Fluturasi de martie-aprilie 2011 (54)
Raspunsuri - Pagina 4
Monas spune:
laley, cat de scrut este colul tau la ultima masuratoare? te intreb pt ca eu, de la un col de 5 cm la inceputul sarcinii, am ajuns acum si pare stabilizat de 3.2 cm. si eu m-am cam impacientat ca s-a scurtat, insa dr mea mi-a spus ca e in regula. chiar am intrebat de cerclaj si mi-a spus ca atata timp cat orificul intern al colului este inchis, nu e nicio problema si nu facem cerclaj decat daca Doamne fereste, la eco vreodata apare orificul asta ca se deschide. M-ai ingrijorat cu ce ti-a spus dr tau ca e risc...si daca a spus asa, iti da concediu medical sa stai acasa? Ca asa ar trebui. Eu cred ca si o saptamana daca stai in pat, e bine pt col, asa ca daca poti, ia acea saptamana de concediu medical.
Sa-mi spui daca poti, ce lungime are colul si daca scrie pe eco OI.
inchis.
In rest cum stai cu greturile? Ca la mine par sa inceapa sa treaca.
Toate fetele dragi, va pup si va doresc o seara frumoasa.
15+
bb_yasmi spune:
monas, dar 3.2 nu e col scurt, din cate stiu eu.
mami x2 , de printesica si printisor s 23
lalely07 spune:
Buna Monas,pe eco nu se specifica dimensiunea colului ci scrie col dimensiune normala,dar la controlul ginecologic medicul mi-a zis ca am colul cam scurt si trebuie sa-mi mai iau concediu.Plus ca ma cam doare burtica acolo jos.
Orificiu intern este inchis..atata mi-ar mai trebui acum....
O sa-mi iau CO saptamana asta sa stau numai la pat...desi azi am stat numai in pat si am turbat la propriu...nu sunt obisnuita sedentara..este groaznic,dar daca este mai bine pt bebe...ne conformam!
Este ciudat ca nu mi-a scris dimensiunea colului.Peste o luna cand merg la eco o sa cer in mod expres masurarea colului si sa-mi treaca exact si dimensiunea acolo....
Mi-e cam teama de complicatii...sper totusi sa fie bine pana la urma!
Greturi inca mai am..nu pot manca dimineata, dar macar vomit rar adica 1-2 de ori pe saptamana,iar pt mine este super ca eu vomam si de trei ori pe zi...
Nu am aflat ce avem in burtica...bebve era tare agitat si nu a vrut sa stea deloc.
Medicul meu nu vrea sa fac triplutest..nu crede in el.Nici nu stiu cum este mai bine...
14+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
lalely07 spune:
Monas tu unde faci eco?Este 2D sau 3D?
Vad ca pe o poza la mine apare ca ecografia morfo este facuta la 2D.
Ma enerveaza ca nu a trecut dimensiunea colului...si nu stiu cum la consult pe masa medicul si-a dat seama ca am colul cam scurt desi la eco a iesit de dimensiune normala.Sper sa fiu bine pana pe 18 nov sa intreb atunci mai multe!
14+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
strumphitza spune:
iar eu sa ma plang
ghici cu ce de data asta ?
mi-am spart o masea, mi-am rupt-o in 2 mai bine spus , juma inca e fixa dar juma cam joaca in loc si ma tem sa nu cada sau se rupa mai tare, deci nu mai pot manca pe partea stanga deloc ...tot trebuie sa fac ceva cumva cu maseaua asta si nu stiu ce
de ce mi-a fost frica nu am scapat ....mi-a fost frica sa nu am iar probleme cu dintii pe perioada sarcinii si nu cred ca s-a spart din cauza ca e stricata ca e alba si anul trecut in septembrie mi-am curatat toti dintii din gura si de atunci am avut grija de ei mai tare decat pana atunci
acum nu stiu ce sa fac, simt ca mi-e amortit locul, cu limba daca ating se simte distanta la mijloc dintre bucatica rupta si cea fixa
sper sa nu imi dea probleme noaptea asta ... dentist aici nu am inca , tot tratamentul pentru gravide e gratis 100% dar ce ma fac ca eu nu am dentist inca? as putea sa ma duc la urgente cica, acolo se uita la tine si fac ceva dar iar urgente? iar 6 ore de asteptat ?
gata , iar m-am plans...doamne oare cate oi mai pati de aici inainte ?
tare aiurea e feelingul asta in gura acum cn ating cu limba maseaua aia si vad ce ditamai shantzul e intre bucatica fixa si aia de se plimba
si mai e si prima masea pe partea stanga sus langa canin, nu stiu cum ii spune , e cam in fata asa si daca o scot o sa am ditamai zambetul aiurea
oare se poate salva din ea ? sau cum? o sa pot oare sa fac ceva cu ea? film sa vada cum si cat e rupta nu cred ca pot face si daca sa o scoata nici anestezic nu pot lua sau alte pastile...
BB on board!!! 18+
madutza_bra spune:
hello burtici,
am intrat putin si vreau in primul rand sa o linistesc pe strumphi, ca daca e sa-ti scoata maseaua se poate face anestezic in trim 2 de sarcina.
