Dovleceii cresc cu spor! (sept-oct 2009) cap 2

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

uite voi face reteta asta de paste:

500gr paste
1 dovlecel
2morcovi
1 radacina patrunjel + Frunze
1 telina medie + Frunze
1 ardei gras
1 ceapa medie
150 gr unt
100 gr cascaval

Fierbem pastele aprox.20’, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele si cascavalul pe razatoare si tocam frunzele. Intr-o tigaie pune 50gr unt la topit, adaugam legumele si frunzele, sare , piper si dinstuim totul 15’, la foc mic.

Tapetam cu 50gr unt, un vas de yena, punem jumatate din cascavalul ras, adaugam un strat de legume, unul de paste si continuam astfel incat ultimul strat sa fie de paste. Deasupra punem cascavalul si untul ramas. Dam totul la cuptor pentru 20’.

editez ca sa spun ca in loc de cascaval poate fi folosita si mozzarella. e si mai putin sarata, cred

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbâtii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Pietricel scuze ca nu am mai fost pe faza dar am plecat la plimbare cu copilul pe afara. Erau 3 borcane de faina si masura se referea la un borcan. Da, si eu am citit de 15 ori pana m-am prins. Tre sa iti spun ca eu nu i-am facut pana acum nimic dulce dar retete am.

Ioana eu salau nu ii dau. Nu stiu de ce dar parca am citit ca la copii mici e bine sa dai in principiu pastrav, cod si somon. Eu i-am dat si putin ton dar vad ca nu a avut nici o reactie nasoala.

Cat despre pateu, mie imi spusese Danuta de un pateu care are termen de valabilitate 3 zile si banuiam eu ca nu asa multe E-uri. Inca nu l-am gasit dar mai caut. Eu pate din conserva nu ii dau. Deocamdata nu ii dau multe chestii dar probabil ca pe parcurs o sa mai scap cate o prostioara si la el pt ca eu mananc multe porcarii si el sta si saliveaza langa mine. De regula iau langa mine si o felie de paine si lui ii dau din aia ca sa mai scap de el dar nu stiu cat o sa mai tina pana o sa se prinda si o sa faca scandal.

Noi am fost afara. Ne-am dat in leagane. Ne-am uitat la toate luminitele. E frumos si cald aici la noi. E o placere sa te plimbi chiar si pe intuneric.

Lali unde e acel ceva pe care trebuia sa ni-l arati mai tarziu ca m-ai facut curioasaaaaaaa.

Crissbebe te-ai suparat pe noi? Hai mai spune-ne ce face praslea.

Andraiulia cum a fost in parc? Ai reusit sa te intalnesti cu Laura?

Pupici tuturor si o noapte linistita.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009)
Copiii sunt singura bogatie terestra pe care o putem lua cu noi in cer.

Mergi la inceput

Cat priveste meniul nostru de maine pai... noi o sa mancam ce am mancat si azi. Eu nu am cand sa fac mancare in fiecare zi asa ca mancam doua zile acelasi lucru. Bine ca nu protesteaza. In consecinta o sa mancam un fel de ciorbita acrita cu bors cu piept de pui. Bine eu pun mai multi cartofi si dovlecei ca sa fie mai grosuta pasta ce ramane dupa ce blenduiesc totul. Azi a mancat cam 350gr din mancarica asta. Am incredere ca si maine va manca cu placere din asta atat timp cat e pasta.

Mergi la inceput

monikus eu pate din comert nu ii dau nici de frica stii ca v-am intrebat daca dati asa ca i-am preparat eu in casa. te sfatuiesc din tot sufletul sa faci tu. nici nu ai idee cat de bun poate fi. plus ca are gust de pateu nu de cauciuc. si poti sa fi cat de creativa vrei la ingedientele auxiliara. eu, de exemplu am facut cu verdeturi, dar voi mai face cu ardei rosu, cu ciuperci, masline etc etc.

