PEPENASI de 2008 - bine ai venit VICTOR! (200)
Raspunsuri - Pagina 8
ariadnabr spune:
Moni- vis-a-vis de papat la san si somn. La san nu ai alta solutie decat sa il ignori si as zice eu sa il ignori fara sa ii spui nik daca se poate, dar imediat ce termini cu Alex, fa in asa fel incat sa ii acorzi numai lui atentie, macar 10 min, asa invata 1. ca tipatul nu-l ajuta la nimic si doi ca dupa ce papa Alex e randul lui sa primeasca atentie. Faza e clasica de attention seeking. Iar la somn, gaseste-i o activitate care sa-i placa...chiar daca e una messy, gen pictat, scaldat jucarii in apa, vreun programel TV...orice care sa il tina ocupat. Stiu ca e teorie ce zic io aici si ca orice se modifica dupa situatie. Ideea e ca la voi, diferenta e mica si daca ai management corect acum, intr-un an jumate, n-ai sa mai ai loc intre ei doi, asa misto se vor juca impreuna. Io te cred ca e greu si ca esti obosita, de aia zic ca poate oleaca de doza mai mare de ignore ar merge, pentru ca la ora actuala Luca primeste atentie. Punct. Pentru pozitiv sau negativ el primeste atentie. Intelegi ce zic? E prea mic sa faca diferenta, pt el e totuna. "dau in Luca si mama zice ceva! yay!!" Da in Luca, opreste-l sau muta-l pe Luca, dar lui nu-i da atentie...ca sa inregistreze ca daca face rau sau nu imparte, Alex e cel care primeste atentie.
Anyway, sa nu cumva sa crezi ca la noi e paradis. Nuuu nene, se cearta, se paruiesc, tot asa asta mare ii smulge asteia mici din mana, o mai apuca cateodata ca vrea ceva exact cand o pun pe Julia la somn etc. Deci... DAR 3/4 din zi se joaca. Impreuna. Frumos, fara scandal, negociaza jocurile si e casa plina de rasete si tipete si alergaturi Si la noi uneori e ca la Sib, asta mica fura si o tuleste cu un zambet din ala gen "na ca ti-am tras-o". Dar le las singure sa-si rezolve problemele. In ultima vreme nu mai zic nici un nume. Ma adresez la plural. Si le pedepsesc impreuna sau daca o pedepsesc pe asta mica, fuge la sor'sa, iar Julia se duce dupa Sonia s-o impace sifonata ies io din toata povestea asta dar pe mine ma distreaza si ma multumeste, pentru ca de fapt asta vreau de la ele.
ariadnabr spune:
De jucarii si noi am cam ajuns la dublu. Dar avantajul e ca-s fete si ca asa se joaca impreuna. Avem acelasi gen de jucarie, culori diferite. Julia ii aduce jucaria Soniei, si invers. Nu se imprumuta nene jucariile, fiecare cu a lor
De Craciun Sonia vrea doua chestii mari si scumpe, una e educativa si i-am luat si Juliei varianta pt 2 ani, iar cealalta e o prostie de la Barbie pe care parca vad ca o uita in doua zile, da' na! Iar Juliei i-am luat o casuta mare cu mobila si papusi, care le da posibilitatea sa se joace impreuna (ce e MARE!!) si o papusica mai mare de la Polly Pocket ca se enerveaza cu astea mici ale Soniei ca nu poate sa le imbrace. In rest, de la familie, vor primi completari pentru ceea ce le-am luat noi, puzzle si lego. Deci educative.
In magazine de obicei cumparam carti/reviste. Da' si la alea am renuntat. Vorbim insa mult. Daca-s cu Sonia nu e problema mare, in ultima vreme vrea sa fie implicata in ceea ce fac eu, si ea le pune in cos, eu numai ii zic ce avem nevoie si e tare multumita. Daca-s cu Julia, vorbesc cu ea non stop si iesim fara paruiala. In schimb le fac surprize cateodata. Jucarii insa nu prea isi doresc ca au o tona si nu mai am loc de ele!!
Boti- superbe poze
Anyway, gata ma duc...
