Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 20
DarkBendis spune:
Ina, eu scutece am luat un pachet de marime medie (deci nu un bax mare) de la Pampers si unul de la Huggies. Marimea era parca 2. Aici marimea 1 e pentru bebeii prematuri, dar stiam deja in saptamana 38 ca al meu va fi cam in jur de 3.5kg (a avut 3.600 nascut la 40 saptamani fara 3 zile). Dupa ce le-am terminat pe astea am cumparat inca vreo 2-3 marci dar in final am ramas la Pampers, care ni s-au potrivit cel mai bine. In primele saptamani vei avea nevoie de 6-7-8 scutece/zi.
Cosmetice: noi am folosit pe cele de la Mothercare si au fost OK: lotiune de baie, ulei de corp si atat. Sampon nu am folosit deloc in primele luni. Aici pudra/talc nu se recomanda. Pentru fundulet am avut Bepanthen dar am folosit mult si crema Petrini, adusa de mama din Romania. Foarte buna, o recomand la toata lumea.
In primele luni ni s-a recomandat sa nu folosim servetele umede decat in deplasari, in rest apa calduta (fara sapun) si tamponele de vata, apoi uscat bine-bine. Asa am facut. Servetelele umede le-am ales intotdeauna din cele neparfumate.
Batista Bebelusului am cumparat si noi dar doar cand Mister a fost tare racit (muci gramada). Am gasit-o online si am avut bafta ca au expediat-o rapid, am primit-o a doua zi. Dar am folosit-o doar atunci, in rest, daca nu ma insel, am folosit pompita tip para de cateva ori, noi nu am avut decat foarte putine probleme de sanatate (*bat in lemn!*). Aici aproape nimeni nu stie de ea, se minunau fetele de la BuggyFit cand le-am explicat cum se foloseste (ma gandesc ca au crezut ca-s intr-o doaga cand le-am zis ca se cupleaza la aspirator) iar sotul (bastinas de Scotland) nu m-a lasat sa o folosesc pana nu a probat-o pe nasu' lui propriu si personal. Altfel, noi am lasat nasucul jupanului in pace.
Ti-am mai scris si la alt subiect... ce sigur nu voi uita din "bagajul" de spital va fi o punga de ... prune uscate. Dupa cezariana am avut mari probleme cu o nenorocita de constipatie, si am inteles din ceea ce au zis si alte fete de la mine de la odisee ca nu am fost singura. 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Burtocika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui DarkBendis Ti-am mai scris si la alt subiect... ce sigur nu voi uita din "bagajul" de spital va fi o punga de ... prune uscate. Dupa cezariana am avut mari probleme cu o nenorocita de constipatie, si am inteles din ceea ce au zis si alte fete de la mine de la odisee ca nu am fost singura. Dark Bendis & Hogmanay Baby (31.12.2008) ![]() "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
O, da, aici intaresc si eu !!! Prune uscate sau supozitoare cu glicerina sau intereseaza-te ce alt laxativ este ok daca alaptezi !!! Si nu ezita sa-l folosesti la 2-3 zile dupa nastere, mai ales daca faci cezariana, pt ca intestinul isi reia mai greu mobilitatea dupa anestezie si e nasol !!!
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
larasarit spune:
Jhonson`s baby stiu si eu de la dna dr ca nu, pudra n-am folosit si nu o sa folosesc.
Pt fundulet Melkfett de galbenele este mai ieftina decat alte creme pt fundulet care se gasesc in farmacii, 10 lei si protejeaza bine pielea de umezeala.
Uleiul de masline am inteles ca trebuie fiert in bain marine.
In maternitate am avut pachet de servetele umede, crema Bepanthene si un pachet de scutece mic, asa mi s-a cerut.
Pentru nasuc am avut para cumparata inainte de nastere si n-am avut nevoie de altceva pana acum (la ultima gripa). Batista bebelusului sau chestia aia prin care tragi cu gura se foloseste cand bebe nu poate respira, nu poate dormi noaptea din cauza nascului.
Detergent special pentru bebelusi sau macar un detergent pentru pielea sensibila ar trebui sa ai si la masina sa nu amesteci hainutele lui cu ale voastre. 
de 
Mamica îndragostita de comoara calare pe testoasa.
ina.click spune:
| citat din mesajul lui Burtocika Dar tu cat crezi ca o sa stai in maternitate ??? 2-3 zile maxim ! Stai linistita, ca nu ai timp sa-l samponezi / frectionezi pe bb ! Ti-l spala asistenta la chiuveta (de o sa te doara capul cand vezi cum il tine) si ti-l infasa repede sau ti-l aduce direct infasat de la salonul de bebelusi ca sa-l alaptezi, depinde cum e politica spitalului. |
Nu avem salon de bebelusi unde nasc eu! Victorie!
Nu stiu exact de ce, dar cica au desfiintat salonul respectiv si acum ii aduc in salon cu mamicile. Genial!
