E toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (199)
Raspunsuri - Pagina 20
bobitamica spune:
Bujo...i-am dat-o,recunosc!!!dar cand plange cu suspine dupa ea,cedez...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
bujo spune:
Mai las-o atunci, daca crezi ca e asa chinuitor pt ea. Dar cand te hotarasti s-o scoti fii ferma si nu ceda. Ca altfel ii transmiti copilului mesaje confuze.
bujo mami de Filip
moni_or spune:
Fetelor, scuze de off-topic, mai aveti vreuna gata scrisa vreo schema de diversificare care sa inceapa cu legume? Daca da, mi-o puteti da pe pm sau mail?
Eu incep sa ma agit, ca pe 19 facem 6 luni, atunci vreau sa-i fac si vaccinul si dupa ce trec reactiile incepem marea diversificare
Pana acum m-am tinut tare, n-am repetat greselile de la Luca, zic eu, alaptez inca exclusiv si har Domnului a pus bine in greutate puiul meu, are 8 kg la 5.5 luni. Eu am anumite idei, stiu ca vreau sa incep cu legume si sa fie aburite, nu supica, insa nu mai tin minte cum e cu pasii, cate zile ii dau numai o leguma, cand adaugi urmatoarea, cum maresti cantitatile, ce anume la cate luni se introduce, de astea.
Scuze ca va stresez, dar cum spuneam dincolo nu mai scriu, nu mai am nici parola la mail comun sau de astea asa ca mi=e nu stiu cum sa dau buzna acum sa cer sfaturi.
DIANAMI, iti scrisesem un mesaj offline sa te stresez tot pe subiectul asta, dar probabil nu l-ai vazut, cu 3 copilasi nici nu ma mir, imi dau seama ca ai ce face si in afara de a intra pe mess.
Am votat pozele din concurs, succes fetelor!
BOBITA, noi am mai vb. oricum, dar si eu zic ca n-are sens s-o stresezi, daca doar trage de cateva ori nu e asa mare tragedie, sigur nu va intra la liceu cu suzeta in gura![]()
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
bujo spune:
Moni pot sa-ti spun ce-mi amintesc eu. Poti incepe cu radacinoase ca sunt mai dulci si mai putin "fermentabile". Incepi de ex cu morcovul. nu se dau mai multe deodata, ca in caz ca face alergie sa nu te intrebi de la care e. Cantitate: cateva lingurite, cat papa el si apoi completare cu lapte. Stiu totusi si copii care n-au mai suportat completarea cu lapte din motive de fermentare. Tu incerci si vezi.
Orice masa noua se introduce dimineata. In caz de intoleranta sa se observe pe parcursul zilei. Dupa 3-4 zile de masa cu un aliment, bagi altul. Cam la 3-4 sapt treci la alta grupa (legume-lactate-carne). Tot cam la 1 luna se baga inca o masa. Masa cunoscuta o muti la pranz iar cea noua dimineata.
Cam atat imi amintesc pe fuga. sper sa-ti foloseasca.
bujo mami de Filip
Marina_1609 spune:
SUZETA. noi am scapat de ea asa brusc si fara planuri :))) Ma tot gandeam eu cum sa fac dar intr-o seara , unica suzeta ramasa inca in viata ca celelalte le-a rupt, si-a uitat-o in masina si ne-a fost lene sa mergem dupa ea. Sofia avea nevoie de suzeta doar la somn. am zis sa vedem daca merge fara, altfel o sa coboram sa o cautam.... Nu a facut scandal. a cerut-o si am cautat-o, i-am zis ca nu o gasesc si gata
si de atunci nu-i
. Insa cand era bolnavioara si era tare miorlaita, sincer, daca exista o suzeta in casa i-o dadeam fara ezitare ca deja ma scotea din sarite. si eu si sotul ne gandeam tacit sa mergem sa cumparam una (secret dezvaluit dupa ce a trecut boala ::))))
BIBERON: lupta grea frate!
copilul asta urla zi si noapte ca vrea lapte... si incet am descoperit ca defapt pe ea o intereseaza prosteala cu biberonul, nu laptele in sine. de cateva zile ducem tratative pe tema aceasta. dar inca mai am beroanele in dulap si ma gandesc sa le arunc sa nu ma tenteze sa i le dau cand imi crapa neuronul. Si chiar vreau musai sa scapam de el ca ma gandesc cu groaza la urmatorul bebe si la bataia pe biberoane....
in general mi-e cam frica....la caracterul sofiei ma astept sa-l snopeasca...
