Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 22
Sabina spune:
eu cred ca ai deja prea multe:D
din experienta mea cu doi copii, DUPA ce nasti, copilul are nevoie:
de cateva hainute , nu f multe, ca dupa ce mai creste un pic sa ai motiv sa iesi 2 ore din casa sa ii cumperi;)
tzitzi
brate
evtl carut.
Tot restul se cumpara pe parcurs dupa nevoi. la fimea patutul a fost inutil, nu a dormit decat la mine in brate. samd.
e cea mai mare greseala sa cumperi biberoane si lapte praf. ofera scuza perfecta sa cedezi si sa nu alaptezi din 20 in 20 de minute, cum e NORMAL [aici ar fi trebuit sa intre poza cu stomacul bebelusului: cat o aluna la inceput, dupa cateva zile cat o nuca samd, ca sa se stioe de ce se digera laptele in 20 de minute si de ce e cea mai mare TAMPENIE sa dai LP la un nou nascut care nu are nevoie DECAT de colostru,. alea cateva picaturi).
daca chiar nu creste deloc copilul (cantarit maxim odata pe saptamana!!), exista farmacii nonstop....
deci principiul e: vazand si facand, Asa se fac economii extrem de serioase.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
bpaula spune:
Adevarul e ca eu multi bani am dat pe biberoane la inceput incercand sa ii dau bebelui supliment (lapte muls de la mine) ca nu le-a acceptat pe nici unul, titi de la mami era mai buna
. Abia dupa 7 luni cred ca am inceput sa il pot pacali cu un biberon sa guste apa si abia dupa 8 luni jumate cu lapte praf cand n-am mai avut eu decat putin.
Si farmaciile non stop rezolva problema urgentelor daca ai pe cine trimite.
Masa de infasat care era pe noptiera lui m-a ajutat mult in primele luni, mai ales ca el a dormit in patut de la inceput (si inca doarme la 2 ani) in camera lui unde nu aveam pat. Si tot aici m-a ajutat mult ca am avut un fotoliu care se leagana deoarece eu l-am alaptat din prima zi in brate, in pat n-am putut nicicum.
Interfon n-am folosit ca il auzeam si cum sufla
. Sterilizatorul l-am folosit doar pentru suzete si mai tarziu cateva luni pentru biberoane. Si apropo de numarul de biberoane 2 au fost super suficiente de cand le-a acceptat ca nu mai avea decat 2 mese de lapte.
Cadita pentru baie am folosit-o pana pe la 7 luni si apoi a facut baie in cada mare pe un covoras antiderapant. Si pentru mine a fost foarte folositor ca am avut picioare inalte la ea. Eu nu pot sta aplecata ca ma doare spatele iar sa spal copilul cu cadita pe pat la cat dadea apa al meu pe afara nu se putea ![]()
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=1" target="_blank">Votati fotomodelul Marius - bp.jpg
lady_in_red spune:
Ina... Sa iti zic si la mine. Patut cu luminite nu am avut, am avut unul pliant pe doua nivele si a fost perfect. Pana la 4 luni jumatate a stat la primul si dupa, pana la 2 ani jumatate, la al doilea. Moment in care l-am schimbat. Sterilizator nu... am fiert biberoanele. Cert este ca eram putin paranoica si le fierbeam des. Am avut multe tetine si multe biberoane insa. Pompa de lapte am avut, electrica. Ma dadea laptele pe afara si umpleam mult chiar si dupa ce manca bebe. Plus ca mi-a foslosit din cauza seriviciului. Gasesti pompite electrice si la preturi ok in farmacie. Chiar daca nu sunt de mare brand isi fac treaba foarte bine. Carucior.... Am avut. Si ham. Si wrap. Am preferat un carucior la pret mediu care la 1 luna jumatate de la folosire si-a lasat o roata in drumul spre dr de familie la suirea unei borduri. La asta nu m-as zgarci eu. Haine nu lua multe pentru ca nu stii cat de repede creste. Poate ajunge sa nu poarte anume chestii pentru ca bebe creste diferit, de la persoana la persoana. Pentru mine nu am avut pentru ca am avut 42 de kg inainte de a ramane insarcinata si 59 in luna a doua si tot imi veneau hainele. Mai indesat dar erau ok. Ia-ti insa o pereche de papuci comozi daca vezi ca ti se umfla picioarele...eu am patimit nasol. Si multe scutece... bebe nou - nascut consuma multe.
lady_in_red spune:
LP nu i-am dat nici eu si am alaptat, cu lapte propriu, de la san sau bibe 2 ani jumatate. Atunci cand nu a mai cerut personajul care beneficia de ele.
strumfy_12 spune:
Sabina mie mi-a venit laptele in a 5-a zi...in maternitate am avut laptele lor dar in drum spre casa am cumparat LP si cand mi-a venit mie laptele era putin pentru cat cerea fiimea.
Nu spun ca trebuie cumparat LP dar nici nu sunt deacord cu ideea ca dak ai in casa vei fi tentata sa ii dai lapte praf.
Daca va place cum aratam... un www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=9" target="_blank">vot (st.jpg) va rugam...
Mami fericita de strumfita
monicabo spune:
La maternitate la Elias, trebuia sa-ti aduci trusa pt epidurala de acasa, alte spitale vad ca o au, si o cumperi de la ei.
