Balada intre pubertate precoce si inconstienta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

ziarele nu au facut decat sa o citeze pe fericita bunica http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/61822/RomaEnii-aaAzocheazAA-Spania-A-devenit-mamAA-la-10-ani/

referitor la intrebari.... uite ca se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Putin offtopic, imi da si mie cine stie o mica lectie de istorie? De unde, de cand si de ce atat de multi tigani in Romania? De ce majoritatea rromilor care socheaza Europa au cetatenie romana?
Eu stiam ca tiganii sunt "derivati" din indieni, asta mi-a povestit cineva candva. Un strain insa, mi-a zis de curand "Haide mai, toata lumea stie ca originea tiganilor europeni este in zona Transilvaniei". Deci, de unde au venit si de ce le-a placut asa de mult la noi?

http://www.descopera.org/originea-si-istoria-tiganilor/ si
http://my.opera.com/Cameleonx80/blog/index.dml/tag/tigani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Putin offtopic, imi da si mie cine stie o mica lectie de istorie? De unde, de cand si de ce atat de multi tigani in Romania? De ce majoritatea rromilor care socheaza Europa au cetatenie romana?
Eu stiam ca tiganii sunt "derivati" din indieni, asta mi-a povestit cineva candva. Un strain insa, mi-a zis de curand "Haide mai, toata lumea stie ca originea tiganilor europeni este in zona Transilvaniei". Deci, de unde au venit si de ce le-a placut asa de mult la noi?

Pai, foarte pe scurt:
1. Strainul care ti-a spus de originea tiganilor europeni in Transilvania e un dobitoc
2. Originea lor e in India, intr-adevar, iar in Europa au patruns, grosso-modo, pe doua culoare - unul sudic, prin nordul Africii, apoi in Spania, de unde si denumirile de "gitani", derivate din "egipteni", si unul nordic, prin estul si centrul Europei. Pe teritorul Romaniei factorul crucial a fost robia tiganilor. Practic, erau utili economic pe langa casa omului (a omului bogat, se intelege). Deci, daca e s-o luam asa, nu lor le-a placut neaparat mai mult pe-aici, ci noi romanii i-am prasit, ca ne-au fost utili cat i-am exploatat. Acum sa suportam consecintele si sa incercam sa spalam din pacatele stramosilor.
In alta ordine de idei... si mie mi se pare oribila ideea de relatii sexuale la 9 ani... si multor romi, care contesta valoarea "traditiei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portugal spune:

Da si in Portugalia a aparut stirea la jurnal. Da ma enervat faptul ca spun ca in Romania e ceva normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Mai, dar pentru tigani nu sunt valabile legile noastre? ma refer la rapoartele intime cu copii. Ca la 9 ani e copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Mai, dar pentru tigani nu sunt valabile legile noastre? ma refer la rapoartele intime cu copii. Ca la 9 ani e copil!

De ce, cunosti vreo lege romaneasca care sa stea in calea tiganilor?
Se pare ca nici legile din alte tari nu-i prea incurca...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si in Metro de azi la Londra apare stirea pe prima pagina, se subliniaza ca numele proaspetei mamici si al bebelusului nu pot fi date in presa dar se confirma ca fiind de origine romana si se citeaza declaratia proaspetei bunici care spune ca in tara ei adica Romania este o practica destul de comuna ca fetele de varsta asta sa se marite si sa aiba copii.
Nu spune ca in comunitatile de romi ci in tara ei, Romania.

Chiar nu trebuie facuta o clarificare in cazul asta? Chiar e ok ca lumea intreaga sa creada ca romanii se inmultesc de copii? Pff...

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cine stie poate se va face vreo precizare oficiala pentru clarificare - este atat de dureros totusi ca si roman sa fii asociat cu atata usurinta de neajunsurile acestea.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

stirea asta m-a enervat teribil mai ales ca am o fetita de 9 ani ...si traiesc in Romania... ce m-a deranjat e intradevar e faptul ca declaratia inconstientei bunici "arunca" din nou, o bila neagra asupra tarii noastre...oare ce e de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Pai se pot da acum brusc declaratii oficiale in contradictie clara cu ce s-a spus pana acum? Ma indoiesc.
De douazeci de ani incoace incercam sa-i convingem pe toti ca nu suntem xenofobi dandu-le tiganilor mai multe drepturi chiar decat romanilor si educam puternic populatia(chiar si aici pe forum pana nu de mult era practica asta cu atentionarile imediate daca pomenea cineva ceva rau de tigani)in sensul asta, in sensul ca nu trebuie facute diferente, in sensul ca este o datorie sa ii integram si acum nu mai vrem sa fie ai nostri?
Pana acum o groaza de useri ne explicau la toate subiectele cu rromii(pe vremea aceea nu aveam voie inca sa scriem "tigani" )cum ca noi romanii suntem de vina pentru ca ei nu sunt educati, noi romanii suntem de vina ca ei fura, noi romanii suntem de vina pentru ca nu i-am integrat.Nu le-am dat destule sanse.Deci, daca e asa, atunci noi romanii suntem de vina ca tiganca bunica vorbeste in numele romanilor si nu al tiganilor.

Si asa si e: 20 de ani ne-am chinuit sa stergem diferentele intre romani si tigani in capul tuturor pentru a dovedi ca nu suntem xenofobi si acum cand am reusit, deja nimeni nu mai face diferenta suntem tristi...tz,tz,tz...

Mergi la inceput