Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (412)
Raspunsuri - Pagina 12
adimercedes spune:
Despre noi: copiii la fel de "spirited", cataratori oriunde si pe orice, curiosi, Lisa rebela si Adam cuceritor
- mda, adolescentii lu' mama...
Eu tot obosita si mai nou mi-a revenit dernatita pe palma dreapta
, doar aia e mana cu care fac toate cele 

. Dar astea sunt chestii minuscule care or trece...
In rest, (aproape si deocamdata) am decis sa nu ii mai vaccinez cu nimic pe niciunul! Citesc, cercetez, ma crucesc si ma infurii cumplit pe doctorii de familie in care am avut incredere oarba, desi am pus intrebari clare si asteptam raspunsuri competente!
Daca va intereseaza, incepeti de aici - nu, NU va trimit la websiteuri paranoice sau bloguri personale:
www.mja.com.au/public/issues/184_04_200206/eld10500_fm.html" target="_blank">Vaccine components and constituents: responding to consumer concerns
Articole diverse
Vaccination Risk Awareness Network
Australian Vaccination Network - General Vaccines & Information - Vaccination Information
Ma duc sa stau, ca se trezeste imediat Lisa sau Adam si iar intru in priza
... Noroc ca e vineri, cica!
Weekendul viitor e Zoo, apoi sotul e plecat la o conferinta si raman si fara masina
- sper doar sa fie vreme buna sa ne putem misca pe jos, cu trenul, etc. Si parca vad ca apoi e Craciunul ![]()
Va pup cu drag 
cecilia L spune:
'Neata si o
calda pentru doritoare,
Sabina, Valentina multa sanatate, cand citesc mesajele voastra parca ma mustra constiinta ca ma plang pt o durere de cap
.Ma rog la DD, sa fie totul bine si sa va jucati cu copilasii cat mai curand si mai ales sanatoase.

Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
Erina spune:
Valentina, Doamne ajuta sa isi revina Andrei sa te poti concentra mai mult pe tine insati.
Adimercedes, o sa adoptam si noi pratica cu chartul. Se pliaza exact pe ce vreau sa o invat pe Daria-sa pretuiasca lucrurile si sa fie responsabila.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
Erina spune:
Merci pentru link-uri si eu ma informez despre ROR.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
Ioanna81 spune:
Buna dimineata 
Imi cer scuze ca dau buzna in casuta voastra. Vroiam sa va spun ca participam la concursul Clipe de vara si, daca va plac fotografiile noastre, va asteptam sa ne votati.
Multumim,
Ioana si Carol
Ioana mama lui
Carol Ioan
Trazbātii 
Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!
Yaia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Happiness_4_us
Nu stiu daca merge din mancarea voastra, ca e cu sare si altfel condimentata, decat ptr inceput de diversificare, dar asa cum zice Crishtina, aici ne-au invatat sa bagam noi degetul si pe urma degetul in guritza la bb. Ca mai doare o gingie si vrea sa roada, nu conteaza, imp e sa ajunga gustul si sa dea de el. Poti incerca. Din experienta noastra, cand Andr nu vroia, pai nu vroia nene, Facea ploicica si renuntam. Sper sa ai mai mult succes. o falcutza tunsulica! |
Fete dragi, de gust a dat, ca eu o fac sa rada si tushti ligurita cu mancare in gura. Reusesc in felul asta sa-i dau toata masa de legume, cam 100g imi accepta acum. Problema mea e ca nu deschide singura gura. Am incercat sa-i dau si legumele bucati sa muste ea din ele, nu merge. Am incercat sa-i dau ei ligurita cu mancare, nu merge. Eu ma intreb cum sa o fac sa deschida singura gurita la masa. Ea nu a facut asta de la inceput, acum mai bine de o luna. E drept ca sa-i dau piureul direct cu degetul meu nu am incercat, nici nu m-am gandit la asta de fapt. Hmmm...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Erina Yaia- David nu e mincacios, o sa incerc si eu din mina cum a spus Cristina. Astazi a mincat asa: MD-1 mar (pe razatoare nu la blender ca e prea fin si nu ii place)+ trei biscuiti din orez. P-supa crema de legume cu curcan-vreo 60 de g S-1/2 iaurt cu fructe + trei mese de lapte de 160-180 ml fiecare. |
Alexia ar manca lapte de la tzitzi la nesfarsit, s-ar lipsi de solide, daca as lasa-o. Ea mananca asa:
10-11 - fructe cam 20-30g (abia am inceput cu masa asta)
14 - legume cu carne cam 100g
Si la Tudor vad ca am inceput mai multe mese deodata, desi inca nu manca grozav, nu mai mult de 60-80g. Dar vad ca la el am inceput sa-i diversific mesele desi nu inlocuisem complet pranzul. Diferenta era ca el accepta lingurita si deschidea gura, chiar si pentru alea 60g.
