Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 28

roli25 spune:
Ai 500 de mesaje si te-au facut membru junior
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

SuperMami_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Acum m-am luminat de ce n-am suferit de arsuri....ai mei baieti au fost cheliute rau de tot. Nici la un an n-am avut de mot. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eu am avut arsuri la greu si bebe s-a nascut cu o gramada de par... o fi adevarata superstitia...

Albumele noastre

ina.click spune:
Mi-e cam greu sa cred ca parul fetusului din uter (parte a aparatului reproducator) ajunge sa "gaghile intr-un mod neplacut", ca sa-l parafrazez pe Marius Chicos Rostogan, stomacul(parte a aparatului digestiv) mamei.
Oi fi chiulit eu la anatomie prin liceu, dar am fost totusi la suficiente ore incat sa-mi cam dea cu virgula aceasta...teorie.32 +
Mai avem 8 saptamani

mcoca spune:
Si aici se zice la fel. Nu are nici o valoate stiintifica, e doar o zicala populara.
La eco imi zice "doctora" : wow ce mult par are, e ca o coroana in jurul capului. Se zice ca "da arsuri". Si am ras amandoua.
Vicky si Printzesone

bpaula spune:
colega mea a nascut o fetita cu mult mult par si lung si n-a avut nici o arsura. Deci cred ca depinde de la caz la caz.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=1" target="_blank">Votati fotomodelul Marius - bp.jpg

Ilinca_M. spune:
Clar depinde de la caz la caz, in functie de cum e purtat fatul: in uter sau in stomac. Sa speram ca varianta canibalistica pica din start la toata lumea
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

ina.click spune:
Cica s-a studiat cu toata seriozitatea respectiva teorie, au luat in calcul si posibilitatea existentei anumitor hormoni sau substante care sa determine atat pilozitate puternica la fat cat si arsuri stomacale pt mamica.
Totusi, nu au reusit sa aiba vreodata o marja suficient de mare de subiecti care sa fie ori intr-o luntre, ori in ailalta, incat sa poata oferi macar o minima posibilitate superstitiei de a fi reala: adica mamicile ba aveau, ba n-aveau arsuri, iar copilasii ba aveau, ba n-aveau par, fara sa se poata stabili statistic vreo legatura intre una si alta32 +
Mai avem 8 saptamani

lady_in_red spune:
[quote]citat din mesajul lui monicabo
Mai, Sabina, ai tu dreptate, dar... ce sa fac, eram la primul copil, fara experienta, stresata de tot si de toate, medicul ma tot baraia cu graficele de crestere....
Daca as mai lua-o de la capat, dar cu mintea de acum, multe din stresuri s-ar elimina....
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
Pe ala cu graficul de temperatura.... Adica chinuie copilul 2 saptamani in fiecare zi dimineata si seara sa-i iei temperatura ca sa stii ce temperatura are il stiti?:D:D:D

lady_in_red spune:
citat din mesajul lui ina.click Cica s-a studiat cu toata seriozitatea respectiva teorie, au luat in calcul si posibilitatea existentei anumitor hormoni sau substante care sa determine atat pilozitate puternica la fat cat si arsuri stomacale pt mamica. Totusi, nu au reusit sa aiba vreodata o marja suficient de mare de subiecti care sa fie ori intr-o luntre, ori in ailalta, incat sa poata oferi macar o minima posibilitate superstitiei de a fi reala: adica mamicile ba aveau, ba n-aveau arsuri, iar copilasii ba aveau, ba n-aveau par, fara sa se poata stabili statistic vreo legatura intre una si alta ![]() ![]() ![]() Mai avem 8 saptamani |
Pentru ca nici nu sunt. Discutiile da, au existat dar teoretic s-a stabilit ca respectivul simptom apare in cazul unul sindrom numit HELLP pe care un procent foarte mic il are de fapt. Majoritatea capata arsurile respective din cauza faptului ca modul in care tot aparatul digestiv se schimba in comportament pe timpul sarcinii. Cel putin asa se spune. Specialitatea mea nu e in domeniu dar din ce tiu minte din facultate cam asta era explicatia....
Subliniez, nu va impacientati. Respectiva situatie e insotita si de alte simptome mult mai vizibile. Stiu ca atunci cand eram insarcinata imi aminteam de toate chestiile nasoale pe care le invatasem sau le vazusem... Cum reactioneaza creierul omului supus la hormoni:))

ina.click spune:
citat din mesajul lui lady_in_red ... Cum reactioneaza creierul omului supus la hormoni:)) ![]() ![]() ![]() |
Vag off-topic, dar creierul meu a ramas in mare parte okay in sarcina, desi ma asteptam si eu sa bocesc vazand panselute, sa fugaresc copii sa-i pup pe strada, sa trec de la depresie la fericire tampa si alte chestii pe care le-am mai citit pe ici pe colo despre gravide.
Un lucru benefic zic eu e ca am fost foarte foarte calma si perioada sarcinii a fost printre cele mai frumoase. De fapt, nu tin minte an mai bun decat cel pe care l-am avut 2010.
Acum sa vedem cum o fi si cu depresia asta post-partum.
Eu zic ca poate nu e o regula; sotul a citit cam multe prostiute pe net si s-a impacat deja cu ideea ca imediat dupa nastere va deveni brusc din "iubitule" - "nataraule". Dar eu una nu cred asa ceva.

Mai avem 8 saptamani