursele de convingere ca s-o indemn sa creada si sa vada ca poate sa faca lucrurile si singura, ei daca nu-i iese din maxim a doua incercare vine cu "nu pot mami, fa tu" si pe mine ma doare sufletul c-as vrea sa fie mai incapatanata putin, sa persevereze inca un pic...

Sambata am facut biscuiti, mai facusem si gogosi in mica vacanta de la Tulcea, deci sigur anul asta de Craciun va trebuie sa-i mai iau niste plastelina + accesorii. Papusi are 3 si le ruleaza, dar ii sunt de ajuns, ieri am umblat prin Kaufland pe langa jucarii si nu si-a dorit nimic extraordinar de mult, poate un ponei simpatic si mare de plus, dar alt plus?

Monica si Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MADA IRL stai linistita, intr-adevar am ajuns sa te cunosc indeajuns sa stiu ca nu spui nimic cu rautate si sunt oricum departe de a crede ca metodele mele sunt perfecte si nu am nevoie de niciun sfat, ca doar de aia am si intrebat. Eu nu pot sa zic ca stau ca soldatul, inca ma critica sotul ca nu stau destul, dar si eu cred la fel, ca daca o sa-i interzic tot felul de lucruri o sa ajunga sa-l urasca. Insa de cand Alex se taraste si i-am pus paturica pe jos trebuie sa stau acolo cand e si Luca pentru ca Luca e mai impulsiv, se arunca langa Alex si se culca pe el sau incepe sa dea din picioare si are niste sandalute de casa cam tari, si eu am incasat-o de cateva ori si m-a durut. El n-o face din rautate dar nu intelege ca il doare pe Alex, de aia stau langa ei si il mai trag de peste frate-sau cand e cazul. Cu jucariile poate ma stresez eu prea tare ca ma gandesc cum va fi mai tarziu, ca acum intr-adevar Alex nu se joaca cu foarte multe si inca nu face scandal daca i le ia frate-sau. Ca asa Luca il tot pupaceste si mereu ii aduce jucarii, dar atata vreme cat nu le ia in mana Alex :) Acum poate il deranjeaza si faptul ca Alex le baleste pe toate, ca e la faza in care tot ce prinde baga in gura si am mai vazut ca Luca e dezgustat de saliva, inclusiv de a lui proprie :)) Cand sunt intr-adevar ca un soldat si poate gresesc e atunci cand ii dau lui Alex sa pape la san sau incerc sa-l adorm. Atunci Luca intentionat incepe sa tipe si sa-l apuce de maini si de cap si eu ma enervez si ii tot spun sa faca liniste, dar n-am alte variante, ca atat de greu adoarme Alex si nu pot sa ma duc cu el in alta camera sa-l adorm, Luca e dupa mine ca o umbra si plange de mama focului daca il las singur chiar si printre jucarii. Doar cand sta tati cu el accepta sa ma duc in alta parte cu Alex sa-i dau sa pape sau sa-l adorm.

A, si uneori ii mai fac observatii si lui Alex, chit ca evident n-o sa faca ce=i spun, dar asta e mai mult pentru urechile lui Luca, sa vada ca nu doar de la el am asteptari sau nu doar el are interdictii. Adica Alex acum de ex. trage de par pe toata lumea si cand se apropie frate-sau de el si A. il trage de par ii spun "Alex, te rog sa nu-l mai tragi pe Luca de par ca il doare, vezi ca el nu te trage" si chestii de astea. Sau cand se mai mataie Alex cand ii dau lui Luca sa manance ii spun "Alex, acum ii dau lui Luca sa manance, fii cuminte ca si Luca te-a lasat pe tine sa mananci" si de astea, sa-l mai dau pe L. ca exemplu pozitiv. Evident toate astea cand nu sunt prea obosita si un car de nervi, ca atunci se duce naibii toata diplomatia :)

SIB, si cand se punea Vladi pe plans tu nu interveneai? Ca eu in situatii de astea nu cred ca ma voi putea abtine, fie ca ar fi vorba de Alex fie de Luca.

DANA, si pentru mine promisiunile facute copiilor sunt sfinte, nu doar cand e vorba de jucarii ci de orice. Mi se pare f. important sa stie ca daca spui ceva asta si faci, nu e doar o vorba in vant, fie ca e ceva pozitiv fie ca e negativ.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Grea decizia legata de cadourile de Craciun... mai ales ca Aida a tot primit jucarii in ultimul timp, i-am adus si eu din state, a mai primit cadouri si de la altii, nu cred ca mai e ceva ce si-ar dorii foarte mult pe moment. Ea nu prea se joaca cu papusi mari, ii plac miniaturile de genul Safari toob, are pestisori si pisicute pentru ca e mare fun, are miniaturi cu Alba ca Zapada si piticii, cu Ariel si celelalte personaje... si ii mai place sa construiasca turnuri din lego, e in stare sa stea mult si bine sa construiasca, desfaca, reconstruiasca si tot asa.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Daca plange si nu face nimic il consolez si ii spun sa nu mai planga, ci sa actioneze. Daca plange prea tare, merg la Ana si ii spun ca exagereaza si ca, uite, Vladi plange bla bla. Dar mai nou plange putin si apoi fuge dupa ea strigand "s'il te pleeeeeeeee" (am scris cum se pronunta, sa se inteleaga e -ul ala tanguitor)

Daca intervenim prea mult intre ei ami degraba ii facem sa se distanteze unul de altul decat sa se apropie. In schimb in caz de violenta e clar ca nu trebuie lasati sa se desfasoare, mai ales daca unul e mare si puternic si celalalt mic si fara aparare.

Boti, super poze!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Boti, vazut pozele cu mica gospodina! Sa va fie de bine gogosile si biscuitii
Aida a participat la niste turte dulci in forma de pestisori, dar ar cam fi cazul sa repetam experianta pt ca i-a placut mult.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput