Mamici si Gravidute Italia ***(84)***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

iNTELEG DIN TEXT CA AM DE VAZUT SI POZE!

Yoana, ma bucur ca aveti timp si de internet . Lasa-te rasfatata, ca tare bine mai e!!
slimatei, deci cu cine ai votat? Sper ca te-am lamurit cat de cat cu colajele, daca nu ne auzim la tel!
abramburika, reteta e asta:separi 6 oua, bati albusurile spuma, adaugi galbenusurile cate unul amestecand usor, 6 linguri de faina-tot cate putin, si amesteci cu o ligura de lemn de jos in sus, si 5-6 linguri de zahar.In paralel cureti mere, le tai bucati, le pui intr-o oala sau unde vrei sa faci tortul-in forma de tort;le dai la cuptor sa se inmoaie putin, le scoti si le lasi sa se raceasca. Cand sunt caldute adaugi compozitia si dai la cuptor. Eu m-am oprit aici, si a iesit ca o tarta, mama mea il orneaza cu frisca si se cheama tort .
Voi ce retete faceti?Eu vreau sa incerc negresa!!

Giani

fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Loris, o noua stea

Mergi la inceput

Mai, apropo de par lung. Eu am un fix, sa-l am lung, mai ales acum cand am un copil. Desi il tin doar prins, nu-l tund. Ma gandesc la mamele noastre care dupa ce nasteau se tundeau si hop cu permanentul .

Mamici, haideti sa uitam putin de poftele noastre , si spuneti-mi ce gatiti pentru copilasi. Ca de acum L poate manca aproape orice si vreau sa-i fac bunataturi.
El nu e de acord cu mine, si de vreo 3 zile nu mai vrea sa manance pranz si cina, baga doar paine, grisine si branzica

Giani

Loris, o noua stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

gata am votat..
despre copilasi, asa cum ma asteptam, s-a spus prea putin.. mai ales ca nustiu daca eram 10 parinti din 50 de copilasi(din 2 grupe adunate)
s-a ales cate un singur candidat pentru fiecare grupa si asta a fost... mare branza.

Cris ma bucur ca au iesit bine rezultatele! am primit Pm-ul
geani mersi mult de tot de lamuriri..metoda am inteles-o eu dar trebuie sa ma impac cu sistemul...asa ca ,inca incerc sa-mi fac timp cu muuulta rabdare bineinteles, pt antipaticul de program promit sa pun pozici cand imi reuseste.
tare cu permanentul..
eu m-as tunde periuta..dar sa nu am eu un soc
buna reteta ...cam asa o fac si eu uneori.un pic cam diferita alteori cand mai pun si praf de copt. bineinteles ca eu nu o respect ca la carte..bag mereu de la mine cum imi vine(ba o injumatatesc,ba o dublez ,ba o nuca,ba o cacao,uvetta,uneori si mere,prune, cirese... in fine ce-mi dicteaza fantazia.de negreasa are sotul meu o reteta..am sa i-o cer daca vrei... da' e tare "caloroasa" mama cate baga in ea..nu zic ca nu e gustoasa,dar...

despre ce si cum papa copilasi..ehe.. una parola la noi... dar imi aduc aminte ca stefi a inceput direct la 5-6 luni cu sarmale si lasagna(numai a gustat)
sincer nustiu ce sa zic eu am incercat-o cu de toate la inceput pana am prins eu cum si ce placeri are..mi-a cam iesit parul prin caciula, cand am vazut cat e de schizzinosa, desi se vede cred, din foto ca nu e slabuta deloc, dar asimileaza tot , ma gandesc eu.
mai niciodata nu vrea cu placere sa manance borsulete,supite,(inainte o mai pacaleam macar cu zama la pahar, dar acum nici atat), fructe,legume,yogurturi, etc..nici atat..ceea ce e grav tare, mai ales ca tinde sa se constipe mereu ...nici noi nu prea le batem cu astea, dar ei ii fac special... si ea ?sa nu le vada.
singurele fructe care mi le mananca sunt merele si bananele,
rosii manca doar cand era mica, acum nu mai vrea;
castraveti in schimb ,ar manca in prostie...nu conteaza de care,cruzi sau murati.
ii mai plac cartofii,orezul, pasta (nu ii place, daca are sos de rosii)si ..painea,pizza,si branza (mai nou) prea putin...
si din astea mai ales daca are foame mananca, nu zic ca nu...
in schimb daca nu are la o masa carne sau peste ... sa ma tin..am nascut o carnivora
mai nou ne'am dat pe zucchine si fac cam toate retele posibile din ele.. atatea ce imi mai inventez...

aaa si spanacul o mai fentez uneori..ca mancam carne de cocodril(facut cu ceapa undita si un out ombleta, ca sa-i schimbe gustul. sau fiert asa cu un pic de ulei de masline si un danf de usturoi)

in rest ce sa mai adaug..ca m-am cam pierdut in amanunte...

