Greva foamei de 63 de zile?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

aici despre cei de la Buzau:

http://www.mediafax.ro/social/buzau-peste-4-000-de-profesori-in-greva-de-3-zile-5755575/

se pare ca pana la urma si-au castigat drepturile.
dar tot cu greva, nu stiu in cate zile de la declansare. asta, dupa ce aveau hotarari judecatoresti. dar se pare ca valoarea lor era zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Libelula, eu vad o diferenta majora intre cele doua cazuri.
Profesorii din Buzau au urmat calea justitie si au castigat - si mi se pare absolut normal sa protestezi prin greva (dar nu a foamei) ca se aplice hotararea judecatoreasca obtinuta - chiar daca teoretic cineva ar putea spune ca ea s-ar fi aplicat oricum numai ca profesorii in cauza nu au avut rabdare :))

Dna invatatoare - a ales sa faca greva foamei ignorand instantele judecatoresti din Romania (sau chiar cele internationale). Eu nu spun ca nu ar avea voie sa protesteze - ba mai mult, dreptul la protest e garantat de constitutia Romaniei, insa ceea ce nu intelege ea, este ca DESI are DREPT sa protesteze - si chiar prin greva foamei de genul uneia sa intre in Guiness Book of Records, statul nu e obligat sa ii dea dreptate ca urmare a protestului ei. Pentru ca, statul de drept are niste institutii care teoretic ar cam trebui respectate. Cam asta e democratia, cu dus si intors :)

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu am inteles pana la urma de ce nu erau puse in aplicare hotararile. Raman la opinia ca trebuia urmata calea legala a executarii silite, nu cred ca era nevoie de greva (inteleg ca a fost grava de munca nu greva foamei).

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

scuze, am gresit.
se pare ca nu si-au primit banii nici acum, dupa emiterea hotararilor. cei din buzau, adica.
cu toata greva lor!

Mergi la inceput

Si totusi ceva imi scapa - poate stiti voi. Daca ea protesteaza pentru aplicarea unei legi existente, de ce e unica din invatamant? Sau, de ce nu s-au solidarizat toate invatatoarele din Romania.
Poate ma puteti lumina, ca nu inteleg.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

:))

Dna invatatoare - a ales sa faca greva foamei ignorand instantele judecatoresti din Romania (sau chiar cele internationale). Eu nu spun ca nu ar avea voie sa protesteze - ba mai mult, dreptul la protest e garantat de constitutia Romaniei, insa ceea ce nu intelege ea, este ca DESI are DREPT sa protesteze - si chiar prin greva foamei de genul uneia sa intre in Guiness Book of Records, statul nu e obligat sa ii dea dreptate ca urmare a protestului ei.

pai eu zic ca statul ar fi trebuit sa isi respecte legile a priori, ininte de initierea oricarui protest. ca pana la urma de aia e lege

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Nu am inteles pana la urma de ce nu erau puse in aplicare hotararile. Raman la opinia ca trebuia urmata calea legala a executarii silite, nu cred ca era nevoie de greva (inteleg ca a fost grava de munca nu greva foamei).

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

pai pentru ca acele hotarai aveau valoare fix zero! pentru cei indreptatiti sa le aplice!

Mergi la inceput

libelula, ai perfecta dreptate - dar aici vorbim de situatia cand statul nu si-a facut datoria si mai departe :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

se va aplica aceasta lege a salarizarii in invatamant la fel cum se va aplica si cea cu impozitarea pensiilor si si cea cu TVA de 5%.
pentru ca la noi statul voteaza si aplica legea dupa bunul plac.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Si totusi ceva imi scapa - poate stiti voi. Daca ea protesteaza pentru aplicarea unei legi existente, de ce e unica din invatamant? Sau, de ce nu s-au solidarizat toate invatatoarele din Romania.
Poate ma puteti lumina, ca nu inteleg.

ohoho.... pai va dati seama ce-ar fi sarit lumea ca ocupa n paturi prin spitale???

Mergi la inceput