Greva foamei de 63 de zile?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Astazi m-am intalnit cu o fosta colega de facultate. Venea de la scoala(e profesoara, titulara), scoala care se afla la 46 km de orasul nostru. Mi-a zis ca de la 1 vrea sa intre in concediu fara plata ca nu mai suporta, ca simte ca este obligata sa plece de acolo , nu ca nu i-ar mai placea sa predea.Mi-a zis ca naveta ii ia zilnic 4 ore!!! drum pe care-l parcurge intr-un autobuz antic(vechea rata) care e posibil sa se dezmembreze in orice moment si care iarna n-are pic de caldura.Mi-a marturisit ca merge cu paturica dupa ea si ca s-a intamplat ca autobuzul sa nu mai vina in unele zile si atunci sa apeleze la " ia-ma nene".Salariul este de 800 lei dar dupa ce plateste transportul mai ramane cu 600 lei. mi-a zis ca daca vreau pot sa merg in locul ei... eu probabil as lua adca m-as duce(chiar vroiam sa intreb cat este salariul unui debutant in invatamant) undeva la 650 lei din care daca scad naveta si cresa copilului as mai ramane cu vreo 200 lei( asta in cazul in care as mai gasi loc la cresa)... concluziile va las sa le trageti singuri , mai ales cei care va permiteti sa faceti glume si sa fiti acizi.Si poate faceti un exercitiu de imaginatie si incercati sa va puneti in pielea unui astfel de cadru didactic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Cine sunt cei din Buzau despre care vorbesti?
O hotarare judecatoreasca se executa de buna voie sau daca nu, se executa silit cu executor judecatoresc. Nu inteleg unde apare greva foamei in ecuatia asta.Au facut greva foamei deoarece un executor a refuzat sa execute (ceea ce e ilegal) sau cum?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Din cate stiu, sunt un numar de profesori care au deschis o actiune in Justitie si care au obtinut operarea cresterii cu 50% in cartea de munca. Asta s-a intamplat cu mult inaintea celebrei ordonante de reducere a salariilor bugetare cu 25%.
Mi se pare corect ca daca exista o lege in cazul asta sa iti ceri drepturile in justitie.
Ce nu am inteles eu este cum de justitia a dat o hotarare pozitiva in cazul celor de la Botosani, si in cazul unor cadre didactice din Prahova hotararea judecatoreasca le-a fost defavorabila? Ce nu e aceeasi lege peste tot?
Despre ce s-a intamplat in Prahova stiu de la mama, care e profesoara de mate la gimanziu de 25 de ani in Ploiesti.
Nu discut gestul invatatoarei, este alegerea ei. Un pic cam dramatic pentru mine si cred ca ea deja stie ca nu o va ajuta cu nimic, poate are alte chestii de castigat din asta.

La ideea cu pleaca de la stat sa mergi la privat toate bune si frumoase pe hartie. Cei tineri pot sa o faca insa ce batrani nu mai pot face nimic. Si uite asa mama care se apropie vertiginos de 60 de ani s-a resemnat cu cei 9 milioane pe care ii mai ia in mana. Si pentru ca tot se vehiculeaza vacantele prelungite, nu are mai mult de 30 de zile de vacanta, pe care nici nu a reusit sa si le ia din cauza directoratului care i-a fost pus in carca.
Ce ma doare pe mine e ca nimeni din grevistii astia, nu cere de exemplu scoaterea gratuitatii de la universitar si redirectionarea banilor spre invatamantul obligatoriu. Ca nu se incearca aducerea unor manageri in scoli in loc sa puna un profesor director si apoi sa-l alerge ca pe hotii de cai sa obtina finantare pentru scoala cu pricina.
De ce nu cer reformarea programei scolare?
Si de ce nu ies parintii in strada sa ceara acelasi lucru? Ca textul cu invatamant de rahat il tot auzi, dar o atitudine ceva lipsa de toate partile baricadei.

Scuze de polologhie, dar e un punct nevralgic pentru mine.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 38+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 13 zile, dar bebe nu se grabeste
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Si totusi ceva imi scapa - poate stiti voi. Daca ea protesteaza pentru aplicarea unei legi existente, de ce e unica din invatamant? Sau, de ce nu s-au solidarizat toate invatatoarele din Romania.
Poate ma puteti lumina, ca nu inteleg.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Pai in primul rand ca in invatamant sunt mai multe sindicate nu unul singur, si nu exista unitate in decizii. Pe scurt se bat cap in cap ca idiotii care sa aiba sfera de influenta mai mare etc.
Pe de alta parte trebuie sa vezi un pic din interior ca sa-ti dai seama cum stau lucrurile. Majoritatea profesorilor pe care ii stiu sunt dezamagiti ca de mai bine de 20 de ani societatea romaneasca gaseste resurse de impartit in mai toate domeniile "cu tarnacop", mineri, soferi, metrou etc etc, Insa lor ca oameni cu scoala nu li se ofera nimic. In general bugetul acordat educatiei a fost mic, si in majoritatea cazurilor ajustat in jos.
Profesorii nu mai au incredere in sindicatele proprii, in guvern si nici macar in oameni in general.
Eu cred ca fac ei sunt o categorie aparte, una care nu stie sa-si ceara drepturile.
20 de ani de economie de piata, i-au distrus. Li s-a creat un complex in raport cu celelalte categorii profesionale. Am avut un coleg care i-a zis profei de mate ca "nu se face prof sa moara de foame".
Li s-a luat demnitatea, merg la scoala in fiecare zi sa educe o generatie in care jumatate din copii nu vad decat ca profa nu are mobil si masina de ultima generatie in timp ce taica-miu face in constructii intr-o luna banii ei pe 5 luni.
Li se da mereu peste nas cu un sistem bazat pe pile si relatii, cu inspectori si birocratie. Sunt niste oameni resemnati. Cei tineri pleaca, cei batrani raman insa fara entuziasm si nu foarte mult timp.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 38+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 13 zile, dar bebe nu se grabeste
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