N-as putea spune de ce, dar ideea ca imediat dupa nastere sa stii ca ai un copilas pierdut intr-o mare de alti copilasi urlatori undeva departe de tine ma umplea de amaraciune. Cred ca as fi stat lipita de usa salonului respectiv ca un catel.
31 + 
Burtocika spune:
| citat din mesajul lui ina.click |
Ce draguta esti
Asa plecasem si eu, cu ditamai geanta de voiaj, burdusita cu tot felul de chestii inutile pe care citisem ca le luau fetele cu ele ... Mai mult de jumatate NU am folosit !!!Acuma daca ma intrebi, nu mai tin minte despre ce era vorba, asta oricum e alt subiect, cu bagajul de spital ... Tin minte ca aveam si biberoane, si gel de dus pt mine (de parca as fi putut sa fac dus cand eram taiata pe burta si in prima zi nici nu m-am ridicat din pat) si camasi de noapte de shimb ... tot felul de chestii.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
larasarit spune:
Si eu ziceai ca plec la razboi
dar nu numai ca au fost utile toate dar am mai si dat comanda de ce imi mai trebuia, ce terminasem
Mie mi-au fost utile acasa si chestiile astea www.bebecarucior.ro/trusoul-bebelusului/mese-de-infasat/osann-salteluta-de-infasat-small-70-52-cm.html" target="_blank">salteluta de infasat si www.happy-club.ro/cearsaf.php" target="_blank">cearceaf absorbant
de 
Mamica îndragostita de comoara calare pe testoasa.
alex_andra spune:
Aleze, sau cearceafuri absorbante am avut si eu, dar, ca o tuta ce sunt, le foloseam invers :)))
Spre final mi-am dat seama ca se folosesc cu partea absorbanta in interior
O crema foarte buna, pe care noi o folosim cu succes este Sudocrem. Este mai ieftina si mai buna decat majoritatea cremelor la moda.
Si crema de galbenele Melkfett.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Nivea e foarte buna pentru bebelusi.
EU, pana intr-un an am folosit Klorane, dar asa, de amorul artei![]()
La fel de bine puteam folosi si Nivea.
Exista un ghiozdanel, prin farmacii, care e foarte practic si are vreo 7 produse in el. Plus ca ramai si cu ghiozdanul, care e foarte dragut si incapator
. Noi il folosim si acum, peste tot pe unde mergem, hop si ghiozdanul Nivea :)
Pentru cruste de lapte, daca va fi cazul, e foarte buna crema mustela stelaker, sau samponul.
Eu nu am folosit pudra decat foarte putin, doar cateva zile, cred si nici ulei.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
strumfy_12 spune:
Ina dak tot te-ai hotarat sa cumperi patut de voiaj...din cate stiu eu au masuta de infasat ca accesoriu inclus in pret. La primul copil nu am avut masuta de infasat(cand zic masuta de infasat nu ma refer plasticul ala impermeabil cu burete inauntru,ci la locul de schimbat..si anume ceva inalt pe care sa pun copilul si sa nu fie nevoie sa ma aplec)...dar la al doilea vreau. Eu imi schimbam fata pe pat de cele mai multe ori stand asezata si eu pe pat.
In maternitate iti trebuie cam 7-8 pamersi pe zi...si nu e nevoie sa-i iei cu tine din prima zi... poate sa iti ai aduca si sotul dupa. Cat despre marime... desi am nascut o fata mica 2900 doar in prima luna am folosit marimea 1(newborn). Chiar dak scrie ca e pt 2-5kg cand are 3,5 s-ar putea sa ii lase urme pe picioruse si o sa ai nevoie de marime mai mare.
Cand iti faci bagajul gadeste-te ce ai nevoie in prima zi... ce ai nevoie in a doua... sau la externare pregateste-le dar lasa-le acasa si ti le va aduce sotul.
Ca sa stimulezi lactatia e bine sa bei ceai de lactatie din rimele ore dupa nastere in loc de apa ai putea sa iti iei o sticla de ceai cu tine...si in fiecare zi sa iti ai aduca sotul.
Daca va place cum aratam... un www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=9" target="_blank">vot (st.jpg) va rugam...
Mami fericita de strumfita
strumfy_12 spune:
De palat si eu totcu Nivea o spal...dar cand am avut iritatii si am ajuns la dermatolog ne-a dat moste de bepantenol si mi-a placut ca si consistenta, miros si cred ca o sa cumpar dupa ce termin ce am acasa.
Crema de dat la fund am folosit bepanten...si o crema mica ne-a ajuns 6 luni...o dadeam preventiv. Din cate stiu eu sudocrem are oxid de zinc... si e indicata numai la iritatii si nu pt uz zilnic(dar nu sunt sigura)
Daca va place cum aratam... un www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=9" target="_blank">vot (st.jpg) va rugam...
Mami fericita de strumfita