Dovleceii cresc cu spor! (sept-oct 2009)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pietricel

Bogdanel are 7 dinti si o masea(sau mai bine zis jumatate de masea).
Era important sa va intreb ... copilasii vostri mai mananca pasat ? intradevar daca pasez mancarea papa mai bine , daca nu...nu prea. Dar nu e destul de mare sa pape bucatele ? Pai daca-i dau tot pasat o sa mearga la gradi si n-o sa pape nimik. Sau gresesc? Va rog ajutati-ma !!!!

Avand in vedere ca lui Carol i-a spart ieri primul incisiv nu sunt cea mai indicata sa rasound dar el mananca fructele pasata, pasate ca altfel nu are cum sa le mestece. mancarea o pasez cu furculita, dar nu foarte tare. ii dau bucati de mar si le molfaie pana se inmoaie, orez expandat chestii d-astea

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Apropo eu l-am trecut pe lapte de vaca...

fericita de ALEX

Si eu ii dau seara lapte de vaca cu cereale si apoi san. Nu ii mai ajungea laptele meu ca se trezea destul de des.

Cat despre Alexutu bravoooooooo

Ma bate si pe mine gandul sa-i dau lapte de vaca. De care ii luati ca eu suint varza la capitol. Noi luam pt. acasa din ala UHT la cutie. Voi de care ii dati si ce marca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Mai, mai ce copii pofticiosi..si al meu mananca binisor, foarte slab in comparatie cu Alex, dar bine pt mine.
Trezirea :ora 7
Ora 8.30-9: fructe pasate (1 mar+1 para medii cu 2-3 lingurite cereale cu biscuiti Milupa+ 2-3 linguri lapte Ladorna ecologic 3.5%, doar in cazul in care fructele nu se zdrobesc in blender ca-s prea seci). Ies cam 200 gr cred, o cana de Jacobs din aia verde mare, nu chiar plina plina.
Ora 13.30-14: piure de legume (ciorbitze cu sau fara pui, vita nu tolereaza,piure de cartof cu pui si porumb, ostropel de pui cu piure de cartof) Un singur fel, tot cam 200 gr, nu mananca tot, pasat dar nu de tot, oricum la blender doar ca nu pana ajunge pasta.
Ora 17: un iaurt, 150 gr, de obicei Mueller, cu 1 lingurita de cereale de la humana cu piersici
Ora 19.30-20: Cereale Humana cu piersici (de 4 luni, dar doar pe astea le mananca), cam 200 gr, ii plac mult.
Urmeaza baitza, uneori un pic de joaca si nani. Multa tzitzi noaptea. Mai mananca tzitzi la somnul de la pranz (ora 14-15 si ianinte de culcarea de noapte). Nu bea ceai, suc, etc, doar apa.

Avem 6 dinti, mananca si bucatele, gen cascaval, covrig, rondele de orez (dar mai rar, nu prea ii plac), banana, dar daca nu i-as pasa mancarea nu cred ca ar manca mai mult de 3-4 linguri.

Peste a mancat de 3 ori pana acum, de 2 ori a vomitat, vita cam la fel. Ou ii dau de 2 ori pe saptamana, sub forma de omleta dimineata, sau galbenus fiert ascuns in piureul de legume. ficatel de pui foarte rar, cam 1 data la 2 saptamani, direct din laptele unde a fiert sau copt pe grill. Carne ii dau de pui, cam de 3 ori pe saptamana.

E un copil normal ca greutate, azi, la 13 luni,, are 11,300 kg si 83 de cm.

Mergi la inceput

Pietricel, eu merg pe ideea ca ii dau ce vrea si cum vrea, numai sa pape. A mea nu prea agreeaza mancarea mai grosiera iar csand are "bazdaci" ii dau ti-am spus borcanase de 6 luni care sunt fine de tot.
Oricum, cel mai important e sa pape. Are doar 1 an si o luna si trebuie sa-i intelegem, sunt inca foarte cruzi.

Mergi la inceput

Bai, ma batea gandum sa mai fac un bebe acum in toamna asta si sa stau in prelungire in concediul de ingroijire copil si cu al doilea, adica fara pauza, intelegeti voi. Dar cu vremurile astea nesigure nu prea mai stiu ce sa fac. daca ma trezesc ca taie astia perioada de concediu sau taie iar indemnizatia si o duce la 6 mil...Sotul l;ucreaza la stat, nu e bugetar dar nu se stie niciodata...
Stiu ca nu asta ar trebui sa conteze cand decizi sa faci alt bebe, dar ma ingrijoreaza putin vremea asta incerta...

Voi v-ati gandit serios sa faceti alt bebe in viitorul apropiat?

Mergi la inceput

Monikus, vad ca Dana din Italia nu e in listuta. Ce zici, o poti adauga tu? (eu nu ma pricep)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Apropo eu l-am trecut pe lapte de vaca...

fericita de ALEX

Si eu ii dau seara lapte de vaca cu cereale si apoi san. Nu ii mai ajungea laptele meu ca se trezea destul de des.

Cat despre Alexutu bravoooooooo

Ma bate si pe mine gandul sa-i dau lapte de vaca. De care ii luati ca eu suint varza la capitol. Noi luam pt. acasa din ala UHT la cutie. Voi de care ii dati si ce marca?

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

din pacate din cel din comert nu mananca asa ca ma duc la ferma in pantelimon si ii cumpar. sau primesc de pe la matusi. a mancat din comert pana i-am dat prima data de la vaca si atat i-a trebuit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Danutza, eu de la inceput mi-am dorit doar 1 copil.In urma cu mai putin de 1 luna, am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv.Din pacate, a fost o sarcina molara, fara embrion. Oricum, testul ala m-a pus asa pe ganduri.Acum sunt mai convinsa ca niciodata ca cel putin in urmatorii 5 ani, eu bb nu mai fac. E greu si financiar, Rares e un copil epuizant pentru mine, deci spun PAS. Pana data viitoare, probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pietricel spune:

Pe mine ma sperie un pic treaba cu mancarea pasata ... borcanele de la 6 luni ii dadeam si eu si lingea borcanelul , clar ca-i placeau f tare . Dar azi am sa fac exact asa si am sa bag blenderul pe legume sa vedem ce iese . Va tin a curent . Nu pot sa va spun ce de ajutor mi-ati fost. Va pupicesc si va multumesc din suflet.

Mie mi-e frica sa-i schimb laptele praf cu lapte de vaca. am vazut atatea contradictii pe net, incat prefer sa-l scot macar din iarna si apoi sa fac acest pas .Oricum e bine de stiut ce marca de lapte e cel mai bine realizata pt bebe .Sa fie Muller ? Voi ce ziceti ?

Danuta1979 , si la mine a fost o decizie grea al doilea bebe , tot din cauza crizei si a instabilitatii locului de munca . Dar atat de frumos le-a aranjat D-zeu pe toate incat sunt convinsa ca am luat cea mai buna decizie.Nici nu stiu cum era sa fi ramas doar cu fetita?!! Iti doresc mult succes si sunt convinsa ca totul va fi mai mult decat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissbebe spune:

Doamne nu va puteti inchipui cat de topita sunt dupa Praslea...mor dupa el...
E asa haios cum ma cearta si cum aearga prin casa, ca sa-l prind...Ii multumesc lui D-zeu ptr fericirea ce mi-a dat-o...
Simteam nevoia sa va impartasesc si voua din fericirea mea...

Mergi la inceput