Mergi la inceput

Slimatei, finuta mea mananca numai crackers. A stat la mine 2 zile si asta a mancat.Si tot are carnita pe ea.

Giani

Loris, o noua stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna dimineata si de la noi!!

dupa cum se vede suntem treji! Ieri lui Mattia i-a iesit un dinte si acum dau sa crape si aia de sus.2! saracu' mattia ce dureri tre' sa aiba.nu stiu daca v-am spus ca voi avea un alt baietel!deci se adevereste ca voi fi soacra de 3 nurori.Sper doar sa nu fiu capoasa.

KEMSY ce m-ai facut sa rad cu permanentul deoarece chiar de lucru asta vorbeam cu Alin daunazi in masina si ne distram de numa. si eu vreau sa am par lung,lung,lung!! Acum cu a 3-a sarcina vreau sa iti spun ca mai aveam putin si ramaneam chiala.Deci cand faceam baie sau in zi pur si simplu daca bagam pana in par ramaneam efectiv cu "cioche" in mana.Eram chiar speriata.am 3 sap ca iau niste pastile speciale: DIATYNIL si au un superrr efect.Azi am facut baie si am strans un sfert din parul pe care-l strangeam inainte dupa pieptanat.Deci ptr mine sunt un miracol pastilele astea.

PETRO pupam burtik.

STEF

De asemenea pupam TOATA GASCA!

Ah ce somn am!

Mami de Alessio Michele(2 ani si 4luni) si Mattia Gabriel(1 anisor!!).......si in martie barza ne va vizita.

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!

stefania - ai vazut ca n-a fost mare lucru sedinta asta. La noi s-a facut separat, pe fiecare clasa si poate de aia au spus mai multe.

Nu vreau sa fiu rea, da' nu ma poci abtine (ca de obicei), da' daca tot ai pomenit de nafi ... atat de incasinata e ca la odisee a povestit cu lux de amanunte si poze vacanta in Ro, iar aici nici macar un salut. Macar copy/paste daca facea la mesajele de-acolo ... Gata, nu ma mai intereseaza, dar vreau sa se stie ca nu suntem proaste sau birou de informatii.
Asa i-am raspuns si cristinei ... am mai spus, nu e nimeni obligat sa scrie aici, da' totusi te simti un pic "tradat" cand vezi ca scrie o persoana o data la 2 ani, iar candva statea pe-aici cu drag la povestit.

cristina - felicitari pt. rezultatul de la amnio, sarcina usoara in continuare!! Pai si care ar fi posibilele nume, ne-ai lasat in ceata .
Da, am stat la odihna si rasfat vreo sapt. pt. ca am avut cum (fata era in RO, la mama, iar eu sunt casnica). In schimb nu am luat tratamentul ala de care zici inainte. Oricum, e bine si 4 zile. Critice sunt urmatoarele 48 h dupa amnio ... se zice mai mult asa, preventiv.

Ai contractii mari si dese de iei vasosuprina aia? Cat timp o iei? Eu am avut o sperietura mare cu contractiile, mi-a dat sa o iau doar in caz ca se mai repeta si nu mai mult de 3-4 zile. Cica ar influenta si travaliul daca sunt luate pe termen mai lung ... in sensul ca e mai lung si mai dureros. Nasti mai greu, mai exact. Pana acum nu am mai avut probleme, nu le-am luat, dar le am in casa, in caz ca ...

Ce facultate faci (adica ce profil/domeniu)?

kemsy - merci de reteta. Ai PM. Desi e banal ceea ce zic, e doar o perioada cu mancarea la L. Tu propune-i mereu mancaruri simple si sanatoase (nu te apuca sa faci cine stie ce sofisticari sa nu ramai dezamagita ca nu mananca, o pasta al pomodoro e ok de ex.) si o sa ii treaca. Cam asa pot sa te incurajez ... ca altceva nu stiu ce sa zic, nu am avut niciodata probleme cu mancarea cu S. Avea si ea perioade cand manca mai mult sau mai putin, mai cu pofta sau nu, dar nu e mofturoasa, mananca orice. Seamana cu tati, el era asa de mic (si acum, mare), eu eram mai pretentioasa.

Hahhaahaaaa .. cu permanentul. Ce amintiri "comuniste" ai!! Si eu prefer parul lung sau mediu ... oricum, nu scurt, baieteste. Si in scari avantajeaza mai pe toata lumea.

danangie - ma bucur ca ne mai spui despre voi. Wooow, chiar soacra cu trei nurori. Lasa ca ai de unde alege de pe-aici nurorile, avem multe mamici de fetite . Sarcina cum decurge?
Te cred ca iti este greu cu 2 flacai activi, casa, sarcina ... cand ai termenul?

