Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 21
Ramonika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorym Sterilizator- eu am luat de la avent. Mi s-a parut f util nu numai la inceput ci si mai incolo. Incepe cu apa, ceaiul mai incolo cu laptele praf pana la 3 ani. Mai sterilizezi o jucarie , o suzeta pt. cine da la copil. |
n-am mai auzit de asa ceva. ii dai LP la copil pana la 3 ani si sterilizezi biberoanele?
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz 
zebra roz
roli25 spune:
Am mai auzit la cineva...dar mi se pare deplasat.
Eu am incetat cu sterilizatul in momentul cand au inceput sa mearga de-a busilea si bagau in gura tot ce prindeau...si prindeau mai repede ca mine. Cu toate ca eram cu ochii in 14 a reusit sa scape in holul de la intrare si sa "guste" din niste pantofi umblati prin toti scuipatii de afara (scuzati tabloul
)...si atunci mi-am dat seama ca gata cu sterilizatul.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ina.click spune:
Aaaaaa!!! hai sa nu deraiem topicul in discutii despre ce si cum referitoare la hranirea bebelusului. Sunt vreo 40 de topicuri pe tema asta pe forum si toate se termina in paruieli 
Pana acum a fost foarte constructiv si pasnic si nu doar eu dar si alte mamici au fost bucuroase sa va gaseasca sfaturile aici
Au fost doar niste mici hopuri pe la utilitatea batistei bebelusului, dar altfel pace si voie buna :)
Hai sa presupunem, de dragul bunei intelegeri, ca totul merge bine si pot alapta, cum am decis, pana la minim 6 luni.
Sterilizatorul e primit si acceptat in ideea de "doamne fereste, poate chiar nu merge ceva bine si ajungem la biberon".
Pax Vobiscum! 
31 + 
roli25 spune:
Daca e primit, sa fie primit
. Discutia era despre investitie....ca nu -si scoate banii, ca e inutil sterilizatul cand o ia pe jos si pune gura peste tot.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ina.click spune:
Ah, asa cred si eu.
Mai am si caine, si cu toata bunavointa nu cred ca incape in frumosul sterilizator ![]()
Mai cred si ca sterilizand tot ce prindem de la o varsta incolo s-ar putea sa nu permitem organismului sa isi formeze anticorpii necesari...dar ia sa tac eu, sa nu-mi dau singura foc la valiza. Ca uite, tocmai imi laudam topicul de ce cumintel si constructiv e, 21 de pagini fara cearta 
31 + 
mcoca spune:
Eu nu am sterilizat nicioadata nimic. Aici nu esti incurajat sa sterilizezi, si mie mi se pare o prostie. Am fierb biberoanele inainte de folosire, dar atat.
Vicky si Printzesone
alex_andra spune:
Ina, referitor la pampersi.
Eu i-am luat pana in prezent doar Pampers, deci nu stiu sa-ti dau detalii despre alte marci.
Am fost f multumita de ei,in acest caz, nefiind tentata sa caut altceva.
In prima luna, o schimbam cam de 8 ori pe zi si am folosit new born, care sunt buni pana la 5 kg.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
monicabo spune:
Ina, vad ca mai ai 8-9 saptamani... unde nasti?
Pana acum, eu zic ca tot ce ai cumparat este ok, sterilizatorul bine ca l-ai primit
Si noi am avut si nu prea l-am folosit, pt ca am alaptat, si cand am inceput sa le dau lapte praf, deja nu mai sterilizam. Acum tocmai ma pregatesc sa-l dau cadou (ca nu dea altii bani pe el).
Totusi, vis a vis de alaptat vs lapte praf, e bine, pt confortul tau psihic, sa ai in casa un biberon si o cutie de lapte praf (cea mai mica posibila). Ca sa nu stai noaptea sau ziua cnad esti singura cu veve si poate nu poti iesi, cu grija, "aoleu, daca nu am suficient". Sa ai in casa, cu urarea sa nu trebiasca sa le folosesti. Dar daca tata e gata de start in toiul noptii, atunci cumperi la momentul respectiv daca e cazul.
Cu pampersii, si noi am folosit marca Pampers, pt inceput am avut un bax mare de pampers nr 2 (3-6 kg), deci nu nr1, care erau pt 2-5 kg. Ambele fete au avut in jur de 3 kg la nastere...
Patut si noi am avut din material textil, adica patut de voiaj. Ne-a fost usor cand a mai trebuit sa plecam pe undeva
Ca bagaj de maternitate, nute complica cu prea multe, ca vorba cuiva, in maternitate stau doar 2-3 zile. "Greul" acasa incepe![]()
Eu am avut cam asa:
- camasi de noapte care se descheie la piept (sa poti alapta comod)
- cateva perechi chiloti
- vata
- comprese sterile (sa infasori vata in ele, ma rog sa tina vata, intelegi tu)
- papuci
- trusa pt epidurala in caz ca faci
- farfurie, cana, tacamuri
- 1 sticla cu apa
- obiecte de igiena - sapun, prosop, periuta de dinti, pieptan etc
(acu' nu trebuie chiar toate in bagaj din prima zi, ti le mai pot aduce si ai tai pe parcurs, dupa ce nasti)
pt bebe noua ne-au cerut (la Elias am nascut)
- cativa pampersi
- 1 pachet de servetele umede
- crema bepanthen
- baneocin pudra
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Letitia1 spune:
monicabo:
- trusa pt epidurala in caz ca faci
Hah?
In romania tre sa-ti aduci epidurala de acasa?
anya spune:
Am auzit ca daca nu are spitalul, poti sa o cumperi si sa vii cu ea (trusa de epidurala). Eu am nacut de doua ori si aveau in spital.
Nu am gasit nicaieri scris pe vre-o lista si la prima nastere mi-a lipsit: ceva de mancat. M-au dus la salon pe la 10 seara si sotul a plecat si el acasa. Pe la 11 noaptea m-a apucat o foame ingrozitoare. Am mancat doua bomboane de ciocolata (era dupa Craciun
si aveam intr-un buzunar de geanta doua bomboane de pom) si mi-ar mai fi trebuit inca...