Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!(2)
Raspunsuri - Pagina 6
viviana spune:
Nelia,
Eu sunt ordonata, in casa la modul general. Imi place atmosfera placuta, linistita. Imi place sa aprind lumanari parfumate si am tot felul de arome - imi plac cele cu miros de fructe de padure, padure sau mare. Imi place sa asortez culoarea asternuturilor cu peretii. Am mereu flori.
Biroul de lucru este permanent ordonat si permanent ravasit de fi-mea.
Dar vei intalni dezordine la mine in sifonier, si printre cratiti. Sunt exact lucrurile pe care nu pun pret.
Totusi, in sifonierul fi-mii reusesc sa tin o ordine exemplara.
Toata saptamana trecuta fi-mea a dat teste. Ieri a mai dat inca 3.
A venit acasa cam sifonata din cauza matematicii si a muzicii.
Mi-a spus ca la mate ar fi multumita cu 6. Pentru ca testul a fost fulger si nu a avut timp sa termine ultima problema iar la o ecuatie care se facea print-o metoda speciala nu a reusit sa-si aminteasca acea metoda.
La muzica le-a dat la test printre alte definitii pentacordice si mixolidice de scris /compus cateva note in genul Lidic.
Mai nou vrea foarte mult sa mearga la olimpiada de biologie. I-am si cumparat alte 2 manuale dupa care trebuie sa invete, face si pregatire suplimentara la scoala. Of!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Viviana, parca ati fi de pe alta planeta... sau poate suntem noi cand citesc ce minuni invatati voi...
Eu eram ca si fii-ta. Foarte organizata, foarte sarguincioasa, aveam foarte multe lectii, in rest, vai si amar ce era pe biroul meu si in jurul meu. Asa sunt si azi. La lucru am zile (sau chiar saptamani cand stau cu nasu'n treburi fara sa merg nici macar sa fac pipi. Dar daca vrea sa ajunga cineva pana la biroul meu, are nevoie de lopata Asa-mi place, si culmea, in cea mai mare dezordine gasesc orice fituica intr-o clipa, de fapt ceea ce pare dezordine si munti de acte si dosare, e ceva perfect organizat si pus la punct. Nu sunt capabila sa trec de etapa blugi-tricou, nici sa ud florile macar odata pe saptamana.
Deci s-ar putea sa nu foe numai din cauza adolescentei, ca uite am 43 de ani, si tot asa-s Si mama e foarte ordonata, tata era la fel, dar degeaba. Fii-mea e insa foarte ordonata, isi pune la loc jucariile cateodata chiar fara sa-i spun... deci exemplul nu e de ajuns. O fi ceva genetic, sau cine stie... De fiul meu nu mai zic, si la el tot cu lopata ajungi, ori urli la el cat te tin corzile vocale sa-si puna lucrurile la loc. Si sa vezi cum isi indeasa hainele in dulap asa gramada, ce conteaza.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
ruxij spune:
Giulia, nu am mai urmarit, am vazut doar ca baiatul a luat 4.50 la matematica. Ma gandesc, in loc de psihologii care se tot recomanda pe DC la orice problema, n-o trebui mai sa ii bagi un medidator la matematica, sau sa faceti voi cu el? La mate trebuie studiu individual. Ca nestresat nestresat, dar dc. ramane cu goluri o sa mearga din ce in ce mai prost. Plus ca cc conteaza media la admitere la liceu si nu de alta, da' in licee mai bune e anturaj mai bun. Ma gandesc eu asa, intre a-l certa pt. note si a-l lasa in pace nu ar fi si altceva cdare sa il ajute sa depaseasca problema cu matematica sau ce o mai fi? Totusi nu tb lasat asa. Nu cred ca tipatul ajuta, nu de asta are nevoie, de certat, ci de ajutor. Poate profesoara nu e buna, nu explica bine. Mie mi-a luat enorm de multi ani pana am inceput sa inteleg matematica, tine si de maturitatea in gandire, iar lor li se cere din ce in ce mai mult la varste din ce in ce mai mici.
viviana spune:
A aparut o noua provocare. Si habar nu am cum sa ies '"basma curata" din asta.
Fi-mea m-a rugat aseara ca prietenutul ei din bloc sa ramana la noi peste noapte pentru o petrecere in pijama.
Raspunsul meu a fost: NU.
Raspunsul mamei lui a fost: DA
Brusc eu am devenit monstrul si ea printesa captiva.
Sincer nu prea stiu cum sa explic Nu-ul meu si Da-ul celeilalte mamici.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Adela99 spune:
pai simplu, explica-i de ce i-ai spus nu :) ca probabil ca ai avut nishte motive. cel mai bine ar fi fost daca tu si mamica prietenutzului ati fi vorbit inainte de a le raspunde; dupa ploaie chepeneag :) alti copii raman peste noapte?
viviana spune:
Adela99,
Cam o data sau de 2 ori/luna raman fetite pentru dormitul peste noapte, sau are ea voie sa se duca. In general sunt 3 sau 4 fetite. Dorm de-a latul in patul meu, se distreaza, se bat cu perne, si se filmeaza.
Nu a fost nevoie sa vorbesc cu parintii pentru ca stiu ca prietenutzul asta al ei (se cunosc din gradinitia si eu ii spun lui Confidentu' - isi fac confesiuni cand le place vreo fata sau un baiat si isi dau sfaturi) are mult mai multa libertate decat fi-mea - se merge pe principiul ca e baiat si trebuie sa experimenteze.
De exemplu cand merg impreuna, cu rolele, in parcul din apropiere, eu o chem la 18.30. Isi da jos rolele si mai are voie sa stea in spatele blocului pana la 19.30 - 20.00. El are voie in parc pana la 20.00.
Nu am in cap absolut nimic gen... conotatii de alta natura. Nu e cazul. Sunt doar niste dulci copii
Pur si simplu nu mi se pare chiar ok un astfel de stat peste noapte.
vivi
Adela99 spune:
io crezui ca e o petrecere in pijama cu mai multi copii si numa' el nu poate ramane peste noapte
viviana spune:
Gabi_K,
Am elucidat misterul cu muzica.
Profesoara vine in clasa, le spune copiilor ca e ragusita si nu poate tine lectia, isi pune laptopul pe catedra. Scrie pe mess. Cand se plictiseste de mess vorbeste la mobil.
Ii pune pe copii sa conspecteze lectia din carte si apoi le da teste.
Eh, copiii au urmarit-o in pauza si au aflat ca poate vorbi, binemersi... nici vorba de raguseala.
Se mirau ca tot ragusita e de la inceputul anului!
vivi
giulia71 spune:
Ruxij, pregatire face si la matematica, o data pe saptamana, insa il ghicesc ca face ca trebuie. Nu-i place si nu munceste nimic in plus fata de scoala.
Dupa 4.50 la mate a urmat o nota de 9, data de incurajare.
A fost soare pe strada lui...o zi in privinta matematicii.
Acum, de dimineata am zis ca daca este acasa (stam acasa ca e bolnav, azi e ultima zi de scutire), sa mai lucram ceva sa acoperim golurile, Doamne asa s-a intristat si au inceput figurile si fitele.
Recunosc, ma enervez si eu, caci face orice ii trece prin cap sa traga de timp si sa nu le faca, in special la matematica.
E visator, vrea sa ajunga departe si tare mi-e ca mult va suferi cand acest lucru nu va fi posibil.
uneori gandesc prea mult....
rrox3 spune:
Viviana retinerea ta a avut ca motiv evident diferenta de sex dintre cei doi copii. Corect fata de fiica ta, ar fi sa-i explici exact de ce te-ai opus.