Pufuleti dintosi de Ian - Febr 2010 (153)
Raspunsuri - Pagina 4
ale1212xa spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui livia1980
Cica ceaiul sau apa baute imediat dupa masa impiedica absorbtia de Fe....asa ca lasa o pauza! mami fericita dintr-o poveste de Dragobete |
nu stiam asta, multumesc
oricum nu ii dau imediat, daca s-a inteles asa scuze...dupa ce papa, il spal la gurita, il duc in camera, il pun pe jos sio apoi ii dau apita...cam la 10-15 minute dupa masa
-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric
ana_g spune:
...eu voi folosi faina normala. din cate am vazut, nu e o chestie care tre sa creasca, dupa cym ii zice si numele, "crumble", e ceva faramicios.
mama unui pui...Stefan
ana_g spune:
nu stiam ca apa dupa masa impiedica absorbtia fierului. nici macar asa, un pic, cat sa-si clateasca gura?![]()
inca una si ma duc ....asta mic a adormit aseara pe la 9 jumate, s-a trezit pe la 3 pt un pic de tzitzi, asa, in somn de fapt, iar la 4 jumate era cu ochii mari, perfec treaz, incepuse sa vorbeasca de-ale lui, parca era 8 dimineata pt el. eu eram zombi......nu-mi puteam tine ochii deschisi, asta mic avea chef de povestit, eu tot incercam sa-l culcusesc, sa-l mufez....ne-am tot intors de pe o parte pe alta, pana cand a cedat si a adormit, asta dupa o ora in care eu am murit de somn. iar la 8 era bineinteles fresh!
mama unui pui...Stefan
miremia spune:
Neatza!!![]()
M-am trezit de mult dar abia v-am ajuns din urma.

LML Teo!

Fetele...n-am poze. Am luat aparatul ieri dar am uitat sa fac poze.![]()
![]()
Nici Mara nu primeste nimic...fe, ca. O sa reincep sa-i dau vigantolul de care tot uitam in ultima vreme.

Am vazut ca vorbiti de colaj (multumim Lucia ca te vei ocupa) dar mai e pana atunci.....cand il facem, nu cand implinesc toti pufii 1 an? Sau cand?
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
AMR 3.5 kg
mamidepuiuti spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_g nu stiam ca apa dupa masa impiedica absorbtia fierului. nici macar asa, un pic, cat sa-si clateasca gura? inca una si ma duc ....asta mic a adormit aseara pe la 9 jumate, s-a trezit pe la 3 pt un pic de tzitzi, asa, in somn de fapt, iar la 4 jumate era cu ochii mari, perfec treaz, incepuse sa vorbeasca de-ale lui, parca era 8 dimineata pt el. eu eram zombi......nu-mi puteam tine ochii deschisi, asta mic avea chef de povestit, eu tot incercam sa-l culcusesc, sa-l mufez....ne-am tot intors de pe o parte pe alta, pana cand a cedat si a adormit, asta dupa o ora in care eu am murit de somn. iar la 8 era bineinteles fresh! mama unui pui...Stefan |
nici eu,si nu ma pot dumiri in ce fel impiedica

livia,de unde ai aflat asta? de la postarea trecuta stau pe net si caut despre absorbtia intestinala a fierului...nimic nu gasesc despre apa sa intervina negativ...pliz,lamureste-ma

mami de
Radu si
Alex asa creste Alex
alexutzzza spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui lucia2000
Este faina care are deja aditivi de crestere in ea. Exista si pe la noi prin magazine Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
Aha, merci ca m-ai luminat!