Oricum, eu si cu trusa cumparata, carata dupa mine de 2 ori, nu am putut sa o folosesc pentru ca nu era anestezist, sau n-a fost chemat la momentul potrivit (la prima nastere, la a doua nu s-a pus problema)
Anya, nu am pus ceva de mancat pe lista din simplul motiv ca nu mi-a fost foame
Prima data am avut un travaliu lung si cu dureri la contractii de numai foame nu-mi era, iar a doua oara am nascut super repede, nici nu as fi avut timp sa rontai [:-))]. Dupa nastere trebuia sa ma masez pe burta...
Sabina, eu am avut lapte praf in casa si biberon, asa sa fiu prevazatoare, sa nu stau stresata ca daca Doamne fereste, si chiar nu am folosit pana pe la 7 luni jumatate - 8... Am mai incercat pe la 3 luni, la sfatul medicului pediatru ca nu luase copilul bine in greutate in luna 3, dar a rafuzat, asa ca tot pe san a ramas![]()
La al doilea, schema s-a repetat, tot in luna 3 nu a luat cat trebuie, dar nu m-am mai agitat atata...
In rest ai dreptate, cu luatu lucrusoarelor pe parcurs, ca sa nu dai atatia bani aiurea... dar stii cum e, la primul copil zici ca sa iei si luna de pe cer...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
lady_in_red spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monicabo Ina, vad ca mai ai 8-9 saptamani... unde nasti? Pana acum, eu zic ca tot ce ai cumparat este ok, sterilizatorul bine ca l-ai primit Totusi, vis a vis de alaptat vs lapte praf, e bine, pt confortul tau psihic, sa ai in casa un biberon si o cutie de lapte praf (cea mai mica posibila). Ca sa nu stai noaptea sau ziua cnad esti singura cu veve si poate nu poti iesi, cu grija, "aoleu, daca nu am suficient". Sa ai in casa, cu urarea sa nu trebiasca sa le folosesti. Dar daca tata e gata de start in toiul noptii, atunci cumperi la momentul respectiv daca e cazul. Cu pampersii, si noi am folosit marca Pampers, pt inceput am avut un bax mare de pampers nr 2 (3-6 kg), deci nu nr1, care erau pt 2-5 kg. Ambele fete au avut in jur de 3 kg la nastere... Patut si noi am avut din material textil, adica patut de voiaj. Ne-a fost usor cand a mai trebuit sa plecam pe undeva Ca bagaj de maternitate, nute complica cu prea multe, ca vorba cuiva, in maternitate stau doar 2-3 zile. "Greul" acasa incepe Eu am avut cam asa: - camasi de noapte care se descheie la piept (sa poti alapta comod) - cateva perechi chiloti - vata - comprese sterile (sa infasori vata in ele, ma rog sa tina vata, intelegi tu) - papuci - trusa pt epidurala in caz ca faci - farfurie, cana, tacamuri - 1 sticla cu apa - obiecte de igiena - sapun, prosop, periuta de dinti, pieptan etc (acu' nu trebuie chiar toate in bagaj din prima zi, ti le mai pot aduce si ai tai pe parcurs, dupa ce nasti) pt bebe noua ne-au cerut (la Elias am nascut) - cativa pampersi - 1 pachet de servetele umede - crema bepanthen - baneocin pudra Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007Povestea sarcinii si a nasterii si Ana Maria - 13 noiembrie 2008Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
Monica are dreptate...trusa pentru tine nu ar trebui foarte complicata. Ai nevoie de multa vata... tacamuri si alte chestii nu am avut eu personal nevoie pentru ca aveam greturi de la cezariana si nu puteam sa mananc... Obiecte de igiena. Si cand, daca faci cezariana si nu te poti ridica dar vrei sa te igienizezi pe maini poti folosi gel din ala Touch... Comprese sterile... Chiloti nu ne-au lasat in prima zi sa purtam - le era lor mai usor cand ne schimbau. Si, in functie de problemele strict medicale pe care le ai vezi din timp daca nu ai nevoie de anume medicamente - eu am nascut in IS si o colega de salon avea nevoie de oxitocina dar nu se gasea in tot IS... - daca nu, e ok. Restul, vorba fetelor, iti pot aduce rudele si sotul. Daca nu poti dormi dupa incearca sa iti iei u mp3 player si sa iti pui castile ca sa te calmezi.... IN ATI unde am stat erau 3 care vorbeau la 3 dimineata desi nascuseram in aceeasi zi.... si cateva care tipau pe hol... Ai nevoie de odihna... deci daca nu poti dormi in zgomot incearca sa rezolvi asta.
Sabina spune:
pai e perfect normal sa vina laptele la 5 zile, si de aia am zis de stomacul mic minuscul, care NU are nevoie de LP, ci doar de colostru "care este" :))
iar chestia cu crescut "cat trebuie" iar e o gogorita pt bietele mame, ideea e sa mearga cantarul in sus si sa ude bb 6 scutece, restu e stres inutil.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
lady_in_red spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina pai e perfect normal sa vina laptele la 5 zile, si de aia am zis de stomacul mic minuscul, care NU are nevoie de LP, ci doar de colostru "care este" :)) iar chestia cu crescut "cat trebuie" iar e o gogorita pt bietele mame, ideea e sa mearga cantarul in sus si sa ude bb 6 scutece, restu e stress inutil. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina are dreptate. cat ia constant in greutate.... nu dupa anume standarde pentru ca omuletii sunt diferiti si cat e multumit e perfect. Colostru e extrem de important. Si place lui bebe... Pe mine m-au chinuit ca sa ii invat pe amandoi sa suga pentru ca aveau sfarcurile mici. Prima le-a mai lungit dar fiu - miu nu inseamna ca nu a avut obiectii cu asta:))

31 +