Dovleceii cresc cu spor! (sept-oct 2009)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pietricel spune:

cum gatesti dovleceii gratinati si conopida ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Bine ai venit, Pietricel

Daca vrei sa te trecem in lista de la pag. 1, lasa datele pt. listuta la Lali.

Despre mancare, a me mai are din cand in cand "bazdaci" i nu vrea sa pape. Atunci ii dau borcanel de mancare de la Nestle de 6 luni (e mult mai fin decat cel de 12 luni) cu pui sau cu vita si orez sau cu merlucius- preferatul ei. Si peste tocat ff marunt si verificat bine de oase. Bine, asta e de avarie 2-3 zile pana ii revine pofta.

Mi-a mai mancat bine in ultima vreme curcan la cuptor cu legume.
Ma mai gandesc si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Pietricel eu zic sa nu intri in panica pt ca o sa te simta si iti va face si mai rau de atat.

Rares a fost alaptat pana la 4 luni apoi i-am dat Nan. De la 10 luni papa Milumil pt ca tot asa refuza laptele. Vezi ca poate iti refuza laptele sau bea mai putin de la dintisori. Apropo cati are Bogdanel?

Apoi eu stiu ca in afara de mesele de lapte un copilas ar trebui sa aiba 3 mese de solide ca sa zicem asa: una de fructe, una de legume cu carne si una de cereale cu lapte/ iaurt/budincuta sau mai stiu eu ce. La pranz sa stii ca nici al meu nu mananca doua feluri. Si mie imi e greu sa mananc doua feluri uneori asa ca nu pot sa-i cer lui. Nu stiu cum ii dai tu mancarica, in sensul ca, daca el mananca pasat sau doar maruntit. Eu am observat ca daca ii pasez bine toata mancarica, inclusiv carnita o mananca. Daca ii taie micuta carnita, o refuza. Ca masa de pranz noi nu variem prea mult: fie ciorbita de legume cu carne de pui (acrita fie cu lamaie fie cu bors), fie pireu de cartofi cu dovlecel cu unt si cu ficatei de pui, fie legume cu peste, fie legume cu ou. Toate sunt putin acrite cu lamaie sau bors. Mancare de-a noastra inca nu i-am dat dar o sa incerc azi cu niste orez cu legume.

Hai ca ti-am facut capul calendar si nu asta era intentia mea. Te pup.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009)
Copiii sunt singura bogatie terestra pe care o putem lua cu noi in cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Hai ca nu mai pot raspunde momentan ca a venit ora mesei, apoi iesim afara sa profitam de soare. Eu sper totusi sa ne mai auzim azi.

Lali a plecat la tara pana sambata. O sa incerc eu sa modific in listuta daca e nevoie si sa fac capitol nou. Sper sa ma descurc. pup.

Mergi la inceput

Deci maine la or 15 am programare la coafor si ma tund pana la barbie (acum am parul lunggg) si ma vopsesc blonda (acum am parul castaniu inchis). Abia astept. Asta e cadoul pt. ziua mea:): ta sotul cu fetita si eu ma fac frumoasa:)

Azi iesim mai mult in parc. Vine cineva prin Cismigiu la plimbare cu copilasul? Intreb si eu, nu ca ar mai sta cineva prin zona..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Hai ca nu mai pot raspunde momentan ca a venit ora mesei, apoi iesim afara sa profitam de soare. Eu sper totusi sa ne mai auzim azi.

Lali a plecat la tara pana sambata. O sa incerc eu sa modific in listuta daca e nevoie si sa fac capitol nou. Sper sa ma descurc. pup.

Monikus,
Avem toata increderea in tine ca te descurci cu lista si capitolul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pietricel

cum gatesti dovleceii gratinati si conopida ?

conopida o fac precum cea pentru noi, dar fara sare. adica: pun in unt un pic de ceapa, ardei. le calesc un pic. apoi pun apa si conopida. dupa ce fierbe pun rosii si la sfarsit marar verde. mai pun ceva mirodenii dulci.

dovleceii: ung cu unt un vas de yena, pun un strat de dovlecei. bat un ou cu smantana si marar si torn deasupra si dau la cuptor.

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissbebe spune:

Buna dimineata stimate duamne...
Ce fac copii din dotare? Sunt ok?
Si noi suntem bine...momentan..
Pietricel bine ai venit mami printre noi...
In privinta mancarii...al meu m-a speriat ieri cat a mancat...dimineata: o banana si un mar pasate cu un iaurt si cereale,la pranz un castronel mare de piure cu ficatei,la 4 un castronel de ciorbita de legume cu pui,seara 2 iaurturi...si la culcare 150 de lapte...si printre mese a tot ciugulit ce a prins si a cerut......sa vedem daca si azi mai manacam asa.. eu incerc..
Apropo eu l-am trecut pe lapte de vaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pietricel spune:

Bogdanel are 7 dinti si o masea(sau mai bine zis jumatate de masea).
Era important sa va intreb ... copilasii vostri mai mananca pasat ? intradevar daca pasez mancarea papa mai bine , daca nu...nu prea. Dar nu e destul de mare sa pape bucatele ? Pai daca-i dau tot pasat o sa mearga la gradi si n-o sa pape nimik. Sau gresesc? Va rog ajutati-ma !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Apropo eu l-am trecut pe lapte de vaca...

fericita de ALEX

Si eu ii dau seara lapte de vaca cu cereale si apoi san. Nu ii mai ajungea laptele meu ca se trezea destul de des.

Cat despre Alexutu bravoooooooo

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Mergi la inceput