Marina_1609 spune:
abia astept idei de cadouri. eu nu stiu ce sa ii cumpar...Sofia nu are treaba cu papusile sau chestiile de fetite. ii plac masinile si am vazut ceva interesant la imaginarium: trasee cu masinute sau aeroport si umbla alea de colo colo. ii mai place foarte mult o trasnaie de la Noriel: niste hamsteri care tot asa se plimba de colo colo doar ca alea se vand cu tot felul de accesorii si ca sa ajungi la un set cat de cat interesant tre sa scoti vro 10 mil din buzunar
O mai intereseaza suruburile, ciocanele etc. asa ca trusa de inginer este o posibila varianta pentru noi....
eu deja simt ca nu o mai pot cara in brate sau cu caruciorul spre gradinita pt ca si pe ala trebuie sa il ridic in tramvai...asa ca azi am recurs la metoda "bombonica". Radeam dar in acelasi timp imi era mila de ea. cum aveam o ciocolatica si faceam vro 20 m in fata ei si ii ziceam sa vina ca ii dau. si tot asa am intins cioclatica pana la gradinita si a mers fata mea pe jos. parca era un catelus cum alerga dupa mine :))
eu sper dupa cateva zile sa uite de ciocolatica si sa mearga de buna voie
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
----------------------------------------
Marina11+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Tecky spune:
Ce discutii interesante
Eu sunt la zi cu cititul dar in urma cu scrisul...
Eu imi fac papanicolau o data la 6 luni din cauza steriletului.Dr m-a sfatuit sa-l fac atat de des ca sa nu apara probleme.L-am facut acum o luna si a iesit bine,deci stau linistita.
Cred ca de sarbatori am sa-i iau Ralucai dulciuri si jucarii pt ca hainute am sa-i cumpar in ianuarie cand sunt reducerile.
Boti ce biscuiti frumosi a facut printesa.Nancy are un par superb!
Ralu vorbeste foarte bine,stie multe cuvinte.
Eu sunt prinsa cu meditatii si am sa-mi schimb si locul de munca de luni,ma duc la alta gradinita dar voi sta doar 4 ore pe aceeasi bani pe care stateam 8 aici.
Va pup
ioana spune:
Boti, am admirat-o si eu pe Nancy. E o scumpete de fetita! Si are un par...
Ca tot veni vorba: mai sunt fetite fara par la varsta asta? A mea avea vreo trei fire mai lungi in crestetul capului, ca o creasta asa, i le-am taiat si acum este un baietel adevarat. Noroc de cercei... Sper ca pana la primavara sa aiba si ea ceva bucle, acolo.
Jucarii. Ilinca nu prea are treaba cu papusile. Ea, pentru iesit afara la joaca, isi alege cateva masinute. In casa se joaca cu o pista de masini. Deh, daca are un frate mai mare, numai asta are in jur. Din cand in cand mai plimba carutul cu cate o papusica, fara prea multa tragere de inima. Se mai joaca cu un puzzle de lemn din 6 piese si cu o tabla magnetica cu figuri de lemn viu colorate. Deseneaza si picteaza. Cartile cu abtibilduri, v-am mai spus, sunt pasionante pentru ea. Asculta cutiutele muzicale si danseaza (asta cu bona).
De Craciun m-am gandit sa-i iau mobila pentru papusi. Am vazut la magazinul meu preferat (jucarii nemtesti de lemn si multe alte chestii)mobila pentru papusi, foarte draguta. Fetitele voastre au? Se joaca cu ea? O bucatarie de jucarie, mai marisoara, i-ar place foarte mult, recunosc, dar nu avem loc in casa, din pacate.
Am inscris-o la gradinita! Grupa mica, din toamna anului 2011. Ea abia asteapta. Si noi!
Numai bine,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
Marina_1609 spune:
boti, super ideea cu biscuitii. cred ca si Sofia ar fi interesata
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
Marina11+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
mcoca spune:
Ioana, Maya are o bucatarie pe care o adora. Mobila de papusi nu are, are insa carutz, caditza, olitza si o casa cu personaje. Ce intzelegi prin mobila?
Boti super Gargaritza :). Si noi facem prajturi impreuna, si ii place f mult.
Vicky si Printzesone
ioana spune:
Ce am vazut eu: pat, dulap, noptiere, masa, scaune, toate de lemn, vopsite in culori vii, dar micute, pentru papusi mici. Asta ar fi dormitorul, am sa trec pe acolo sa vad daca au si alte camere.
Si casa cu personaje e o idee buna. Poti sa mi-o arati (descrii)? Se ridica acoperisul si te poti juca prin camere?
Numai bine,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
Didi81 spune:
Ioana, Aida are parul foarte rar, adica are si ea 3 fire de par acolo (cred ca seamana cu mine la capitolul asta), dar sufucient de lung pentru a fi legat in coditze.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
mcoca spune:
Ioana, noi casa www.eveiletjeux.com/Produit-123120/la-maison-happyland.htm#" target="_blank">asta o avem. Pentru voi ar fi perfecta ca sunteti 4, cu fetitza si baietzel :).
Gasesti in genul asta si la playmobil. Acolo chiar sunt o gramada de chestii : case, ferme, circ, spital etc ...
Vicky si Printzesone