E toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (199)
Raspunsuri - Pagina 21
moni_or spune:
BUJO, ANA
mersi de sfaturi!
ANA, daaa, imediat facem 6 luni. Mai, eu sper sa nu fac cum zici tu, adica acum chiar as vrea o diversificare ca lumea, nu la 8-9 luni mancarea lui Luca, pt. ca mancarea lui e si a noastra, dar na, om trai si om vedea, inainte sa am copii aveam o groaza de printzipuri, acum am mai multa experienta si mai putine printzipuri. La cum aud la voi ca la al doilea a fost greu sa-l tineti la "regim" ca la carte, probabil asa voi pati si eu 
Da nici eu nu inteleg ce are paturica. La bibe inteleg in cazul Marinei, care zice ca Sofi urla zi si noapte dupa lapte ca sa se joace cu bibe. Eu m-as fi bucurat daca Luca ar fi avut vreun obiect preferat, paturica, jucarica etc, dar n-a avut niciodata. Cu masina de politie cu sirena nu poate dormi in pat
Asa ca pana una alta eu sunt obiectul lui preferat la dormit... Suzeta nu avem de la 1 an jumate, a renuntat singur, iar bibe mai avem seara cu lapte, dar nici nu ma stresez sa-l scot. Eu oricum mai spuneam ca nu vad cu ce e mai cu mot cana cu cioc decat biberonul.
Gata, fug la datorie, va pup!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Caprioara spune:
Helau fetele,
Scuze de absenta indelungata, dar am asa de multe treburi... La job abia am avut timp sa respir si acasa trag cupiii de mine non-stop
.
Votat poze superbe din concurs: Marina, Ana_a, AnnaBaby. Mai are cineva? Daca da, da-ti pm cu link, ca eu ajung sa citesc rar aici, dar pm imi vine pe mail, pe care il deschid zilnic.

La multi ani fericiti Dara si Gini! Sa va dea DD numai bucurii!
La multi ani si tuturor mamicilor, taticilor si fratiorilor sau surioarelor de pepenasi care s-au serbat in ultima vreme (in care eu nu am dat pe aici
).
Trebe sa fug la treaba.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
ana_a spune:
salutare!
Didi, paturica nu are nimic
cum am zis, Stefan inca doarme cu Babu - care tine in loc de paturica. Ieri am pus-o in dulap cand a lasat-o pe jos pentru ca o asociaza cu suzeta. Daca vede paturica, isi doreste si suzeta.
Eu cum il vad pe Matei nu mai are nevoie de suzeta, insa, nu stie cum sa renunte la ea, asa il simt eu. La fiecare suparare are nevoie de ea pentru consolare, asa sa obijnuit el....insa, dupa mintea mea si eu il pot ajuta sa treaca peste suparare
Asa ca asta fac acum, ii mai ascund paturica sa-l ajut sa apeleze si la noi.El stie sa o ceara, daca are nevoie musai de paturica, o cere si o primeste....
El asa a fost mereu, singur, ne impinge si nu vrea sa ne apropiem de el daca este suparat, isi lua paturica si suzeta si se retragea intr-un colt de unul singur.
Abia acum, de cand sa spart suzeta si-a dat seama ca si la mami in brate este cald si bine, ca eu pot sa il tin in brate atat cat vrea...
In fine, eu zic ca suntem pe drumul cel bun, nu-l pot lasa mereu sa apeleze la o paturica cand il necajeste ceva
(pana scapam de suzi) In schimb, la somn o ia in brate ca este moale si doarme cu capul pe ea.
Fug ca s-au trezit si vor cereale cu laptic.
Marina, succes! Nu te speria ca nu va mai bea laptic, este o perioada, apoi revine din nou la el.
blog
proud
Clipe de vara 2010: ana-1 si ana-2
Ioanna81 spune:
Buna dimineata 
Imi cer scuze ca dau buzna in casuta voastra. Vroiam sa va spun ca participam la concursul Clipe de vara si, daca va plac fotografiile noastre, va asteptam sa ne votati.
Multumim,
Ioana si Carol
Ioana mama lui
Carol Ioan
Trazbātii 
Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!
ana_a spune:
moni, m-ai inteles gresit ![]()
Sau nu stiu eu sa ma exprim...
Nu am treaba cu paturica.
Eu asa il simt pe Matei, pregatit sa renunte la suzeta. Sunt 3 zile de cand nu are nici o treaba ca nu o are, el care o cerea mereu la fiecare suparare sau conflict cu Stefan. Acum, vad ca a inceput sa-si rezolve altfel conflictele, supararile sau frustrarile.
Insa, uneori, cand vede paturica prin camera isi mai aminteste de suzeta, mai mult mecanic, involuntar, din obijnuinta...si o cere. Asta a fost motivul pentru care am ascuns paturica, nu am aruncat-o, doar i-am luat-o din vizor... Ca daca ardea si era musai sa o aiba sub brat...o cere el singur si binenteles ca o primeste.
Si cu suzeta la fel as fi facut, daca o cerea cu plansete si cu rugaminti...o primea ca doar nu o sa-l necajesc de pomana.
Dar asa, vede paturica si ma intreaba "tuta unde-i?"...asa intr-o doara, fara vreun motiv, numai sa o tzocaneasca...
am ales sa-i distrag atentia la o joaca si a uitat ca intreba de suzeta...
Eu recunosc ca stau cu inima stransa...saptamana viitoare ne intoarcem la cresa, sa vedem acolo cum va fi fara suzeta...daca o sa o ceara sau nu. Asa ca mi-am amintit de treaba asta si inca nu-s convinsa pe deplin ca am scapat de suzeta. Daca pana luni gaseste singurel calea spre asi rezolva micile problemute fara suzi...asta e, daca inca nu e pregatit...om vedea, ne intoarcem la tzocaneala
.
E mai complicat decat as fi crezut ![]()
blog
proud
Clipe de vara 2010: ana-1 si ana-2
AnnaBaby spune:
Ana, Marina am votat pozele voastre, foarte frumoase sunt.
Multumesc si eu pt voturi tuturor. 
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann2
bujo spune:
Votat si eu pe amandoua.
Paturica e total inofensiva, si nu strica cu nimic sa-si gaseasca copilul un obiect preferat. Ba chiar e indicat, ca in momentul in care nu sunt parintii langa el si se simte singur sa stie ca are obiectul preferat cu el. Ca la Matei al Anei e o asociere cu suzi, e caz particular. Nu inseamna ca trebuie sa ascundeti paturicile tuturor copiilor.![]()
Cu suzi e alta problema, daca molfaie excesiv isi strica dintii si asta tine deja de sanatate nu numai de preferinta copilului.
Cu biberoanele nici eu nu m-am stresat sa le scot. Mai bea de 2 ori pe zi cu ele, doar lapte. Apa bea din canita. Si il las sa bea cu bibe pt ca altfel se linciureste si ia 2 guri de lapte si gata. In schimb cu bibe nu se lasa pana nu bea tot.
Eu sunt la birou si am timp sa-mi savurez cafeaua, e bine sa nu te inghionteasca cineva![]()
bujo mami de Filip
Marina_1609 spune:
didi, asa cum zic si fetele. nici eu nu as avea nimic cu paturica daca ar exista asa ceva. nici sofia nu a avut un obiect preferat si nici nu are... La un mom dat parea mai atasata de pernuta ei dar nu mai este...
dar cu biberonul asta era problema, ca zbiera mereu ca vrea lapte cand de fapt pe ea o interesa sa tina in mana biberonul si sa ii linga tetina. ca ajunsei la un mom dat sa ii fac si cate 3 biberoane pe noapte ca ea doar sa le admire putin si sa le lase langa patut...
in plus am mai zis de ce insist sa scap de ele mai repede. ca sa apuce sa uite de ele cat de cat pana la aparitia urmatorului ca Sofia este foarte razboinica si sunt sigura ca i-ar lua si laptele celui mic...