de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui ana_g nu stiam ca apa dupa masa impiedica absorbtia fierului. nici macar asa, un pic, cat sa-si clateasca gura? inca una si ma duc ....asta mic a adormit aseara pe la 9 jumate, s-a trezit pe la 3 pt un pic de tzitzi, asa, in somn de fapt, iar la 4 jumate era cu ochii mari, perfec treaz, incepuse sa vorbeasca de-ale lui, parca era 8 dimineata pt el. eu eram zombi......nu-mi puteam tine ochii deschisi, asta mic avea chef de povestit, eu tot incercam sa-l culcusesc, sa-l mufez....ne-am tot intors de pe o parte pe alta, pana cand a cedat si a adormit, asta dupa o ora in care eu am murit de somn. iar la 8 era bineinteles fresh! mama unui pui...Stefan |
e un virus
de
Yannis
livia1980 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
nici eu,si nu ma pot dumiri in ce fel impiedica ![]() ![]() livia,de unde ai aflat asta? de la postarea trecuta stau pe net si caut despre absorbtia intestinala a fierului...nimic nu gasesc despre apa sa intervina negativ...pliz,lamureste-ma ![]() ![]() mami de Radu si Alex asa creste Alex |
Copilasul unei prietene a inceput sa nu mai mannce deloc pe la 8 luni...si s-a dus cu el la medic...si i-a facut analize...si a iesit cu lipsa de Fe f. mare.Desi manca si out si carne...si i-a spus pediatra ca asta ar putea ficauza(bautul dupa masa)....si ea chiar ii dadea ceai dupa orice...ca sa-i spele dintii...apa mai putin....asa ca transmit si eu ce stiu.De ceai stiu sigur ca e asa...de apa

mami fericita dintr-o poveste de Dragobete
ioana_fota spune:
| citat din mesajul lui alexutzzza Ioana zi merci ca nu-i plac cablurile. Noi suntem in mare pericol. Trage de ele, la mine trage de cablurile de la Laptop de mi le scoate dni mufa si apoi teroare. Odata l-a apucat repede in gura pan sa apuc io s ama reped la el si cred ca l-a piscat un pic de electricitate ca a inceput sa urle urat de tot. Nu-i de gluma deloc cu cablurile si nu e ceva pe care sa fii geloasa. Vrei sa o vezi cu TV-ul in cap? (Doamne fereste!) |
Iti multumesc pt sfat ai dreptate,incercam sa fac si eu o mica gluma 
de
Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine 
haircut spune:
Ziua buna si de la noi!
Miremia,
multumim de intrebare
e ok Maia, asta dupa un inceput de saptamana taaare greu
pica de somn, o luam in pat se rotea pe burta si hai la joaca, o puneam inapoi pe spate pt somn, incepeau plansetele, o lasam la joaca in 5 min iar plangea si se agata de mine pt somn ....si ciclul continua. La masa bineinteles ca era rupta de somn si nu voia mai nimic...
in fine, de ieri e un pic mai bine. L-am amenintat pe al meu ca maine sunt in concediu, merg la tuns si orbecai prin oras. El zice: mergem impreuna, te duc cu masina.Eu: nu, multumesc, mi-e dor de RATB, sa fiu singura cu gandurile mele![]()
Eh, sanatosi sa fim![]()
Voi cum sunteti? Ti-ai revenit de tot?ai recuperat somnicul?
BUBU, vit D aia de ne-o facea noua nu-i acelasi dozaj ca asta din vigantol, clar....
doar nu crezi ca noi ii indopam cu vitamina asta, foarte periculoasa de altfel cand e supradozata. Atunci se facea injectabil o doza soc care sa tina 2-3 luni.
Eu ii dau Vigantoletten. Este vit D in tablete, dr de fam zice ca se absoarbe din intestin indiferent de prezenta altor alimente. Vitamina D e liposolubila si ca sa fie absorbita are nevoie de lipide in care sa se dizolve. Nu m-am lamurit nicicum cand trebuie dat Vigantolul in functie de mese, ma auzit o gramada de pareri, asa ca prefer pastilutele astea, i le dizolv usor in putin fruct la masa de 10 si gata....
I-am facut analize tocmai sa vad daca ii trebuie fier si calciu. Si desi are coastele putin evazate are un nivel normal de calciu ionic, asa ca e f ok copilu'. Relieful costal se vede din cauza ca e mai slaba. Oricum, profilaxia anemiei feriprive se face intre 5 si 8 luni, asa ca acum e tardiv sa le mai dati fier, isi iau din papa.
Sa aveti o zi frumoasa!
mami de fetita mica