Greva foamei de 63 de zile?
Eu nu prea inteleg cum un om poate sta in greva foamei 63 de zile. Cel putin asa scrie aici http://www.evz.ro/detalii/stiri/invatatoarea-aflata-in-greva-foamei-nu-sunt-sinucigasa-910254.html
Din cate stiam eu, asa ceva este imposibil. Si totusi, invatatoarea care face greva foamei pentru un salar mai mare, depaseste limita umana. Cum e posibil?
Raspunsuri
roxy spune:
din cate am inteles eu, are un organism sanatos (asta la inceputul grevei)si ea nu mananca, dar bea lichide bogate in vitamine, plus perfuziile pe care i le fac in spital.Dar tot greu e si asa, fara mancare...organismul cedeaza mai lent dar tot acolo se indreapta.Si mai ales cand vezi ca tu te indrepti spre prapastie si cei care ar trebui sa ia legatura cu ea, nici nu le trece prin cap...Pacat de ea , daca se ajunge la tragedie...oricum cei de la putere vor da doar poate un comunicat simplu, de genu..."ne pare rau , dar..."
capcaunul spune:
Ora de greva foamei in invatamant are 50 de minute. La trei ore se ia o pauza mare.
desprecopii spune:
Stai un pic ca nu inteleg - cum adica greva foamei cu lichide bogate in vitamine si perfuzii?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Ora de greva foamei in invatamant are 50 de minute. La trei ore se ia o pauza mare. |
Capcaunule, daca as zice acum cuvantul ce mi-a venit pe limba cand am citit remarca ta, as lua cartonas rosu din prima. Incerc sa ma abtin din respect pt admini in primul rand. E foarte urat ce zici, ce insinuezi tu aici. Femeia aia e unul din putinii oameni care au tarie si coloana verticala sa lupte pt drepturile proprii, pentru respectarea si aplicarea unei legi.
Reiau ce am mai zis ... daca asa se discuta si asa va invata la partid, normal ca asa vorbiti peste tot.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
citat din mesajul lui desprecopii Stai un pic ca nu inteleg - cum adica greva foamei cu lichide bogate in vitamine si perfuzii? ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Greva foamei inseama refuzul de a te hrani cu alimente, de a manca. Perfuziile nu sunt mancare. Cei care protesteaza prin greva foamei, oriunde in lumea asta, sunt asistati medical. Ei nu isi propun sa se sinucida (ca atunci s-ar arunca toti de pe bloc), ci sa faca un gest de protest
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Laura25 Capcaunule, daca as zice acum cuvantul ce mi-a venit pe limba cand am citit remarca ta, as lua cartonas rosu din prima. Incerc sa ma abtin din respect pt admini in primul rand. E foarte urat ce zici, ce insinuezi tu aici. Femeia aia e unul din putinii oameni care au tarie si coloana verticala sa lupte pt drepturile proprii, pentru respectarea si aplicarea unei legi. |
Incearca sa fii rece, lasand sentimentalismul indus de mass media.
Ceea ce face respectiva invatatoare se numeste simplu - prostie. Suna urat, suna cinic, suna crud. Poate. N-am injurat, n-am calomniat, n-am blestemat, n-am discriminat. Prin urmare opinia mea este cat se poate de politicoasa.
Greva foamei o inteleg cand in joc sunt libertatile fundamentale ale individului. Faci greva foamei cand esti in lanturi, in puscarie, in captivitate, in sclavie, intr-o dictatura. Faci greva foamei cand nu exista alternative sa traiesti demn, tu sau apropiatii tai.
Despre ce vorbim insa aici?
Pe de alta parte sunt o multime de cai legale prin care isi poate dovedi dreptatea, daca o are.
Raman la parerea mea. Un psiholog bun ar trebui sa intervina in povestea asta. Nu presa, sindicatele, partidele sau inimile moi.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Laura25 Reiau ce am mai zis ... daca asa se discuta si asa va invata la partid, normal ca asa vorbiti peste tot. |
Sa trecem peste.
magdalena67 spune:
pai cateva din motivele pe care le expui sunt indeplinite:
-traieste in dictatura
-nu traieste demn
Serialbastre spune:
citat din mesajul lui capcaunul Ora de greva foamei in invatamant are 50 de minute. La trei ore se ia o pauza mare. |
Urat! Si jignitor!
Ma abtin sa zic tot ce simt din respect pentru admini si utilizatori.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
Concurs Clipe de vara - ser1, ser2
J G spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Capcaunule, daca as zice acum cuvantul ce mi-a venit pe limba cand am citit remarca ta, as lua cartonas rosu din prima. Incerc sa ma abtin din respect pt admini in primul rand. E foarte urat ce zici, ce insinuezi tu aici. Femeia aia e unul din putinii oameni care au tarie si coloana verticala sa lupte pt drepturile proprii, pentru respectarea si aplicarea unei legi. Reiau ce am mai zis ... daca asa se discuta si asa va invata la partid, normal ca asa vorbiti peste tot. Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nu exista cai legale de a-si cauta dreptatea?
Asa cum tie iti vine nu stiu ce cuvant cand citesti ce scrie Capcaunul, stii ce expresie imi vine mie in minte cand citesc despre cazul acestei profesoare? "Get a job!". Posibil sa n-am dreptate, dar asta-mi vine.
Similar, as fi putut sa fac si eu greva foamei cand m-am intors din CIC si nu mi-am mai gasit postul, si nici macar n-am putut sa protestez, ca s-au acoperit legal. Nu? Insa desigur eu as fi fost taxata de nebuna.
Doamna profesoara e eroina insa.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden