Greva foamei de 63 de zile?
Raspunsuri - Pagina 5
rrox3 spune:
Dar n-ar fi chiar o tragedie daca si-ar da toti demisia si s-ar indrepta catre alte locuri de munca. Ar fi un act de forta. Guvernul ar fi nevoit sa ia masuri si sa ademeneasca altii. Probabil ar oferi mai mult
E chiar deranjant sa ni se scoata ochii cu fiecare ocazie, ca si cum profesorii ar ramane in invatamant de dragul copiilor nostrii. Raman fiindca considera ca asta e cea mai buna solutie pentru ei.
Parerea mea personala e ca le-ar fi chiar greu sa-si gaseasca alt loc de munca, celor mai multi dintre ei...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Dar n-ar fi chiar o tragedie daca si-ar da toti demisia si s-ar indrepta catre alte locuri de munca. Ar fi un act de forta. Guvernul ar fi nevoit sa ia masuri si sa ademeneasca altii. Probabil ar oferi mai mult |
Exact. Ar fi cea mai morala si in acelasi timp cea mai PUTERNICA forma de protest. Demisia in bloc. Greva este un fel de "nici nu muncesc, dar nici nu ma dau plecat". Cum sa plec insa, sa vina altul sa-mi ia cascavalul? (meditatii, atentii, etc).
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Parerea mea personala e ca le-ar fi chiar greu sa-si gaseasca alt loc de munca, celor mai multi dintre ei... |
Pentru cei care au acum peste 30-35 de ani si o experienta de munca exclusiv in invatamant este aproape imposibil sa gaseasca un job in domeniul privat. CV-ul lor este practic gol la o varsta la care altii ce au lucrat tot in domeniul privat, chiar daca in cadrul unei singure firme (mai rar totusi), au avut diferite responabilitati, au mai facut un curs, au avansat, etc... Oricat de capabili ar fii unii dintre ei, nu stiu ce angajator ar chema la interviu un om de 30 de ani cu o singura linie in CV la capitolul 'experienta'. Nu pot decat sa ma felicit ca am plecat la 24 de ani din acest sistem-capcana si sa ma ingrijorez de ideea de a-mi lasa copiii pe mana celor care au ramas. Parerea mea este ca o societate in care profesorii si medicii nu sunt decent platiti nu are cum sa evolueze. Daca este nevoie ca aceste servicii sa nu mai fie gratuite pentru toti, atunci OK, sa se schimbe ceva. Uite de exemplu o gramada de bani din bugetul educatiei se duc in invatamantul superior. Acest tip de invatamant se adreseaza unor oameni cu putere de munca, apti deci sa-si plateasca studiile. De ce se insista sa ramana gratuit invatamantul superior? Pentru ca nu exista constiinta ca ceva trebuie totusi facut. Nu avem si gata! La atat se reduce viziunea politica a celor care ne conduc...UPS!...nu mai este...vesnica problema...ne scarpinam in cap si dam din umeri privind la sacul gol.
maru spune:
de acord ca forma ei de protest nu e normala.
de acord ca asistenta ce i se acorda e exagerata si prost manageriata.
intrebare: cati dintre cei ce o hulesc pe invatatoarea asta lucreaza in invatamant?
cati din cei ce ii cer sa isi revizuiasca gramatica/vocabularul/etc in vorbire, vorbesc literar sub stres?
e clar ca doamna are o inclinare spre dramatic, parca citisem ca nu e la prima greva a foamei, dar...stiti ce se intampla cu cei ce protesteaza? Stiti de partea cui sunt sindicatele? Cui servesc ele? Stiti ce i se poate intampla cuiva care protesteaza? Nu stiu cum se face ca postul lui intra la reducere (imi cer scuze, nu mai tin minte termenul exact) si se vede nevoit sa mearga la redistribuire. Comisie, dosar, inspectori, sindicat. Si nu sunt posturi, stim bine, nu? Si ajungi din titular suplinitor, cu post la mila unora sau altora...Esti privit ca un paria de toti, ca de, te-ai pus cu sistemul...
Deci, cati dintre voi lucrati in invatamantul ala atat de hulit?
happiness spune:
Mi se pare incredibil ca drama unui om este astfel desconsiderata. Nu spun ca e dascal, ca a invatat ani de zile, ca a dat zeci de examene, grade etc, ca a purtat sute de manute pe foile albe de caiet, ca merita un trai demn...Orice om merita asta, fie el profesor sau cizmar. Dar mi se pare normal sa fim toleranti totusi. Nu stiu ce pretentii aveti de la doamna invatatoare sa va invete copiii. Voi ce ii invatati? Sa judece? Sa fie intoleranti? Sa ia in ras drama cuiva? Nici eu , personal, nu sunt de acord cu acest mod de a protesta. Dar consider ca este normal sa ii respect doamnei parerea, alegerea, si sa nu o judec. Nu sunt eu in masura sa fac asta...
muffin spune:
iubito happiness, drama acestui om e lucrul ei manual, adica si- face singura.
