Greva foamei de 63 de zile?
Raspunsuri - Pagina 2
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Stai un pic ca nu inteleg - cum adica greva foamei cu lichide bogate in vitamine si perfuzii? ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Peste tot in lume grevistii foamei primesc asistenta medicala si bauturi energetice. Scopul nu e sa moara ci sa protesteze.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui magdalena67 pai cateva din motivele pe care le expui sunt indeplinite: -traieste in dictatura -nu traieste demn |
Bineinteles ca da! Mult mai rau decat in epoca de aur cand, doamna in greva foamei iata ce declara:
"Eu nu stiu sa mai fi fost o perioada atāt de grea nici īn timpul lui Ceausescu, cānd ne plāngeam ca; nu aveam, dar aveam lazi frigorifice cu cāte sapte sertare si le aveam pline. Atunci era chestiunea ca nu aveai libertatea sa spui, dar atunci ne-am cumparat casele, le-am mobilat, ne-am tinut copiii la scoala, deci te puteai descurca"
Traiasca si partidul! Traiasca si poporul! Traiasca Ceausescu! Traiasca Romania! (copyright Adrian Paunescu)
ingridnen spune:
chiar nu pot sa inteleg forma asta de protest ... de atatea zile... ce rezolva ? Se pare ca nimic
Daca moare, se arunca cineva in groapa dupa ea (citez din Ileana Vulpescu....) ?
Ingrid si Cristi 7 ani
desprecopii spune:
Bine, daca tot vorbim de ea, poate cineva sa prezinte aici care sunt motivele pentru care protesteaza? Cred ca e bine sa stim de ce a recurs la acest protest.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Laura25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui J G
Nu exista cai legale de a-si cauta dreptatea? Asa cum tie iti vine nu stiu ce cuvant cand citesti ce scrie Capcaunul, stii ce expresie imi vine mie in minte cand citesc despre cazul acestei profesoare? "Get a job!". Posibil sa n-am dreptate, dar asta-mi vine. Similar, as fi putut sa fac si eu greva foamei cand m-am intors din CIC si nu mi-am mai gasit postul, si nici macar n-am putut sa protestez, ca s-au acoperit legal. Nu? Insa desigur eu as fi fost taxata de nebuna. Doamna profesoara e eroina insa. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Doamna invatatoare este erou pt ca are mai multa tarie de caracter, verticalitate si curaj decat toata cohorta de politicieni din opozitie, lideri de sindicat (vedete tv de fapt) si aparatori ai drepturilor omului din tara. Ea protesteaza pt respectarea si aplicarea unei legi perfect valide si valabile.
La Buzau anul trecut profesorii au castigat niste drepturi in instanta (deci legal, erau drepturile lor), s-a pus in aplicare hotararea judecatoreasca abia dupa ce ei au stat vreo luna in greva.
Intr-o tara plina de capete plecate, de pile si relatii politice care dicteaza mersul lucrurilor, mie mi se pare un lucru extraordinar ca mai sunt si oameni "nebuni" care fac gesturi de demnitate.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Incearca sa fii rece, lasand sentimentalismul indus de mass media. Ceea ce face respectiva invatatoare se numeste simplu - prostie. Suna urat, suna cinic, suna crud. Poate. N-am injurat, n-am calomniat, n-am blestemat, n-am discriminat. Prin urmare opinia mea este cat se poate de politicoasa. Greva foamei o inteleg cand in joc sunt libertatile fundamentale ale individului. Faci greva foamei cand esti in lanturi, in puscarie, in captivitate, in sclavie, intr-o dictatura. Faci greva foamei cand nu exista alternative sa traiesti demn, tu sau apropiatii tai. Despre ce vorbim insa aici? Pe de alta parte sunt o multime de cai legale prin care isi poate dovedi dreptatea, daca o are. Raman la parerea mea. Un psiholog bun ar trebui sa intervina in povestea asta. Nu presa, sindicatele, partidele sau inimile moi. |
Capcaunule,
Femeia declara ca s-a facut invatatoare ca ““asa a vrut mama ei““ pe care ea a ascultat-o pentru ca ““a considerat ca stia mai bine““.