Yaia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui adimercedes
Yaia, ridic eu 2 degete . Mda, Adam e cam asa si acum, dupa atatea luni! Mananca 4-5 lingurite si gata, se rupe filmul, se intinde, se trage de par, se freaca la nas, ochi etc, de ma dispera. Sta numai in scaunul lui de masa si ii aduc tavita si ii pun pe ea cartile preferate, jucarii interesante etc si mananca TOT, de cele mai multe ori! Insa ia timp, de la 20' in sus! Povestim despre ce e in carti, ii arat diverse, ii fac legatura cu cantece etc. Insa e ok, pt ca intre timp o hranesc si pe Lisa, de cele mai multe ori. Desi la gradi mananca singura fara probleme, acasa refuza cu desavarsire, imi zice, "mami, help, you feed me". Daca ii spun ca trebuie sa manance singura, ca e mare, ma roaga sa o hranesc ca pe Adam. Si o fac, desi uneori imi vine sa o iau la vale!!! Ffff rar isi ia singura bolul si mananca de capul ei. Probabil ca mai trece ceva vreme pana se va hotara sa manance singura. Insa e mai interesant sa se joace in timpul mesei. Dar e ok, mananca ok, stie cand s-a saturat, iar daca mancam afara la restaurant, de ex, vrea sa manance singura. Deci e clar o chestie legata de Adam si nu vreau sa o fortez si sa se simta diferita de el.Tu probabil ai noroc ca Tudor e la gradi si poti sa te ocupi de Alexia 100% la masa. Sper sa gasiti o solutie salvatoare. Desi poate fi o perioada cand nu are chef de mancare, mai ales daca papa bine lapte. A avut si Adam o etapa cand de la 175-200g a scazut la 70-80g si eram fericita ca nu e cu burta goala . Acum e mai bine, deci trece Tin pumnii sa fie ok. |
Adi, asta cu jucariile mergea la Tudor si de la inceput am aplicat-o la Alexia, dar nu tine.
Sar-mana de sfaturi!===============================================
Yaia spune:
Fetelor, nu e nimeni din Bucuresti mai libera care ar putea s-o ajute pe Valentina cu Andrei, macar sa-l ia in parc la joaca cateva ore sa se odihneasca si ea? Sau sa-l ia la joaca cand ea trebuie sa mearga la spital? Sa o ia pe Alexandra de la gradinita? Lucruri de genul asta?
Sa stiti ca la Alexia e probabil si faptul ca stau sa-i iasa dinti, baleste la greu si roade orice (in special hartie si carton, daca ar fi diversificarea facuta cu astea, ar fi printre primii
). Deci e fetita buna, da?
Norocul meu ca e o ranjita si pot sa o pacalesc cu masa, dar as prefera sa deschida singura gura, chiar daca ar manca doar 30 g, ca nu vreau sa aiba frica de ora de masa. si vad ca la cantitati stam ok, comparand cu ce zice Erina.
Mada28 spune:
Salutare de la mare intr-o zi frumoasa de toamna. Frumoasa ca vreme caci vestile ce le aud ma intristeaza. A mai plecat un om de valoare...:( . Asta e viata ...tre s- o pretuim mai mult. Fetelor ce e cu atatea boli? Sabina multa sanatate si ma bucur ca esti pe drumul cel bun. Iti tinem pumnii stransi sa fie bine. Valentina ai grija de tine si sfatuiestete cu Sabina, iti pot folosi experientele ei. Te inteleg ca e f greu sa nu te ajute nimeni dar pentru cei mici e nevoie de tine sanatoasa, asa ca folosestete de orice solutie pentru a merge la tratament si a te face bine. Dar uneori cei din familie nu inteleg iar egoismul ii face sa uite ca in familie trebuie sa ne ajutam ( mi s- a intamplat si mie). Pupici . Anissia sanatate si putere iti doresc , eu cu Luca pentru o verivicare de strabism am fost la Luminita Teodorescu de la Oftapro dar cred ca fetele ti -au dat solutii. Despre noi suntem bine fara mucisori de vreo 2 saptamani. Eu sufar de o inflamare a oaselor pelvine si fac fizioterapie. E greu sa merg zilni dar asta e . David e un mancacios , a avut si el zile in care nu a mancat dar nu l- am fortat am mers pe lapte dupa masa. Ce sa zic am noroc cu el ca si cu Luca au deschis gurita si in general au mancat. Incercati cu manuta poate e mai eficient. Luca de catva timp e mai nervos, loveste uneori iar cu David pe care il iubeste uneori il bruscheaza fara sa-si dea seama. Nu stiu cum sa- l potolesc uneori. Voi cum faceti? In rest citesc pentru job lit de specialitate, iesim la plimbare si ne jucam. Va pupam si va dorim un week end frumos. Noi o sa- l petrecem pe Mihai ( Luca ) asa doar in familie ca luni toti sunt pe la munci si nu prea e timp. Luy pupam fetele. Mada 28 mami de Luca si David