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
----------------------------------------
Marina
10+ &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
bujo spune:
Marina tot ce e probabil sa ii ia biberonul bebelusului chiar daca pana atunci renunta. Maica-mea imi spunea ca eu nu mai voiam sa beau lapte. Asta pana s-a nascut frate-miu (eu aveam 1an si 3 luni) si probabil din gelozie ii luam sticla. Si maica-mea pregatea atunci 2 bibe si unul il lasa pe masa intentionat. Daca mi-l dadea in mana nu-l voiam.![]()
Legat de obiecte preferate... am zis la un mom dat ca Filip nici nu se uita la jucariile de plus. Ei, de ceva timp incepe sa le adune si sa doarma cu ele. Aseara avea toata ferma in patut: un iepuras (upulas), o ratusca (lashcuta), un urs mai mare (usu male), unul mai mic si un pui. Fereasca sfantu sa lipseasca vreunu. Si dupa ce adoarme ii mai scot din ele ca n-are loc sa se intoarca si se si incinge de la ele.
bujo mami de Filip
bobitamica spune:
Buna..
La noi cu suzeta este cam ca la Ana,adica Irina o vrea sa se linisteasca.Si noi avem paturica preferata asociata cu suzi.Cand vede paturica vrea si suzi,dar asta nu inseamna ca daca merge la mama unde are alta paturica nu vrea suzi.Si noi mergem cu paturica roz peste tot...atunci cand plecam in vacanta de ex..nu asa de colo colo..
Deci ea a re o singura suzeta,care evident se stirca la un moment dat. Dar singura gaseste solutii. I-am dat-o la un moment dat cand mirosea urat..am lasat-o intentionat asa...si irina a spus..."pala mami cu domestos"
. Apoi cand s-a rupt...a zis"cupaa,mai al Ina ata zuzi de a famacie..."
. Apoi a zis singura ca i-o da verisorului ei mic de 2 luni,dar seara cand sa doarma si ii spuneam..pai i-ai dat-o lui Todor,n-o mai avem...ea spunea.."Impumutam a Tudo..."...si nu aveam cum sa ii spun nu...
BUJO...ai dreptate ca putem transmite mesaje ambigue copilului,dar sincer nu stiucum sa fac. Deocamdata o las....pentru ca daca nu i-o dau e foarte frustrata...se vede ca e afectata tare. Sa o vezi cum ii stralucesc ochisorii cand o vede. Si am incercat sa o inlocuiesc eu...stam seara,spune poveste,mai multe povesti...dar ea cand nu mai poate de somn ma ia de gat si imi spune la ureche...zuzi??asa ca o rugaminte...Sincer nu pot sa nu cedez.
Dar pste zi nu sta cu ea,doar un pic la somn...asta e...
.
Si eu sunt la serviciu,e asa liniste si relaxare astazi...poate reusesc sa plec un pic mai devreme...sa vedem...
E linistea de dinaintea furtunii probabil...
ANNA...am votat pozele!!!
MONI...legat de diversificare...eu m-am chinuit teribi..tot cu legumele la inceput.
Deci i-am dat morcov la abur pasat 2 zile...nu a vrut nimic. Apoi dupa 2-3 zile am introdus si pastarnacul...tot pasat si tot nimic... Dupa alte 3 zile am bagat telina...nici atat. (Nici acum nu-i place telina)....Apoi dupa alte 3 zile am bagat si dovlecel...abia daca a luat un varf de lingurita...deci nimic. Am renuntat si i-am dat cereale Nestle cu orez(alea de inceput)....Apoi pe la 7 luni am introdus cartoful si de atunci a mancat copilul cat e cat. Si dupa cartof i-am pus si ardei gras care s-a dovedit leguma de baza. Si pe la 8 luni manca deja piure din toate legumele enumerate si cereale..
La noi a mregs greu cu divresificarea...in sensul ca pe la nou luni i-am dat ou si iaurt...pe care le-a acceptat cat de cat. Apoi spre 1 an am inceput sa combin cereale cu iaurt..Si stii cum e dupa ce ii dai astea de baza..incerci sa le combini intre ele...Eu nu eram asa meseriasa la diversificare...dar nici copilul nu se omora cu mancatul
. Asa ca oricat ma straduiam eu,ea manca tot ca o vrabiuta
Ma duc sa imi iau si eu o cafea si revin.
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Stef's blog