Acum, femeia, prin aceasta greva a foamei isi pedepseste mama pe care o considera vinovata de situatia in care a ajuns.Asta e motivul principal numarul 1, extrem de puternic, suficient de puternic pentru a o impinge la un gest prostesc si absolut nefolositor scopului declarat.
Pentru ca motivul declarat este doar o perdeluta. In spate, ceea ce nu se vede, este altceva.
Dna zice ca lupta atat pentru salarii mai mari cat si pentru ca oamenii au uitat sa zambeasca, totul este gri(???!!!!???).
Are nevoie de un terapeut...urgent.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui desprecopii Bine, daca tot vorbim de ea, poate cineva sa prezinte aici care sunt motivele pentru care protesteaza? Cred ca e bine sa stim de ce a recurs la acest protest. ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Ea a intrat in greva foamei pt ca protesteaza impotriva neaplicarii unei legi existente la ora asta in Romania (e o lege publicata in monitorul oficial, neanulata de nici o alta lege). E vorba de cea votata cu 2 maini de toti parlamentarii (in ciuda avertismentelor ca interne si internationale ca vine criza, uitandu-se doar ca e an electoral si vine ciolanul pt cine minte mai tare), cu cresterea salariilor in invatamant cu 50% de la inceputul anului.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
inaioana spune:
Nu reiau ce au spus Capcaunul si JG, dar sunt in acord cu ei.
Vreau doar sa adaug ca mi se pare cu atat mai jenant cu cat cucoana in discutie declara "Nu mananc, beau decat apa cu lamaie, cafea si fumez.". Deci ea nu resuseste sa vorbeasca romaneste corect dar face greva foamei pentru ca nu este platita cum vrea ca sa educe copiii altora? Pe bune?!
Mai este si problema exemplului prost pe care il da privind lipsa de cunoastere si exercitare a drepturilor civile. Cand ti se face o nedreptate civila, te adresezi instantei nu faci un santaj sentimental si presudoagonizezi la televizor mai ceva ca Ecateriana Teodoroiu, cu lunile. Asa invata ea pe copii ca este calea legala de a-ti recupera un drept de natura civila despre care crezi ca ti-a fost pagubit?
O alta problema este a costurilor spitalizarii. Mie nu mi se pare firesc ca asigurarile sa acopere acest gest si aceasta femeie sa fie tinuta gratuit in spital pentru ca se pune voluntar in acesta situatie.
Toata situatia e un circ halucinant si de competenta unui psihiatru dupa parerea mea.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
desprecopii spune:
Laura, mi se pare foarte normal sa ceara respectarea legii. Dar nu mai bine dadea in judecata statul roman la Strassbourg sau alte instante?
Din pacate, greva ei este asumata acum politic, vin tot felul de lideri sindicali care isi fac publicitate pe seama ei, la TV - tocmai pentru ca protestul doamnei este politizat, este discreditat. parerea mea.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Laura25 Ea a intrat in greva foamei pt ca protesteaza impotriva neaplicarii unei legi existente la ora asta in Romania |
Nu inteleg ce este de apreciat, de laudat, de admirat in asta, poate-mi explici.
Peste tot in lumea democratica exista si legi strambe sau aplicari strambe ale lor. Exista justitie, forme RATIONALE de protest, negocieri, alegeri sau schimbari politice pentru a le corecta.
Ce vrea opozitia care a gasit o femeie suficient de zdruncinata pentru a scoate din foc castanele cu mana ei? Putin scandal. Daca se intampla ceva rau moama ce-o sa urle realitatea si antenele despre criminalii boc si basescu. Ponta si Crin au insa ghinion: lazile frigorifice cu sapte sertare intaresc rezistenta organismului.