Greva foamei de 63 de zile?
Raspunsuri - Pagina 6
libelula spune:
aici despre cei de la Buzau:
http://www.mediafax.ro/social/buzau-peste-4-000-de-profesori-in-greva-de-3-zile-5755575/
se pare ca pana la urma si-au castigat drepturile.
dar tot cu greva, nu stiu in cate zile de la declansare. asta, dupa ce aveau hotarari judecatoresti. dar se pare ca valoarea lor era zero
desprecopii spune:
Libelula, eu vad o diferenta majora intre cele doua cazuri.
Profesorii din Buzau au urmat calea justitie si au castigat - si mi se pare absolut normal sa protestezi prin greva (dar nu a foamei) ca se aplice hotararea judecatoreasca obtinuta - chiar daca teoretic cineva ar putea spune ca ea s-ar fi aplicat oricum numai ca profesorii in cauza nu au avut rabdare :))
Dna invatatoare - a ales sa faca greva foamei ignorand instantele judecatoresti din Romania (sau chiar cele internationale). Eu nu spun ca nu ar avea voie sa protesteze - ba mai mult, dreptul la protest e garantat de constitutia Romaniei, insa ceea ce nu intelege ea, este ca DESI are DREPT sa protesteze - si chiar prin greva foamei de genul uneia sa intre in Guiness Book of Records, statul nu e obligat sa ii dea dreptate ca urmare a protestului ei. Pentru ca, statul de drept are niste institutii care teoretic ar cam trebui respectate. Cam asta e democratia, cu dus si intors :)
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
inaioana spune:
Nu am inteles pana la urma de ce nu erau puse in aplicare hotararile. Raman la opinia ca trebuia urmata calea legala a executarii silite, nu cred ca era nevoie de greva (inteleg ca a fost grava de munca nu greva foamei).
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
libelula spune:
scuze, am gresit.
se pare ca nu si-au primit banii nici acum, dupa emiterea hotararilor. cei din buzau, adica.
cu toata greva lor!
desprecopii spune:
Si totusi ceva imi scapa - poate stiti voi. Daca ea protesteaza pentru aplicarea unei legi existente, de ce e unica din invatamant? Sau, de ce nu s-au solidarizat toate invatatoarele din Romania.
Poate ma puteti lumina, ca nu inteleg.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii :)) Dna invatatoare - a ales sa faca greva foamei ignorand instantele judecatoresti din Romania (sau chiar cele internationale). Eu nu spun ca nu ar avea voie sa protesteze - ba mai mult, dreptul la protest e garantat de constitutia Romaniei, insa ceea ce nu intelege ea, este ca DESI are DREPT sa protesteze - si chiar prin greva foamei de genul uneia sa intre in Guiness Book of Records, statul nu e obligat sa ii dea dreptate ca urmare a protestului ei. ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
pai eu zic ca statul ar fi trebuit sa isi respecte legile a priori, ininte de initierea oricarui protest. ca pana la urma de aia e lege
libelula spune:
citat din mesajul lui inaioana Nu am inteles pana la urma de ce nu erau puse in aplicare hotararile. Raman la opinia ca trebuia urmata calea legala a executarii silite, nu cred ca era nevoie de greva (inteleg ca a fost grava de munca nu greva foamei). Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
pai pentru ca acele hotarai aveau valoare fix zero! pentru cei indreptatiti sa le aplice!
desprecopii spune:
libelula, ai perfecta dreptate - dar aici vorbim de situatia cand statul nu si-a facut datoria si mai departe :))
magdalena67 spune:
se va aplica aceasta lege a salarizarii in invatamant la fel cum se va aplica si cea cu impozitarea pensiilor si si cea cu TVA de 5%.
pentru ca la noi statul voteaza si aplica legea dupa bunul plac.
libelula spune:
citat din mesajul lui desprecopii Si totusi ceva imi scapa - poate stiti voi. Daca ea protesteaza pentru aplicarea unei legi existente, de ce e unica din invatamant? Sau, de ce nu s-au solidarizat toate invatatoarele din Romania. Poate ma puteti lumina, ca nu inteleg. ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
ohoho.... pai va dati seama ce-ar fi sarit lumea ca ocupa n paturi prin spitale???