am facut asa: am fiert jumatate de piept de pui si separat vreo 4 ficatei. dupa ce s-au racit le-am pus la blender cu un ou fiert tare, sare, piper, verdeata. se subtiaza cu lapte fierbinte. a fost minunat!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

monikus eu pate din comert nu ii dau nici de frica stii ca v-am intrebat daca dati asa ca i-am preparat eu in casa. te sfatuiesc din tot sufletul sa faci tu. nici nu ai idee cat de bun poate fi. plus ca are gust de pateu nu de cauciuc. si poti sa fi cat de creativa vrei la ingedientele auxiliara. eu, de exemplu am facut cu verdeturi, dar voi mai face cu ardei rosu, cu ciuperci, masline etc etc.

am facut asa: am fiert jumatate de piept de pui si separat vreo 4 ficatei. dupa ce s-au racit le-am pus la blender cu un ou fiert tare, sare, piper, verdeata. se subtiaza cu lapte fierbinte. a fost minunat!

Foarte misto ce zici tu acolo doar ca eu nu sunt o foarte buna bucatareasa. Cu toate astea uite o sa incerc in weekend.

Mergi la inceput

cat despre peste am zis sa incerc. si noi suntem fan pastrav numai ca acum nu mai avem. somon si ton nu i-am dat niciodata pentru ca nu am gasit prospat, numai congelat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

cat despre peste am zis sa incerc. si noi suntem fan pastrav numai ca acum nu mai avem. somon si ton nu i-am dat niciodata pentru ca nu am gasit prospat, numai congelat.

Eu somon am gasit proaspat la metro si in selgros si in auchan, ton in schimb nu. Ton i-am dat din cutie din salata mea cu ton.

O seara placuta tuturor si o noapte linistita, asa cum imi doresc si mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Buna seara!!

Monikus,nu am reusit ca am iesit in Moghioros mai devreme. M-am intalnit in schimb cu Lullaby si Alexutzul mic.

Danutza, sigur, cand ajungem prin Cismigiu, va anuntam, poate ne vedem.

Si noi am luat in week-end pastrav de la Azuga. Am si la congelator. Noi ii dam facut pe teflon si il curat f bine de oase, n-au fost probleme. Ii place mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Seara buna!
Mai, ati vorbit numai de mancare azi, iar ioanna cu retetele ei m-a innebunit. Ce fericit trebuie sa fie Carol cu asa mamica gospodina .
Am facut si eu patč in casa, reteta simpla:ficat fiert, sare, patrunjel, totul mixat. A iesit bun. Data viitoare pun si putina ceapa.
Monikus, papa bine Rares. Loris are zile si zile. De exemplu azi a mancat fructele bine, iaurtul si biscuitii. Supica acrita si legumele seara...cam cu noduri

Azi am facut putina miscare in aer liber...pacat ca arunci cu batul dupa vreun om . Pustiu, doar masini. Off, off, mai,mai.

Si daca tot s-a vorbit de mancare, va dau o SUGESTIE, ca sa mai schimbati registrul
http://www. chocohotel.it/eng/index.htm (anulati spatiul)

Noapte buna!

Giani

Mamica fericita a unui pestisor de aur, Loris Stefan (02.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna seara!
Ce voiam eu sa va arat ,nu prea mi-a iesit,mai incerc,dar totusi iata : aici ceva , si www.youtube.com/watch?v=zkkjdtF-3y4" target="_blank">aici si www.youtube.com/watch?v=NCVOkiBfKFk&feature=mfu_in_order&list=UL" target="_blank">aici cum merge Paul,sau mai bine zis cum se legana acum doua zile .

azi a fost urat afara,am iesit putin de tot,a batut tare vantul si a fost innorat. Cica maine sunt pese 20 de grade, !
Eu de mancare nu stiu ce sa fac,sunt in aceeasi trilema cu voidoar ca mie imi vine sa arunc friiderul pe geam ,nu sunt deloc multumita de el...Nu stie sa gateasca,nu stie nici macar sa imi spuna ce sa gatesc! Tre' neaparat sa iau altul .

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; maria_rubi

Mergi la inceput