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
----------------------------------------
Marina
10+ &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
ana_a spune:
salutare!
Fetelor va multumesc mult pentru voturi!
Sper sa nu fiu stresanta cu subiectul asta insa...recunosc ca numai pe voi va am
asa ca fiecare vot conteaza.
Am trimis mesaje si pe YM
o sa va stresez in continuare ca nu scapati asa usor.
Bobita, eu zic sa o mai lasi, va renunta singura, uite Matei si-a franjurat-o si eu nu i-am luat alta...i-am spus printre altele ca asa se intampla la copilasii care au deja dintisori. L-am lasat cu ea franjurata si cam de 2 saptamani cred... ca e sparta.
Azi si-a gasit paturica langa perna pe pat si a cerut si "tuta" dar i-am distras usor atentia si a uitat. Apoi cu prima ocazie cand a lasat paturica jos am luat-o si am bagat-o in dulap. Daca nu o vede nu o cere...Daca o sa ceara paturica binenteles ca o va primi, nu-i un capat de tara...Stefan inca doarme cu Babu si nu am nici o treaba cu el...
Marina, greu cu biberoanele. Eu imi amintesc la Stefan ca tot asa, le-am aruncat pur si simplu sa nu ma mai tenteze... dar am facut gresala sa-i cumpar canite cu cioc si am dat din lac in putz...
Cu Matei a fost mult mai simplu, el na baut decat vreo 2 luni din biberon.
moni, deja ati ajuns la diversificare?
woww ce trece timpul!
Incepe relaxat! ca doar e al doilea
. Fierbe 2-3 morcovi, apoi albitura...apoi carnita din piept de pui apoi incet incet il treci pe supica de legume cu carnita si cam de la 8-9 luni eu zic ca il poti trece usor pe mancarea lui Luca. O sa vezi ca se va intinde singurel la farfuria fratiorului de indata ce il asezi cu voi la masa ![]()
Eu te sfatuiesc sa nu-l refuzi, ca sa nu ai probleme mai tarziu! Eu ce imi amintesc de la bebeluseala lui Matei este ca a sarit inevitabil cateva etape - biberoane, lingurite de plastic, farfurii speciale de bebelus, sterilizare, canite cu cioc si scaun de masa...astea au fost pentru el inutile! Succes!
O seara placuta!Sa auzim de bine!
blog
proud
Clipe de vara 2010: ana-1 si ana-2
Marina_1609 spune:
ana, canite cu cioc sofia are de la 6 luni si le uraste! i-am luat cu pai - o uraste si pe aia.
in seara asta am pus toate biberoanele in cosul de gunoi
...sa vad cat o sa ma tina nervul. parca vad cum ma gandesc urmatoarea saptamana numai la farmacia nonstop de la colt![]()
multumim fetelor pt voturi
ana , ai super poze si tu. eu am votat din tot albumul pe cine am crezut ca merita. mi-au mai ramas cateva puncte si le tin rezerva sa ma mai gandesc![]()
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
Marina
10+ &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Didi81 spune:
Intreb si eu: dar de ce e asa o treaba sa renunte la biberoane sau la paturica?!? Eu nici nu am incercat sa o fac sa renunte la biberon pt ca nu vad motivul
. Si paturica ce are? Eu chiar m-am bucurat ca si-a gasit o paturica sa ii placa.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)

Stef's blog