Radiografie e exclus sa-ti faca, si chiar daca vor sa-ti faca cu sort din ala in fata, sa nu accepti.Totusi daca radacina e buna nu vad de ce sa o scoata pe toata. probabil vor scoate bucatica rupta si vor "carpi" restul pana dupa nastere. ce nasol e sistemul la voi ca nu poti duce la un desntist
Hai nu te mai gandi la ce e mai rau
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 23+ cu
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png
strumphitza spune:
madutza multumesc dar nici eu nu vreau nici un film chit ca mi ofera sa fac cu sort din ala si da as vrea sa o salvez ca nu e stricata, anul trecut in sept mi s-a verificat gura de la a la z si nu mai aveam nimic stricat , nu cred ca intr-un an sa se strice asa rau
acum nu stiu ce naiba m-a pus dar am cumparat zilele trecute niste porumb prajit si zic hai sa mananc un pic ca imi era pofta de popcorn dar era trecut de ora 8 seara si nu am mai vrut sa il trimit pe Nick afara dupa popcorn si m-am bagat in porumb!
Fetelor nu faceti ca mine chit ca aveti dinti buni, ca asa ma gandeam si eu ca nu am nici o problema si ia uite ce m-a pus necuratu sa mananc si ce am patit
BB on board!!! 18+
madutza_bra spune:
lalely, si mie la eco morfologica mi-a facut 2D. asa se masoara cel mai bine, 3D-4D este mai mult pentru parinti sa vada odrasla. La mine colul a ramas nemodificat de la 13 la 22 sapt, este 37 mm. Dar eu am opb cu colul..nu se dilata mai deloc, nici macar cand trebuie
stefy, burtica s-a marit asa frumos , s-a rotunjit in partea de jos.
roxy, asa am facut si eu vaccin dupa nastere si e ok. Nu au aparut anticorpi nici acum. Maine tb sa ridic ultima analaiza pt anticorpi rh.
Noi suntem ok, inca nu ne-am apucat de aranjat camera bebelinei, dar in 2-3 sapt sigur o facem. vreau sa fie totul gata paan in sarbatori ca dupa aia..mai greu.Cristi parca e din ce in ce mai cuminte; ptiu... sa nu mi-l deochi si sunt intr-o stare generala de fericire . Am pus si poza de azi, 23 sapt.
, dulce toate burticile, sa se molipseasca buna dispozitie.
Povestea nasterii
Poze
madutza_bra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui strumphitza madutza multumesc dar nici eu nu vreau nici un film chit ca mi ofera sa fac cu sort din ala si da as vrea sa o salvez ca nu e stricata, anul trecut in sept mi s-a verificat gura de la a la z si nu mai aveam nimic stricat , nu cred ca intr-un an sa se strice asa rau acum nu stiu ce naiba m-a pus dar am cumparat zilele trecute niste porumb prajit si zic hai sa mananc un pic ca imi era pofta de popcorn dar era trecut de ora 8 seara si nu am mai vrut sa il trimit pe Nick afara dupa popcorn si m-am bagat in porumb! Fetelor nu faceti ca mine chit ca aveti dinti buni, ca asa ma gandeam si eu ca nu am nici o problema si ia uite ce m-a pus necuratu sa mananc si ce am patit BB on board!!! 18+ |
in perioada sarcinii, calciu din organism se duce mai intai la bebe, apoi ce mai ramane se duce si in oasele noastre. Incearca sa fi mai prudenta pe viitor si nu mai umbla pe la maseaua aia acum. asteapta sa mergi la dentist..ma gandesc sa nu dai cu limba si sa te doara dupa aia mai rau . Uite mie de ex in sarcina imi sangereaza gingiile la periaj, in rest nu am pb in privinta asta, dar in ambele sarcini mi-au sangerat.
Povestea nasterii
Poze
catank spune:
madutza_bra cam rar pe la noi, de ce? Cum te simti?
Bine, nici eu nu sunt activa in ultimul timp, insa sunt f ocupata cu treburile casei si servciul. Dar imi merge bine!
da roxy eu muncesc foarte mult, dar vad ca rau nu-mi face, la ultima eco aveam colul 4,5 si acest lucru m-a incurajat.
Mai mult decit atit, inainte sa raman gravida eram activa si acasa dar si in salile de sport, spatii amenajate pentru desfasurarea exerciziilor fizice zi de zi, efort destul de intens. Deci...conditie fizica aveam...incerc sa mi-o pastrez. Nu exagerez, cind obsrv ceva in neregula... i-au un loc la orizontala....
stumphynumai belele de capul tau, de masea nu stiu ce sa zic, de burtica eram sigura ca nu ai fibrom sau ceva de genu cum a spus dr....doar printr-o palpare sa-ti puna diagnostic. De sistemul medical de acolo nu ma mira, nimic nu ma mira pe lumea asta. Sunt alaturi de tine si iti doresc toate cele bune!
stefiapostburtica de burtica, ...felicitari!!! si la mine a inceput sa se ma contureze, sunt tare mindra de mine si parca parca sa zic ca de 3 zile ma incerca ceva fluturasi prin burtica, astazi am simtit mai bine ca niciodata...dar nu as afirma cu mult aplomb ca ar fi micuta mea Ioana... (as vrea sa cred, dar sunt rezervata ...inca ) Te pup si sa ai grija cu infectia aia urinara...uffff
simonacip nu-ti spun decit bafta!bafta!bafta! Invata, citeste pentru concurs...se merita, cine stie ce vremuri or mai veni... trebuie sa ai incredere in tine! Poti! De mixut ce sa spun, .. nu mai spun nimic, decit sa-l ajute Dumnezeu sa se faca bine cit de curind!
Felicitari bb_yasmi si roxy pentru lunile frumoase implinite...pina la termen va doresc ...tot inainte!!!
miki, alina, mandreeac, anaxena
restul fetelor? cam rarut, cam rarut? sunteti bine? mai lasati cite un semn...tuturor
Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet 17+