Balada intre pubertate precoce si inconstienta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Mass media exagereaza intotdeauna. Uneori o face pentru a fi stirea mai interesanta, alteori pentru ca nu considera necesar sa se documenteze. In cateva zile va aparea o stire mult mai interesanta. Romanii cu tiganii lor vor fi uitati. Asemenea stiri nici nu merita bagate in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Si in Metro de azi la Londra apare stirea pe prima pagina, se subliniaza ca numele proaspetei mamici si al bebelusului nu pot fi date in presa dar se confirma ca fiind de origine romana si se citeaza declaratia proaspetei bunici care spune ca in tara ei adica Romania este o practica destul de comuna ca fetele de varsta asta sa se marite si sa aiba copii.
Nu spune ca in comunitatile de romi ci in tara ei, Romania.

Chiar nu trebuie facuta o clarificare in cazul asta? Chiar e ok ca lumea intreaga sa creada ca romanii se inmultesc de copii? Pff...

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Din pacate si pe www.bbc.co.uk/news/world-europe-11684854" target="_blank">BBC

Degeaba apare ministrul afacerilor externe, sau mai stiu eu cine sa faca declaratii, ce sa zica "sa vedeti ca asta se intampla numai in comunitatile de tigani!" Pai bine frate si tu nu ai legi ale tarii? Comunitati de etnici, ok, insa respecta legile tarii in care se afla.

Si aici sunt irish gypsies, care au un comportament asemanator (par rudele mai rasarite ale tiganilor nostri) insa egea le este aplicata si lor indiferent de etnie.

Pana nu o sa inceapa Romania sa aplice legea in cazul lor (arest pentru casatorii intre minori, acuzatii de viol asupra minorilor etc) degeaba acuzam noi presa straina.

Presa a scris ce a spus mama, si a specificat ca sunt de origine romana, nimic fals pana aici. Ca opinia publica care nu stie unde e Romania pe harta va crede ce zice mama....asta e alta poveste care ma doare si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Mass media exagereaza intotdeauna. Uneori o face pentru a fi stirea mai interesanta, alteori pentru ca nu considera necesar sa se documenteze. In cateva zile va aparea o stire mult mai interesanta. Romanii cu tiganii lor vor fi uitati. Asemenea stiri nici nu merita bagate in seama.

Eu te contrazic, mass media trebuie sa corecteze inadvertentele, singura conditie este ca cineva sa le atraga atentia. Imaginea Romaniei este si asa destul de sifonata si in tara si peste granite, chiar nu-i pasa nici macar unui singur politician ce mesaje se transmit? Ma apuca nervii cind vad atata indolenta, de-aia nu se schimba niciodata nimic. Cel care a scris stirea ar trebui sa isi ceara scuze in public, iar cei care au preluat-o, asisderea. Incompetenta cuiva care aduce prejudicii trebuie declarata public si sanctionata imediat. Si asta inainte de a se invirti stirea respectiva de 5 ori in jurul globului.

Mergi la inceput

Si ca sa vedeti ca se intampla peste tot

www.dailymail.co.uk/health/article-385968/Girl-11-Britains-youngest-mother.html" target="_blank">11 ani

9 ani

Asa ca o sa le treaca oripilatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace
Cel care a scris stirea ar trebui sa isi ceara scuze in public, iar cei care au preluat-o, asisderea.

Grace, de ce sa isi ceara scuze? Ce a spus neadevarat? El a citat ce a spus o persoana de origine romana spunand clar ca este citat.
Nu el a afirmat: "in Romania asa se face.." -daca ar fi facut asta da, ii puteam spune sa-si ceara scuze- el doar a spus: "bunica nou nascutului spune ca...." si a scris exact ce a spus tipa in video.

Problema nu este la el, la gazetar, problema este la statul roman care nu aplica legea si ii lasa pe tigani in legea lor. Si la noi romanii care vrem sa fin "mai catolici decat papa "si mai ingaduitori decat toti europenii la un loc.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Eu te contrazic, mass media trebuie sa corecteze inadvertentele, singura conditie este ca cineva sa le atraga atentia. Imaginea Romaniei este si asa destul de sifonata si in tara si peste granite, chiar nu-i pasa nici macar unui singur politician ce mesaje se transmit? Ma apuca nervii cind vad atata indolenta, de-aia nu se schimba niciodata nimic. Cel care a scris stirea ar trebui sa isi ceara scuze in public, iar cei care au preluat-o, asisderea. Incompetenta cuiva care aduce prejudicii trebuie declarata public si sanctionata imediat. Si asta inainte de a se invirti stirea respectiva de 5 ori in jurul globului.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Intreb si eu... de ce ar trebui sanctionat cel care a scris stirea? Cel putin pe BBC au redat exact ce a declarat mama (adica bunica), nu au inflorit de la ei deloc, au aratat decat faptele si atat, iar bunica asta a declarat, vrem nu vrem inghitim galusca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
Cel care a scris stirea ar trebui sa isi ceara scuze in public, iar cei care au preluat-o, asisderea.

