***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(127)***
Raspunsuri - Pagina 5
monicabo spune:
Alynta, intamplator am intrat aici, si vreau sa te intreb ceva: ce sunt fiolele prospan pt aerosoli? Ca mi-a zis si mie doctorita de familie de niste fiole de la Prospan speciale pt aerosoli, insa in toate farmaciile la care am intrebat s-au mirat, cica nu exista asa ceva de la prospan... si doar sirop, comprimate si picaturi de nas...
Sunt sub alta denumire? stiu ca esti din Iasi, dar le-ai gasit repede? da-mi si mie un reper, ceva vis a vis de fiolele alea...
Merci anticipat!
Felicitari pt ca te descurci cu 3 copii!
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
bettyR spune:
Am fost la medic azi, nu-s pe moarte, cred ca nu mi-au fost mie fetele bolnave pana acum. Tusesc de la gat, viroza, nu au bronsita, nu au nimic la plamani, alexandrei i-a dat doar nurofen si daca continua tusea mai mult de 3 zile sa ii dau un sirop de patlagina cu propolis pentru calmare, andreea e bine la gat, dar ce am vazut eu sunt afte pentru care i-a dat un spray. A zis ca zinat merge f bine pentru haemophilius, dar ca nu au testat ei rezistenta la antibitocul asta, sa repetam dupa 2-3 saptamani. Sa zic cinstit si mie mi se pare aiurea cum a fost facuta antibiograma, ca-s trecute niste antibiotice care nu se dau la copii asa usor. E medic neonatolog, dar are si specialitate de pediatrie. Biata Alexandra tot rau e, nu mananca mai nimic, abia astept sa treaca ca mor de mila ei, Andreea e bine,oricum ea nu a fost asa rau.
arcadia spune:
Intru repede sa va zic ca vrem sa venim si noi maine. Sper sa si reusim
Mami de Calin Gabriel si Ioana Carolina
Hainute de vanzare
Hakuna matata!
lbelciug spune:
Arcadia, Alma, noi vom fi la 11 in parc, vremea e frumoasa! Nu uitati ca s-a dat ora in urma, va fi 12 pe ora veche.
Monicabo, e vorba de picaturile de nas Prospan care se pun in aparatul de aerosoli! E f bun, si noi am folosit schema Alyntei.
Sanatate fetelor, BettyR! Sanatate baietilor, Alynta27 si petrecere frumoasa la parinti. Imi pare rau pt starea rea de sanatate a soacrei. N-ar fi rau sa se mai si spovedeasca.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
CarlaV spune:
Betty, mie mi se pare normal ca Alexandra sa se simta mai rau ca Andreea, acum i se dezvolta si ei sistemul imunitar. Probabil ca o doare si gatul, de aceea nu mananca mai nimic, iar daca nu mananca este hipotona, e un cerc vicios. Ma bucur ca nu au nimic la plamani, inteleg cat de greu iti este sa le vezi asa. Sanatate multa, sa le treaca repede!
Mi-am amintit ca intrebai cand stim ca o raceala este mai grava. Uite, eu daca vad ca fac febra mai mult de 2 zile incep sa-mi fac griji, depinde si de febra, daca sunt 2 zile cu 40 grade si cu pusee febrile dese, chiar sub antitermic, in a 3-a zi sunt cu ele la doctor. Daca le tratez eu cum stiu si vad ca merg spre bine, inseamna ca a fost ceva usor. In mod normal la o viroza febra tine 3-5 zile, dar depinde si cum evolueaza.
bettyR spune:
Carla, parca incepe Alexandra sa isi revina, mi frica sa zic, s-a trezit mai bine, a mancat ceva, numai cu mana ei evident, nu pot sa ii dau eu nimic. Daca tot ai amintit de febra, eu is un pic ingrijorata, are febra de miercuri noaptea, cand a facut peste 39, eu ca o mama inconstienta nu i-am dat nimic, mi-era mila de ea, am mai dezbract-o si a supt, si am tot pazit-o si am vazut ca i-a scazut la 38.5, dar de atunci tot face febra, noaptea un 38.4 si ziua un 37.4, dr a zis sa-i dau 3ml de nurofen de 3 ori pe zi ,5 zile , mi se pare mult, eu ii dau de 2 ori si asta noapte i-am pus un supozitor cu paracetamol. Mucii s-au colorat si-s spre verde, dar f lichizi si ii curg intr-una nu stiu de unde are atatia, sper sa nu faca otita sau altceva. Daca si maine are febra ma duc iar la dr ca nu mi se pare normal. Are si 3 masele gata sa plesneasca, tot cu mana in gurita e, n-as vrea sa fiu in pielea ei. De tusit tuseste mai rar si mai sec. Is fff rosii in gat, ca focul si a inceput si pe mine sa ma usture si doare ca naiba bietii copii. Sper totusi sa fie tot mai bine ca de maine merg la lucru si o sa stau ca pe ace, noroc ca vine mama azi si sta toata saptamana la noi.
CarlaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bettyR Carla, parca incepe Alexandra sa isi revina, mi frica sa zic, s-a trezit mai bine, a mancat ceva, numai cu mana ei evident, nu pot sa ii dau eu nimic. Daca tot ai amintit de febra, eu is un pic ingrijorata, are febra de miercuri noaptea, cand a facut peste 39, eu ca o mama inconstienta nu i-am dat nimic, mi-era mila de ea, am mai dezbract-o si a supt, si am tot pazit-o si am vazut ca i-a scazut la 38.5, dar de atunci tot face febra, noaptea un 38.4 si ziua un 37.4, dr a zis sa-i dau 3ml de nurofen de 3 ori pe zi ,5 zile , mi se pare mult, eu ii dau de 2 ori si asta noapte i-am pus un supozitor cu paracetamol. Mucii s-au colorat si-s spre verde, dar f lichizi si ii curg intr-una nu stiu de unde are atatia, sper sa nu faca otita sau altceva. Daca si maine are febra ma duc iar la dr ca nu mi se pare normal. Are si 3 masele gata sa plesneasca, tot cu mana in gurita e, n-as vrea sa fiu in pielea ei. De tusit tuseste mai rar si mai sec. Is fff rosii in gat, ca focul si a inceput si pe mine sa ma usture si doare ca naiba bietii copii. Sper totusi sa fie tot mai bine ca de maine merg la lucru si o sa stau ca pe ace, noroc ca vine mama azi si sta toata saptamana la noi. Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) si Alexandra(23.06.2009) |
Bravo fetitei ca a papat ceva, draga de ea, nici eu n-as putea inghiti intr-o situatie ca asta.
Cum ii iei temperatura? Un 37.4 intrarectal este foarte normal sa fie, nu e febra. Eu stiu ca antitermicele se dau la nevoie, adica atunci cand trebuie sa scada febra, nu periodic "din oficiu" sau preventiv. Poate fi putin febrila si de la masele. Mucii trebuie scosi, stii si tu, ca sa nu apara alte belele. Daca sunt verzui merge bine kalium bicromicum ch9 sau ch15 de cateva ori pe zi. Pentru gatul rosu si dureros merge phytolacca ch15 sau chiar ch30 daca e rau.
Bine ca vei avea ajutor saptamana viitoare.
bettyR spune:
Carla, eu ii iau temperatura cu un termometru digital la gatut, il pun acolo unde face un pliu, sper ca intelegi, deci nu e f corect, dar daca nu e grav, nu ii iau la fundulet ca plange. La Andreea nu eram asa miloasa, faceam totul ca la carte, indiferent ca o chinuiam. Acum is exagerat de miloasa si mai stresata, drept ca Andreea nu mi-a dat motive, nu a facut febra aproape niciodata, nu a stat moale, nu a avut muci verzi, diaree, nu a vomat, si cat m-am plans de ea ... mi rusine. MAine trimti sotul dupa bilute, noua tot CH30 ne-a dat de fiecare data.
madaiulia spune:
Betty ma bucur ca sunt mai bine fetele. Iti trebuie mult sange rece sa le vezi cum sufera. Eu sunt obisnuita cu pitici bolnavi si tot intru in panica cand il vad pe Andrei cum sufera.
Voiam sa-ti zic mai demult ca eu nu as lasa copilul cu amigdalita pultacee fara antibiotic. Dar Andreea primea deja antibiotic si dupa descriere si mie imi sunau a afte ce avea ea.
Cu antitermicul Alexandrei eu te sfatuiesc sa-i dai la nevoie. Nici eu nu ii mai iau lui Andrei in fundulet de mult temperatura. Eu ii pun termometrul in axila si il tin eu in brate citindu-i o poveste cat sta cu el. Poti sa-i dai 5 ml de Nurofen cand face febra, daca e foarte mare o si impachetezi. Apoi ii dai tot Nurofen daca au trecut mai mult de 8 ore de la precedenta administrare, altfel Paracetamol. Si ca ultima solutie pentru febra care nu scade cu nimic altceva Novocalmin supozitor.
Pentru nas scosi bine mucii si daca devin vascosi si tot verzi rau poti lua in considerare niste picaturi cu antibiotic (la homeopate nu ma pricep si nu ma bag). Sanatate multa!
Liviana cum a fost la intalnire? Asteptam poze.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
lbelciug spune:
Madaiulia, la intalnire a venit doar Arcadia, dar din pacate nici una din noi nu a avut ap foto.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)