Gata, ma duc sa pregatesc copilu' de gradi...

O zi buna tuturor!!

mamma bis - o fetita si 32s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Mergi la inceput

neatza si o
dana ce ma bucur ca ai mai dat un semn de viata.. la cat te obosesc baietii..te cred ca nu mai ai timp de nimic...macar ai mai reusit sa te odihnesti noaptea cat de cat?
deci socara cu trei nunori ai ramas pan' la urma...
sanatosi si fericiti sa fiti voi acum
Mattia sa-i treaca mai repede durerea de dintz.
cum mai e cu insomnia? tot de la dinti se tragea?

apropo de caderea parului, e ceea ce m-a facut si pe mine sa ma decid in sfarsit .
am ramas fara par, pe bune...va bene ca e lung..dar au ramas doar 3 fire..imi cade asa de mult..si nu cred ca e lipsa de nutritie.....o fi de la stres (poate asimilez doar grasimea, vitaminele si calciul se duc pe langa presupun)dar nu am chef sa iau pastile iar..

o zi buna va doresc!
noi azi mergem cu stefi la otorino..sa speram bine!

Mergi la inceput

iote ca mi-a luat-o petro inainte
eu ma abtin sa comentez ..si stii de ce?
nu ca mi s-ar parea normal..dar e posibil...
mi spre exemplu mi se intampla si asa..
cum eu fregventam mai multe subiecte, sa nu mai am timp de toate..
desi uneori as vrea sa pot citi macar cate ceva de unele fete care imi sunt dragi, pe la alte subiecte, uneori nici macar nu reusesc sa deschid acel subiect, din pacate..poi mette ca e o situatie pe acolo,care nu ti-e la indemana sa raspunzi sau a trecut mult timp si nu stii cu ce sa incepi, cu mine asa se intampla...imi cade mie aiurea, sa sar pe cate cineva, ceva care as vrea sa raspund dar din lipsa de timp, cat as raspunde la tot, imi ia o gramada de timp.. mbe..nu's chiar atat de obiectiva, dar incerc...
spre exemplu voi imi sunteti cele mai dragi, si aici pt prima data deschid computerul, dar mi se poate intampla sa raspund la un subiect si sa nu mai apuc sa raspund la altul... sau sa-mi vina mai usor sa ma deschid(desfasor) la un alt subiect, decat la un altul..
mi s-a intamplat sa spun la un subiect cate ceva despre mine si la altul sa nu zic nimic, mi-aduc aminte ca ma mai trageai si tu de maneca cand spuneam ceva la odisee si pe aici nu spuneam
asta nu inseamna ca subiectul respectiv nu ma mai intereseaza..ci doar ca in momentele respective nu ma gasesc acolo, desi citesc uneori, nu reusesc sa intru mereu doar asa salut si gata, am mai facut si asa, dar parca ma simt aiurea.

atat mai spun si gata....
deci de asta spuneam, din partea mea, e liber fiecare sa intre cand si cum se simte...desigur ca inteleg si punctul tau de vedere, e drept ca pare a "tradare" ,dar daca ma pun in locul lor, fiecare intra cand se simte mai aproape de subiect..mai ales daca la subiectul respectiv, se simte mai in "paine" in sensul ca au mai multe in comun...
astea fiind spuse..romanul e gata de dat la legat
mama ce logoree invalmasita..mono male, ca incerc sa fiu obiectiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Neata!
Mersi de cafea.
Azi poate mergem in piata, vad ca e si vreme buna.
Ma duc sa ma pregatesc pana ma lasa Alessa.
Va am.

P.S. sa nu umpleti paginile pana vin, ca apoi iar am mult de studiat

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

'Neatza!

Sapt. asta e sora mea la mine,poate reusesc sa mai scriu,ca dupa ce pleaca,nici o sansa.

N-am reusit sa recuperez din urma,sper ca sunteti bine,si voi,si puiutii vostrii.

Ambra si Giorgio sunt bine,au tusea asta,care nu ii mai lasa...sapt. trecuta i-am dat la Ambra antibiotic,am tinut-o acasa,nu a mers la gradi'.I-a mai trecut tusea,dar nu de tot.Si acum l-a luat si pe Gio'.

Deocamdata sta doar pana la 13 Ambra la gradi'.azi are controlul de 3 ani,la pediatra,si am zis ca maine incerc sa o las pana la 16,sa vedem ce-o sa fie...

alexandra-cred ca si noi dam o fuga pana-n piata.

pe toateeee!!!

Mergi la inceput