Grace, de ce sa isi ceara scuze? Ce a spus neadevarat? El a citat ce a spus o persoana de origine romana spunand clar ca este citat.
Nu el a afirmat: "in Romania asa se face.." -daca ar fi facut asta da, ii puteam spune sa-si ceara scuze- el doar a spus: "bunica nou nascutului spune ca...." si a scris exact ce a spus tipa in video.

Problema nu este la el, la gazetar, problema este la statul roman care nu aplica legea si ii lasa pe tigani in legea lor. Si la noi romanii care vrem sa fin "mai catolici decat papa "si mai ingaduitori decat toti europenii la un loc.

Am citit un comentariu fain al cuiva de la un ziar referitor tot la aceasta stire: "Adevarul spus pe jumatate este minciuna." Gazetarul ala trebuia sa specifice minoritatea etnica din care face parte individa tocmai pt. a nu se crea confuzii grave. Nationalitatea cuiva nu inseamna acelasi lucru cu conationalitate (coabitare). Minoritatile unei tari desi trebuie sa se supuna legii teritoriale, beneficiaza totusi de anumite drepturi care tin strict de identitatea lor. Asta o stim cu totii, nu este o noutate, si nici nu trebuie sa ne scuzam ca n-am reusit minuni cu etnia tiganeasca. Nimeni nu a reusit, desi incercari au fost si sint inca peste tot in lume.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:

Am citit un comentariu fain al cuiva de la un ziar referitor tot la aceasta stire: "Adevarul spus pe jumatate este minciuna." Gazetarul ala trebuie sa specifice minoritatea etnica din care face parte individa tocmai pt. a nu se crea confuzii grave. Nationalitatea cuiva nu inseamna acelasi lucru cu conationalitate (coabitare). Minoritatile unei tari desi trebuie sa se supuna legii teritoriale, beneficiaza totusi de anumite drepturi care tin strict de identitatea lor. Asta o stim cu totii, nu este o noutate, si nici nu trebuie sa ne scuzam ca n-am reusit minuni cu etnia tiganeasca. Nimeni nu a reusit, desi incercari au fost si sint inca peste tot in lume.

Si apoi specifica etnia si il acuzau toti de rasism....

Femeia are nationalitate romana, asta e realitatea. In rest etnicitatea este in fapt ceea ce te consideri tu ca esti, nu ce te catalogheaza altii.

Mai exact, cand completez un formular despre etnicitatea mea ma pot declara si neagra sau indianca daca asa simt eu, nu ma va contrazice nimeni. Asa ca, daca ea se considera romanca...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Intreb si eu... de ce ar trebui sanctionat cel care a scris stirea? Cel putin pe BBC au redat exact ce a declarat mama (adica bunica), nu au inflorit de la ei deloc, au aratat decat faptele si atat, iar bunica asta a declarat, vrem nu vrem inghitim galusca.

Am explicat deja mai sus ideea. Si nu cred ca trebuie sa inghitim vreo galusca. Terminati cu plecatul capului si inghitirea mizeriilor. Umilinta e sora cu resemnarea. Iar asta din urma duce la stagnare. Se aprinde un beculet pe undeva????

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Am explicat deja mai sus ideea. Si nu cred ca trebuie sa inghitim nici o galusca. Terminati cu plecatul capului si inghitirea mizeriilor. Umilinta e sora cu resemnarea. Iar asta din urma duce la stagnare. Se aprinde un beculet pe undeva????

Pai eu nu inteleg, tu transmiti in direct din Alexanderplatz unde esti acum la miting si vrei sa arati ca romanii nu-s asa, sau cum?

Spune-mi tu ce ai facut deja sau ce propui sa facem sa "nu mai plecam capul" dupa tine.

Eu una nu plec capul. Sunt aici, cine ma cunoaste si are placerea sa stie despre Romania stie ce si cum, lucrez intr-o companie mare, ma mut in una si mai mare, toti colegii stiu ca is romanca (mandra de asta), ma apreciaza total si stiu adevarul despre Romania. Cine e incuiat (si extremist) va ramane asa orice as zice eu.

In fond, cum scriam mai sus, au mai fost cazuri, si in UK, Peru (fetita de 5 ani, DA am scris bine), Franta, Germania, si cine e deschis la minte nu ii catalogheaza in niciun fel pe locuitorii acestor tari. Cine e incuiat arunca un "da-i dracu' de englezi pedofili sau de nemti betivi!" si nu le schimbi parerea cu nimic.

Mergi la inceput