Ii intelegem instabilitatile psihice insa nu e normal ca acest gen de protest sa inlature/substituie caile justitiei. Ori nu suntem in antichitate, dar si atunci existau tribunale si legi.
Dna susnumita este un cadru didactic care da un exemplu GRESIT copiilor. Dreptatea nu se face prin teatru, perfuzii si lacrimi cercanate, ci prin lege si atat. Cam asta e.
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Din alt punct juridic de vedere, sper ca protestul ei sa nu produca nici un efect. Pentru ca, in mod contrar, ar crea un precedent foarte periculos/ Adica, ar apare grevisti de foame in spitale pentru a cere cam tot ce le trece prin cap, fara a respecta justitia si de a urma caile sale. Pana la urma, toti de dorim un stat de drept. |
pai pana una alta, ea protesteaza pentru aplicarea unei legi, care momentan este ignorata, desi perfect valida. in al doilea rand, chiar si cei din buzau care si-au castigat dreptul in instanta, tot au trebuit sa faca greva foamei pentru a primii banii.
deci, nu inteleg afirmatia citata.
inaioana spune:
Cine sunt cei din Buzau despre care vorbesti?
O hotarare judecatoreasca se executa de buna voie sau daca nu, se executa silit cu executor judecatoresc. Nu inteleg unde apare greva foamei in ecuatia asta.Au facut greva foamei deoarece un executor a refuzat sa execute (ceea ce e ilegal) sau cum?
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
petra spune:
TAre sunt curioasa cati dintre forumistii de aici care se bat in piept ca "daca nu-i convine jobul sa-si caute altul" ar face asta in conditiile in care piata locurilor de munca este asa cum este in Romania.
Tare sunt curioasa cati dintre cei care considera ca ce face aceasta femeie, este "lucuru manual",ca este nedrept sa i se acorde asistenta medicala, ca este nedrept ca sa ocupe un pat de spital(cu toate ca si ea este un om care a contruibit si contrunuie la sistemul de sanatate), si cate si mai cate dezaprobari de acest gen, sunt instare sa renunte la mancare si sa-si expuna corpul si viata pentru o cauza??
Femeia asta isi cere un drept, altii merg si dau spaga, altii ies in strada si straga cat pot, altii accepta situatia pentru ca nu sunt in stare sa-si asume riscuri, dar aceasta femeie asa a considerat ea ca poate sa-si exprime protestul fata de mizeria care se intampla in societatea romeasca si in politica acestui guvern ratat.
Dar asta este ! Fiecare intelege altfel protestul ca forma a libertatii: unii vor sa faca ceva, lupta pentru o cauza, altii dau doar din gura !
libelula spune:
propun ca despre cat timp lucreaza un profesor, sa vorbeasca exact cei care stiu.
eu am fost profesoara, iar numarul de ore de predare era cel putin dublat de numarul orelor de pregatire personala. dupa care urma corectarea lucrarilor. adunarea materialelor pentru fiecare ora. din cand in cand, materiale pentru elevi/studenti, nu mult, o pagina la doua saptamani poate, dar multiplicate pe banii mei.
am putut pleca din invatamant pt ca eram la inceput, si mi-a fost foarte clar ca nu ma voi putea descurca cu banii. m-am reorientat profesional total, dar aveam 23-24 de ani. deci am avut o sansa. cei care au acum 48-60 de ani, ce sanse mai au?
in al doilea rand, am exemplul mamei mele, educatoare cu mare vocatie (a terminat si politehnica, a facut si institut de educatori-invatatori). pasiunea ei a fost intotdeauna copiii. nu mai vorbesc de cum s-a trezit brusc ca toate sporurile taiate, si cu salariu diminuat cu 25%. asa... pai in fiecare luna, isi face materiale pentru copii, planse de colorat printate pentru toti copiii, papusele de carton, diplome de 1 iunie, de sfarsit de an etc. pe banii ei, ca nu are de unde lua altii. toate jucariile de cand am fost eu mica le-a carat la camin, ca sa se joace copiii. in fiecare an, cursuri de psihologie prescolara sau te miri ce. platite din banii ei. asa ca nu mai huliti dascalii! sau macar nu ii bagati pe toti in aceeasi oala.
iar invatatoarea aceea, nu a dat personal statul in judecata, pentru ca nu vrea sa rezolve doar pentru ea, ci pentru toti cei aflati in aceasta situatie.