stiati ca in unele scoli mici nu mai exista femei de servici si ca invatatoarele merg cu o ora mai devreme sa aprinda focul??stiati ca in aceleasi locuri naveta nu este platita,iar un invatator cu 15 ani vechime ramane cu 900 ron??? si nu,nu primeste nici "mici atentii",pentru ca 80%din elevii sai sunt cu bursa sociala si nici meditatii nu da.Iar in vacante se merge in scoli(cel putin la noi),avem concediu fix cat are un bugetar normal.De ce am ramas in invatamant? Pentru ca asta mi-am dorit sa fac,pentru ca imi plac copiii,pentru ca pur si simplu sunt facuta pt asta.Nu ma plang,dar dupa minivacanta imi iau concediu fara plata,iar apoi imi dau demisia probabil.Deja mi-e mila de mine.Sa nu mai spun ca lucrez simultan cu patru clase si 22 de copii. Dar am si eu doi copii si intai ma gandesc la ei si pentru ei trebuie sa renunt,sa gasesc altceva de munca,un al doilea servici sau sa plec din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

daiana_raluk , cred ca ai citi mesajele multora de pe forum: pleaca! de ce mai stai? Lasa ca aia 22 de copii pot sa invete si cu femeia de servici ... a.. ups, nu mai e nici femeie de servici .. Ei, lasa , ca ce atata scoala!? La munca cu ei!

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Mda...despre cazul profesoarei care pierde 4 ore pe zi facand naveta nu pot decat sa spun ca probabil tine mult la statut.Sunt convinsa ca ar fi gasit ceva de lucru mai aproape de casa.Dar una e sa te prezinti cuiva ca si cadru didactic si alta ca simplu muncitor intr-o fabrica ori intr-un abator sau vanzator de ziare!Nu mai traim in vremurile in care erai programat sa sti sa faci un singur lucru,acum e vremea omului universal.Asa cum sunt barbati bucatari,mie nu mi-e rusine sa pregatesc o galeata cu ciment ori sa-mi ajut sotul sa sape un sant.Munca in orice domeniu nu e degradanta!Asta nu inteleg multi...
Avem prea multi asistati social!Avem pensionari necuvenite pe caz de boala,ceea ce reduce din pensiile celor care au dreptul.Tineri care au credite in banca pentru vreo proprietate si platesc dobanzi mari ii sustin pe cei care sunt deja proprietari linistiti in casele pe care nu vor sa inteleaga ca nu si le mai permit,suportandu-le ajutoare de incalzire.Cine obliga un pensionar sa traiasca singur in 4 camere_De ce nu vinde sa-si cumpere o garsoniera unde chiria e mai mica si de restul banilor traieste in lux?
Avem prea multi bugetari.Nu s-au facut concedieri...se da in continuare putin sa ajunga la toti!
Daca eu maiine imi pierd slujba,nu amenint ca imi dau foc.Repejoor caut altceva,nu ar fi prima data cand bat orasul la picior.
Profesorii au mult timp liber.Nu sunt in situatia celor de la privat.Multi parinti sunt fortati sa isi inscrie copiii la gradinitele particulare unde platesc foarte mult.Ei nu se incadreaza in timp sa isi ia copiii de la gradinitele de stat care se inchid la ora 17.Nu au timp sa se ocupe de menaj si atunci sunt obligati sa isi plateasca un ajutor.Alte costuri...Alti parinti nu stiu cum sa se imparta sa le faca pe toate si muncesc pana la epuizare.Despre concediu...nici nu se pune problema ,ei lucrand si-n Ajun de Anul Nou.
Toate lucrurile de pe lume au un pret.Totul e sa nu punem in carca altora alegerile pe care singuri le facem!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Toate lucrurile de pe lume au un pret.

Da, numai ca tu nu intelegi pretul pe care il plateste societatea pentru a-si fi adus si redus profesorii la statutul de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Da,dar nici ei nu platesc pretul pe care il platesc alte categorii sociale...Tu singur alegi ce vrei sa ai mai mult,timp sau bani.Norocosii reusesc sa le aiba pe toate dar ei sunt exceptii!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27
Avem prea multi asistati social![....]
Avem prea multi bugetari.Nu s-au facut concedieri...se da in continuare putin sa ajunga la toti![...]
Profesorii au mult timp liber.

1. Profesorii nu-s asistati social.
2. Ba s-au facut concedieri cacalau maria ta, s-au redus posturi, s-au desfiintat catedre, posturile din superior sunt blocate.
3. Profesorii nu au 'mult timp liber', au program flexibil. Daca nu stau in birou sau nu prelucreaza prin aschiere 8 ore pe zi nu inseamna ca au 'timp liber'. Chestia asta cu timpul liber al profesorilor e ca piticul lu' Amelie, apare in toate pozele si-n toate discutiile. Mai schimbati placa, frate.

Pe mine ma intereseaza mult prea putin subiectele astea 'incendiare' cu greva foamei sau mai-stiu-eu-ce dar discutia de la subiectul asta se indreapta lent si sigur catre hate speech.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nenea asta http://en.wikipedia.org/wiki/Barry_Horne
se apre ca a stat 68 de zile in greva foamei pt drepturile animalelor. Probabil profesorii sunt sub statutul de animale, daca e de ras si de luat la misto cand cineva face greva pt drepturile lor.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput