Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (151)
Raspunsuri - Pagina 6
dastefa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Dastefa ma bucur si eu cu tine . Iti sta asa bine vesela si optimista! Eu i-am facut azi mar copt + gutuie coapta + biscuitel. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 3.5 kg |
multumesc
si eu parca sunt cu totul alt om
chiar ma gandeam ca daca nu era sa se fi intamplat asa cu Miruna acum as fi fost in butoi tare din cauza situatiei financiare dezastruoasedin prezent
dar asa totul pare mult mai suportabil cand vad cate ceva nou la ea
in alta ordiune de idei-cum faci mar/gutuie la cuptor
eu am incercat odata si mi-am ums cuptorul tot plus ca am facut o groaza de fum
livia1980 spune:
dastefa- ma bucur pentru tine si pentru Miruna ca vestile au fost bune
lorex-eu tin de vreo 5 ani cura cu oua de preoelita si chiar ma ajuta -vad la ten, la memorie(mai ales cand invatam pt examene).si plus ca e un mic dejun excelent eu le iau cu suc de portocale.
pe de alta parte please help...simt ca nu ma mai tin nervii....sa mai stau cu asta mic...nu vreau sa tip la el, incerc sa ma stapanesc...dar simt uneori ca NU MAI POT!parca o iau razna si nu vreau decat sa stea intr-un loc si sa nu-l mai aud..oare innebunesc eu sau ce sa fca?
mami fericita dintr-o poveste de Dragobete
micki_mica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui danyelana
vrem si asa Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010 "L'inspiration, c'est de travailler tous les jours." Charles Baudelaire Arthur, l'amour de papa et maman |
Reteta tortului:
- 1 blat gata copt, 3 straturi
- 1 plic praf crema cioco, sau cacao cu praline
- 1 plic praf crema lamaie/vanilie
- 1 plic glazura ciocolata (sau 2 plicuri, depinde de cat de mare e)
- 1 litru lapte
- 1 frisca lichida (doar daca se doreste frisca in mod special, merge si fara). Acest tort nu a avut frisca, dar celalalt (in urma cu 2 sapt), a avut.
Inainte de a detalia, trebuie sa spun ca cel mai bun e daca dupa ce e facut, sta la rece cateva ore, pentru ca blatul sa se mai umezeasca de la creme. Asa se "leaga" mai bine.
Se prepara cremele conf indicatiilor de pe plic, adica la 250 ml lapte se pun 2-3 linguri zahar praf si apoi continutul praf al cremei de ciocolata. Durata prepare 5 min. Apoi crema de lamaie in mod similar. Durata prepare inca 5 min.
Se aplica crema 1. Se pune foaia 2 de blat. Se aplica crema 2. Se pune cealalta foaie de blat. Se imbraca pe cant, tortul, cu un strat subtire de crema, cat sa se acopere lateralele. E chestie doar de design. Durata 5 min.
Se incalzeste glazura pana devine lichida. Se poate aplica un strat f fin de crema pe seasupra, iainte de a pune glazura sa nu. Nu e obligatoriu. Se pune glazura incazita, care e lichida si se imprastie destul de uniform. Se mai poate pastra putina ptr o fina ornare. Durata 2 min.
Dupa ce s-a racit glazura, Se incepe decorarea. Daca ai o seringa de ornat, sau orice sistem de ornat e foarte util.
La tortul lui Kiti am pus cateva stelute pe margine si am scris "10 luni" si am tras o dunga serpuita pe marginea tortului. Plus una pe marginea de sus a tortului, ca ma batea sotul la cap ca asa ar vrea el. I-am pus dunga... (arata mai bine cu dunga aia, dar asa insista cu dunga lui ) La final am pus putina glazura lichida pe stelutele albe, asa...ca sa curga un pic. Durata 5 min.
La celalalt tort, am pus si frisca pe deasupra, si am facut precum prajitura "martieni", din 2 culori, multe stelute, relativ organizate (cercuri puctiforme, concentrice). A iesit ca un arici haios.
