Dovleceii cresc cu spor! (sept-oct 2009) cap 2

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Sa va mai spun ceva. Am zis eu ca plec sa adorm copilul. Ei bine am adormit si eu langa el. Ne-am trezit acum:). Am mai recuperat si eu din somnul lipsa de un an incoace. Asta desi vecinii mei au inebunit. Gauresc peretii zilnic.

Pietricel lasa mami ca o sa pape el. Uite caut acu o reteta de ceva dulce.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009)
Copiii sunt singura bogatie terestra pe care o putem lua cu noi in cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Prajitura cu iaurt (dupa 12 luni)
1 borcan de iaurt 3 borcane (1 borcan = echivalentul continutului borcanului de iaurt utilizat) cu faina 1 borcan cu zahar o jumatate de borcan cu ulei 2 oua 1 pachetel de zahar vanilat jumatate de pachetel de drojdie putina sareSe amesteca toate ingredientele si se pun la copt in cuptorul incins la 200°C, unde se tin timp de 30 de minute. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a i-o servi bebelusului.
Reteta poate fi modificata dupa dorinta celui care o prepara, adaugand fructe sau pasta de ciocolata.

Gris cu lapte (dupa 9 luni) Pentru 2 portii
500 ml de apa 6 masuri de lapte pentru varsta a doua 30 g de gris fin 2 linguri cu zahar jumatate de pachetel de zahar vanilatSe fierbe grisul in 300 ml de apa timp de 15 minute, apoi se adauga 200 ml de apa, laptele praf, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba 10 minute amestecand in continuu. Se serveste la temperatura adecvata.

Milk-shake cu fructe (dupa 7 luni)
120 ml de lapte semismantanit pasteurizat (sau lapte pentru varsta a doua) o jumatate de banana sau o piersica (sau orice alt fruct copt) sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri cu suc de portocale putin zahar vanilatSe curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu sucul de lamaie si se zdrobeste. Se adauga laptele, zaharul vanilat, sucul de portocale si se amesteca totul pana se obtine o crema groasa. Se serveste imediat cu biberonul care are tetina cu gaura mare.

Uite 3 retete. Ioana sunt din cartile date de tine.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009)
Copiii sunt singura bogatie terestra pe care o putem lua cu noi in cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pietricel spune:

Ioana , cum ii dai la bebe patravul ? nu ti-e frica de oase ? eu am oroare , fratele meu a fost de 3 ori la urgenta din cauza oaselor de peste ...

Danuta , ce sti tu despre pateul din comert ?eu i-am mai dat la Bogdi pateu de sibiu pui integral.

Mamica de printisori , Carmen 23.06.2002 si Bogdanel 23.09.2009

Mergi la inceput

Monikus , ce pe faza esti...multumesc scumpa . esti o dragutza.

dar... mai zi--mi o data prima reteta cu iaurt...nu reusesc sa inteleg cate borcanele...scuze

Mergi la inceput

aaaaaaaaaaaaa.... cred ca m-am prins , deci 1 iaurt , 3 borcanele faina ...etc ...nu stiam faza cu 1 borcan iaurt 3 borcane...

cred ca e ok , ms frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pietricel

Ioana , cum ii dai la bebe patravul ? nu ti-e frica de oase ? eu am oroare , fratele meu a fost de 3 ori la urgenta din cauza oaselor de peste ...

cand e crud scot fileul si pielea si caut oasele cat de bine pot eu. pana acum nu am avut probleme deloc cu oasele.

monikus m-am ramolit de tot... era vorba despre salau . pastrav noi luam de la pastravarie de la azuga. si-l alege domnu sot din bazin

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Ioana , v-am votat si noi ... super flacaul tau , si catelusii sunt dragutzi.

Mergi la inceput

Citat:

Ioana , v-am votat si noi ... super flacaul tau , si catelusii sunt dragutzi.

multumesc

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Fetelor , ce gatiti maine pentru dovleceii vostri ? Mie mi se termina ideile .

Mergi la inceput

Citat:

Fetelor , ce gatiti maine pentru dovleceii vostri ? Mie mi se termina ideile .

uite ca exact la asta ma gandeam eu in timp ce contemplat dulapul din bucatarie. si mi-a venit in minte ori couscous cu legume ori paste cu legume. inclin spre a doua varianta

Mergi la inceput