Greva foamei de 63 de zile?
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Mediajust spune:
Discutia despre starea invatamantului este corecta, si fara indoiala profesorii sunt mizerabil platiti.
Eu alta curiozitate am (la subiect): ce va scrie pe certificatul medical al doamnei? Ca a refuza sa mananci/sa traiesti nu este diagnostic, spitalul nu-i restaurant sa-ti iei masa pe vena - iar hipoglicemie/calcemie sau ce alte consecinte are refuzul de hrana nu pot fi considerate afectiuni decat in masura in care faci ce trebuie sa te vindeci.
Nu cumva acest tip de asistenta medicala face parte dintre cele nedecontate de Casa? (eu asa as zice).
N-as vrea sa fiu nici in pielea directorului de scoala al doamnei - ce o fi facut pentru prima perioada, pana la spital? Concediu fara plata (care se acorda doar in anume conditii in timpul anului)? Sau abesent - si atunci trebuia s-o dea afara demult? Greva foamei nu este forma de protest legal reglementata - deci cum?
(Poate s-a raspuns aici sau la televizor la aceste intrebari, si mi-a scapat mie).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Fiecare are scopul lui in viata!Treaba lui,cum isi asterne,asa doarme!
Nu am spus ca profesorii sunt asistati social!Ai citat doar ce ai vrut.
Cat despre vitaminele pe care i le da statul,din banii tuturor,consider ca mai bine le-ar da copiilor sarmani!Avem atatia...si nu-i alegerea lor,saracii...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
inaioana spune:
Nu, nu ar trebui sa fie decontate de Casa. Nu e o problema asta, cei care o sustin pot deconta contravaloarea spitalizarii, dar ar fi logic sa fie ilegal sa trebuiasca sa platim noi ceilalti. Pentru cine spunea ca are si ea asigurari de sanatate: astea nu acopera astfel de gesturi voluntare.
Cred ca se deviaza discutia daca vorbim despre invatamant in general, o discutie de altfel foarte bine venita. Dar aici nu e vorba despre situatia invatamantului ci fix despre acest protest al acestei doamne in privinta situatiei ei personale.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/beshter/beshter.jpg)
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chris27 Fiecare are scopul lui in viata!Treaba lui,cum isi asterne,asa doarme! |
Pai daca fiecare are scopul lui in viata si cum isi asterne asa doarme si cine se scoala de dimineata cade singur in ea, atunci sa-si vaza fiecare de lungul nasului categoriei sociale din care face parte, sa nu mai numere dumicatii altor categorii sociale si sa nu mai tina socoteala orelor 'libere' in care cu glorie se scalda o categorie sociala.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui chris27 Cat despre vitaminele pe care i le da statul,din banii tuturor,consider ca mai bine le-ar da copiilor sarmani!Avem atatia...si nu-i alegerea lor,saracii... Album foto | Slideshow excursie www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata! casuta noastra |
De unde stii ca nu si le plateste singura, sau i le plateste mama'sa sau sindicatul? Pentru asisenta medicala a platit cotizand la asigurarile de stat o viata intreaga.
Cand domnitza X vrea sa nasca 'ca o doamna' si face cezariana desi nu e nici o motivare medicala (care cezariana implica mai multe forte medicale si mai multe costuri decat o perfuzie cu vitamine) , tot asa revoltata esti? Ai intrat la subiectele cu nasteri sa militezi pt operat 1 copil pe cord in loc de 10 cucuoane mofturoase pe burta?
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Daca le plateste singura inseamna ca are se unde!O zi de spitalizare nu-i tocmai ieftina.Adica mie,un astfel de gest mi-ar ruina familia.Eu nu am timp sa fiu nemultumita,ma trag copiii de maneca sa muncesc...sa am ce sa le pun in farfurie.