La glazura: atentie ca daca e prea multa, nu poate fi taiat usor si mai degraba se sparge deasupra... Credeti-ma!
Idei am multe...nu vreau sa va zapacesc. Cand mai fac, mai pun o poza. Dar mai incolo (ca m-am cam ingrasat si nu pot dormi pana nu dovedesc dusmanul din frigider).
IOI, FAC ULCER!
Mihaela, mami lu' tanar sagetator, Florin Cristian (prima lui ninsoare)
simplicity spune:
citat din mesajul lui micki_mica Fetele cu ceva stiinta despre post si alaptat, pls un raspuns!!! Se accepta a tine post chiar daca alaptez? Noi vrem sa tinem tot postul si am zis ca sa va intreb daca e ok ptr Kiti. Nu vreau sa il intarc, si de papat papa dimineata, la nani de pranz, seara si peste noapte de 1-2 ori. Merci! Mihaela, mami lu' tanar sagetator, Florin Cristian (prima lui ninsoare) |
Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
" Nu spune nimic bun despre tine, caci nu te va crede nimeni. Nu spune nimic rau despre tine, caci toti te vor crede."
miremia spune:
citat din mesajul lui micki_mica IOI, FAC ULCER! Mihaela, mami lu' tanar sagetator, Florin Cristian (prima lui ninsoare) |
Nu mai zic nimic doar ca stau cu talpile intr-o balta.
O sa ii fac si eu Marei la 9 luni. 9 luni am zis????
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
AMR 3.5 kg
simplicity spune:
citat din mesajul lui dastefa LML Daria LML Stefan noi am fost azi la evaluare la neuropsihiatra care a mai vazut-o pe Miruna la 4 si 7 luni si a fost f incantata de evolutia ei azi am avut la pranz supa( adica mai mult piure) sin cartof ,sfecla rosie,morcov pastai +ficat de pui a mancat fomista lui mama de numa daca ar fi putut cerea supliment dar nu mai aveam Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010 cresc fetele povestea Mirunei |
Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
" Nu spune nimic bun despre tine, caci nu te va crede nimeni. Nu spune nimic rau despre tine, caci toti te vor crede."
micki_mica spune:
citat din mesajul lui lorex Micki _mica www.youtube.com/watch?v=vRh9YNteGPQ" target="_blank">o dedicatie pt tine _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
Am un zambet pana la urechi!
Si zic asa: ihiiii !!!
iudita16 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Buna, buna! Mai spune-ne si despre voi...ce faceti, cum sunteti? Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 3.5 kg |
Acum suntem bine... multumim de intrabare :)
Ma simt cu musca pe caciula ca sa zic asa ... nu am citit nimic din urma si nu cred ca o sa recuperez...o sa incerc sa ma integrez pe parcurs
Despre noi dupa o vara cu peripetii:
Fetita cea mare de 2 ani si 8 luni a inceput gradinita unde s-a integrat f bine; saptamana trecuta a fost un pic bolnaviara dar a trecut
Iar printesa pufulete de aproape 10 luni creste si ea, merge prin casa in patru labe iar pe unde are de ce sa se tina merge in picioare; nu mai stiu ce sa-i mai gatesc sa-i mai diversific meniul si ma gandeam sa fac reteta ta cu mere si gutui pentru care iti multumim.
micki_mica spune:
citat din mesajul lui dastefa LML Daria LML Stefan noi am fost azi la evaluare la neuropsihiatra care a mai vazut-o pe Miruna la 4 si 7 luni si a fost f incantata de evolutia ei azi am avut la pranz supa( adica mai mult piure) sin cartof ,sfecla rosie,morcov pastai +ficat de pui a mancat fomista lui mama de numa daca ar fi putut cerea supliment dar nu mai aveam Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010 cresc fetele povestea Mirunei |
BRAVO Miruna!!!