Cat despre subiectele despre care pomenesti,nu stiu nimic.Timpul,bata-l focul!E treba lor cum aleg sa nasca,dupa ce cotizeaza ani buni.Ce vrei sa fac?Sa-i pedepsim si pe obezi,pe fumatori...pe betivani ca uite nu duc o viata sanatoasa!Nu fac eu legea,dar lunar cotizez la stat sa ma reprezinte cum trebuie.Devenim off/topic.Inchei aici,am vrut doar sa-mi spun parerea.
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
cei care tot insista cu "daca nu le convine, sa plece", cred/sper ca nu aveti copii!
ca altfel nu vad cine ii va educa pe acestia in viitorul apropiat, cand, conform teoriei voastre, daca profesorii sunt buni, vor fi plecat deja din invatamant. ca vad ca vi se pare mai normala aceasta alegere, decat sa isi ceara drepturile. iar in 6-7 ani se vor pensiona si cei care acum sunt prea in varsta sa mai plece, dar au multa experienta la catedra, iar unii dintre ei si multa vocatie.
iar sugestia ca profesorii ar putea fi asimilati cu asistatii sociali este pur si simplu
anya spune:
Intrebarea e cu cat este platit pe ora lucrata un cadru didactic.
La gradinita educatorul incepe activitatea la 8 si la 13 preda tura celui de dupamiaza care sta pana la 17.00.
Invatatoarul vine la 8 si la 12.00 pleaca. Practic munceste 4 ore. De fapt nici atat, ca sunt zile in care copiii au materii sustinute de alti profesori. Intr-una zin zile fiul meu are practic 2 ore cu invatatoarea. E absurd sa ceara cat un angajat in alta parte care munceste 8.
Stiu ca vor sari cadre didactice care zic ca trebuie sa se pregateasca pentru ore. Zilnic fac pregatire cate 4 ore? Ceilalti angajati care muncesc 8 ore minim - se pregatesc si ei in timpul liber.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui anya Intrebarea e cu cat este platit pe ora lucrata un cadru didactic. La gradinita educatorul incepe activitatea la 8 si la 13 preda tura celui de dupamiaza care sta pana la 17.00. Invatatoarul vine la 8 si la 12.00 pleaca. Practic munceste 4 ore. De fapt nici atat, ca sunt zile in care copiii au materii sustinute de alti profesori. Intr-una zin zile fiul meu are practic 2 ore cu invatatoarea. E absurd sa ceara cat un angajat in alta parte care munceste 8. Stiu ca vor sari cadre didactice care zic ca trebuie sa se pregateasca pentru ore. Zilnic fac pregatire cate 4 ore? Ceilalti angajati care muncesc 8 ore minim - se pregatesc si ei in timpul liber. Anya |
Asta e de la Basescu citire. Lauda conducatorului iubit si intelept!
Pana nu treci pe la catedra in postura de profesor 1-2 ani cel putin, nu prea stii cu ce se mananca activitatea aia. Dar cum libertatea de exprimare exista, putem sa ne dam toti cu parerea, normal.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
citat din mesajul lui anya Intrebarea e cu cat este platit pe ora lucrata un cadru didactic. La gradinita educatorul incepe activitatea la 8 si la 13 preda tura celui de dupamiaza care sta pana la 17.00. Invatatoarul vine la 8 si la 12.00 pleaca. Practic munceste 4 ore. |
E plin forumul asta de subiecte de genul...'am un copil, ce ma fac?'. Ia sa stai tu 5 ore cu 30 de copii prescolari, sau 4 ore cu 30 de scolari I-IV. Si du-te si nepregatita, cu mana in fund. Succes!
Uzura la catedra nu se compara cu statul in fund la un birou/ghiseu/banda/taraba tu si cu creierii tai. Ca prof am avut si zile cu program de 2 ore...mai tarziu am ajuns sa lucrez si 9 ore la birou...acum stau acasa cu 2 copii. Dintre cele 3 variante, de departe cea mai relaxanta a fost cea de 9 ore.